Skocz do zawartości
Patricko

Trofea

Rekomendowane odpowiedzi

Macie moze problem z aktualizacja? tzn nie chodzi mi o to ze nie chca sie zaktualizowac bo wyskakuje blad... aktualizacja przebiega pomyslnie ale pucharkow nie ma.. nastepnym razem jak zrobie to sa.. ale jak sprawdze za chwile to znowu znikaja?! Nie wiem czy to ma cos wspolnego ale wyjechalem na swieta, zabralem konsole ale nie mialem neta... zdobylem ostatni pucharek w harrym poterze i wpadla platynka, nastepnie odpalilem midnaight cluba i zdobylem ok 40% pozniej podpiolem konsole do neta sciagnela mi sie aktualizacja do MC: LA i pucharki ni9e chca sie pokazac... tez tak macie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też tak mam dzisiaj, jedna osoba z którą gadałem podobnie. Trzeba poczekać, jutro pewnie wszystkie pucharki będą tam gdzie mają być :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to samo. Zdobywam pucharki potem trofea synchronizuje z serwerem, a w profilu nic się nie zmienia. Wczoraj jeszcze działało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tak samo jak wy. Robię sync with server i pucharki się nie pojawiają. Dopiero po 2 dniach pojawiły sie na mojej karcie. A dzisiaj miałem taką sytuację, że zrobiłem sync-a i pucharek odrazu się pojawił a następnym razem jak wszedłem na swój profil ilość łączna pucharów zmniejszyła się o 1 i zniknęlo też z profilu. Miejmy nadzieję że SONY coś z Tym zrobi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich,

Może ktoś mi pomoże jak usunąć nie moje trofea ?

Kupiłem używaną konsolę i tam już były jakieś '' pucharki'' oczywiście nie zwróciłem uwagi a teraz wyświetlają się jako moje. Jak wyświetlam trofea na konsoli to nie ma usuń tylko info. Zresztą trochę to dziwne bo przecież jestem inaczej zalogowany a jednak trofea są przypisane do konsoli...... Na szczęście nie jest tego dużo ( w porównaniu z moimi :smile: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trofea są przypisane do konta PSN, czyli musisz stworzyć swoje konto, nowy profil w konsoli i wtedy zaczniesz od zera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie trofea są męczące i nudne. W niektórych trzeba grać na siłę, żeby je zdobyć. A o to chyba nie chodzi, bo granie musi dawać przyjemność, a nie jak najdłużej wyciskać kolejne godziny gry. Lepiej sobie pograć na multiplayerze, niż, np. wyciskać 50 tysięcy obrażeń w Wormsach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek21 trofea to dodatek żebyś przeszedł gre na 100%,lecz ostatnio coraz bardziej developerzy za te trofea wyciągają kaseconfused.gif np; zobacz ile trzeba kupić samochodów w burnoucie ,bo każdy samochód z osobna co kupisz ma po jednym trophy,sory ale jak przejdzie się wszystko w grze to sie ma 60%trophy teraz musisz wsadzic drugie tyle ,żeby ją na 100%zaliczyć, wiec na takich trofeobieżcach jak Ty firmy najlepiej zarabiają a Ty masz tylko cyferki przy trophy.Każdy je zbiera po coś,ja zbieram dla siebie ,i jestem happy jak skończe gre ale nie śmieje sie z kumpli żę ukonczyli raz gre i ją odstawiają zamiast katować do bólu.Pozdr

Ale czy ktoś Ci każe te dodatki kupować ?? Przecież bez nich można zdobyć platynę, te całe DLC to są tylko dodatkowe i nikt tu nikogo nie zmusza do ich zakupu. Z resztą jak gra jest fajna a zostało wypuszczone DLC to czemu go nie kupić ?? Bo co kilka trofeów więcej do zdobycia. Wiesz każdy zdobywa to według własnych zasad, sram na to czy komuś się to podoba czy też nie. Szpan czy nie szpan, prawda jest taka że się wydaje sporo kasy by mieć ich dużo, a co za tym idzie ma się większe obeznanie w grach, a nie jak ktoś zagrał w tym roku tylko w 3 gry i mówi że jedna z nich jest grą roku. Banał, w takiej sytuacji ów osoba nie powinna się nawet wypowiadać bo niby na jakiej podstawie. Ja sam zagrałem w coś ponad 30 tytułów z tego roku, nie chwalę się tym tylko mam podstawy do tego by powiedzieć co było dobre.

A to że firmy skupiają się na wyciąganiu kasy to jest inna sprawa, mnie najbardziej denerwuje fakt taki iż poziom intelektualny gier spada na psy. Myślę że dzieciak 7 letni byłby w stanie ukończyć jakieś 70% gier z tego roku. Co się dzieje inteligencja graczy spada ?? Czy ci wszyscy producenci uważają już nas za totalnych bezmózgich zombi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma ktoś Polskie tłumaczenia trofeów do gier? interesuje mnie tłumaczenie do fify 09, i jak by można było to do ut 3 i Bf:bc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż skończyłem dzisiaj Eyepeta ( czyt. zebrałem wszystkie nagrody za co weszło mi złote trophy , a zaraz po nim platyna ) . Wyszedłem szybciutko z gry , żeby zsynchronizować trofea . Zrobiłem to , po czym włączyłem swój profil w Psn , gdzie nadal miałem 12 lvl i 30 % i nie przybyło złota i platyny . Synchronizowałem i sprawdzałem bez przerwy przez 15 minut , bezskutecznie . Za to porównałem trofea do kolegi , gdzie pokazało mi w rogu 12 lvl i 33 % oraz 100 % trophy i platynę w Eyepet'cie . Natomiast na profilu dalej bez zmian . Teraz wszedłem na stronę Playstation , zaktualizowałem kartę z trofeami i pojawiła się dodatkowa platyna i złoto , ale chciałem zmienić obrazek , zaktualizowałem jeszcze raz i trophy zniknęły .

Dawno dawno temu ( miałem wtedy jeszcze koło 8 lvl ) miałem coś podobnego , pokazywało mi różne dane na profilu i porównywaniu trophy , ale była to różnica 1 % . Natomiast teraz zależy mi na tej platynie , macie na to jakiś patent ? Ogólnie po wprowadzeniu softa 3.10 zaczęły się te problemy z trofeami , 3.15 też nie pomogło . Da się z tym coś zrobić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) jak przez 15 min probujesz synchronizowac trofea i w Twojej glowie rodzi sie panika to radze zasiegnac opini lekarza bo chyba Ci te trophy zrobily maly kisiel z mozgu.

2) nie, niestety nie da sie nic z tym zrobic. co jakis czas taki bug wyskakuje. mozesz byc jedynie pewny, ze predzej czy pozniej trofea zostana wprowadzane a poziom zaktualizowany. ze spokojem... przeciez nie musi to byc w tej sekundzie -.-

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja chce teraz xD . Podejrzewam że jak zdobędę następny pucharek , to się to zejdzie , co nie zmienia faktu , że ja chce teraz xP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

czy jak wpisze kod na smiglowiec w gta ( juz mnie nudzi to jezdzenie z punktu a do puntku b ) to czy nadal bede mogl zdobywac trofea ? czy jak wpisze jakies kody to juz beda one do konca gry zablokowane nawet jak wypelnie wszystkie zadania ? z gory dzieki za info :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...( juz mnie nudzi to jezdzenie z punktu a do puntku b )...

zawsze można korzystać z taksówek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe w końcu zdobyłem swój pierwszy platynowy puchar (w grze Wolfenstein) :biggrin: Chciałbym skierować swoje gorące podziękowania dla użytkownika "PanPalec" za pomoc w niektórych trofeach w trybie multiplayer :rolleyes: Podziękowania kieruję także dla : "panmistrz" oraz "maniek654"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) gorące podziękowania dla użytkownika "PanPalec" (...) Podziękowania kieruję także dla : "panmistrz" oraz "maniek654"

Gdyby nie maniek654 to miałbym wrażenie, że w Twojej kolekcji brakuje jeszcze tylko Pana Wołodyjowskiego i Tadeusza. Niektórzy to mają niską samoocenę skoro sami sobie per Pan prawią. :teehee:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanko. Co oznacza trophy ??? . Jeśli np. jest takie trofeum ??? a ja wiem jakie to jest, i jak wykonam zadanie odblokowujące go, to czy będę miał ten pucharek czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanko. Co oznacza trophy ??? . Jeśli np. jest takie trofeum ??? a ja wiem jakie to jest, i jak wykonam zadanie odblokowujące go, to czy będę miał ten pucharek czy nie?

Prawdopodobnie pod nazwą trofeum kryje się jakiś spoiler ale zawsze też możesz zobaczyć na forum, tam jest wszystko podane jak na tacy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi