macon_ 0 Napisano 29 Lipiec 2010 Jak pokazało się kółko żeby go wykończyć to podbiegałem Kratos wskakiwał i wciskałem przycisk który należało nacisnąć :D może zła metoda ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1908borsuk 71 Napisano 29 Lipiec 2010 Co do trofi w grze , są to gry chyba które należą do najłatwiejszych do zrobienia calaka i miło się je dość robi Udało sie zrobić Speed of J.mcdonald ale mam problem z Seeing red ;p ... Panowie nie wytrzymam może mam złe wrażenie ale może zostawcie tą grę w spokoju i te trofi bo coś wam nie idzie czytałem te posty i kurna śmiechem zalałem biuro gdzie pracuję popatrzyli się na mnie jak na wariata Tomo masz nerwy Albo mam inną propozycje może ja wam wbije te trofi będzie łatwiej. Głównie tyczy się użytkownika sebinho przegina a co do macona to trudno wpisać na YT nazwę trofi? Wyszukaj filmik - wtedy wyświetli się kilkanaście filmików i któryś pomoże ale po co za ciężko niech za mnie zrobią to inni 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 29 Lipiec 2010 Ok uważnie teraz czytamy to może nic nie schrzani się przy kolejnej próbie ;) SEEING RED PORADNIK - jak uzbierać nieskończenie wiele czerwonych pasków w God Of War I WERSJA DRUGA - (nie) dla idiotów 50sekunda - Gracz naciska Kółko - Kratos łapie Aresa 51sekunda - Gracz przez 3 sekundy naciska szybko kółko 54sekunda* - Gracz naciska X - Ares dostaje kosę w plecy 56 sekunda* - Pojawia się kwadrat - Nie naciskamy kwadratu :no: :woot: :ok: Ares zrzuca na ziemię Kratosa - dostajesz pełno czerwonych pasków i zaczynasz jeszcze raz powyższą kombinację *Zamiast X i [] mogą pojawić się inne kombinacje QTE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macon_ 0 Napisano 29 Lipiec 2010 (edytowane) spokonie :P tylko pytam, nie ma wielkiego problemu przejść gre jeszcze raz, ale zapytać nie zaszkodzi - chyba od tego jest forum edit: to do pana borsuka ;p Edytowane 29 Lipiec 2010 przez Tomo "chyba od tego jest forum" - Tak dokładnie od tego, ile razy jednak można wałkować to samo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebinho1916 17 Napisano 29 Lipiec 2010 @TOMO - faktycznie... co za gafa, nie dopatrzałem, myślałem, że te czerwone orbsy to ma być trzecia skrzynia :D @borsuk1908 - tak jak napisał maicon, forum jest od pomagania, a nie od wyśmiewania, więc wrzuć na luz. Nie musisz czytać B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1908borsuk 71 Napisano 29 Lipiec 2010 Najtrudniejsze dla mnie trofi w tej gierce to I’ll Take the Physical Challenge są tu challenge denerwujące oj są @borsuk1908 - tak jak napisał maicon, forum jest od pomagania, a nie od wyśmiewania, więc wrzuć na luz. Nie musisz czytać B) A ty kolego nie musisz pytać i pisać :thumbsup: ale ty to już przeginasz, nikt więcej tyle razy nie pytał się co chwila co zrobić -jak przejść GOW (może wiem napiszemy ci poradnik i rozpiszemy go co do sekundy co należy robić w danym momencie ale chyba nawet to by ci nie pomogło ) w sumie można by stwierdzić że może sztucznie sobie nabijasz posty tymi problemami pozdro 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebinho1916 17 Napisano 29 Lipiec 2010 (edytowane) Pytałem i pisałem, ponieważ TOMO mnie nie zrozumiał ( w sumie to przez mój błąd ). Nie dopatrzyłem filmiku do końca no i wtopa gotowa. Zmyliła mnie ta skrzynia na początku filmiku. Zdarza się, ważne, by zawsze wyciągać wnioski :thumbsup: Co do poradnika to spoko, jeżeli będziesz miał chęci to z chęcią skorzystam. W każdym razie dzięki za propozycję :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Aaa no i pomogło by mi bo chodziło mi tylko o ten 1 trof a nie o kilkanaście innych, także spoko :P Co do challenge to właśnie najtrudniejsze w całej grze Ave Edytowane 29 Lipiec 2010 przez sebinho1916 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macon_ 0 Napisano 30 Lipiec 2010 No i wpadła platynka :D dzięki za pomoc wszystkim xD teraz zabieram się za Uncharted I Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 31 Lipiec 2010 Moim skromnym zamiast męczyć się z nabijaniem orbów na Aresie lepiej skorzystać Korzystając z tego glitcha będzie łatwiej w dalszej części gry (wszystko wymaxowane...) Nabijanie orbów na Aresie poza trophy nic nam nie da, i tak nie wykorzystamy zupgradowanej broni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebinho1916 17 Napisano 31 Lipiec 2010 No i wpadła platynka w GOW II. Moim zdaniem znacznie ciężej się ją robiło niż w GOWie I. Jak co to służę pomocą co do gry. Dzięki również wszystkim, którzy mi pomagali (następnym razem będę znacznie uważniejszy na niektóre rzeczy) :thumbsup: Nabijanie orbów na Aresie poza trophy nic nam nie da, i tak nie wykorzystamy zupgradowanej broni... MaTeO, powiem Ci (a raczej napiszę) że sam nabijałem bronie na walce z Aresem i wszystko poszło po mojej myśli a i nabijałem czerwone orbsy dopóki nie wymaksowałem sobie broni, więc nie wiem dlaczego twierdzisz, że nie da się potem wykorzystać... Pozdro all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SDRaid 100 Napisano 31 Lipiec 2010 Przez te wasze gdakania o trudności challengy w GoWI po jego ukończeniu od razu przeszedłem do GoWII (3 dni), po czym wróciłem do challenge'y w GoWI i zaliczyłem wszystkie w godzinę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 1 Sierpień 2010 sebinho1916 twierdzę, że nie da się wykorzystać ponieważ walka z Aresem to koniec gry więc za długo z wymaksowaną bronią sobie nie polatasz... glitcha z mojego linku wykonuje się na początku poszukiwań puszki Pandory więc zrobisz upa i do końca gry latasz wypasionym Kratosem, co sprawia, że jest łatwiej i przyjemniej... (zależy na jakim poziomie trudności grasz) No i praktycznie nic nie robiąc masz masę orbów (a przy Aresie musisz jednak trochę popracować) - tutaj wystarczy zaciukać gorgonę w odpowiednim miejscu i masz fontannę red orbów. Możesz iść na kilkunastominutowy spacer, a po powrocie masz 199 k. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebinho1916 17 Napisano 1 Sierpień 2010 Wiesz, każdy robi jak uważa i jak mu się podoba :) Ja skorzystałem ze sposobu, gdy walczymy z Aresem i wystarczyło wcisnąć błędną sekwencję kilka razy i to wystarczyło, by mieć dopakowane wszystkie bronie. Co do tego poziomu trudności to myślę, że tak - wtedy bardziej opłaca się sposób na orbsy, który można wykonać w środku gry, jednakże myślę, że mało kto grał na poziomie wyżej niż normal... w GOWie III co innego, gdy trzeba przejść na Tytanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondi006 0 Napisano 31 Sierpień 2010 Witam. Z natury jestem leniwy i stąd moje pytanie. Podczas pierwszego przechodzenia gry nie wpadł mi pucharek za dojście do Loom Chamber w czasie poniżej 10 min. Czy można gdzieś znaleźć save tak żebym mógł sobie w dość szybki sposób wbić to trofeum. Bo tylko tego jednego do platynki mi brak. Za pomoc będę wdzięczny. O ile oczywiście jest możliwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 1 Wrzesień 2010 Witam. Z natury jestem leniwy i stąd moje pytanie. Podczas pierwszego przechodzenia gry nie wpadł mi pucharek za dojście do Loom Chamber w czasie poniżej 10 min. Czy można gdzieś znaleźć save tak żebym mógł sobie w dość szybki sposób wbić to trofeum. Bo tylko tego jednego do platynki mi brak. Za pomoc będę wdzięczny. O ile oczywiście jest możliwa. To zależy tylko od Ciebie - tj. czy kolejne sejwy robiłeś na innych lotach czy też cały czas nadpisywałeś na jednym. (chyba, że masz na myśli sejwa do ściągnięcia z neta, to mogę przesłać Ci moje sejwy - profilaktycznie zapisałem tuż przed Loom Chamber, na wypadek, gdyby ten trofik nie wpadł. Nie wiem tylko, czy takie przegrywane sejwy będą działały) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 1 Wrzesień 2010 Spróbuj z save'm od HarDy i koniecznie napisz czy wogóle odpalił i czy udało się wbić trofka (wydaje mi się że nie odpali) W najgorszym wypadku tracisz 3h, miałem problem z trofeum boss batch glitch3 i musiałem lecieć fabułę od początku, całość na speedrun'ie zajęła mi właśnie 3,5 godzinki co chyba nie jest strasznym problemem. Szczegóły tutaj Powodzenia, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondi006 0 Napisano 1 Wrzesień 2010 To zależy tylko od Ciebie - tj. czy kolejne sejwy robiłeś na innych lotach czy też cały czas nadpisywałeś na jednym. (chyba, że masz na myśli sejwa do ściągnięcia z neta, to mogę przesłać Ci moje sejwy - profilaktycznie zapisałem tuż przed Loom Chamber, na wypadek, gdyby ten trofik nie wpadł. Nie wiem tylko, czy takie przegrywane sejwy będą działały) w split second u kumpla działaly tylko bylo ostrzezenie ze nie bedzie trofkow. sprobowac mozna bo tu nie ma trybu online. juz napisalem na gg. to mi podeslesz tego sejwa przed tymi walkami do trofka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JibrilPL 53 Napisano 1 Wrzesień 2010 Ja mam pytanie natury technicznej. Miałem GoW:Collection sprowadzone z USA. Nie wbiłem wszystkich trofeów. Czy jeżeli kupię wersję europejską nowo zdobyte trofea będą się liczyły do tych już zdobytych czy zostanie stworzony zupełnie nowy pasek z trofeami za te gry w sekcji trofea w XMB? Pliki gry i savy zachowałem z pierwszego przechodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 1 Wrzesień 2010 Mojego sejwa z GOWa wrzuciłem na rapida: link Jestem ciekaw czy to zadziała. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 1 Wrzesień 2010 Ja mam pytanie natury technicznej. Miałem GoW:Collection sprowadzone z USA. Nie wbiłem wszystkich trofeów. Czy jeżeli kupię wersję europejską nowo zdobyte trofea będą się liczyły do tych już zdobytych ... Tak, są gry gdzie w zależności od dystrybucji/regionu możesz niezależnie zdobywać odrębne paski tych samych trophy, Gow Collection do nich nie należy :turned: co do save'ów to nie mam pewności, sprawdzisz jak będziesz już miał grę u siebie ... daj znać :thumbsup: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondi006 0 Napisano 1 Wrzesień 2010 (edytowane) hardy plus dla ciebie. a o sejwach powiem jutro, bo juz dzisiaj nie chce mi sie bawic. w sumie cos dzisiaj tez moge. sejw jest rozpoznany przez ps3 jest ta ikonka god of war II wiec bedzie dzialal. pytanie czy trophy wpadnie to juz na jutro ;] i tak dzieki hardy. Edytowane 1 Wrzesień 2010 przez kondi006 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 2 Wrzesień 2010 kondi006 nie ma sprawy, mam nadzieję, że się uda - koniecznie napisz czy wpadł pucharek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kitana 9 Napisano 2 Wrzesień 2010 Witam! Ja wlasnie robie GoW'a II na Hardzie i jestem nie daleko po zebraniu pirewszej Uber Chestst i mam pytanie, poinewaz nie mialem za duzo red orbow, ledwo mam ostrza na 3 poziomie i tam kilka innych broni troche ulepszonych, czy poziom trudnosci zmienia ilosc orbow?? Poniewaz z samej Uber Chestst wyskoczylo mi tylko 5k orbow a brat mowil ze jak gral 1 raz na easy to 10 mial. Dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaplasak 4 Napisano 2 Wrzesień 2010 Witam! Ja wlasnie robie GoW'a II na Hardzie i jestem nie daleko po zebraniu pirewszej Uber Chestst i mam pytanie, poinewaz nie mialem za duzo red orbow, ledwo mam ostrza na 3 poziomie i tam kilka innych broni troche ulepszonych, czy poziom trudnosci zmienia ilosc orbow?? Poniewaz z samej Uber Chestst wyskoczylo mi tylko 5k orbow a brat mowil ze jak gral 1 raz na easy to 10 mial. Dziekuje Wydaje mi się że tak właśnie jest, nie grałem na Hardzie ale na Tytanie też to zauważyłem, red orby z niektórych wrogów wogóle nie zwiększały ich ogólnej liczby. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondi006 0 Napisano 2 Wrzesień 2010 no niestety nic z tego. gra nie widzi tych twoich sejwow. probowalem dawac moje dane profilowe a dac twoje sejwy ale na nic to wyszlo. raz bylo tak ze byly twoje sejwy a mimo wszystko obrazki jak z moich i jak wczytywalem to byl error. wiec nie da sie. sejwy sa wogole inaczej zbudowane. w split np masz jeden plik a tutaj az 13 ;/ dzieki za pomoc. jednak 3 godz mnie czekaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach