Gość Napisano 25 Grudzień 2007 Witam.Tak się składa, że jestem posiadaczem PS3 i PSP. Wie ktoś może w jaki sposób mogę to wykorzystać? Słyszałem, że te dwie konsole bardzo dobrze ze sobą współpracują. Ale jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dYzio 1 Napisano 25 Grudzień 2007 Włącz na ps3 funkcje remote play i zobaczysz wtedy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xiem 1 Napisano 25 Grudzień 2007 tez mam ps3 i psp.... i nic ciekawego poki co polaczone nie oferuja....liczylem na jakies bajety w grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ProroK Napisano 25 Grudzień 2007 Możesz grać w każdy tytuł z PlayStation1, poprzez remoteplay, możesz swoje ps3 włączyć z drugiego końca kuli ziemskiej przez PSP i wiele więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxavelli 0 Napisano 25 Grudzień 2007 ...i mozesz dodac sobei Stealth Camouflage do MGS 3: Snake Eater jesli amsz Metal Gear AC!D. Tyle tego "o wiele wiecej". A granie przez RP na PSP w gry z PS1 lezace na PS3 kuleje. Animacja zwalania, w ogole nie da sie w to grac. Lepiej kupic uzywany oryginal na allegro i przerobic do EBOOTa by grac z PSP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xiandu 0 Napisano 28 Grudzień 2007 Możesz grać w każdy tytuł z PlayStation1, poprzez remoteplay, możesz swoje ps3 włączyć z drugiego końca kuli ziemskiej przez PSP i wiele więcej ale potrzebne jest do tego miejsce z wi-fi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAATSS 2 Napisano 30 Grudzień 2007 A jak inaczej łączyłoby się PSP z internet'em? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
assaji 0 Napisano 6 Styczeń 2008 A jaki soft jest potrzebny na PSP? Bo ja mam 3.40 OE-A. Próbowałem i nie wyszło. Czy to może być wina tego, że nie podłączyłem neta do PS3? Innym słowem może zna ktoś jakiś tutorial? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fialas 0 Napisano 6 Styczeń 2008 potrzebujesz FW 3.80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 6 Styczeń 2008 A jaki soft jest potrzebny na PSP? Bo ja mam 3.40 OE-A. Próbowałem i nie wyszło. Czy to może być wina tego, że nie podłączyłem neta do PS3? Innym słowem może zna ktoś jakiś tutorial? 3,40 OE-A przestarzałe zrób upa do 3.71 M33-4 a niedługo dax wyda 3.80 M33 A tak wogóle to zawsze najnowszy soft w PS3 wymaga najnowszego softu w PSP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxiking 0 Napisano 6 Styczeń 2008 a skąd update moge ściągnąc bo neta na psp niemam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziobul 0 Napisano 6 Styczeń 2008 tez mam ps3 i psp.... i nic ciekawego poki co polaczone nie oferuja....liczylem na jakies bajety w grach. W podobno w F1 CE (po ostatnim updacie) można użyć PSP jako lusterek bocznych :-) Pewnie w innych samochodówkach będzie podobnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 12 Styczeń 2008 3,40 OE-A przestarzałe zrób upa do 3.71 M33-4 a niedługo dax wyda 3.80 M33A tak wogóle to zawsze najnowszy soft w PS3 wymaga najnowszego softu w PSP. i tu sie mylisz ;p wystarczy podmienić w flashu pliki i remote smiga na każdym sofcie ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAATSS 2 Napisano 29 Styczeń 2008 Nic się nie myli... Miał na myśli ORYGINALNE softy Swoją drogą SONY już nie walczy nawet z DaX'em - jest szybszy w wypuszczaniu swoich softów niż Sony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bromba 0 Napisano 4 Marzec 2008 Przede wszystkim WITAM. Po raz pierwszy piszę na tym forum choć odwiedzam je regularnie od pewnego czasu. Mam pytanie związane z tematem tego wątku. Posiadam PS3, które jest dla mnie domowym centrum multimedialnym, między innymi trzymam na niej całą swoją muzykę. Chciałbym się spytać czy można korzystać z PSP jak z pilota zdalnego sterowania do PS3, tzn. chciałbym obsługiwać PS3 bez włączania TV np. na imprezie. Wiem że RP pozwala na odtwarzanie muzyki i filmów znajdujących się na PS3 na PSP, ale mnie chodzi o przeglądanie zawartości dysku PS3 modyfikowanie playlist, włączanie wybranego kawałka, albumu etc. na PS3. Mam nadzieję, że wyraziłem się precyzyjne. Pozdrawiam Bromba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
samael16 0 Napisano 4 Marzec 2008 Z poziomu psp nie masz dostępu tylko do ustawień setting, możesz modyfikować tworzyć playlisty itp., Ale nie ma na razie takiej opcji sprawdziłem, aby dźwięk, leciał równocześnie na konsoli, i psp, jest tylko na psp. Wynika to z tego, że remote play udostępnia dane na psp, i troche by to głupio było, jak jesteś 500km od domu, słuchasz muzyki, o 24 w nocy, a nagle by dzwonił sąsiad/babcia/żona/dzieci/dziewczyna niepotrzebne skreślić, że nie mogą spać bo ps3, daje na full do kina 2KW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fayabusa 7 Napisano 4 Marzec 2008 Przede wszystkim WITAM. Po raz pierwszy piszę na tym forum choć odwiedzam je regularnie od pewnego czasu. Mam pytanie związane z tematem tego wątku. Posiadam PS3, które jest dla mnie domowym centrum multimedialnym, między innymi trzymam na niej całą swoją muzykę. Chciałbym się spytać czy można korzystać z PSP jak z pilota zdalnego sterowania do PS3, tzn. chciałbym obsługiwać PS3 bez włączania TV np. na imprezie. Wiem że RP pozwala na odtwarzanie muzyki i filmów znajdujących się na PS3 na PSP, ale mnie chodzi o przeglądanie zawartości dysku PS3 modyfikowanie playlist, włączanie wybranego kawałka, albumu etc. na PS3. Mam nadzieję, że wyraziłem się precyzyjne. Pozdrawiam Bromba Mozesz odpalic muze z PS3 na PSP, a do gniazda sluchawek podlaczyc glosniki czy wzmacniacz... proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bromba 0 Napisano 4 Marzec 2008 samael16 - To trochę kicha. Myślałem o zakupie używanego PSP w roli pilota, bo jedyna rzecz jakiej mi brakuje w PS3 to możliwość WYGODNEJ obsługi bez włączania TV. Słucham dużo muzyki i jak włączę sobie jakiś album czy playlistę to wyłączam TV i przy pomocy pada przełączam kawałki (ale tylko następny/poprzedni), ale wkurza mnie ciągłe włączanie TV kiedy chcę wybrać konkretny kawałek lub inną playlistę. Nie chodzi mi o sytuację kiedy jestem na drugim końcu świata tylko w tym samym pomieszczeniu co PS3. Fayabusa - w ten sposób PSP przestaje pełnić rolę pilota musi leżeć koło wzmacniacza do którego i tak mam podpiętą PS3 -bez sensu. W każdym bądź razie dzięki za odpowiedź. Będę się przyglądał nowym softom może kiedyś się to zmieni. Mogli by też wypuścić jakiegoś pilota z LCD (nawet cz-b ) z możliwością przeglądania zawartości dysku twardego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SpacierShark123 0 Napisano 10 Marzec 2008 Jak mam zgrać demo gry z ps3 na psp ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 10 Marzec 2008 Jak mam zgrać demo gry z ps3 na psp ?? Nie pograsz, można grać tylko w gry z obsługą remote play a ich jest bardzo mało LAIR jedynie i coś jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fayabusa 7 Napisano 10 Marzec 2008 Fayabusa - w ten sposób PSP przestaje pełnić rolę pilota musi leżeć koło wzmacniacza do którego i tak mam podpiętą PS3 -bez sensu. No ale TV masz wylaczony (albo ogladasz se na nim "Taniec z Gwiazdami" pod Twoje bity hehe , a zasieg zalezy od dlugosci kabla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SpacierShark123 0 Napisano 10 Marzec 2008 źle mnie zrozumiałeś chodzi mi o dema na psp które ściągam z marketplace jak je zgrać?? podłączam psp i pisze że zastarą wersje mam a jak mam wgrać nową jak niemam neta na psp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 10 Marzec 2008 źle mnie zrozumiałeś chodzi mi o dema na psp które ściągam z marketplace jak je zgrać?? podłączam psp i pisze że zastarą wersje mam a jak mam wgrać nową jak niemam neta na psp Faktycznie http://www.pspdemocenter.org/page.php?al=allzipdemos Stąd ściągasz, wrzucasz do x\PSP\GAME\folder z grą, zazwyczaj jakoś są nazwane to nazwy zmieniać nie możesz bo demo nie odpali w niektórych przypadkach\EBOOT.PBP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fialas 0 Napisano 10 Marzec 2008 Jeżeli chodzi o demo ściągnięte na PS3 z PSS to musisz 'ACTIVATE' PSP do konta na którym ściągnąłeś owe demko i trójkąt>kopiuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glook 0 Napisano 20 Kwiecień 2008 Znalazłem funkcje na ps3 zwana ''psp remote'' i do czego ona służy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach