Skocz do zawartości
kill

White Knight Chronicles 2

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam opcji żeby sie nawet zalogowac przy save poincie, a rycerza jeszcze nie mam wiec może po prologu rzeczywiśie pojawia możliwość grania online.

Natsu miałes racje, po prologu.

Gra ktoś wogóle w to jeszcze?

Mnie jakoś gra pochłoneła, koncze część 1 i coraz bardziej mi sie podoba.

Edytowane przez Strife

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przeszedłem japońską wersję i teraz gram w europejską :) Jestem w połowie WKC2 :D Jakby ktoś chciał kiedyś pograć to dodawać mnie na PSN :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam użytkownicy mam zamiar sobie te grę na dniach zamówić ale się waham i dlatego sie pytam czy gra jest warta wydania kaski którą teraz dysponuje, ile miej więcej godzin można przy niej spędzić i czy dobrze wyczytałem ze ta cześć ma także cześć pierwsza w sobie z góry dzięki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na płycie masz 1 zremasterowaną część, w 1 mi sie grało fajnie, ale 2 to dodane 4 nowe (no może 5) lokacje i wielki backtracking, jedynie online ratuje tą pozycje, bo tak to strasznie nudno sie robi.

Na mnie gra zrobiła ogromne wrażnie na początku, ale im dalej tym gorzej niestety, jesli Cie multi nie interesuje to poszukaj czegos innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbieramy ekipę na questy online w WKC II w lutym. 3 osoby na poziomie już są :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema, gra ktoś jeszcze w WKCH? Jeżeli tak moglibyście dodać mnie na psn? : ml-22kl-09

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema, z góry sorry za post pod postem. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak pokonać pierwszego bossa? Chodzi mi o tego przywódce armi, tam gdzie jest ten ojciec yggdra (?) w drzewie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak stoi poziom fabuły w tej grze (także w 1)? jest ciekawa/wciągająca czy nuda i spada na 2 tor? no i ciekawi mnie też jak rozwiązana jest gra online coś ala mmo PVE only?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

warto kupić wkc2 (używkę) za 69 zł ?? Czy na płycie są naprawdę obie części (chodzi mi czy nie jest to jednorazowe w formie np jakiegoś kodu gdyż gra nie jest z pierwszej ręki) i po ostatnie. Nie zanudzę się na śmierć??

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie masz innych jRPG'ów do ogrania to warto, obie części są na płycie bez żadnego kodu.

Ja na początku byłem grą zachwycony, zaczynałem od jedynki, by przy 2 umrzeć z nudów, w 2 są 3 inne lokacje reszta to kopiuj wklej z pierwszej odsłony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ok, właśnie ogórkowo ostatnio u mnie więc chyba się skuszę (tym bardziej że 69 zł za 2 gry to śmieszne pieniądze)...

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zeby grać online w 2 część nie trzeba mieć online pass?(na PSS sprzedają to chyba trzeba). W 1 część grałem z 2 lata temu i tam było za free ale nie wiem jak jest w 2

Jeśli ktoś chce mieć platynę w tej grze to powodzenia według ps3trophies potrzeba 1000h żeby zdobyć platynę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

w dupie mam trofea... Gdyby mi zależało to: po fuzji kont (2 lata temu zmieniłem) miałbym ponad 20 lvl czy jak wy tam na to patrzycie...

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, umknęło mi WKC, a wiem że to podobno genialna gra.

Może mi ktoś powiedzieć, czy WKC2 posiada już w sobie część pierwszą?

W wakacje mam przeprowadzkę i będę siedział w domu pewnie, gdzie nie ma dostępu do neta, więc taka gra mi siądzie jak złoto po prostu.

Bo chyba połączenie z netem nie jest tam wymagane, prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@up

Polaczenie z netem nie jest wymagane, a co do 2 gier to tak, o ile sie dobrze orientuje masz obie czesci kupujac dwojke.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tak niewielką cenę można jedynie zyskać kupując WKC, nawet jeśli bierzemy pod uwagę tylko sam tryb single player. Poza tym obie części WKC wypadałoby traktować jako jedną, bo fabuła urywa się w jedynce i jest dalej prowadzona w dwójce, a długość ich obu idealnie starcza by się grą nacieszyć i nie czuć ani niedosytu ani przesycenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynka jesli chodzi o fabule bardzo mi sie podobala, a 2 to tak jak napisal Freakstar - przedluzenie jedynki... Strasznie nudne przedluzenie. Odnioslem wrazenie, ze fabula jest zrobiona na sile, byle jak zeby tylko chodzic spowrotem po tych samych lokacjach (nowe sa 2 albo 3...). Sam utknelem przed ostatnim bossem w grze i jakos juz mi sie nie chce z nim meczyc. Gra nabiera rumiency dopiero grajac przez siec. Jest pelno questow, ekwipunku i mozna zrobic nawet wlasna osade, ktora odwiedzac beda inni gracze.

Polecam gre, ale bardziej na granie online niz na singla. Nie wyobrazam sobie przejsc dwojke zaraz po jedynce, bo mozna sie "porzygac" od tych samych lokacji. Moze jak zdobede grajac online jakis dobry ekwipunek to zmusze sie i dokoncze singla...

Do grania online potrzebny jest pass.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opłaca się, warte to coś ? Jedynka dołączana w pudełku więc całkiem przyjemnie szczególnie żę nie grałem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zawsze jest dołączana jedynka do WKC2...ogólnie ja grałem i przeszedłem, fajna zabawa i w ogóle ale szkoda że nasz avatar jest totalnie niemy i doczepiony na siłę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem w 1

Spoko gierka,przeszedłem chyba z 4 razy.Miałem zamiar wbić platynę,ale podobno potrzeba ok 1000h żeby to zrobić,więc odpuściłem xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak dla mnie giera średnia zwłaszcza jak się chciało lepsze EQ to trzeba było dużo czasu na necie spędzić ale grało się dobrze muszę dopaść tę wersję z dwiema płytkami może na allegro znajdę bo w 2kę nie grałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde ciężko dostać ten tytuł, a przed PS4 chce go ograć.

Jak w ogóle rozpoznać czy dana edycja to ta z dwoma grami? Bo chciałbym od jedynki rzecz jasna zacząć.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No trudno ja go ograłem bodaj 2lata po wyjściu i jeszcze wtedy zapłaciłem za niego 110zł ,, co do tej edycji to nie pomogę bo sam nawet nie wiedziałem że takowa istnieje niech ktoś poda tytuł ew. jakiś screen .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi