Tomo 11882 Napisano 8 Czerwiec 2011 Działa, właściwie to jedyny gamecard który nie sprawia żadnych kłopotów, pozostałe mam na stronie o mnie i niektóre się w ogóle nie wyświetlają lub dają komunikat że są w trakcie generowania. Jak masz problemy to napisz do adminów strony Ps3trophies maila z prośbą o pomoc, na pewno zależy im na tym abyś promował stronkę ich gamecardem :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristof46 0 Napisano 8 Czerwiec 2011 Wymieniłem właśni dysk i wiem że jeżeli zrobilo się synchronizacje trofeów to później po zalogowaniu one powracają. Tak też było ale po odpaleniu jednej z gier nagle okazało się że system zaczął je liczyć od nowa. Nie wiem co robić bo boję się że jeżeli zrobię synchronizację to nawet na serwerze strace poprzednio zapisane pucharki. Co obić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 8 Czerwiec 2011 ... Co obić?? Nic nie obijaj ;) Zrób synchronizację ... im wcześniej tym lepiej :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristof46 0 Napisano 8 Czerwiec 2011 ale chodzi o to ze juz zrobilem synchronizacje i wszystkie trofea powrocily. dopiero po uruchomieniu jednej z gier dokładnie LA Noire trofea tej gry zaczely liczyc sie od nowa. Kiedy wlaczylem Buzza poniewaz sprawdzalem czy DLC się zgraly nic takiego nie mialo miejsca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kam354 37 Napisano 8 Czerwiec 2011 ale chodzi o to ze juz zrobilem synchronizacje i wszystkie trofea powrocily. dopiero po uruchomieniu jednej z gier dokładnie LA Noire trofea tej gry zaczely liczyc sie od nowa. Kiedy wlaczylem Buzza poniewaz sprawdzalem czy DLC się zgraly nic takiego nie mialo miejsca. Ja miałem to samo z gta4 , po formacie dysku i synchronizacji trofeów , gra zaczęła naliczać pucharki od nowa po ponownej instalacji gry. Zsynchronizuj podczas grania i powinno być w porządku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 9 Czerwiec 2011 Witam was, czy ktoś wie jeśli kupię zestaw: The Tomb Raider Trilogy HD (zawierający Legend, Anniversary i Underworld) to czy w każdej z tych gier będzie możliwe zdobycie trofeów ??? Bo wg. ps3trophies wszystkie te gry posiadają trofea ale nie wiem czy w tym bundle pack'u również ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 9 Czerwiec 2011 Tak będą trofea:) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 9 Czerwiec 2011 Tak będą trofea:) Dzięki za szybką odpowiedź + Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 9 Czerwiec 2011 Blisko 100 prób z 5 różnych komputerów i nadal gamecard nie zrobiony, czekam na maile od supportu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mhonar 9 Napisano 16 Czerwiec 2011 Czesc. Nie chce zakladac nowego tematu a jest on niejako powiazany z tym, wiec zaryzykuje i tutaj zapytam. Chodzi mi o ranking trophy hunters. Zostal on zamkniety z powodu, domyslam sie, licznych oszustw graczy, nieuczciwie zdobywajacych trofea metoda kopiowania sejwow. Nie bralem udzialu w dyskusjach, nie wiem za bardzo jak to wygladalo od strony organizacyjnej. Pytania ktore zrodzily sie w mojej glowie sa nastepujace. Czy jest w ogole mozliwosc reaktywacji owej "zabawy" ? Oczywiscie chodzi mi o bardziej hermetyczna grupe ktora pilnowalaby i kontrolowala w miare mozliwosci (wlasnie, czy sa takowe - pytanie kierowane do organizatorow wczesniejszych imprez , badz osob z doswiadczeniem ogolnym dot. psn,gier, trofikow itd.) postepy graczy? Moze daloby rade stworzyc mniejsze grupki ktore latwiej byloby kontrolowac? W kazdej z grup bylby moderator sprawdzajacy zdobyte trofea. Nie chce tutaj plodzic swoich pomyslow bo ktos, kto bral juz udzial w tym wczesniej, napewno wie czy nawet maksymalna kontrola pozwoli wyeliminowac oszustow? Jesli jest w ogole sens, sa chetni ludzie na cos takiego. Moze warto o tym podyskutowac? Prosba do moderatorow - jesli moj post nie pasuje do tego tematu, badz wywiazalaby sie dyskusja, konkretna badz nie. Bylaby mozliwosc przeniesienia tego np. do offtopic? Zeby nie zasmiecac dyskusjami/walkami/komentarzami, tego tematu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 16 Czerwiec 2011 Nie będzie dyskusji bo i wznawianie tego nie ma sensu. W momencie robienia tego rankingu mało stron jeszcze oferowało taką funkcję. Teraz na każdej większej stronie, gdzie robisz gamecard możesz również sprawdzić wszelkie rankingu, czy to ogólne czy to z kraju. W dodatku wtedy jeszcze nie było tak wielu graczy jak teraz, a dodać należy, że każda osoba była sprawdzana właśnie czy nie oszukiwała. Takie coś zajmuje kupę roboty i wątpię, żeby komuś chciało się z tym bawić. A oszuści byli, są i będą. Tym bardziej, że teraz można już tak kombinować, że nigdy nie pozna się czy są oszukane trofea czy nie. Także nie licz na wznowienie tego. Jeśli o mnie chodzi to nie miałoby to teraz większego sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mhonar 9 Napisano 16 Czerwiec 2011 Dzieki za konkretna odpowiedz. Wlasnie o takie informacje mi chodzilo. Liczylem na to ze da rade upilnowac np. male grupki 10 osobowe (np.) bo sprawdzanie tyle nie trwa, dobieranie ludzi pod rygorystycznymi wymaganiami itd.. Skoro jednak mowisz ze jest w tej chwili mozliwosc oszustwa na taka skale, ze nie da sie poznac czy trofea sa zdobyte uczciwie czy nie to faktycznie masz racje. Mija sie to z celem. No coz. Przykro ze rosnie nam spoleczenstwo ktoro "chcem" "nalezy mi sie" i w ogole juz teraz natychmiast - najmniejszym wysilkiem i kosztem. Przykro, bo uderza to rowniez w nas, uczciwych graczy ktorzy chcieli sie pobawic w rywalizacje :) Skoro jest jak mowisz to ode mnie tyle, nie ciagne tematu bo nie ma sensu. Dzieki jeszcze raz za odpowiedz i nie potraktowanie mnie jak mlodego, chcacego zmieniac swiat, nowego usera :P Pozdrawiam. P.S. Btw jakby ktos mial jakies pomysly, chcialby sobie o tym podyskutowac, bawic sie w zamknietym gronie, cokolwiek. Niech daje znac na priva. Moze da sie cos lokalnie ugrac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebinho1916 17 Napisano 16 Czerwiec 2011 U mnie sprawdza się to , co podał @Madrok. 12 brązowych = 1 platyna , więc się nie dziwie , że ktoś kto nie ma platyny , ale za to ma kilkaset brązowych pucharków więcej ode mnie , to jest w rankingach wyżej. Porównaj sobie ze znajomymi trofea , sprawdź ile mają poszczególnych pucharków i będziesz miał swoją opinie na ten temat :thumbsup:. To jest ściema i tyle w tym temacie. Pomijając już fakt, że kompletnie gryzłoby się to z zasadami naliczania % za trofea podyktowanymi przez Sony. A ktoś ma kilkaset brązów a Ty ileś tam platyn... zauważ, że jeśli ktoś nie platynuje gry to szybciej kupuje nową przez co idzie mu więcej trofeów grając w nowe gry podczas gdy Ty maksujesz np 3 trofki przez tydzień :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryderyk123 95 Napisano 17 Czerwiec 2011 Dobrze by było założyć nowy temat z ankietą, ponieważ chciałbym coś zobaczyć, aczkolwiek na razie tutaj zadam te nurtujące mnie pytanie... Czy na zakup danego tytułu wpływa fakt, czy posiada trofea czy nie? :turned: Odpowiadać wszyscy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komornik_michael-jackson 20 Napisano 17 Czerwiec 2011 Chociaż mimo, że już nie gram aż tak bardzo dla trofeów jak kiedyś to mimo to nie chcę kupować gier bez trofeów. M. in. dlatego nie mogę przekonać się do kupna MGS4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 17 Czerwiec 2011 Chociaż mimo, że już nie gram aż tak bardzo dla trofeów jak kiedyś to mimo to nie chcę kupować gier bez trofeów. M. in. dlatego nie mogę przekonać się do kupna MGS4. Właśnie! Muszę przyznać się do podobnego zachowania... Na początku myślałem sobie: "a coż tam trofea?!", a teraz MGS4 leży i leży na półce i jakoś nie mogę się zebrać, żeby zagrać mimo, iż uwielbiam tę serię i łykałem wszystkie filmiki na youtube jak jeszcze nie mogłem sobie pozwolić na PS3. Tymczasem obecnie ciągle powtarzam sobie, że zagram, ale "tylko jeszcze parę trofików w Gran Turismo... jeszcze parę w Fallout3" itp. itd. Chore, ale na razie w moim przypadku nie uleczalne :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek_07 170 Napisano 17 Czerwiec 2011 (edytowane) Sithman a dlaczego nie masz trophycarda w sygnaturze? Przecież zbieramy trofea po to żeby się nimi pochwalić przed innymi, no chyba że robisz to dla własnej przyjemności. Ja nawet nie wiem jak i kiedy wpadłem w nałóg zbierania pucharków. Teraz przechodzę REDA drugi raz właśnie dla trofeów. Kręcę się 3 godziny po mapie, zbieram roślinki tylko po to żeby wbić jeszcze jeden niby nic nie znaczący brąz (bo aż takiego zaparcia żeby nabijać w tej grze platyny nie mam). :woot: Edytowane 18 Czerwiec 2011 przez Przemek_07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtekwafel 2 Napisano 17 Czerwiec 2011 Mnie od roku bardzo wciągnęły trofea. Wcześniej jak grałem na kompie to nie zwracałem uwagi na żadne staty, grałem tylko dla przyjemności. Ale jak w moim życiu pojawiło się PS3 to teraz wbijanie pucharków to tradycja . Dobrze, że jeszcze trzymam poziom dobrych gier i nie kupuje byle czego dla łatwej platynki :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sadurx 44 Napisano 18 Czerwiec 2011 Ja się przyznam, że to czy tytuł ma trofea czy nie wpływa znacznie na moją decyzję. Ogólnie lubię wbijać trofki i przynajmniej dla mnie, jest to świetne rozwiązanie bo przedłuża życie gry. Nie sądzę, żebym męczył np Fallouta 3 do końca gdybym nie dostawał za to platyny. Przyznam się, że jestem perfekcjonistą i dlatego bardzo mnie cieszy gdy wycisnę z gry 100% i dostaje za to jakąś nagrodę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mhonar 9 Napisano 18 Czerwiec 2011 MGS4 nie ma trofeow? Co do kupowania gier bez trofeow, to zalezy od gry. Mgsa napewno kupie czy je ma czy nie, koniec kropka. Nie ukrywam, lubie dzwiek wpadajacego trofika, fajna sprawa jest ich kolekcjonowanie. Jesli gra jest dobra (mgs) to nie potrzebuje ich, reszta sredniakow fajnie jakby miala. Dodaje to smaczku rozgrywce i przedluza jej zywotnosc. Raczej wole gry z trofeami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryderyk123 95 Napisano 18 Czerwiec 2011 Podnieśliście mnie na duchu... Myślałem, że to tylko ja mam odruch "fee" i "ble" przy grach bez pucharków, mimo że gra może być ciekawa... Nie mam wtedy takiego zaparcia żeby powtarzać tytuł i powtarzać :teehee: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma111 1 Napisano 18 Czerwiec 2011 Na razie nie rozważałam kupna gier bez trofeów, jednak ne pewno będę mieć wątpliwości, w końcu od początku grania wciągnęło mnie kolekcjonowanie trofików (gram całe 1,5 miecha). Myślę, że warto pomysleć nad tym czy kupujemy giery dla łatwych trofeów/ew. łatwej platyny. Ja właśnie stoję przed wyborem chcę kupić sobie WWE, jest SvR 2010 i 2011. W starszej wersji podobno łatwo nawet wbić platynkę w drugiej jest ona truudna. I w sumie nie wiem czym głównie się różnią : lepsza mechanika gry i LOKALNY (!?) multiplayer... to zauważone plusy recenzji nowszej wersji. Zobaczy się, ale trofea kuszą ku 2010........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 18 Czerwiec 2011 Shitman jedziesz mi? :blink: a dlaczego nie masz trophycarda w sygnaturze? Przecież zbieramy trofea po to żeby się nimi pochwalić przed innymi, no chyba że robisz to dla własnej przyjemności. Tak dokładnie - dla własnej przyjemności. Nie mam carda, bo wolę moją sygnaturkę. I choć nie mam parcia na platyny, to jednak gier bez pucharków nie ruszam, a w nałóg wpadłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek_07 170 Napisano 18 Czerwiec 2011 O sorry Sithman pomyliłem się, nie spojrzałem dokładnie na nick. Wybacz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joxer TeaMan 96 Napisano 18 Czerwiec 2011 Przemek, skoro masz platyne w takim np. Unchartedzie 2 to nie wiem czemu nie zamachniesz się właśnie na tą w RDR. Trudna i czasochłonna, owszem, ale popatrzmy na takie GTA IV :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach