FKolec007 1 Napisano 29 Wrzesień 2010 Czyli jak podepne ten kabel av od karty telewizyjnej odrazu będzie nagrywal, a jak odepne skończy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vampir28 7 Napisano 30 Wrzesień 2010 Oj nie tak prosto . Do karty dostaniesz oprogramowanie i tam ustawiasz tryb nagrywania , z którego wejścia itd . Coś podobnie jak w magnetowidzie . Kup kartę to będziemy pomagać dalej . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FKolec007 1 Napisano 30 Wrzesień 2010 Mam kartę telewizyjną mam konsolę, mam telewizor mam kabel av do karty telewizyjnej i jak teraz tego użyć , aby nagrać film i przegrać go na pc. Prosilbym o dokladną instrukcję ;) Z góry dziękuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FKolec007 1 Napisano 10 Październik 2010 W skrócie: tuner telewizyjny z wejściem wideo lub stacjonarna nagrywarka DVD (taka do nagrywania programów z telewizji). Tuner telewizyjny do komputera (karta albo moduł USB, musi mieć wejście wideo): kabel wideo z konsoli podłączamy do wejścia wideo tunera, zaś dźwięk do wejścia karty dźwiękowej. Nagrywać można zwykle aplikacją dołączoną do samego tunera. Stacjonarna nagrywarka DVD: podłączamy konsolę do nagrywarki i nagrywamy. Jeśli nagrywarka ma też dysk twardy, można najpierw nagrać na nim, a potem skopiować na płytę DVD. Gotową płytę wkładamy do peceta i tu zapisane na DVD sceny możemy obrabiać i ciąć. Obie powyższe opcje działają tylko w rozdzielczości zwykłej, nie w HD. Nagrywanie w HD wymaga większych nakładów środków (karta za prawie 1000 zł, bardzo mocny :psbutton: Macie tutaj instrukcję wieć życzę powodzenia :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sniker 0 Napisano 9 Listopad 2010 Jakim programem da się nagrać filmiki z PS3 (nie tylko z gier ale np. z zaprezentowaniem menu itp) i jak się to odbywa (jak to zgrać jak rozpącząć nagrywanie itd) Proszę o odpowiedz a i jeszcze jedno czy jak będę gadał do słuchawki od Ps3 to mój dzwięk się też nagra ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saron79 0 Napisano 22 Listopad 2010 (edytowane) Hejka . Znalazlem cos takiego i jest tam zlacze HDMI http://www.blackmagi...ucts/intensity/ Dodatkowo polskie sklepy http://www.wamm.pl/b...ttle-p-134.html http://www.mbspro.tv/broadcast.php?aid=1066&l1=1000 Edytowane 22 Listopad 2010 przez saron79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotfilon 28 Napisano 23 Listopad 2010 Witam. Poszukuje programu najlepiej darmowego lub w najgorszym wypadku taniego (płatność przez interenet only), który pozwoli na bezstresowe zgrywanie gameplayów z ps3. wszystko zgrywam w rozdziałce max 576. mam 5 warunki jakie musi spełnić *bez problemów z przeplotem lub z filtrem, który go usuwa *nagrywanie dźwięku, brak problemów z dzwiękiem *nagrywanie w panoramie 16:9 *żeby się nie ciął i nie psuł filmu przez zgrzyty i przycięcia *możliwość ustawienia niektórych opcji (a nie, że tylko rozdziałka i format nagrywania - o zgrozo) Dzięki wielkie z góry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KedaiSephiroth 0 Napisano 25 Listopad 2010 Ja zgrywam Sony Vegas i nie narzekam, wiec spokojnie moge Ci go polecic:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bula9304 0 Napisano 25 Listopad 2010 Witam to mój pierwszy post na tym forum. Od początku posiadania PS3(Boże Narodzenie 2009) głowie się nad tym czy można zrzucać na konsolke filmiki z gry. Przykładowo...mam Black Ops i jak wiadomo tam filmiki z rozgrywek MULTIPLAYER są. Tak więc moje pytanie brzmi...czy jeśli mam ten filmik z Black Opsa w tych multimediach w grze to czy moge go zrzucić na dysk twardy konsoli a później na YouTube?? Bo nagrywanie komórką jest bezsensu bo po wrzuceniu na YT jakość filmu będzie skopana. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BubuPN 15 Napisano 30 Listopad 2010 (edytowane) Tak czytam temat, ale większość osób ma LCDki, więc pozwolę sobie zadać pytanie. Chodzi o to, że mam telewizor CRT i PS3 jest podpięta pod złącze euro. Materiał miałby być zgrywany na laptopa. Trochę przejrzałem Google i w większości postów na forach ludzie polecają EasyCap. Zajrzałem więc na Allegro i widzę, że jest więcej niż jeden rodzaj tego urządzenia pomimo, że pudełka wyglądają podobnie. Chyba, że jeden z autorów opisu po prostu zastosował chwyt marketingowy i przy okazji dał cenę dwa razy wyższą. Chodzi o te dwa przedmioty: http://allegro.pl/ea...1341178280.html i http://allegro.pl/ea...1342757945.html . W jednym jest podane oznaczenie modelowe, a w drugim nie. Parametry obu urządzeń są identyczne. Czy zatem są to dwa różne urządzenia, czy dwa identyczne, ale jeden ze sprzedawców jest łasy na kasę? Ewentualnie, czy jest jakaś inna, może nawet lepsza alternatywa, ale nadal w niskiej cenie. Nie muszę mieć mega dobrej jakości. Byle by jakiś syf nie latał po ekranie i dźwięk brzmiał w miarę ok. Edytowane 30 Listopad 2010 przez BubuPN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sniker 0 Napisano 19 Grudzień 2010 Witam otóż chciałbym zrobić "zagrajmy w" z gry Uncharted 2 ale nie mam pojęcia jak zgrywać filmiki z PS3 na komputer by potem je przesłać na Youtube...I mam jeszcze pytanie czy mikrofon musi być na USB żeby weszedł do PS3 (mam model slim 250 gb) bo innego wejścia na mikro nie widzę...Proszę napisać mi odp. i wytłumaczenie jak z tym programem robić itd...Z góry dzięki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 30 Grudzień 2010 Napiszę i ja tutaj nie chcąc zaśmiecać forum. Mój problem, pytanie jest takie: 1. Obecnie gram przez komponent na TV. Posiadam notebooka dość mocnego, czy jak dokupię do niego kartę na USB do przechwytywania obrazu to czy będę go mógł wykorzystywać jako "TV" do grania ? Chodzi o mi o to podpinam do lapka kartę TV na USB, podpinam do niej PS3 przez komponent lub HDMI i mam na monitorze obraz z konsoli. Czy nie będę miał zacięć, zwolnień utraty płynności ? 2. Jaką kartę możecie polecić na USB sprawdzoną ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usnitax 4 Napisano 30 Grudzień 2010 1. Obecnie gram przez komponent na TV. Posiadam notebooka dość mocnego, czy jak dokupię do niego kartę na USB do przechwytywania obrazu to czy będę go mógł wykorzystywać jako "TV" do grania ? Chodzi o mi o to podpinam do lapka kartę TV na USB, podpinam do niej PS3 przez komponent lub HDMI i mam na monitorze obraz z konsoli. Czy nie będę miał zacięć, zwolnień utraty płynności ? 2. Jaką kartę możecie polecić na USB sprawdzoną ? Jeśli karta ma HDMI IN, Component IN czy inne z IN to tak ... karty na usb zazwyczaj mają wejścia wyłącznie antenowe z wejściami sygnałowymi będzie trudno ale szukaj : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erystr 3 Napisano 3 Styczeń 2011 Witam,Jest to mój pierwszy temat więc witam wszystkich użytkowników.Najprawdopodobniej jutro kupię PS3 Slim (z dyskiem 120GB, 160GB albo 250GB) i mam z tego powodu kilka pytań.Czy idzie zrobić tak by PS3 nagrywało obraz z TV(z włączonym dekoderem Sat) jak robią to typowe nagrywarki DVD ? Chodzi mi o coś takiego jak dzialają np.dekodery satelitarne z funkcją PVR tzn. że oglądam np. jakiś film na np.TVN-ie a PS3 mi to nagrywa na dysk i potem mogę sobie to obejrzeć jeszcze raz.Inna sprawa to to czy można ładować pady poprzez podłączenie ich do komputera ? Czy można podłączyć je przez USB do konsoli i jednocześnie je ładować i grać ? Czy idzie jakoś w miarę wygodnie grać na PC tym padem bo slyszałem że jakieś dodatkowe programy trzeba instalować i analogi nie działają dobrze (są pozamieniane kierunki) oraz przyciski R i L nie dzialają...Kolejne pytanie dotyczy WiFi - Czy konsola ma silną antenę wifi ? W miejscu gdzie bedzie stała to laptop ma niewielkie problemy z połączeniem a wifi w komórcde (SE Aino U10i) wogle nie łapie albo łapie i ciągle rozłącza...Czy do konsoli można podłączyć klawiaturę i myszkę czy muszą być to peryferia dedykowane do PS3 ? Chodzi mi o internet i gry "strzelanki" bo niestety dosyć sceptycznie podchodzę do celowania "grzybkiem" ;)Co do internetu to czy konsola wspiera flash'e i inne "bajery" z ktorych korzysta większośc stron ? Chodzi mi tutaj o porawne wyswietlanie stron bo jak np.bedę chciał sprawdzić wiadomosci na wp albo onecie to nie bedę specjalnie włączać lapka/pc ;)Nastepne pytanie dostyczy dedykowanego pilota do PS3 (jako że PS3 jest kupowany m.in. jako odtwarzacz multimediów czyli BD/DVD/divx itp) to czy bardziej opłaca sie kupić pilota Sony czy zamiast niego kupić lepiej (taniej) jakiś pilot uniwersalny ? Z tego co wiem to posiadając TV Sony można sterwać Ps3 przez pilot od TV ale na obecną chwilę nie posiadam tv od Sony ;)Czy Ps3 płynnie odtwarza pliki AVCHD (kamera) czy trzeba je konwertować ?Czy Ps3 miewa jakieś problemy z płynnością wideo z DVD/Pendrive/DLNA[streaming wideo z pc przez wifi] ? Chodzi mi tu zarowno o formaty HD (wspomniany AVCHD) jak i SD (avi=divx,xvid itp). Czy konsola odtwarza pliki mkv ?Czy gry można sobie między znajomymi pozyczać (czy Sony nie rejestruje tego że gra jest otwierana na różnych konsolach) czy gra jest po włozeniu do napędu "przypisywana" do konsoli ?To chyba wszystkie moje pytania. Z góry dziękuję za odpowiedzi i dam znać jaki model sobie kupię ;)PozdrawiamEryk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 3 Styczeń 2011 Witam,Jest to mój pierwszy temat ... Czy idzie zrobić tak by PS3 nagrywało obraz z TV(z włączonym dekoderem Sat) jak robią to typowe nagrywarki DVD ? -> NIE Inna sprawa to to czy można ładować pady poprzez podłączenie ich do komputera ? Czy można podłączyć je przez USB do konsoli i jednocześnie je ładować i grać ? -> TAK Czy idzie jakoś w miarę wygodnie grać na PC tym padem bo slyszałem że jakieś dodatkowe programy trzeba instalować i analogi nie działają dobrze (są pozamieniane kierunki) oraz przyciski R i L nie dzialają.. - > TAK, JA NIE MIAŁEM ŻADNYCH PROBLEMÓW Czy konsola ma silną antenę wifi ? -> CIĘŻKO POWIEDZIEĆ JAK TO BĘDZIE U CIEBIE WYGLĄDAŁO Czy do konsoli można podłączyć klawiaturę i myszkę czy muszą być to peryferia dedykowane do PS3 ? -> MOŻNA, W GRACH ICH NIE UŻYJESZ POZA "UNREAL'EM", CHOĆ WIDZIAŁEM NA YT FILMIK Z PRZEJŚCIÓWKĄ NA MYSZ I KLAWĘ I DZIAŁA ALE OPÓŹNIENIA DOSYĆ SPORE (NAZYWAŁO SIĘ TO CHYBA PREDATOR). A z resztą odpowiedź na resztę znajdziesz na forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erystr 3 Napisano 3 Styczeń 2011 Ok dzięki. Kupiłem PS3 Slim 320GB z Singstarem PH z dodatkowym padem i pilotem (jako rabat). Wifi nie łapie dobrze ale wystarczy przysunąć router bliżej drzwi o 3m i już mam stabilne 60% zasięgu :P Teraz jestem w robocie ale po powrocie musze go zaktualizować bo singstar wymaga nowszego softu ;) Pozostaje mi teraz czekać do wypłaty by kupić sobie jakąś "normalną" grę i move'a ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Night_Wasp 19 Napisano 9 Styczeń 2011 Witam to bardziej pytanie do posiadaczy Hauppauge hd pvr, i do tych co sie orientuja co i jak :) wiec czy zeby uzywac tego sprzeciora trzeba miec tv z hd? bo niestety nie mam, ale niedlugo urodziny to kasa bedzie to sobie kupie :) i jakie okablowanie trzeba miec by podlaczyc ps3 i telewizor. czy wszystkie ktore trzeba miec sa w zestawie? jezeli nie, to poprosze bardziej zdjecia niz zazwe kabli bo sie na tym nie znam. aha i jedna bardzo azna zecz, czy sprzet bedzie wspolpracowal z windows 7? jezeli nie to czy chociaz na viscie? prosze o szybka odpowiedz, pozdrawiam Night_Wasp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BubuPN 15 Napisano 18 Styczeń 2011 Dotarł do mnie w końcu EasyCAP, ale wersja DC60, bo DC60+ nagle sprzedawcy zabrakło pomimo, że za taką zapłaciłem. Czy możecie polecić jakieś lepsze oprogramowanie niż Ulead? Chodzi o wybór kodeków, jakość obrazu i audio. Czy osoby, które używają EasyCAP uporały się jakoś z tragicznym dźwiękiem? Mile widziane informacje od posiadaczy Windowsa XP :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 18 Styczeń 2011 Dotarł do mnie w końcu EasyCAP, ale wersja DC60, bo DC60+ nagle sprzedawcy zabrakło pomimo, że za taką zapłaciłem. Czy możecie polecić jakieś lepsze oprogramowanie niż Ulead? Chodzi o wybór kodeków, jakość obrazu i audio. Czy osoby, które używają EasyCAP uporały się jakoś z tragicznym dźwiękiem? Mile widziane informacje od posiadaczy Windowsa XP :) O Jezu chłopie spadłeś mi z nieba z tym EasyCAP :D. Mam pytanie jak wygląda płynność rozgrywki na PC, tzn. podłączasz konsolę Uruchamiasz Ulead i dajesz pełne okno i odpalasz jakąś grę. Są lagi ?? Jeśli tak to jak duże ?? Zastanawiam się nad kupnem tego bo na parę miesięcy będę zmuszony się przesiąść na mojego lapka (dość mocny konfig) a nie mogę znaleźć takie urządzenia z HDMI. Proszę o odpowiedź jeżeli to możliwe. A co do dźwięku to czy 2chinch masz przejściówką podłączone jackiem do wejścia mikrofonowego ?? Może spróbuj do Line-In w PC, chyba, że masz lapka bo rzadko który ma Line-In. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Night_Wasp 19 Napisano 18 Styczeń 2011 O Jezu chłopie spadłeś mi z nieba z tym EasyCAP :D. Mam pytanie jak wygląda płynność rozgrywki na PC, tzn. podłączasz konsolę Uruchamiasz Ulead i dajesz pełne okno i odpalasz jakąś grę. Są lagi ?? Jeśli tak to jak duże ?? Zastanawiam się nad kupnem tego bo na parę miesięcy będę zmuszony się przesiąść na mojego lapka (dość mocny konfig) a nie mogę znaleźć takie urządzenia z HDMI. Proszę o odpowiedź jeżeli to możliwe. A co do dźwięku to czy 2chinch masz przejściówką podłączone jackiem do wejścia mikrofonowego ?? Może spróbuj do Line-In w PC, chyba, że masz lapka bo rzadko który ma Line-In. jest takie urzadzenie ktore nagrywa w HD. sprzet sie nazywa Hauppauge HD PRV. niestety nie dostpeny w polsce, koszt mniej wiece 200 dolarow. ja kupuje na przyszly miesiac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BubuPN 15 Napisano 18 Styczeń 2011 (edytowane) O Jezu chłopie spadłeś mi z nieba z tym EasyCAP :D. Mam pytanie jak wygląda płynność rozgrywki na PC, tzn. podłączasz konsolę Uruchamiasz Ulead i dajesz pełne okno i odpalasz jakąś grę. Są lagi ?? Jeśli tak to jak duże ?? Lagi jak na razie zaobserwowałem w przypadku nagrywania w AVI. Obraz jest wtedy szybszy niż dźwięk, więc nagrywałem zdaje się w MPEG. Aha i jak będziesz kupował, to wystarczy DC60, bo PS3 nie ma z nim problemów, a DC60+ jest głównie do Xboxa, bo obsługuje też PAL60. Z tą chinchową przejściówką, żeby pod mikrofon podłączyć, to już czytałem i chyba tak zrobię, bo wątpię żeby dało się dźwięk poprawić programowo. Chyba, że o czymś nie wiem. Póki co wygląda to tak: http://www.youtube.c...h?v=216D0ZCQuWg Edytowane 18 Styczeń 2011 przez BubuPN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 18 Styczeń 2011 Lagi jak na razie zaobserwowałem w przypadku nagrywania w AVI. Obraz jest wtedy szybszy niż dźwięk, więc nagrywałem zdaje się w MPEG. Aha i jak będziesz kupował, to wystarczy DC60, bo PS3 nie ma z nim problemów, a DC60+ jest głównie do Xboxa, bo obsługuje też PAL60. Z tą chinchową przejściówką, żeby pod mikrofon podłączyć, to już czytałem i chyba tak zrobię, bo wątpię żeby dało się dźwięk poprawić programowo. Chyba, że o czymś nie wiem. Póki co wygląda to tak: http://www.youtube.c...h?v=216D0ZCQuWg A jak nie nagrywasz to są zwolnienia typu wciskasz guzik na padzie a na PC jest to widoczne za załóżmy 0,5 s. Czy normalnie płynność jak na TV?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BubuPN 15 Napisano 18 Styczeń 2011 Hmmm... delikatne zwolnienie jest, ale niezauważalne. Pytanie tylko po co Ci wtedy EasyCAP skoro możesz chyba podpiąć pod monitor PS3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 19 Styczeń 2011 Hmmm... delikatne zwolnienie jest, ale niezauważalne. Pytanie tylko po co Ci wtedy EasyCAP skoro możesz chyba podpiąć pod monitor PS3? Gdybym miał to był ją podłączył. Mam TV ale nie będę mógł z niego korzystać przez ok 1,5 mies. a u siebie w pokoju mam tylko Laptopa więc pozostaje mi tylko jakaś karta TV na USB lub urządzenie typu EasyCap aby wyświetlić obraz na lapku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BubuPN 15 Napisano 19 Styczeń 2011 Hmmmm... nie wiem czy to by było dobre rozwiązanie. Opóźnienie jest około pół sekundy w stosunku do faktycznego obrazu. Dłuższego nie zaobserwowałem. Mam z kolei pytanie do osób, które już coś nagrywały. Otóż zdarza się, że po nagraniu filmu jest on jakby poszatkowany tzn. są poziome zniekształcenia obrazu. Co ciekawe w przypadku Gran Turismo 5 pojawia się to przeważnie przy jasnym kolorze samochodu, ale nie jest to regułą. Jak można z tym walczyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach