Palpiboy 35 Napisano 12 Listopad 2012 Raczej nie jest to normalne. Można reklamować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petrus1991 0 Napisano 14 Listopad 2012 Mam pytanie kupiłem konsole jakieś pół roku temu no i wszystko było git ale tydzien temu zrobiłem aktualizację pograłem w coś tam i też było dobrze ale teraz od 4 dni kiedy próbuje się połączyć z ps network to konsola się zawiesza i tak jest z każdym Pierwszym podłączeniem do PSN po np 2 krotnym odpaleniu ps podłącza się normalnie i się nie zawiesza. Wie ktoś o co może chodzić? Mam wykupioną tą dodatkową gwarancje za 300zl że mogę ją oddać przez to że się popsuła z mojej winy czy jakoś tak chyba, w Media Markcie i jest ona pewnie jeszcze ważna jak myślicie oddać konsole? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 14 Listopad 2012 Gwarancje plus w MM masz na cztery lata, więc pewnie jeszcze jest ważna... Zanim ją oddasz, to skonfiguruj połączenie sieciowe na nowo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petrus1991 0 Napisano 14 Listopad 2012 No konfiguruje je za każdym razem jak włączam ps i dopiero wtedy sie odpala -.- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpiboy 35 Napisano 15 Listopad 2012 Oddać można i z tytułu gwarancji i z tytułu niezgodności towaru z umową (zawsze konsekwentnie, jeżeli jest taka możliwość, polecam tę drugą opcję), ale wydaje mi się, że warto ten problem opisać w temacie dotyczącym usterek, ewentualnie problemów z połączeniem PS3 z siecią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dav 9 Napisano 17 Listopad 2012 (edytowane) Konsola zaczęła mi się wyłączać po chwili grania, roczna gwarancja skończyła się w lutym tego roku. Rozkręcić i skręcić potencjometry na zasilaczu czy walczyć ze sklepem? Aha, jedną śrubkę zacząłem odkręcać także jest widoczny ślad na niej ale konsoli jeszcze nie otwierałem Edytowane 17 Listopad 2012 przez Dav Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dejvid1234 124 Napisano 17 Listopad 2012 Nie baw się z konsolą, możesz jeszcze bardziej ją popsuć :) Idź do sklepu i powołaj się na Niezgodność Towaru z Umową (2 lata) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 17 Listopad 2012 Konsola zaczęła mi się wyłączać po chwili grania, roczna gwarancja skończyła się w lutym tego roku. Rozkręcić i skręcić potencjometry na zasilaczu czy walczyć ze sklepem? Aha, jedną śrubkę zacząłem odkręcać także jest widoczny ślad na niej ale konsoli jeszcze nie otwierałem Skoro jest widoczny ślad, to mają ewentualną podstawę do odrzucenia Twojego roszczenia... Ale zostaje Ci jedynie powołanie się na niezgodność... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dav 9 Napisano 17 Listopad 2012 No właśnie, idź do sklepu... Jakbym go miał pod nosem to już bym szedł, ale muszę jechać w jedną stronę 80km, a nie bardzo mi się to widzi jak nic nie załatwię z nimi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amigo 158 Napisano 17 Listopad 2012 zaczął rozkręcać, ale plomba zapewne jest nienaruszona :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chudyVU 5 Napisano 17 Listopad 2012 No właśnie, idź do sklepu... Jakbym go miał pod nosem to już bym szedł, ale muszę jechać w jedną stronę 80km, a nie bardzo mi się to widzi jak nic nie załatwię z nimi jak masz 80km to wyslij poleconym za potwierdzeniem odbioru zadzwon do rzecznika to ci powie co i jak dzis mija 2 miesiące jak ja oddałem swoją na niezgodnosc po 14 dniach jak minął termin odpowiedzi rzecznik wysłał wezwanie zakonczenia sprawy na podstawie przekroczenia terminu itd oczywiscie ze strony sklepu brak odpowiedzi i 30pazdziernika poszlo wezwanie przedsadowe czyli znowu maja 14 dni nie wiem czekam dalej ale na nową sie napewno nie zgodze jak tak do klienta podchodza, tylko hajs mnie intereuje mam nadzieje ze o swiat sie wyrobi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 18 Listopad 2012 @Dav - To trzeba było nie bawić się w Adama Słodowego, tylko najpierw skorzystać z przysługujących Ci praw konsumenta... Zapakuj konsolę i wyślij z wraz z pisemną reklamacją z tytułu niezgodności towaru z umową - za potwierdzeniem odbioru. Nic innego w tej kwestii nie wymyślisz... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpiboy 35 Napisano 19 Listopad 2012 @UP Nic dodać, nic ująć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chudyVU 5 Napisano 19 Listopad 2012 dostałem teraz maila od Rzecznika nie odpowiada, nie odbiera telefonów; trzeba go będzie pozwać, ale sprawa sądowa i tak potrwa swoje; wie ktoś moze ile trwa taka sprawa sądowa ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 19 Listopad 2012 Wyślij mu "wezwanie przedsądowe"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 19 Listopad 2012 dostałem teraz maila od Rzecznika nie odpowiada, nie odbiera telefonów; trzeba go będzie pozwać, ale sprawa sądowa i tak potrwa swoje; wie ktoś moze ile trwa taka sprawa sądowa ?? Gdzieś Ty kupił tą konsolę ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chudyVU 5 Napisano 19 Listopad 2012 (edytowane) Wyślij mu "wezwanie przedsądowe"... wezwanie przedsadowe rzecznik wyslal mu 30 pazdziernika na ktore tez nie odpowiedzial Gdzieś Ty kupił tą konsolę ??? w osiedlowym Avansie franczyzowy sklep ale dalej istnieje choc troche sie skurczyl napisal mi ze jak dalej nie beda odbierac telefonu to podejdzie osobiscie Edytowane 19 Listopad 2012 przez chudyVU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 19 Listopad 2012 wezwanie przedsadowe rzecznik wyslal mu 30 pazdziernika na ktore tez nie odpowiedzial w osiedlowym Avansie franczyzowy sklep ale dalej istnieje choc troche sie skurczyl napisal mi ze jak dalej nie beda odbierac telefonu to podejdzie osobiscie W Avansie takie problemy ??? :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chudyVU 5 Napisano 19 Listopad 2012 W Avansie takie problemy ??? :o oj uwierz mi ze jakby poszli na ugode i wymienili mi konsole to bylo by git i nie robil bym problemu zadnego, bo kupili by sobie na hurtowni 250GB za 800zl i po sprawie ale jak sie uparli to w sadzie rzadam zwrotu gotowki czyli 1300zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 19 Listopad 2012 To pozostaje postępowanie uproszczone i pozew złożony w powszechnym sądzie cywilnym... Masz wzór formularza -> http://www.bip.ms.gov.pl/Data/Files/_public/bip/sprawy_cywilne/form1_p.pdf 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chudyVU 5 Napisano 19 Listopad 2012 To pozostaje postępowanie uproszczone i pozew złożony w powszechnym sądzie cywilnym... Masz wzór formularza -> http://www.bip.ms.go...lne/form1_p.pdf kloose jak rzecznik wzial pod swoje barki sprawe to niech tak zostanie ...ja nie bede sie mu wcinal bo wie co robi ja go tylko troche poganiam a sam w sadzie bym nie wiele zdzialal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 19 Listopad 2012 Spokojnie zdziałałbyś - to nie aż tak straszne jak się wydaje... Mam nadzieję, że poinformujesz nas o rozwoju sprawy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beos431 0 Napisano 19 Listopad 2012 kloose jak rzecznik wzial pod swoje barki sprawe to niech tak zostanie ...ja nie bede sie mu wcinal bo wie co robi ja go tylko troche poganiam a sam w sadzie bym nie wiele zdzialal Pozew najprawdopodobniej będzie składany do Polubownego Sądu Konsumenckiego przy Inspekcji Handlowej. Przerabiałem kiedyś podobną historię tylko z innym towarem. Pomocna była wtedy Pani Miejska Rzecznik Konsumenta. Nadmienię jeszcze tylko, iż wyrok tego sądu do niczego nie zobowiązuje (jak sama nazwa mówi "polubowny"). Dopiero jeśli tam nic nie wskórasz to pozostaje sąd cywilny. Pozdro i powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 19 Listopad 2012 Ale aby rzeczony sąd mógł wszcząć sprawę, wymagana jest również zgoda przedsiębiorcy, a nie tylko wniesienie sprawy przez konsumenta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chudyVU 5 Napisano 19 Listopad 2012 ewidentnie graja na czas i zwlekaja ale ja sie nie poddam na bank :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach