Skocz do zawartości
ONE

FIFA 11

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem.

Przy graniu "szybkiego meczu" (wpada kumpel i gramy na dwa pady, tak dla ułatwienia;) ) nie mam prawdziwych nazwisk piłkarzy. Przykład: Drogba nazywa się jakoś Ali Doba. Co ciekawe komentator wymawia prawdziwe nazwiska piłkarzy. Ma ktoś może taki problem, albo lepiej- wie co zrobić żeby było normalnie?

Dzięki za pomoc ;)

Cześć, ja chciałbym zapytać o rozwój zawodników w jedenastce. Od czego zależy jako zawodnik dostanie jakie Personality Plus itp. Bardzo bym prosił, żeby ktoś to w miarę możliwości obficie rozpisał. Z góry dzięki, pozdro!

Już trochę w fifę gram i szczerze mówiąc tutaj nie ma jakichś szczególnych opcji rozwoju zawodników. Ot, po prostu grają. Każdy ma swoje określone specjalności i tyle. To nie jest menedżer piłkarski. A Personality Plus to ładna nazwa na to, że Krystyna stoi w rozkroku podczas wykonywania wolnego. Ot co;)

Edytowane przez mateeeeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaktualizuj składy, kiedyś na Xboxie też tak miałem. Ale obecnie na PS'ie tego jeszcze nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większych bzdur to ja dawno nie słyszałem. Skoro nie zauważyłeś, że nagminnie zdarzają się sytuacje, w któych np messi potrafi przeskakwiać Vidica, stojąc za jego plecami, to ja nie wiem w jaką gre Ty grasz.

Zdarzają się ale jeśli umiesz się przed tym bronić to w 90% sytuacji wychodzę z tego zwycięsko. Jeśli ktoś nie umie, to bramki wpadają nagminnie - proste :)

1 na 1 trudne do wykorzystania? To jakiś żart? Wystarczy w odpowiednim momencie kopnąć piłke w odpowiednim kierunku, szczególnych ćwiczeń na arenie do tego nie potrzeba.

To nie wystraczy gdy przeciwnik w odpowiednim momencie wyjdzie to bramkarzem do przodu i skróci kąt. Wtedy większość takich strzałów nie wpada. No chyba, że grasz z konsolą na poziomie amatora to możliwe...

Do podobieństwa do "prawdziwego meczu" fifie sporo brakuje. Pesowi również. Nie czaje, jak mozna nie dostrzegać takich wad....

Oczywiście, Fifa to nadal jedynie gra. I jak każda gra ma swoje wady. Lecz jeśli skuteczność dośrodkowań uważasz za wadę, to zwyczajnie nie umiesz grać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, mam problem jakiś z fifą ( ogólnie grami Ea Sports chyba). Fifa się włącza, wszystko pięknie gra, łączy się z netem ale do czasu. Po pewnym czasie wypisuje mnie z EA a potem z PSN. Czego to może być wina ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdarzają się ale jeśli umiesz się przed tym bronić to w 90% sytuacji wychodzę z tego zwycięsko. Jeśli ktoś nie umie, to bramki wpadają nagminnie - proste :)

To nie wystraczy gdy przeciwnik w odpowiednim momencie wyjdzie to bramkarzem do przodu i skróci kąt. Wtedy większość takich strzałów nie wpada. No chyba, że grasz z konsolą na poziomie amatora to możliwe...

Oczywiście, Fifa to nadal jedynie gra. I jak każda gra ma swoje wady. Lecz jeśli skuteczność dośrodkowań uważasz za wadę, to zwyczajnie nie umiesz grać :)

Co do moich umiejętności, mi wystarczy, że wygralem kilka turniejów w 10.

Zabawne natomiast sa twoje argumenty pt "nie umiesz grać". Nawet nie chce mi się wchodzić w taką dyskusję. Ale żyj sobie w błogim przeświadczeniu, że sytuacje wyżej wymienione są zupełnie ok :) Ja jednak zgadzać się z tym nie muszę i nie mam zamiaru. Równie dobrze moge powiedziec, ze grasz na takim poziomie, ktory pozwala wychodzic z tego zwyciesko. Kazdy kij ma dwa konce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwieksza wada tej gry to sa minimalne spalone. Sedzia gwizdze 30 cmtrowe spalone, a nawet takie gdy jedna kreska jest prawie na drugiej. Przeciez skoro fifa ma byc realistyczna to wiadome ze prawdziwy sedzia nie dopatrzy sie czegos takiego.

I czy mi sie wydaje czy pomieszali troche gre, tzn teraz jak jest trening jest wielki bilboard za bramka z logiem ea. I nie wiem co sie stalo ale gralem dzis mecz (chelsea bo tylko nia gram), i skille zawodnikow jakby zmarnialy, niedokladne podania, kopia jakby chcieli a nie mogli, myslalem ze znowu sie zmienily ustawienia pada ale wszystko jest ustawione na asyste wiec jest ok. Nie ogarniam juz tej gry, jak nie zwiechy konsoli podczas szukania przeciwnika to teraz cos innego ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwieksza wada tej gry to sa minimalne spalone. Sedzia gwizdze 30 cmtrowe spalone, a nawet takie gdy jedna kreska jest prawie na drugiej. Przeciez skoro fifa ma byc realistyczna to wiadome ze prawdziwy sedzia nie dopatrzy sie czegos takiego.

Dokładnie, to jest najbardziej denerwujące... Kopanina w polu karnym, tłok, że masakra a sędzia gwiżdże spalonego. To jest troszkę denerwujące bo nie jest to byt realistyczne aczkolwiek zmiana byłaby gorsza. Lepiej już niech zostanie tak jak jest żeby nie wybuchła wojna, kto częściej zyskuje a kto traci.

Mnie jednak najbardziej rozwala jak jakiś ziomek bierze sobie Chelsea i gra tylko Drogbą... Żałosne to jest ale wtedy zwycięstwo z takim (jeśli się nie rozłączy) smakuje najlepiej. Ale w sumie zauważyłem pewien regres w wybieraniu Chelsea, np. dziś w nocy grałem chyba ze 20 spotkań, całą noc tłukłem, to może tylko 3 razy ktoś nią grał.

W sumie to najlepiej jest grać w nocy bo nie ma zbyt wielu uciekinierów ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narzekacie na spalone, a gdyby wprowadzono "pomyłki" to szlag by Was trafiał. Ot co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie, bo jakiś czas temu chciałem zrobić to trofeum, gdzie trzeba bramkarzem strzelić gola. Miałem karnego, wybrałem bramkarza i nic. Nie zalicza tego z karnych czy jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyłki przy spalonych to jedna z rzeczy, które najbardziej wkurzają i często ustawiają wyniki meczów w normalnej piłce. Bardzo dobrze, że w grze nie ma błędów w tej kwestii. Jakby gra miała puszczać minimalne spalone to dzięki za takie coś, spalony to spalony, nie ma 30cm czy 3 metry.

Edytowane przez Shady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyłki przy spalonych to jedna z rzeczy, które najbardziej wkurzają i często ustawiają wyniki meczów w normalnej piłce. Bardzo dobrze, że w grze nie ma błędów w tej kwestii. Jakby gra miała puszczać minimalne spalone to dzięki za takie coś, spalony to spalony, nie ma 30cm czy 3 metry.

Jesli juz jestesmy przy spalonych to mnie najbardziej wkurza taka sytuacja , przeciwnik atakuje , nastepuje podanie do zawodnika na pozycji spalonej moj zawodnik przejmuje pilke chce wyisc z kontra a tu ..... gwizdek sedziego i spalony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narzekacie na spalone, a gdyby wprowadzono "pomyłki" to szlag by Was trafiał. Ot co.

Kilka razy zdarzyła mi się już sytuacja, że sędzia nie odgwizdał ewidentnego spalonego :/ Wszystko zależy od arbitra który prowadzi spotkanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy zdarzyła mi się już sytuacja, że sędzia nie odgwizdał ewidentnego spalonego :/ Wszystko zależy od arbitra który prowadzi spotkanie.

Taaa pewnie, jakbyś oglądnął powtórkę to nie ma mowy o spalonych...poprostu musisz mieć wymówkę ze straciles gola = wina sędziego !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

jesli ktos jest zainteresowany wspolna gra w klubie (i chce porobic trofiki ) i ma czas na granie to zapraszam do klubu POLISH KICKERS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, to jest najbardziej denerwujące... Kopanina w polu karnym, tłok, że masakra a sędzia gwiżdże spalonego. To jest troszkę denerwujące bo nie jest to byt realistyczne aczkolwiek zmiana byłaby gorsza. Lepiej już niech zostanie tak jak jest żeby nie wybuchła wojna, kto częściej zyskuje a kto traci.

Mnie jednak najbardziej rozwala jak jakiś ziomek bierze sobie Chelsea i gra tylko Drogbą... Żałosne to jest ale wtedy zwycięstwo z takim (jeśli się nie rozłączy) smakuje najlepiej. Ale w sumie zauważyłem pewien regres w wybieraniu Chelsea, np. dziś w nocy grałem chyba ze 20 spotkań, całą noc tłukłem, to może tylko 3 razy ktoś nią grał.

W sumie to najlepiej jest grać w nocy bo nie ma zbyt wielu uciekinierów ;)

pozdrawiam

Ja gram tylko chelsea w fifie jak i kiedys w pesie na ps2, i drogba nie ma takiego skilla jak c ronaldo czy ibrahimovic w fifie 2011, no chyba ze nie potrafie tego zawodnika wykorzystac. Ale np. w pesie 2011 jest on nie do zatrzymania, nawet jak sie 2 na niego rzuci to jakims bugiem sie przecisnie i biegnie dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli juz jestesmy przy spalonych to mnie najbardziej wkurza taka sytuacja , przeciwnik atakuje , nastepuje podanie do zawodnika na pozycji spalonej moj zawodnik przejmuje pilke chce wyisc z kontra a tu ..... gwizdek sedziego i spalony.

Spalony jest w momencie podania, a nie odbioru piłki przez napastnika. Więc, jeżeli przeciąłeś podanie i przejąłeś piłkę to spalony i tak powinien być odgwizdany, więc wszystko jest ok. No co najwyżej szybciej gwizdek mógłby być użyty, zanim przejąłeś podanie.W tym wypadku nie ma przywileju z tego co wiem.

Edytowane przez Shady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram tylko chelsea w fifie jak i kiedys w pesie na ps2, i drogba nie ma takiego skilla jak c ronaldo czy ibrahimovic w fifie 2011, no chyba ze nie potrafie tego zawodnika wykorzystac. Ale np. w pesie 2011 jest on nie do zatrzymania, nawet jak sie 2 na niego rzuci to jakims bugiem sie przecisnie i biegnie dalej

Drogbę teraz strasznie osłabili. W 10stce mógł robić lepsze kiwki, dużo szybciej biegał, przepchać się go nie dało. W 11stce dużo gorszy jest. Przede wszystkim ma mniej siły i jest do zmiany po 70 minutach. Do tego nie biega tak szybko i łatwiej go przepchać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drogbę teraz strasznie osłabili. W 10stce mógł robić lepsze kiwki, dużo szybciej biegał, przepchać się go nie dało. W 11stce dużo gorszy jest. Przede wszystkim ma mniej siły i jest do zmiany po 70 minutach. Do tego nie biega tak szybko i łatwiej go przepchać.

I dobrze, w ostatnim roku to szału na boisku on nie robi.

Dużo wiary bierze też Barcę i gra na Messiego, czy Real i C. Ronaldo. Ja generalnie nie lubię grać zespołami 5cio gwiazdkowymi. Wolę pograć słabszymi i mniej popularnymi drużynami.

Edytowane przez Shady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chodzi o spalone to miałem parę razy taką sytuacje że podałem z swojej połowy do jednego ze środkowych pomocników przy kole na środku boiska a sędzia gwizdał spalonego bo mój napastnik był za obrońcami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System główek jest po prostu do wywalenia, każdy głąb po prostu może wrzucić i strzelić gola - w tym jest 0 skilla. Nawet można strzelić takimi zawodnikami jak Dani Alves czy messi gdy są kryci przez środkowych obronców. Gra przy linii też jest do wymiany, to jest istny koszmar. Przyjmuje piłke na kilka metrów i wychodzi na aut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System główek jest po prostu do wywalenia, każdy głąb po prostu może wrzucić i strzelić gola - w tym jest 0 skilla.

Ja główką to może strzeliłem z 20 bramek na jakieś ok 250( nie pamiętam dokładnie ale coś koło tego) nie wiem co wy macie do tych główek(gram na full ręcznych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, mam problem jakiś z fifą ( ogólnie grami Ea Sports chyba). Fifa się włącza, wszystko pięknie gra, łączy się z netem ale do czasu. Po pewnym czasie wypisuje mnie z EA a potem z PSN. Czego to może być wina ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja główką to może strzeliłem z 20 bramek na jakieś ok 250( nie pamiętam dokładnie ale coś koło tego) nie wiem co wy macie do tych główek(gram na full ręcznych).

No właśnie na automatach na których prawie wszyscy grają (po co wprowadzili Pro Passing, skoro to nic nie zmienia w online'owej rozgrywce) walą prawie non stop wrzutki i strzelają za dużą liczbę goli. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie na automatach na których prawie wszyscy grają (po co wprowadzili Pro Passing, skoro to nic nie zmienia w online'owej rozgrywce) walą prawie non stop wrzutki i strzelają za dużą liczbę goli. <_<

Nie przesadzaj, że aż tak dużo tych bramek wpada. Owszem czasami wkurza taka bramka jak nasz obrońca w zasadzie nawet nie podskoczy, ale nie ma takich bramek aż tak dużo o ile dobrze się gra w obronie.

Powoli wychodzi na to, że z główki nie można strzelić bo za łatwo, po prostopadłym podaniu też nie bo schematycznie, akcją indywidualną też nie bo Messi, Drogba czy Ibra. Nie przesadzajmy bo wyjdzie, że mecze powinny się kończyć 0:0 bo bramki nie powinno móc się strzelić.

Edytowane przez Shady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosta sprawa, mecze rankingowe powinny być na full manual. Niestandardowe niech sobie mają swoje ułatwienia. Tylko takie rozwiązanie się sprawdzi. To niedorzeczne, że jestem niejako zmuszony grać na częściowych asystach żeby mieć jakiekolwiek szanse wygrania meczu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi