Patricko 8082 Napisano 12 Czerwiec 2009 (edytowane) Witam. Czy Wy również macie problem w ostatnim czasie z poprawnym wyświetlaniem trofeów? Np. na tagach Playfire, czy na oryginalnych z PlayStation są jeszcze stare i nieodświeżone trofea. Na Playfire na dodatek w ogóle przestało wyświetlać tą tabelkę z grami, w których ostatnio zdobywaliśmy trofea. Jak sprawdzałem na oryginalnym z Playstation, to również trofea nie były odświeżone. Oczywiście synchronizację z serwerem przeprowadzam codziennie, także to nie jest problem po stronie użytkownika. Nigdzie nie było o tym wspominane? Rzecz jasna problem dotyczy tagów, które odświeżają się automatycznie. Domyślam się, że Wy też macie taki problem, ponieważ u każdego widzę taką wadę. Pozdrawiam. Edytowane 12 Czerwiec 2009 przez Patricko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wronator 1 Napisano 12 Czerwiec 2009 Witam.Czy Wy również macie problem w ostatnim czasie z poprawnym wyświetlaniem trofeów? Np. na tagach Playfire, czy na oryginalnych z PlayStation są jeszcze stare i nieodświeżone trofea. Na Playfire na dodatek w ogóle przestało wyświetlać tą tabelkę z grami, w których ostatnio zdobywaliśmy trofea. Jak sprawdzałem na oryginalnym z Playstation, to również trofea nie były odświeżone. Oczywiście synchronizację z serwerem przeprowadzam codziennie, także to nie jest problem po stronie użytkownika. Nigdzie nie było o tym wspominane? Rzecz jasna problem dotyczy tagów, które odświeżają się automatycznie. Domyślam się, że Wy też macie taki problem, ponieważ u każdego widzę taką wadę. Pozdrawiam. To z niewyświetlaniem się ramek z grami w któe ostatnio grałeś to błąd powszechny wśród kart Playfire. Jeżeli chodzi o update Trophy Card Playstation to sam sync nie wystarczy. Należy jeszcze zalogować się na kompie i kliknąć aktualizuj w zakładce mój przenośny identyfikator... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bomberpoland 0 Napisano 16 Lipiec 2009 da się gdzieś w internecie podejrzeć jakie trofea ma sie zdobyte ??? czy tylko na konsoli to widać ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 16 Lipiec 2009 (edytowane) Na oficjalnej polskiej stronie PlayStation możesz to zrobić po zalogowaniu się danymi z PSN. Edytowane 16 Lipiec 2009 przez Rafix Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bomberpoland 0 Napisano 16 Lipiec 2009 eee zalogowałem się ale nie moge tego znaleść https://store.playstation.com/login.gvm i http://pl.playstation.com/psn/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 16 Lipiec 2009 Na stronie PlayStation masz u góry pasek PSN - wybierasz Zaloguj się, później samo przekieruje Cie na twój profil i będzie okienko: Moje Trofea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bomberpoland 0 Napisano 16 Lipiec 2009 (edytowane) tam chce przenieść dane ze starego konta i nic nie mogę zrobić.... dobra działa ;) dzieki Edytowane 16 Lipiec 2009 przez bomberpoland Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wax 0 Napisano 23 Lipiec 2009 Zupełnie nie wiem o co w tym chodzi.Szczęśliwym posiadaczem PlayStation 3 będę jeszcze w tym miesiącu i mam pytanie o co chodzi z tymi trofeami? Po przejściu jakiejkolwiek gry w dziale Trophy pojawia mi się coś związanego z tą grą? Nie mam pojęcia o co w tym chodzi :D Jeśli ktoś by mi wytłumaczył z góry dziękuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
imit 0 Napisano 23 Lipiec 2009 Trofea to coś w rodzaju nagród za osiągnięcia w grze. Np. za ukończenie jakiegoś poziomu w grze dostajesz jedno z trofeów. Można się później nimi chwalić lub porównywać z innymi. W XMB można zobaczyć trofea jakie oferuje dana gra i co trzeba zrobić, aby je zdobyć. Trofea są odpowiedzią na Achievementy w X360. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wronator 1 Napisano 23 Lipiec 2009 (edytowane) Warto też dodać, że trofea nabijają level i dzieki temu pniemy się coraz wyżej w różnego rodzaju rankingach itd... Ze względu na to jaki pucharek dostaniemy (brązowy, srebrny, złoty czy platynowy) wzrośnie nam więcej lub mniej %... Edytowane 23 Lipiec 2009 przez Wronator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Clics 3 Napisano 23 Lipiec 2009 Na przykład, w jakimś FPS'ie, masz za zadanie zabić 5 wrogów i za to dostajesz brązowy medal. Każda gra ma ileś tam medali, a po zdobyciu wszystkich dostajesz platynowy, czyli 100% gry ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 23 Lipiec 2009 Dopisze się tu jako przykład "Trophy Huntera" :laugh: Podobno: Brąz = 1Trophy Srebro = 2Brązy Zloto = 3Srebra Platyna = 4Złota Ale głowy nie dam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 24 Lipiec 2009 Patrząc na Twój gamercard Duszol, to rzeczywiście hunter jak malowany :ok: A co do tych srebro = dwa brązy itp. to wiele zależy od aktualnego poziomu, bo im większy level, tym mniej % dają kolejne pucharki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yog-Sothoth 11 Napisano 24 Lipiec 2009 Trofea trofeami, ale ja bym z chęcią widział w profilu informacje jaką grę się skonczyło i kiedy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 24 Lipiec 2009 Trofea trofeami, ale ja bym z chęcią widział w profilu informacje jaką grę się skonczyło i kiedy. pośrednio taka opcja jest, bo praktycznie w każdej grze dostaje się stosowny pucharek za jej ukończenie, trzeba tylko przejechać listę trofeów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yog-Sothoth 11 Napisano 24 Lipiec 2009 No wlaśnie pośrednio.. ja bym wolał osobną zakładkę ze statystykami danej gry (czas gry, poziom, data, etc). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fakir87 0 Napisano 24 Lipiec 2009 Moim zdaniem trofea są idealnym rozwiązaniem dają obraz umiejętności i zaangażowania gracza, aczkolwiek dziwie się osobom kupującym gry pod trofea! W końcu nie kupiłem PS3 żeby grać w pin ball. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ajakdwalin 14 Napisano 25 Lipiec 2009 (edytowane) Ja też nie po to kupiłem konsole ale to mnie motywuje do wyciśnięcia z gry o wiele więcej niż gdyby ich nie było. No ale tu zaczynamy zwykła dyskusję której byliśmy już świadkami wiele razy. A co do pinballi to Zen Pinball (bo chyba do tego pijesz :P ) jest grą świetną i wg mnie granie w niego nie jest profanacją ani marnowaniem PS3. Edytowane 25 Lipiec 2009 przez ajakdwalin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojot 0 Napisano 25 Lipiec 2009 Czy trofea zdobywa się w każdej grze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MatiVIP 0 Napisano 25 Lipiec 2009 Czy trofea zdobywa się w każdej grze? Większości tak ale np Fallout 3 PL Niema Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 25 Lipiec 2009 Czy trofea zdobywa się w każdej grze? Przewaznie tak, starsze gry niestety nie maja zaimplementowanego systemu trophies. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 25 Lipiec 2009 w każdej grze wydanej po 01.01.2009 są trofea, wcześniej zależało to od widzimisię programistów i różnie to bywa. Do niektórych gier wydano później patche (GTA, U:DF, FIFA), ale jednak znakomita większość gier z 2007/2008 nie ma pucharków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ajakdwalin 14 Napisano 25 Lipiec 2009 W tym subforum jest przyklejony temat ze stronami na których można najszybciej znaleźć informacje w jakich grach są trofea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojot 0 Napisano 26 Lipiec 2009 Wielkie dzięki już łapie o co comon xD xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hypnotix 0 Napisano 29 Lipiec 2009 "w każdej grze wydanej po 01.01.2009 są trofea" np taki Afro Samuraj nie ma trophy ;) nad czym ubolewam. Większość gier motywuje tym, że są pucharki. Wielu producentów wraca do swoich tytułów i tworzy patche odpowiedzialne właśnie za trophy. Ostatnimi czasy Tomb Raider Underground, Need For Speed Undercover czy też Star Warsy zostały uzbrojone w te właśnie bonusy, co przyczyniło się na ponowne sprzedawanie tych tytułów ;) inni powinni iść w ślad kolegów :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach