Skocz do zawartości
domall

Wyłączanie / Włączanie / Restart / Zawieszanie Się Ps3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem z konsolą ps3 otóz zaktualizowałem konsole do softu 4.31 i wszystko ładnie pieknie sie zainstalowało konsola sie właczyła wybór jezyka strefy czasowej połaczenia intenet i gdy wchodzi do menu zawiesza sie obraz dzwięk jest słychac dzwiek jak chodze po menu a obraz w dalszym ciagu jest zawieszony wyczytałem ze problem moze lezec po stronie softu czy to mozliwe ?? pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 16.11.2012 o 08:13, s0-Vicky napisał:

Witam. Wczoraj zalapalem ylod. Rozumiem ze zadnych save i danych zapisanych na konsoli sie nie da teraz odzyskac? Czy jak kupie nowa konsole i przeloze do niej dysk z tej ktora mam teraz to wlaczy sie? Bo wiem ze konsola chce formatowac dysk przed kazdym jej wlaczeniem, ale kiedys kupilem 40GB z konsoli ktora miala ylod, wlozylem do swojej (u mnie padl a ten byl chwilowo jako zastepczy) i sie wlaczyla ze wszystkimi danymi, wiec czy tu bedzie podobnie?

Nie , zawsze trzeba formatowac , mozesz odzyskac dane tylko na tej zepsutej konsoli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

jakiś czas temu próbowałem ściągnąć Just Cause 2 z PS Store. Ściąganie się uruchomiło i przy 20% się zawiesiło.. konsola nie reagowała na próby wyłączenia (ani przez PSbutton, ani przez naciśnięcie przycisku wyłączenia na konsoli), więc w ostateczności pozostało mi odłączenie jej od prądu.. po chwili włączyłem ją z powrotem, w aktualnym pobieraniu była ta gra, więc kontynuowałem i ściągała się dalej normalnie (ustawiłem automatyczne wyłączenie konsoli po ukończeniu pobierania). Następnego dnia, gdy odpaliłem konsolę gra nie była zainstalowana, a poniżej niej był uszkodzony plik (Corrupted Data). Włączyłem instalkę, po chwili konsola się zwiesiła i wyłączyła automatycznie. Z racji że nic bym z nią nie zrobił to po dwóch próbach usunąłem grę. Niestety zauważyłem że konsola zaczęła strasznie zamulać od tej pory (długo się uruchamia i podczytuje dane z dysku, długie ekrany ładowania i zapisy w grach, momentami zacina się na chwilę, nawet w menu) i dość często i długo świeci się dioda dostępu do HDD.. :/blank.gif Zrobiłem też aktualkę systemu, która zatrzymała się na 99% i zainstalowała mi się dopiero po restarcie konsoli. Dokonałem też później przywrócenia systemu PS3 (zarówno z szybkim formatowaniem jak i pełnym, które zajęło ok. 20h!), niestety ono również nic nie pomogło i konsola wciąż działa dość wolno. W serwisie rzucili mi cenę 200zł za naprawę tego dysku (jeśli się da) lub 400zł za wymianę na nowy 500GB (teraz mam 320GB), co zupełnie się nie opłaca, gdyż mogę kupić nowy dysk 500GB za ok. 200zł.

Czy ktoś ma pomysł na czym może polegać ten problem i co powinienem z tym zrobić? Może miał ktoś podobny problem i rozwiązał go jakoś na własną rękę?

Z góry dziękuję za pomoc,

Pozdrawiam.

Edytowane przez pablos_83
poprawiono czcionkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ceny rzeczywiście dużo za duże , ale wejdź do menu serwisowego , trzeba trzymać przycisk włączania do trzeciego piknięcia bodajże i tam przebuduj system plików na dysku , bodajże też dwie opcje są od tego , po uszkodzonych danych powinno pomóc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 17.11.2012 o 10:21, LukaszWro napisał:

Nie , zawsze trzeba formatowac , mozesz odzyskac dane tylko na tej zepsutej konsoli

Pamietam ze kupilem kiedys konsole z uszkodzonym dyskiem, od kompletnego laika! Do tego kupilem osobno dysk z ebay od goscia ktory mial ylod-wlozylem do swojej konsoli i odpalila bez formatu. Dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko powiedzieć , ale nie powinno to mieć miejsca , od zawsze konsole wymagały formatu przy wymianie dysku , widocznie miałeś jakiś bardzo dziwny błąd , bo wątpię żeby chociaż na chwilę była wprowadzona do firmware'u możliwość zamiany dysków .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwie konsole fata i slima żonglowałem między nimi dyskami i zawsze woła o format firmware w obu takie samo

Edytowane przez niklas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Od kilku dni moje PS3 robi mi coś takiego

Da radę ją jakoś uratować, czy mogę już szykować się do zakupu nowej konsoli ?.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam taki problem z konsolą a właściwie mój brat że po włączeniu konsoli nie widzi mu płyty z grą. Dopiero trzeba płytkę wyjąć i włożyć wtedy wszystko jest w porządku, ale do czasu. Konsola przy wychodzeniu z gry (przycisk PS -> zakończ grę) zawiesza się, cały czas czarny ekran. Przy każdym wyłączaniu systemu konsola pipczy 2x. Myślałem o przywróceniu systemu ale to skasuje save'y i jeszcze jest druga opcja skasowanie pamięci PS3. Co pomoże w tej sytuacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zawieszania to może być od savów tez tak miałem skasowałem savy i było wszystko ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomocy!!!

Konsola wiesza się, zamraża się obraz i wyskakują kreski na obrazie. Kontroler w tym momencie przestaje reagować. Kliknięcie power wyłącza konsole, czasem jednak reaguje tylko na wyjęcie z gniazdka.

Po ponownym włączeniu konsola jakby włącza się, ale na ekranie czarny obraz.

Trzeba konsole zostawić na dłużej i dopiero wtedy można próbować grać.

Czasem jest to po 2h grania, a czasem tylko włączę i potrafi zawiesić się na menu.

Zmieniałem kabel HDMI, bowiem myślałem, że to może jego wina, ale nic nie pomogło.

Robiłem też pełny format

Konsola stoi luzem, nie jest niczym zasłonięta, do tej pory działała bez zarzutu, ale zauważyłem, że dzieje się to od pobrania najnowszej aktualizacji przez internet.

Ciężko to opisać, wrzuciłem filmik na youtube jak to wygląda:

http://www.youtube.com/watch?v=Ai6U15E0qmQ

Dodam, że dzieje się tak zarówno na grach w których gram na padzie, ale i na move.

Faktura na konsole Data dokumentu: 2010-12-31

Jak powinno wyglądać pismo dot. reklamacji? Tudzież na co powinienem się powoływać... pomocy bo nei wiele czasu mi zostalo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem tak w starym facie (kreski, plamy, zacięcie się konsoli po kilku minutach), nie pamiętam za dobrze ale to chyba grafika albo jakiś układ poszedł, a ja myślałem, że to przez kabel hdmi :D W początkowych fazach to bylo tak, że grałem z kilka godzin pojawiało się, reset i dalej można było grać, później coraz częściej i coraz szybciej się obraz kreskował i się zamrażał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz dopadnie cię całkowita awaria konsoli - problemy z procesorem RSX - reklamuj jak najszybciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam pytanie czy jak bd czesto robic hard reset, a musze bo ponieważ zeby przejść z HDMI na Chincze w moim pokoju musze robić harda, to czy przez to żywotność mojej konsoli jakoś spadnie, lub mogą wyskoczyć jakieś problemy od tego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, niedawno dostalem od znajomego ps3 slim cech-2003A. Mowil mi, ze ma ona problemy z przegrzewaniem ale po odstawieniu na 1 dzien normalnie dziala. Odpalilem konsole, pogralem z 2h, wylaczylem, chcialem uruchomic na nastepny dzien ale konsola nie odpalala, widzialem tylko miganie czerwonej lampki i 3 pikniecia. Poczytalem troche na necie i zrobilem fantesta, po ktorym pojawil sie blad YLOD przy odpalaniu konsoli, myslalem ze juz po wszystkim i trzeba bedzie bulic gruba kase za naprawe ale po odstawieniu na 1 dzien konsola jak gdyby nigdy nic zaczela dzialac. Wie ktos co moze byc nie tak z konsola? Wydaje mi sie ze wymiana pasty termoprzewodzacej powinna pomoc, mam racje? Konsola jest z 2009 roku i nigdy nie byla otwierana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

po pierwsze jestem tutaj nowy ale przeszukałem trochę forum i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.

Wczoraj popsuła mi się PS3 a mianowicie dzieje się coś takiego jak na poniższym filmiku na YT:

Starałem się uruchomić recovery menu ale przy kilkunastu próbach cały czas na TV widnieje "brak sygnału".

proszę o jakieś wskazówki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem ze swoja ps3 60gb,po ok.30 min czasami 1h grania nastepuje pikniecie i konsola sie wyłacza,mruga wtedy czerwona dioda ,zeby ja właczyc ponownie musze ja z tyłu zrestartowc przyciskiem,dodam ze konsola chodzi dobrze nie zawiesza sie.dzieje sie to tylka jak konsola sie nagrzewa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

To mój pierwszy post na tym forum, więc jeżeli pisze w złym miejscu to prosze o przeniesienie :)

Mój problem to wyraźne spadki płynności na mojej ps3.

Nie wiem jakby to dokładnie opisać, może powiem co w jakiej grze nie tak :):

Pierwsza gra to infamous, gdzie jak jestem nad wodą to czuć że chodzi płynnie, jedznakże gdy jestem w innym miejscu to wyraźnie czuję że płynność spada , albo bf3 w którym mam wrażenie że płynność gry jest ogólnie zryta, choć w ciaśniejszych pomieszczeniach jakby ciut większa choć niewiele :confused:

Czy ktoś miał podobny problem i wie co nie tak ?? Czy może to normalne, a ja jestem przewrażliwiony :biggrin:

Proszę o odpowiedzi bo nwm co z tym robić :dry:

PS moja konsola to slim 250gb, mam ją od nowości i kiedyś tak się chyba nie robiło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc,

PS3 uzywana przez ostatnie 2 lata glownie do ogladania filmow. Zero problemow, do kilka dni temu...

Obiawy: konsola wyglada, ze sie wlacza. Jednakze na telewizorze (Sony Bravia) pokazuje sie komunikat "Unsupported signal. Please check the device output". Nie da rady uruchomic recovery menu. Probowalem inne kable HDMI, inny telewizor. Nic to nie dalo. Zawiozlem konsole do magika, ktory naprawia PS3 - powiedzial, ze mial do tej pory 4 takie przypadki i ze nie zna dokladnie przyczyny tego problemu, ale za kazdym razem PS3 chodzila z Sony Bravia... w przypadku innych konsoli wystarczylo wlaczac / wylaczac / wyciagnac dysk - odblokowywaly sie. Moja nie ruszyla.

Czy macie jakies podpowiedzi?

Wielkie dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.12.2012 o 17:27, Sqb napisał:

Pomocy!!!

Konsola wiesza się, zamraża się obraz i wyskakują kreski na obrazie. Kontroler w tym momencie przestaje reagować. Kliknięcie power wyłącza konsole, czasem jednak reaguje tylko na wyjęcie z gniazdka.

Po ponownym włączeniu konsola jakby włącza się, ale na ekranie czarny obraz.

Trzeba konsole zostawić na dłużej i dopiero wtedy można próbować grać.

Czasem jest to po 2h grania, a czasem tylko włączę i potrafi zawiesić się na menu.

Zmieniałem kabel HDMI, bowiem myślałem, że to może jego wina, ale nic nie pomogło.

Robiłem też pełny format

Konsola stoi luzem, nie jest niczym zasłonięta, do tej pory działała bez zarzutu, ale zauważyłem, że dzieje się to od pobrania najnowszej aktualizacji przez internet.

Ciężko to opisać, wrzuciłem filmik na youtube jak to wygląda:

http://www.youtube.com/watch?v=Ai6U15E0qmQ

Dodam, że dzieje się tak zarówno na grach w których gram na padzie, ale i na move.

Faktura na konsole Data dokumentu: 2010-12-31

Jak powinno wyglądać pismo dot. reklamacji? Tudzież na co powinienem się powoływać... pomocy bo nei wiele czasu mi zostalo...

Mam identyczny problem. Głównie zaczyna się dziać jak jest płyta w napędzie. Do tego jak poruszyłem konsolą to w środku słychać było jakieś lekkie spięcie. Konsola nagrzewa się w miejscu gdzie wchodzi kabel zasilający do konsoli. W serwisie stwierdzili, że może się zasilacz przegrzewać. Konsole wymieniłem za xboxa jakieś 1,5 tygodnia temu i jestem na 100% pewny, że działo się to już poprzedniemu właścicielowi tylko on się wypiera. W serwisie również mówili, że raczej to już się musiało dziać wcześniej.

Jeszcze takie pytanko. Czy jest możliwe żeby upgrade popsuł konsolę? Zaraz po przybyciu do mnie zrobiłem update softu. Koleś twierdził, że u niego działało ok więc sugeruję się również softem.

Edytowane przez mastafaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też wszystko było bardzo długi czas OK, ale z czasem pojawiały się nowe FW więc je wgrywałem i zaczęły się dziać cyrki...

Konsola odesłana do sklepu, zobaczymy co to będzie dalej...

EDIT:

Dziś przyszło potwierdzenie odbioru na dzień 14.12.2012, między czasie są święta. Do kiedy zatem mają czas na odpowiedź ?

Edytowane przez Sqb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, nie znalazłem nigdzie odpowiedzi, a temat w pytajniku mi chyba usunęli.

Jest możliwość wyłączenia włączania konsoli padem? Otóż często podłączam pada do PC, a kiedy go odłączam to migają mu diody i włącza się konsola znajdująca się w pokoju pode mną.

Albo czy jest jakaś opcja w DS3 Tool na PC żeby przy odłączaniu pada ten się wyłączał całkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Jestem tu nowy. Problem polega na tym że moja konsola PS3 slim 320gb ścina się w grach tzn w takich grach jak gta 4 przy wypadku w centrum miasta fpsy spadały nawet poniżej 10 w grze Alien Vs predator również coś tak. Co jest tego winą ? kupiłem nowe PS3 jakiś miesiąc temu . Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też miałem tak, co nie tylko mi spadały fps (rzadko) to jeszcze coraz częste resety miałem, uznałem, że mi dysk powoli siada bo nie mogłem czasami odpalić crysisa (pisało tylko trwa ładowanie danych prosze czekać (w nieskończoność), menu w XMB powolne się zrobiło. Fakt miałem prawie pełen dysk zajęty...

Odpaliłem recovery menu, odpaliłem opcje nr 5 czyli przywróć system PS3 (wtedy moja plejka odżyła) teraz się nic nie ścina, odzyskała swoją szybkość w XMB (ciekawe na jak długo :D).

Krystian, a wcześniej miałeś problemy z tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi