xenomorph 129 Napisano 25 Grudzień 2013 Da się zrobić w Sports Champions platynę posiadając jedną pałkę move? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 25 Grudzień 2013 Da się zrobić w Sports Champions platynę posiadając jedną pałkę move? Pozdrawiam Nie. Konieczne są dwie chociaż na chwilę, bo masz bodaj dwa pucharki - jeden za rozegranie gry w kilka osób, drugi za zagranie w określone sporty z dwiema pałeczkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 5 Styczeń 2014 Moze zna ktos rozwiazanie mojego problemu, dawno dawno temu sciagnalem triala grida 2, pogralem godzine zdobywajac 3 trofea.. Teraz majac go w plusie gram dalej, problem w tym ze te trofea nadal mam nie zdobyte.. Na konsoli mi pokazuje ze mam (sa na takiej chmurce jakby) jednak na psnprof czy tez na stronie playstation ich brak. Jest na to jakis sposov? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeroPPS 6 Napisano 5 Styczeń 2014 Dokładnie taką samą sytuację mam z BF3. W trybie offline trofki z triala są w chmurce. Hmm, spróbuj może zostawić jakieś trophy offline na koniec, zdobyć je offline. Może platyna wpadnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kebz 13 Napisano 12 Styczeń 2014 (edytowane) Wszystkie gody splatynowane, szczerze mówiąc mam już bardzo dość przygód kratosa . Tak czy owak Dante Inferno chyba mi sie bardziej podobało, mimo że to klon. Edytowane 12 Styczeń 2014 przez Kebz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 2 Luty 2014 powtorze sie z 5 stycznia, ale moze jakas madra glowa bedzie miala jakas madra rade, otoz.. platyna w gridzie jak najbardziej zrobiona, szkoda ze mi jej nie wyswietla nigdzie indziej, procz na konsoli gdzie obok trzech trofeow zrobionych w trialu jest w chmurce.. zainstalowalem triala z innego konta, ale grajac na swoim i tak wykrywa mi uprawnienia do pelnej wersji.. no poezja po prostu :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matispidi 237 Napisano 2 Luty 2014 (edytowane) No faktycznie u mnie pokazuje, że brakuje Ci trzech trofików. Czy jest szansa się przed ty zabezpieczyć? Też mam zamiar teraz zacząć platynować grę gdzie wcześniej zdobyłem z dwa trofea w trailu godzinnym z plusa Edytowane 2 Luty 2014 przez matispidi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 2 Luty 2014 wlasnie nie mam bladego pojecia, bo kuzwa nie idzie ich zdobyc odblokowac, probowalem z trialem tak jak wyzej pisalem i dupa, wykrywa mi nie wiem jak licencje z mojego konta.. malo tego, w trybie online trofkow nie pokazuje mi ze ich zdobylem, wiec skasowalem save i zaczalem od poczatku grac.. nie wpadaja, po przelaczeniu spowrotem na tryb offline trofki widoczne w chmurze.. poezja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 2 Luty 2014 Trofea z triala powinny wskoczyć same po kupnie pełnej wersji gry...musi być to wersja Digital a nie Retail. Inaczej trofiki nie wpadną i zostaną permanentnie zablokowane, do czasu kupienia wersji digital. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 2 Luty 2014 No ale wersja z plusa to digital, wiec wlasnie nie rozumiem czemu wystepuje ten problem.. Nie wiem, moze napisze o tym na forum playstation bo jakos mnie ta cala akcja irytuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 3 Luty 2014 Hymm...może tutaj jest pies pogrzebany ? system nie widzi tego jakbyś kupił grę i dlatego blokuje Ci zdobycie tych trofików ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
massacer 18 Napisano 6 Luty 2014 Co tak ciągnie twórców do tego aby wypchać każdą grę masą znajdziek, (prawie) nikt tego nie lubi a takiego syfu pełno w każdej grze. Rozumiem, że w sandboxach można zapełnić tym miasto, żeby gracz był zmuszony zwiedzić cały świat gry, ale dlaczego wwalają to do KAŻDEJ gry, nawet wyścigowej (motorstorm apocalipse). Aktualnie mam 6 gier w których do platyny brakuje mi zebranie tylko tych pierdółek, mafia 2 gra świetna, zbieranie playboyów jeszcze rozumiem, można je spotkać podczas fabuły i łatwo je zebrać, ale 300coś listów gończych rozwalonych na całej mapie w absurdalnych miejscach mijają się z celem. Listy gończe powinny być w miejscach widocznych dla ludzi to jest logiczne, a twórcy wwalają je na ściance od basenu za 5domami, za śmietnikiem na złowmowisku i (uwaga mój ulubiony) Na DACHU budynku gdzie w grze NIE MA niczego co by mogło latać, brak drabiny i czegokolwiek, żeby to zdobyć trzeba było się rozpędzić na autostradzie, wybyć sie z barjerki i "wychamować" na kominie (jak już sie udało wylądować na dachu to umierałem od obrażeń odniesionych w zderzeniu z kominem). Kolejny przykład metro last light musisz znaleźć wszystkie dzienniki Artyom'a, to jeszcze może być ciekawe, ale znalezienie wszystkich półapek w grze podczas gdy zaglądałem w każdy kąt a znalazłem tylko jedną wydaje się śmieszne (półapki powinny być do tego żeby myśleć jak by tu je ominąć, a nie szukać ich z poradnikiem na yt ) i na końcu "zagrać" na wszystkich instrumentach w grze, jeżeli chcieli zrobić takie trofeum to mogli zrobić instrumenty, leży gitara podchodzisz do niej, bohater nawet jej nie dotyka, brak jakiejkolwiek animacji jest tylko jednorazowy dzwięk i zrobione. Znajdzki moim zdaniem powinny być takie żeby gracz chciał szukać ich sam, a nie na siłe z filmikiem bo brakuje mu jednego trofeum z gry do platynki. Znajdzki z nowego bioshocka mi się podobają, Voxophony są dobrze zrobione, czasami ciekawe i nie są chowane w mysich dziurach, Infusion upgrady są konieczne do przeżycia na najwyższym poziomie trudności, a teleskopy i kineskopy są bardzo łatwe do znalezienia i opowiadają historie miasta, a w teleskopach można zobaczyć pewne smaczki i ciekawostki.Jedynie nie podoba mi się,że musimy zebrać wszytko w jednym przejściu gry. Ale najlepsze znajdzki ma dishonored, są ich tysiące pochowane praktycznie wszędzie, opowiadają o postaciach, mieście, histori, pomagają przejść jakąś misję lub pokazują inną drogę do jej przejścia, a twórcy nas nie zmuszają do ich zbierania dzięki temu większość gry spędziłem właśnie na szukaniu ich. Znajdźki mogą być ciekawe tak jak np w batman arkham city lub alan wake ale jak ktoś ma je dawać na siłe lub absurdalnie głupie to lepiej ten czas niech przeznaczą na udoskonalanie gry. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 6 Luty 2014 Ja właśnie przeszedlem Metro, o ile pułapki nie stanowią problemu (na bagnach i dead city jest tego sporo), to już pamiętniki i instrumenty będę musiał zaliczyć przy drugim podejściu posiłkując się YT. Nie cierpienia pucharkow za znajdzki i multi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matispidi 237 Napisano 6 Luty 2014 No właśnie, twórcy powinni robić te znajdźki by coś dawały np. Infamouse lubiłem szukać kawałków bo dodawały mocy zresztą często były w ciekawych miejscach czy gołębie które pozwalały lepiej zrozumieć historię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 6 Luty 2014 Jak dla mnie powinny zniknąć trofiki za multi i poziomy trudnosci w grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juza_88 136 Napisano 6 Luty 2014 TAK dla znajdzek ( dzieki nim potrafimy czasami na prawdę poznać daną gre )TAK dla pucharów za poziom trudnościNIE dla pucharków online - wyłączanie serwerów itpNIE DLA PLATYN DLA LAMUSÓW !! !! O platyne trzeba powalczyć. A nie ze sama wskoczy.Pozdrawiam :) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 6 Luty 2014 Jeszcze jakby te poziomy trudności miały sens to spoko...ale jak to się ogranicza tylko do zwiększenia obrażeń przez przeciwników to raczej słabe...TLoU miało idealnie zrobiony system trudności. Im większy poziom tym mniej surowców i przeciwnicy czujniejsi. Nie było żadnego sztucznego zwiększania im życia i obrażeń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
massacer 18 Napisano 6 Luty 2014 (edytowane) TAK dla znajdzek ( dzieki nim potrafimy czasami na prawdę poznać daną gre ) TAK dla pucharów za poziom trudności NIE dla pucharków online - wyłączanie serwerów itp NIE DLA PLATYN DLA LAMUSÓW !! !! O platyne trzeba powalczyć. A nie ze sama wskoczy. Pozdrawiam :) TAK dla znajdzek, NIE dla idiotycznych i nieprzemyślanych "znajdziek" typu 23 000 kamieni TAK dla pucharów za poziom trudności, NIE jeżeli poziom trudności polega tylko na zwiększeniu zadawania obrazen przez wrogów TAK dla pucharów online jeżeli gra ma dobre multi(bf,cod, itp) i ludzie będą w nią grać dłużej niż miesiąc po premierze. Crysis 3 i moh:w mają dobre multi (napewno ciekawsze niż tasiemcowaty cod) ale gimbaza woli grać w coda lub bfa w tdm, dodatkowo ea niszczy wszystko, dzięki czemu w crysisa gra 300osob na tdm, czasem z 50na innych trybach a w moha jest pełny zawsze tylko 1 serwer Fakt, niektóre platyny są załatwe np dishonored, jedna z najlepszych gier generacji a platyna jedna z najłatwiejszych, chciałbym żebym musiał się znią troche więcej "pomęczyć" Edytowane 6 Luty 2014 przez massacer 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WikFlesh 16 Napisano 6 Luty 2014 TAK dla znajdzek ( dzieki nim potrafimy czasami na prawdę poznać daną gre ) TAK dla pucharów za poziom trudności NIE dla pucharków online - wyłączanie serwerów itp NIE DLA PLATYN DLA LAMUSÓW !! !! O platyne trzeba powalczyć. A nie ze sama wskoczy. Pozdrawiam :) Nie dla znajdziek Tak dla pucharów za poziom trudności (dla ng+ jeżeli jest to krótka gra do 6h) Tak dla pucharów online - można poznać wielu ludzi Tak dla łatwych platyn - ja osobiście nie mam żadnej ponieważ zajmują za dużo czasu (teraz staram się w gowie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juza_88 136 Napisano 7 Luty 2014 tak... i co to za platyny są ? ? Takie jak GRID 2 gdzie każdy głupek moze ją mieć. Ludzie ogarnijcie sie. Platyny mają być trudne, mają nas wkur... na maxa, platyna to jest "elitarny" puchar :) więc szanujmy jego zasady :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WikFlesh 16 Napisano 7 Luty 2014 To niech zrobią szmaragdy :d które otrzymuje się po zdobyciu 15 platynek, to by był hardcore ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 7 Luty 2014 Tak czy tak zgadzam sie z juza_88. Latwe platyny zaczynają "psuc" rynek. Kto bt kupil Hannah Montana gdyby nie 3 godzinna platyna ;) Tak samo z polowa gier disneya. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 7 Luty 2014 tak... i co to za platyny są ? ? Takie jak GRID 2 gdzie każdy głupek moze ją mieć. Ludzie ogarnijcie sie. Platyny mają być trudne, mają nas wkur... na maxa, platyna to jest "elitarny" puchar :) więc szanujmy jego zasady :) Sam posiadasz platynę w GRID 2, jednocześnie krytykując jej zasadność. Platyny mają być nagrodą za dodatkowy czas spędzony w grze, swoistym przedłużeniem jej żywotności. Taka właśnie jest idea ich powstania, a nie wymyślone przez Ciebie argumenty. Trudność platyny zależy od twórców i ma służyć przede wszystkim Tobie, żebyś mógł czerpać dodatkową radość z przechodzenia gry, a nie aby pokazać długość Twojego e-penisa innym graczom. Na koniec piszesz o szanowaniu zasad posiadania platyny, które jednocześnie łamiesz, zaliczając platkę w GRID 2 - bo przecież każdy głupek może ją mieć. Polecam Ci odstawienie wszelkich platyn i skupienie się na normalnym graniu. Zaczniesz wtedy trzeźwo myśleć. ;) Tak czy tak zgadzam sie z juza_88. Latwe platyny zaczynają "psuc" rynek. Kto bt kupil Hannah Montana gdyby nie 3 godzinna platyna ;) Tak samo z polowa gier disneya. Przytocz mi konkretny argument, pokazujący że łatwe platyny psują rynek gier. Hannah Montana sprzedała się w ilości około 200 tyś. egzemplarzy - nooooo, faktycznie powalająca sprzedaż i mega konkurencja dla innych gier. Jeśli ktoś kupił HM specjalnie dla łatwej platki, to jego sprawa. Ty wbiłeś platkę w Terminatorze Salvation, ale czepiasz się Hanny. Gdzie tu sens? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 7 Luty 2014 Wlasnie o to mi chodzi. Normalnie bym jej nie wbil :p Czesto przylapuje sam siebie na tym ze przed kupnem gry sprawdzam trofea. Wiadome ze nie dotyczy to klasykow typu: Gow, Uncharted, GTA itp. ale mimo wszystko to niepokojące bo wiem ze nie tylko ja tak mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matispidi 237 Napisano 7 Luty 2014 Ja też tak mam, że sprawdzam po ujawnieniu listy gier w plusie ich trofea. Mówię - o będzie prosta platynka. Ale włączam gre, nie podoba mi się i wyrzucam nie martwiąc się o to, że miałbym lekką platynę a nie mam. Tak było ostatnio np z Grid 2 zobaczymy co dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach