Skocz do zawartości
cwir

Battlefield: Bad Company 2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie otóż jak mogę strzelać z granatnika zawieszonego pod bronią bo o kombinowałem się na wszelkie sposoby i lipa.( chyba że w becie nie można)

Nie wiem czy ktoś zauważył ale jednym bugiem dość częstym jest wpadnięcie do środka tarasu tam gdzie ruski czołg się pojawia w momencie obrony skrzynek w miescie zaraz po walce w bazie chyba to drugi check point :) Jak jest dym i na tarasie jest ostra jazda to nieraz mi sie zdażyło że kilkoma nawet graczami znaleźliśmy się w środku obiektu, tekstury sie kaszanią tak jak po cheatach latania w Q2 gdy się przez pomieszczenia przemieszczało, wrażenie ma się że to jest basen ale wyjścia z niego nie ma nawet przy pomocy ciężkich narzędzi (granat, rpg, TNT) :P pozostaje samobójstwo i respawn.

Drugie mam pytanie takie czy jest możliwość zoomowania lunetki snajperskiej, bo tak trochę drętwo mieć broń w XXI wieku i żeby szkła były na stałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbowałeś wejść w opcje i zobaczyć czym jest alternative fire? Bo da się spokojnie strzelać z granatnika.

To, że się wpada to wina bety. Dzięki temu developerzy zobaczą, że coś takiego jest i w finalnej wersji już tego nie będzie.

Nie da się zrobić większego zooma chyba, że odblokujesz sobie lepsze celowniki wtedy będziesz widział dalej. Poza tym to raczej normalne w lunetach, że szkła się nie ruszają i przybliżenie masz tylko jedno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A próbowałeś wejść w opcje i zobaczyć czym jest alternative fire? Bo da się spokojnie strzelać z granatnika.

To, że się wpada to wina bety. Dzięki temu developerzy zobaczą, że coś takiego jest i w finalnej wersji już tego nie będzie.

Nie da się zrobić większego zooma chyba, że odblokujesz sobie lepsze celowniki wtedy będziesz widział dalej. Poza tym to raczej normalne w lunetach, że szkła się nie ruszają i przybliżenie masz tylko jedno.

Tak wchodziłem w opcje i na alternative fire mam nóż. Choć jeszcze popatrze może rzeczywiście coś jeszcze w opcjach wystrugam.

Wiem co to BETA wersja software-u :D ale dzięki za info :)

Co do lunety to wiem o tym i ty masz również racje że jak odblokuję to mam, lecz są równierz normalne(zależy co przez to rozumiesz (: ) lunety na life co mają opcję zoom no może źle zapytałem o szkła, ale chodzi mi o zoom, czy w tej grze coś takiego jest w snajperkach czy nie. :P

Edytowane przez saverock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę dni temu (grając oczywiście w Bete) zauważyłem bardzo zastanawiającą dla mnie rzecz... po meczu w drużynie przeciwnej był gość który uzyskał 250tyś punktów!

Jak to się robi?! Sam uzyskuję czasem 3 czy 4 tyś, zdarzają się gracze z 10tyś czy 20tyś, ale 250tyś?!

Magiczny pad? ;> Czegoś nie wiem? ;>

Co do samej gry to bardzo mi się podoba, a jedyna mapa jeszcze mi się nie znudziła ;]

Czekam na marzec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę dni temu (grając oczywiście w Bete) zauważyłem bardzo zastanawiającą dla mnie rzecz... po meczu w drużynie przeciwnej był gość który uzyskał 250tyś punktów!

Jak to się robi?! Sam uzyskuję czasem 3 czy 4 tyś, zdarzają się gracze z 10tyś czy 20tyś, ale 250tyś?!

Magiczny pad? ;> Czegoś nie wiem? ;>

Co do samej gry to bardzo mi się podoba, a jedyna mapa jeszcze mi się nie znudziła ;]

Czekam na marzec.

heh dla mnie to lamki az milo, nie wiem jak to sie robi, ale widzialem raz jak kilku klientow (snajper i zabojca) rzucali na przemian c-4 a drugi amo :] i tak pewnie nabijaja pkt lamy :D stos tych pudelek z amo byl ogromny :D

ladnie szybko uciekali jak sie im tam granat rzucilo :P

ps

pozdrawiam normalnych :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby użyć granatnik naciśnij w lewo a jak chcesz rzucić ammo to w prawo up i down nie działa ;)

Ktoś wspominał że są 2 mapki a ja mam jedną to jak niby wygląda ta 2 ?

Edytowane przez KJN86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby użyć granatnik naciśnij w lewo a jak chcesz rzucić ammo to w prawo up i down nie działa ;)

Ktoś wspominał że są 2 mapki a ja mam jedną to jak niby wygląda ta 2 ?

2 mapka niejest narazie dostepna ale byla na filmikach [gorskie tereny pokryte sniegiem]

Co do gosci co robia po 250k punktow na runde to fakt lamki jakich malo - pozniej widac takiego goscia [jak gra normalnie] ze ma rank np 40 a kili zrobil 5 [przy 30 dedach]

Mam nadzieje ze w finalnej wersji to poprawia a jak zobacze takiego goscia to KOS!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapominajcie ze właśnie po to jest beta :) żeby takie lamki znalazły bugi które załatają w finalnej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, przepis na tak dużą ilość punktów jest bardzo prosty

4 gości umawia się ze sobą, dwóch medyków i dwóch innych. Goście wzajemnie się zabijają, a medycy ich reanimują (+ do tego rzucają apteczki). W taki sposób można sobie nabić niesamowite ilości punktów. Inna opcja - stawiają czołg w bramie i 4 inżynierów z tyłu. Czołg nie do zniszczenia, a punktów można w ten sposób zdobyć tysiące w minutę.

Edytowane przez Morfi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś grałem z takimi kiepami stali w kółku w 3 medyk i 2 piechurów tamci strzelali w ziemie i rzucali ammo . Jak w każdej grze znajdą się chetersi tylko exp umieją nabić na bugach a umiejętności zero............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie tylko po co tak robią skoro i tak nic im to nie da, a po drugie mogą nagle zrestartować staty :).

Żeby mieć szybciej wyższą range? Lub może odblokować szybciej jakąś broń? Raz też widziałem takich typków, snajper rzucał ciągle c4 a drugi typek rzucał ammo i tak przez cały mecz, potem na koniec po 25000 pkt :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby mieć szybciej wyższą range? Lub może odblokować szybciej jakąś broń? Raz też widziałem takich typków, snajper rzucał ciągle c4 a drugi typek rzucał ammo i tak przez cały mecz, potem na koniec po 25000 pkt :whistling:

A niech sobie odblokowuja! Ja zabije takiego goscia, zbiore mu giwere i zabije go jeszcze z 10 razy i to z jego wlasnej broni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja trochę z innej beczki ale w temacie ;) Jak wiadomo można złożyć preorder w różnych krajach ale jak jest z zabezpieczeniami ? Z moich informacji jeżeli kupie DVD w USA w rejonie NY na ps3 ( ponoć ogólnie na nośnikach w EU ) mi jej nie odtworzy a jak jest z grami ? Czy ktoś z Was już to sprawdzał ? Jest ta blokada regionalna ? Bo nie mam zamiaru zamówić BC2 i się wk......ić :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja trochę z innej beczki ale w temacie ;) Jak wiadomo można złożyć preorder w różnych krajach ale jak jest z zabezpieczeniami ? Z moich informacji jeżeli kupie DVD w USA w rejonie NY na ps3 ( ponoć ogólnie na nośnikach w EU ) mi jej nie odtworzy a jak jest z grami ? Czy ktoś z Was już to sprawdzał ? Jest ta blokada regionalna ? Bo nie mam zamiaru zamówić BC2 i się wk......ić :confused:

Gry na ps3 masz region free czyli mozesz kupic nawet w Hongkongu i bedzie ci dzialac w Polsce - sprawdzone [import Demon's Souls]

A tak z innej beczki to po co preorder z USA? W Polsce tez mozesz preordera zrobic. [szybciej i taniej dojdzie]

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich fanow battlefield :) Jesli ktos ma ochote pograc czasem w squadzie, to nie krpujcie sie przyslac friend invite. Niestety moi znajomi łoją na pecetach i nie mam z kim grać, a w squadzie zawsze to raźniej. Pozdrawiam!

Edytowane przez Miku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z innej beczki to po co preorder z USA? W Polsce tez mozesz preordera zrobic. [szybciej i taniej dojdzie]

Dla mnie nie robi różnicy czy z USA czy PL bo paczka będzie szła ok 5 dni z UK może 2 ale cena jest droższa niż w USA+przesyłka ;)

Dzięki za odpowiedź teraz już mogę składać zamówienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Gram do tej pory w bad company 1 i napaliłem się na tą bete. Mógłby mnie ktoś wspomurz o klucz do bety?

Byłbym bardzo wdzieczny, bo niemoge nigdzie dostać tego klucza.

Prośze pisać na gg lub na email: xxx1995@poczta.fm

Edytowane przez Ruchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Otrzymałem kod od jednego z userów tego forum za co bardzo mu dziękuję, ale niewiem o co chodzi z tym usa ?

Trzeba miec jakies konto amerykańskie?

Jeżeli ktos ma keya do UE to byłbym bardzo wdzięczny jak by mi go podał .

Z góry wielkie thx .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed chwila gralem i widzialem identyczna sytuacje, 2 kolesi stalo gdzies na skraju mapy i wyrzucali ammo i c4 w kolko, wielka gora tego sie zrobila, i zakonczyli z wynikami po 12,5tys. Po co ludzie to robia? to juz ne ma przyjemnosci ze zwyklej gry i zabijania wlasnymi umiejetnosciami?

Mam nadzieje ze w finalnej wersji te bledy zostana weliminowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Otrzymałem kod od jednego z userów tego forum za co bardzo mu dziękuję, ale niewiem o co chodzi z tym usa ?

Trzeba miec jakies konto amerykańskie?

Jeżeli ktos ma keya do UE to byłbym bardzo wdzięczny jak by mi go podał .

Z góry wielkie thx .

Załóż po prostu konto na PSS US i ściągnij. To nie jest takie trudne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przed chwila gralem i widzialem identyczna sytuacje, 2 kolesi stalo gdzies na skraju mapy i wyrzucali ammo i c4 w kolko, wielka gora tego sie zrobila, i zakonczyli z wynikami po 12,5tys. Po co ludzie to robia? to juz ne ma przyjemnosci ze zwyklej gry i zabijania wlasnymi umiejetnosciami?

Mam nadzieje ze w finalnej wersji te bledy zostana weliminowane.

Moze nie widza ze bedzie reset statow nakoniec bety ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

założyłem to konto usa i jestem zadowolony :) Gierka bardzo fajna, miło się ggra, ale na mapach pełno snajperów siedzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.