Skocz do zawartości
ONE

Red Dead Redemption

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

no mapka taka pustawa troszkę :] ale wygląda na dużą

Bo najlepsze jest zasłonięte 'czarną kurtyną'. ;)

W sumie ciężko powiedzieć, jaka duża jest ta mapa, bo nie ma żadnej skali ni innej podziałki pozwalającej nam nieco bardziej wyobrazić sobie 'ogrom tej całej prerii'. Mniemam, bo z filmików wszystko na to wskazuje, że jest to bardzo rozbudowane, skoro mapka ma być 2 razy większa od San Andreas. Jak będzie dwa razy tyle 'funu' to o nic więcej nie pytam.

Edytowane przez SouL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Economy system is much more important than GTA IV..the max he (the reviewer) can get from a mission is 30$ so far (after 10 hours)...weapons costs at least 250$....munitions 35$....best horses from the emporium 2500/3000 $ (you can buy the horse deed).......

- Tabacco regenerates Dead-Eye

- disarm a wanted bandit is difficult...and if you catch him alive....his buddies will come to help him.

- horses are divided in category: 1,2,3 stars. You can't see the category in the wild horses.

- to get the bounty off your head....you can write a pardon letter (which are difficult to find...you can find 'em in some bandits hole)...you can pay yourself it...or you can bribe the lawmen and the witness (...when the lawmen arrest you....you'll spend sometime in the jail..there, you can bribe lawmen/witness...and the price of corruption depends on your fame).

- you can't mix the outfits

- RDR AI and GTA IV AI during the gunfight are basically the same.

- At the beginning...the map in not detailed....you gotta explore or buy some detailed map to discover and mark all the place on the map.

-three rain intensity

- you can't play stealthy...during all the missions, if you kill somebody in a stealth way, the other enemies will become alarmed anyway. That's what the reviewer said, but another forum member who works for R*....said that in one mission you have to play in a stealth way... and the quest-givers will give you a proper weapon. (Maybe after that...you can play in a stealth way!?)

- You can rob every store/bank...and generic houses as well.

- the interior are not much detailed...

- You can work for gang...during the game the reviewer have found a bandit hole....and a message said "the den now is empty, come back later and you could get some job"....

- if you wear the bandana....you can't lose honor.

- there's the death penalty.

- in the duels....you don't earn honor just killing the enemy....you earn honor if you disarm him or hit the hat. (if you disarm and hit the hat you reach the max honor you can get)

- there're hang-gliders

- you can make a sort of "execution"...if the person you are shooting is near to you.

- other than rent room in saloon and other "normal" place...you can rent a """room""" in a farm (a cowshed)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ciekawe czy będzie dużo misji pobocznych

Rockstar potwierdziło że będzie dużo misji i będzie je można powtarzać :)

Edit: Krajobraz w RDR screenshot by monobloss :P

a9wuon.jpg

Edytowane przez monobloss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoć w questach mają być różne wersje dialogów dla osób, które będą powtarzać misję ponownie. Znaczenie będzie to samo, ale słowa/zdania inne by nie znużyć gracza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafika jest na tym screenie naprawdę dobra, ahhh.... już zacieram łapki. Musimy zagrać razem w multi jak tylko przyjdzie do nas :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A ja Cię zajdę od tyłu i z noża pociągnę :D

Nie pociagniesz, zawsze na plecach zostawiam mine biologiczno-poslizgowa (w skrocie - cr@p) wlasnie azeby sie przed takimi analnymi potworami jak ty uchronic :D

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pociagniesz, zawsze na plecach zostawiam mine biologiczno-poslizgowa (w skrocie - cr@p) wlasnie azeby sie przed takimi analnymi potworami jak ty uchronic :D

No nie wiem, czy tworcy gry uwzglednili taką broń jak "biologiczno-poslizgowa mina"ale zobaczymy... :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gracie może jeszcze w Call of Juarez Wiezy Krwi??? potrzebuje zdobyć ok 700 000 $ w gold rush.Jest ktoś chętny??Pomóżcie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto sie pisze na to by zrobic posse i odwzorowac scenke z 2guys1horse? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA !!!! Na kotaku właśnie odbyła się rozmowa na żywo z R* padałay pytania takie jak :

Rożnice konsolowe ? Bez różnicy

Można prowadzić samochody ? Nie John Nie lubi nowinek technologicznych

Można powtarzać misje ? Tak można powtarzać side questy jaki stroylinowe misje

Można grać w pokera online ? Bez komentarza

Jest system trade online ? Bez komentarza

włączyłem pod koniec tyle udało mi sie dowiedzieć....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AlucardMZ nim zdązysz sciągnąć spodnie, odszczele ci dupe :thumbsup: ...

Nie dasz rady :>

UWAGA !!!! Na kotaku właśnie odbyła się rozmowa na żywo z R* padałay pytania takie jak :

Zdziwilbym sie gdyby odpowiedzieli inaczej, mimo to, madrze by zrobili gdyby wypuscili jakis 10 minutowy gameplay z obu wersji, licze tylko na to, ze do piatku przyszlego tygodnia, pojawia sie rozwiewajace watpliwosci recenzje, jesli nie, biore wersje na X'a, i najwyzej potem wymienie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naczytałem się tego wszystkiego i nie mogę się już doczekać :thumbsup:

Fajnie że można powtarzać misje

Będziecie szli tą "dobrą czy złą stroną" że tak to ujmę

Ja chyba złą a wy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co innego mieli powiedzieć. Trzeba będzie się przekonać na własne oczy żeby być pewnym na 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no po pomyłce z GTA 4, możne coś się zmieni...

kilka tygodni temu wydali dodatki do GTA, i chwilami FR byl gorszy niz GTA IV, a grafika sie nie zmienila ani troszke, aaaale badzmy dobrej mysli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce wykrakać ale cała Północna Europa załapała opóźnienie co do Red dead redemption jest to wielce prawdopodobne że polska sie nie uchowa , zaczęło się od szwecji potem denmark teraz powoli cała europa a przewidziana data premiery to 28 maja . Pisałem do ultimy w tej sprawie odpowiedzieli że cenega jeszcze nie ma na ten temat informacji :(((((((((((((((((( R.I.P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A wiadomo cos moze w sprawie Wloch/Anglii/Francji bo tak troche chaotycznie zlozyles to, najpierw piszesz "polnocna europa, potem wymieniles panstwa i na koncu dodales powoli cala europa" xD ? Bo przewaznie stad mam przedpremierowe zamowienia.

Oraz ... tyczy sie to tylko wersji PS3 moze i czy podali jakas przyczyne?

Szkoda by bylo gdyby teraz RDR zaliczyl obsuwe, lekka bo lekka ale na taki tytul dluuuugo czekalem :)

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Opóźnienie spowodowane jest tą jeb*** chmurą wulkaniczną . Nowy trailer na oficjalnej stronie ...

Z tego co czytałem opóźnienie dotyczyć będzie jedynie Edycji Limitowanej, której premiera wtedy padnie na 28-ego maja. Oby tak się nie stało bo będę zmuszony poddać się hibernacji, gdyż kolejnego tygodnia oczekiwania nie wytrzymam :scare:

PS. Jeśli ktoś znalazł już skany najnowszego OPM to niech się podzieli, do mnie powinien ten magazyn dotrzeć najpóźniej jutro (mam nadzieję) i zaraz z samego rana wrzucę stosowne foty.

PS2 Znalazłem fajny artykuł, który opisuje kilka scen, nie poddawałem go tłumaczeniu bo mniemam, że tubylcy tego forum nie potrzebują, a w razie czego zawsze można uruchomić e-tłumacz ;P

Fragmenty wypowiedzi z najnowszej zapowiedzi na ign.

"The world is so big and so full of distractions that you can easily invest ten hours without thinking much at all about progressing the storyline of main character John Marston."

"As I tried to remember how to switch to my fists so I could show this jerk some manners, he pulled out a knife and stabbed the woman repeatedly in the stomach. In fact, he followed her to the ground and kept stabbing."

"The West is a fucked up place."

Źródło

JA CHCIEĆ - JUŻ!

Edytowane przez SouL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opóźnienie spowodowane jest tą jeb*** chmurą wulkaniczną . Nowy trailer na oficjalnej stronie ...

I RECENZJA OPM !!!! 10/10 http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=246436

Z tego co widze, to Playstation Magazine ocenił na dyche. Czyli wynika z tego, że prawdopodobnie nie będzie dużych spadków, bo pewnie to jest ocena wersji PS3 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ok ja już mam RDR na sklepie :D zaczynam zabawe jutro napisze jak sie prezentuje

Real foto :)

Fake ;P fota z red dead ent

Edytowane przez monobloss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok ja już mam RDR na sklepie :D zaczynam zabawe jutro napisze jak sie prezentuje

Real foto :)

fth44i-e1273717349134.jpg

NIEEEEEEEEEEEEEEE jaki ty jesteś ja już się nie mogę doczekać a ty sobie pykasz :verymad:

Podesłał byś jedną tylko że na PS3 :tongue:

No nic trzeba czekać

A i takie pytanie ??

Z jakiego serwisu internetowego najlepiej zamówić grę ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ktoś gra na żywo na justin TV

http://www.justin.tv...ming#r=ysK4SUw~

Nie działa :/

Kurde wyłączyli R* sie nie opierdala ;///// a to że mam RDR to Joke ;D

Edit: zdązyłem ogląnąć cut scenke i jak marston wyszedł z chaty jakiejś ale zajebista animacja !!! jak ziomek wyszedł i zatrzymał sie jak bym widział prawdziwego człowieka ;/ szkoda ze juz wyłączyli

O M G Wczoraj to był Joke z RDR ... Ale teraz wyobrazcie sobie kumpel który wraca z UK co mi przywozi ? RDR !!!! i mało tego Ps3 ma exclusive content

Real foto tym razem nie fake :)

20100513140721.jpg

O M G Wczoraj to był Joke z RDR ... Ale teraz wyobrazcie sobie kumpel który wraca z UK co mi przywozi ? RDR !!!! i mało tego Ps3 ma exclusive content

Real foto tym razem nie fake :)

20100513140721.jpg

Udało mi sie ściągnąć wczorajsze 6 min gameplayu wzucilem na youtuba podpisałem lunch trailer żeby nie usuneli lepiej szybko wbijajcie ;)

http://www.youtube.c...h?v=pI-7txCY2SM

Edytowane przez kill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi