Skreedi 13 Napisano 14 Maj 2010 Panowie, chciałbym się jeszcze do wiedzieć czegoś o V-Sync, jak to dokładnie działa i jakie są różnice z włączonym V-Sync i wyłączonym... bo wiem, że jest to coś wspólnego z odświeżaniem obrazu ale dokładnej wiedzy nie mam. Co do pytań o grę to czy jeśli jest jakaś dziura lub urwisko i wlecimy tam koniem to jak to wygląda? Jest jakaś specjalna animacja czy po prostu spadasz z konia i kamera cwanie ustawiona jest tylko na Ciebie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 14 Maj 2010 Jeżeli dzisiaj też będzie taki spam w tym temacie to zamiast kasować 60 postów, rozdam 60 warnów. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 15 Maj 2010 (edytowane) Kill racja :) . Nabrudziłem teraz posprzątam a więc : eghmm celem tego zamieszania było zwrócenie uwagi na tą gre :D 50 użytkowników tego jeszcze nie było :P A gre miałem dotykałem grałem ale niestety nie u siebie ( A potem nie mogłem oprzeć sie pokusie żeby powiedzieć że mam) ;( no ale jak bym powiedział że w gamestopie znajomy mi dał zagrać to napewno by nikt nie uwierzył więc wszystko co napisałem o grze było prawdą. A co do lapka mój trzyma 10h ..... netbook nie wciskajcie kita że takich nie ma Asus EeePC 1005P Grałem jak mówiłem przez 2h ;P wiele osób może poczuć sie oszykanymi no ale jak pisałem na gamefaqs że grałem w salonie to nie uwierzyli więc ...A prądu naprawdę nie miałem ........ Jeszcze raz powtarzam info odemnie jest prawdziwe grałem równo 2h jeszcze na temat srodowiska jak dlugie sa dnie i noce ? mozna gdzies spac ? itd. Wczesniejszy post został skasowany na noc czeka sie około 30min można spać w swoich safehousach i w namiocie Live stream http://www.livestream.com/thevidyarage Haha ziomek zabij konia spadając z urwiska i oskalpował go potem i jest bez skóry :) różowiutki Koń potem wraca po jakimś czasie jak sie zagwizdze Edytowane 15 Maj 2010 przez monobloss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 15 Maj 2010 ja mam pytanie zupelnie z innej beczki pomijajac ta setke psotow wyzej -.- myslicie ze skoro R* reklamuje gre wiekszym contentem to znaczy ze postarali sie tym bardziej lepiej i framerate bedzie taki jak trzeba czy reklamuja po to zeby kupili pomimo 'kiepskiego' framerate'u? hm? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 15 Maj 2010 (edytowane) ja mam pytanie zupelnie z innej beczki pomijajac ta setke psotow wyzej -.- myslicie ze skoro R* reklamuje gre wiekszym contentem to znaczy ze postarali sie tym bardziej lepiej i framerate bedzie taki jak trzeba czy reklamuja po to zeby kupili pomimo 'kiepskiego' framerate'u? hm? Ponoc moze chrupnac przy grubszych akcjach, poza tym wiesz, taki dodatkowy content to mozna sobie w dupe wsadzic, sadzac po nazwie obejmuje jakas 1 miejscowke na mapce z random eventem oraz stroj jednego z braci daltonow. Wiec to exclusive content to chyba tak zeby ladniej to wygladalo i zachecilo do kupna ^^ @up nie pytaj tylko wrzucaj Edytowane 15 Maj 2010 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 15 Maj 2010 I teraz każdy będzie pisał posta "tak ja też chce". Ludzie! Czy wam ktoś zabrał mózg? Przestańcie pisać takie krótkie posty bo już się zaczynam na poważnie wkurwiać! Od takich rzeczy jest PW i Shoutbox. Oczekuje, że w końcu zacznie się tu normalna dyskusja, a nie jakieś pseudo gadki jak na GG. Zabronione jest sztuczne nabijaniu postów w postaci kilku wyrazowych odpowiedzi 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 15 Maj 2010 25 minutowy gameplay zawiera odpowiedzi na niektóre pytania między innymi jak wygląda odsiadka i koń spadający z urwiska. Ziomek miał Bounty 1600$ bo raczej na video nie będzie dokładnie widać :) http://www.megaupload.com/?d=VY14KAPV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sev-pl 53 Napisano 15 Maj 2010 (edytowane) Zabronione jest sztuczne nabijaniu postów w postaci kilku wyrazowych odpowiedzi WARN! X2 Edytowane 15 Maj 2010 przez kill Więcej ostrzeżeń słownych nie będzie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcizello 20 Napisano 15 Maj 2010 To ja chcialem sie zapytac jeszcze raz o framerate. Jako, ze są ludzie dla ktorych gta 4 działa płynnie (wtf?OO) powiedz, jak oceniasz fr w gta 4 w skali od 1 do 6 (gdzie 6 oznacza, ze mamy slideshow) a potem uzywajac tej samej skali ocen FR w rdr :D I jeszcze jedno. Czy do wszystkich zabudowań mozna wchodzic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 15 Maj 2010 (edytowane) WARN! Edytowane 15 Maj 2010 przez kill Offtopic! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 15 Maj 2010 (edytowane) 45 minutowy gameplay tym razem lekkie spoilery Słaba jakość http://www.megaupload.com/?d=C987WA0A Edytowane 15 Maj 2010 przez monobloss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 15 Maj 2010 Jak z jakoscia tego ? Bo poprzedni gameplay to byla jakas totalna porazka, jakbym przez siatke foliowa probowal TV ogladac sie czulem. Staraj sie umieszczac jakies oceny(AV) tych gamplayow zeby ludzie w ciemno nie sciagali niczego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 15 Maj 2010 Video bardzo kiepskiej jakosci. Malo co konkretnego widac. No ale thx za starania w miare mozliwosci... Ja moze dwa pytanka przyokazji. Czy moglbys porownac grafike jakos jak sie ma do np.U2? Bo w Juarez nie gralem... Duzo odbiega jakoscia ? A moze przegania? O reszte sie raczej nie martwie.. NO i oby z MULTI nie bylo zadnych problemow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Suteq 0 Napisano 15 Maj 2010 Grafika będzie/jest lepsza od GTA4, ale na pewno nie lepsza niż U2, bo U2 jest exem i jest programowany tylko na PS3, a RDR jest multiplatformowy. :) Ale IMO po grze Rockstar można być spokojnym. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 15 Maj 2010 (edytowane) WARN! Edytowane 15 Maj 2010 przez kill Offtopic! Status wykasowanych postów 143. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cichy1 4 Napisano 15 Maj 2010 http://www.justin.tv/joshie#r=sEyli9o~ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 15 Maj 2010 Video bardzo kiepskiej jakosci. Malo co konkretnego widac. No ale thx za starania w miare mozliwosci... Ja moze dwa pytanka przyokazji. Czy moglbys porownac grafike jakos jak sie ma do np.U2? Bo w Juarez nie gralem... Duzo odbiega jakoscia ? A moze przegania? O reszte sie raczej nie martwie.. NO i oby z MULTI nie bylo zadnych problemow... Jakościowo jest lepsze od AC2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
globus20 5 Napisano 15 Maj 2010 http://www.justin.tv/joshie#r=sEyli9o~ elegancko to wygląda, tylko by się nie okazało że za pusto będzie na mapie :/ teraz tylko dylemat limitka czy normal B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 15 Maj 2010 Jakościowo jest lepsze od AC2 Co to znaczy jest lepsze od AC2? A od Quake 3D też? Rozwiń swoją wypowiedź. Tekstury ostrzejsze? AA jest? Jaka rozdziałka, kolory, animacja itd. No ludzie... Ręce opadają. Dorośli ludzie i nie potrafią skleić dwóch zdań złożonych by opisać grafikę. Status wykasowanych postów 145 and counting... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arti_P 0 Napisano 15 Maj 2010 elegancko to wygląda, tylko by się nie okazało że za pusto będzie na mapie :/ teraz tylko dylemat limitka czy normal B) a jest limitka? Co wchodzi w jej skład? na znanym portalu aukcyjnym nie ma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 15 Maj 2010 a jest limitka? Co wchodzi w jej skład? na znanym portalu aukcyjnym nie ma... Bozia rączek nie dała? Proszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 15 Maj 2010 (edytowane) Ok roziwne sie. Wersja na ps3 posiada 2x AA dosyć zauważalne w Ac2 krajobraz (czyli jak wejdziemy sie na wieżyczke) to aż tak nam sie oczy nie otworzą jak w RDR jest dużo mniej wyraźny , W RDR skala widoczności jest większy od wielkości całej mapy osiąga on około 95km2 to znaczy zakres widzianych z daleka teksturek . Obraz płynniej chodzi obracając kamerą z powodu vSync którego między innymi na Xa nie ma z Analizy wynika że framerate nie jest stały jest od 30-32 niewiedzieć czemu skacze ale nie zchodzi poniżej 30fps. podwyższające sie FPSy to pewnie za sprawą vSync którego w Xie brakuje ( X box ma stałe 30 fps) Podam jeszcze w miare dokładne sterowanie: STEROWANIE POSTACIĄ - poruszanie sie: lewy analog, X to sprint (maszować, potem przytrzymać na odpowiadającej nam prędkości), kwadrat skok i wspinaczka - kamera: prawy analog (R3 to Ded EYE) - bronie: d-pad czyli strzałki, L1 menu z brońmi, kółko wyciągnie broni z kabury - strzelanie: R1 ukrycie sie za przeszkodą , L2 celowanie, R2 strzał, kwadrat unik - koń : d-pad strzałka do góry wołamy konia , trójkąt wsiadamy STEROWANIE NA KONIU - zejście z konia: trójkąt - poruszanie się: lewy ananalog, X zwiększanie prędkości (maszujemy ile chcemy potem trzymamy), R1 naciągamy lejce (czyli zwalniamy) - strzelanie: L1 wyciągamy broń, L2 celujemy, R2 strzelamy - kamera: R3 Dead eye http://www.livestream.com/thevidyarage ( leci już 24h :PPP ) i cały czas nadaje GAmeplay HD http://www.youtube.com/watch?v=2RHU7kX_fIU Edytowane 15 Maj 2010 przez monobloss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kreek 0 Napisano 15 Maj 2010 a są jakieś gameplaye z multiplayera? Bo single singlem, ale mutli też zapowiada się ciekawie(free roam, levele, wolny świat itp.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hanti 15 Napisano 15 Maj 2010 (edytowane) a są jakieś gameplaye z multiplayera? Bo single singlem, ale mutli też zapowiada się ciekawie(free roam, levele, wolny świat itp.) Trudno raczej o jakikolwiek gameplay z multi skoro tak niewiele osób posiada kopię RDR i w dodatku grywa przed premierą Ok roziwne sie. Wersja na ps3 posiada 2x AA dosyć zauważalne w Ac2 krajobraz (czyli jak wejdziemy sie na wieżyczke) to aż tak nam sie oczy nie otworzą jak w RDR jest dużo mniej wyraźny , W RDR skala widoczności jest większy od wielkości całej mapy osiąga on około 95km2 to znaczy zakres widzianych z daleka teksturek . Obraz płynniej chodzi obracając kamerą z powodu vSync którego między innymi na Xa nie ma z Analizy wynika że framerate nie jest stały jest od 30-32 niewiedzieć czemu skacze ale nie zchodzi poniżej 30fps. podwyższające sie FPSy to pewnie za sprawą vSync którego w Xie brakuje ( X box ma stałe 30 fps) Wszystko to co tutaj piszesz mówi nam coraz bardziej , że doczekamy się murowanego hitu . Jednak jedna rzecz mnie nurtuje , która pozbawiła mnie dalszej ochoty przy grze w Grand Theft Auto IV . Mianowicie czy od gry czuć jak cholera klimat , który dopiero po zamknięciu pudełka z płytką gaśnie ? Edytowane 15 Maj 2010 przez hanti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monobloss 94 Napisano 15 Maj 2010 Trudno raczej o jakikolwiek gameplay z multi skoro tak niewiele osób posiada kopię RDR i w dodatku grywa przed premierą Wszystko to co tutaj piszesz mówi nam coraz bardziej , że doczekamy się murowanego hitu . Jednak jedna rzecz mnie nurtuje , która pozbawiła mnie dalszej ochoty przy grze w Grand Theft Auto IV . Mianowicie czy od gry czuć jak cholera klimat , który dopiero po zamknięciu pudełka z płytką gaśnie ? Jeżeli jestes fanem westernów i tej epoki no to klimat cie powali :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach