Skocz do zawartości
Patricko

Mała Liga F1

Rekomendowane odpowiedzi

alieen trwa głosowanie czy to ma być sobota czy niedziela. W regulaminie napisałem sobota, bo ankiet jeszcze nie było, a większość wyraziła zgodę na sobotę. W każdym razie poprawiłem to już.

A jak ludzie zagłosują to tak będzie, czy to sobota czy niedziela.

EDIT:Co do kwali to widzę, że trzeba będzie kolejną ankietę założyć :)

Co do niedzieli rano to nie wiem co rozumiesz przez rano, dla jednego to 8, dla drugiego to 12. Ja właśnie należę do grupy tych drugich, bo przed 10 nie wstaję nigdy w weekend.

W sumie racja zapomniałem o sobocie, i nie jestem pewien czy aby te kwalifikacje nie trzeba będzie zrobić w jednym czasie z wyścigiem, więc to faktycznie bez sensu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, spróbuję wam jedną rzecz uświadomić.

Sama idea wspólnych kwalifikacji w innym terminie niż wyścig jest jak doskonała i sam byłbym jej największym orędownikiem, gdybym nie miał doświadczenia z realiami. A te niestety jednoznacznie wskazują na to że jest to nieosiągalne. Przykre, ale taka jest prawda. Zobaczycie, że ciężko bedzie nam uzbierać komplet na wyścigi. Nie mówię o samym początku bo wtedy każdy bedzie podekscytowany grą i ligą. Towarzystwo bedzie sie wykruszać czy nam sie to podoba czy nie. A kwalifikacje osobnego dnia tylko spotęgują ten efekt. Chcecie dowodów? Proszę bardzo. Liga w której startujemy razem z KOWIm. Musze przyznać że jak na 1 sezon jest świetnie zarządzana (każdy dostaje powiadomienie na tydzień przed wyscigiem, zawsze newsy są odpowiednio wczesniej itd. itp.) Zajrzyjcie, wyciągnijcie wnioski -> http://www.miniracingonline.com/clasificacion.php?Codigo=26549&Carrera=1

Wystarczy spojrzeć na liczbę uczestników w kwalifikacjach w Bahrajnie (18) i porównać ją do Węgier (10).

Dlatego właśnie będe obstawał przy jednoczesnym rozegraniu quala i wyscigu (wbrew własnym chęciom).

Ale przyszła mi na myśl jeszcze jedna sprawa. Może o kolejności na starcie decydowałyby nasze najlepsze czasy osiągnięte podczas własnych treningów w ciągu całego tygodnia? Łatwo by je było sprawdzić na Leaderboards i sądze ze byłoby to sprawiedliwe rozwiązanie. W związku z powyższym apeluję do was żebyście wzięli te rzeczy pod uwagę podczas głosowania i podejmowania decyzji. Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Leaderboards...nikt nie zwraca uwagi na to, że leaderboards to tylko najlepsze czasy. Nie wiedziałem, jeszcze leaderboarda z najlepszym czasem + ostatnie czasy, itd.

Ja sobie walnę jakiś super czas na jakimś torze i powiem, że zrobiłem podczas kwalifikacji. Nikt mi nie udowodni, że kłamię.

To jest właśnie ten minus. Chyba, że będzie wyznaczać po prostu za najlepsze czasy, ale nie o to chodzi wg mnie.

Ale też nie ma co porównywać MRO z F1 2010. Tutaj każdy ma chęć grania. W końcu wydało się na tą grę tyle hajsu :)

A jakby nie było ustawione, czy zaraz przed wyścigiem, czy dzień przed, czy jakakolwiek inna data, to kto będzie chciał odejść to odejdzie, bo mu podczas wyścigów nie będzie szło.

Można zrobić tak, że przypuśćmy jak wyścig będzie w niedzielę wieczorem, to kwali dzień wcześniej, czyli sobota wieczór, z tym że kto nie przyjdzie to nie dostanie żadnej kary, tylko po prostu spada na dół stawki.

Jakby nie było, i tak zawsze komuś nie będzie pasować, trzeba o tym pamiętać.

PS.

Tak z innej beczki.

Co by dodać realności wyścigom, to jako że jeżdżę Ferrari mnie żadne zasady nie obowiązują XD

Oczywiście żartuje, ale kto jest w temacie wie o co chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ferrari (...) żadne zasady nie obowiązują

o, a ja myslalem, ze chodzi o Lewisa.... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby nie było, i tak zawsze komuś nie będzie pasować, trzeba o tym pamiętać.

Jeszcze się taki nie urodził co bym wszystkim dogodził. Ja się z tym zgadzam. Ale chodzi też o minimalizowanie strat, czyż nie? Załóżmy że zostanie przeforsowany pomysł na wyścigi w sobote wieczór co już jest dosyć odważne z uwagi na imprezowy wieczór. To ja na prawde nie jestem w stanie sobie wyobrazić w piątkowy wieczór (który jest jeszcze bardziej imprezowy) całej stawki ;) A zakładająć optymistycznie że zjawi się połowa, to co zrobić z drugą połową? Kazdego na ostatnie miejsce sie nie przesunie, więc jeden bedzie w połowie a drugi na samym końcu i to jeszcze bardziej skomplikuje sprawę ;) Dlatego właśnie wydaje mi się że jedna sesja przed wyścigiem (15 min?) bedzie najlepszym rozwiązaniem. Ale wiadomo, mamy demokrację, dostosuje się do wiekszosci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak mówiłem (albo nie?) jutro cwir zrobi ankietę, już mu napisałem na GG.

Wyścig z tego co widzę to już będzie raczej na 99% w niedzielę.

Ale przecież kwalifikacje można zrobić w południe lub po, co by każdy jeszcze potem doszlifował to i owo.

Nie musi to od razu być dzień wcześniej wieczór, w tym przypadku sobota.

No, albo po prostu od razu przed wyścigiem jak nie będzie innej możliwości. Indywidualne kwalifikacje raczej też odpadają z racji, że podczas kwalifikacji wszyscy są na torze, a czasem ktoś zajedzie czy przeszkodzi przypadkowo, itd. To jest właśnie część tego wszystkiego co dodaje lepszej atmosfery :) No i jak ktoś wyleci to nie ma restartu, tylko jedziemy ponownie całe kółeczko. Przynajmniej widzę, że nikt nie robi nas w konia wstawiając trefne czasy na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o, a ja myslalem, ze chodzi o Lewisa.... ;)

Wlasnie dlatego ja nim jezdze :D

Witam w pracy bylem po poludnie a tutaj wiele sie zmienilo. Na poczatku chcialem podziekowac kierownictwu forum za danie nam miejsca na dyskusje i naganianie nowych kierowcow.

Teraz co do tematow ktore poruszyliscie.

Skoro praktyk nie ma to wychodzi na to ze po prostu na tydzien przed wyscigiem bedziemy poinformowani jaki jest nastepny wyscig i kiedy. Od tego momentu zaczynamy prywatne praktyki. Potem robimy kwalifikacje na np jeden dzien przed wyscigiem (jednak uwazam ze powinna byc ankieta kazdego tygodnia kiedy chcemy kwalifikacje do kazdego wyscigu). Jesli natomiast komus nie bedzie pasowalo to wowczas uwazam ze osoby te powinny byc przesuniete na koniec stawki. Jednak wg mie wygladac to powinno tak. W poniedzialek robimy ankiete z zapytaniem kiedy beda wg was kwalifikacje? i np wygrywa opcja sobota 21.14 i zaluzmy ze juz dwie osoby wiedza ze nie wezma w tym udzialu. Zatem aby bylo latwiej pisza w temacie tym ze ja uzytkownik taki to a taki nie moge wystapic w kwalifikacjach z powodu takiego a takiego (zreszta co nas obchodzi powod to zycie uzytkownika nie nasze). Ktora osoba napisz pierwsza ta wchodzi na ostatnia pozycje. Po niej pisze druga osoba i wowczas ta druga przechodzi na ostatnie. Jesli ktos nie napisze ze go nie bedzie i nie bedzie go to wowczas on idzie na koniec stawki. Kwalifikacje nie sa obowiazkowe. Wyscig jest. Zatem wszelkie kary dotycza wyscigow.

ps.

starzy sorry ja troche pijany jestem i nie wiem czy lapecie o co mi codzi. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez uwazam ze quali powinno byc zaraz przed wyscigiem. 10-15 minutek i jazda. I tak bedzie trudno wszystkich raz w tygodniu zebrac do kupy. Wiec wykorzystajmy juz to. Na cwiczenia i szlifowanko kazdy bedzie mial czas przez caly poprzedzajacy tydzien ;)

Zrobimy jutro ankiete i zobaczymy co wiekszosc mysli. Ide w kime.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siekir, co do post skriptooooom to złapałem bez względu na porę o której piszę :)

Co do kwalifikacji to postaram się Was pogodzić i zaproponuję 45-60 minut czasu przed wyścigiem. Kto może to włącza ps3 i jak zrobi co najmniej jedno kółko to ma zaliczenie z czasem, który osiągnął. Reszta w/g kolejności zgłoszeń nieobecności.

Jeżeli oczywiście wieice o czym mówię, piszę w sumie :) Dobranoc, no może dzień dobry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie!!! mam nowa propozycje. Gdy juz dostane potwieredzenia udzialu wowczas dobrze by bylo zorganizowac tematy dla poszczegolnych ligi. Jeden temat lub kilka tematycznych. co uwazacie. Ja lece dorpacy wiec bede w nocy pozdor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest miejsce zgłaszam się na kierowcę Ferrari ( Massa ) gram Padem ;)

Edytowane przez 1908borsuk
Polecam 1 stronę tam jets napisane jak się zgłosić do ligi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze  byłoby gdyby wyścigi rozgrywane były w piątek lub niedziele w godzinach 21-23 inaczej niestety gra będzie dla mnie najprawdopodobniej niemożliwa.

Edytowane przez damianoo666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o dopisanie mnie do listy: damianoo666 (psnid: TW-Damian) - (Mercedes GP - M.Schumacher ) (Pad)

czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoja mocna strona, co? :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwyraźniej tak  :huh:

spoko

pusc pw o tresci "damianoo666 (psnid: TW-Damian) - (Mercedes GP - M.Schumacher ) (Pad)" do kolegi Sir Siekier i wtedy bedzie git.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez Sir Siekier bedzie sie pytal co i dla kogo w odpowiednim czasie, zeby nie bylo ze ja jedyny czekam na wiadomosc od niego i bede jezdzil HRT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no spoko ale kolega chcial sie dopisac do 3 Ligi - a w tym wypadku PW do Sir Siekiera, no nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopaki, mnie sie wydaje ze spokojnie sie nas na 3 lige uzbiera i rezerwa bedzie w zalazku 4 ligi :)

mnie to F1 bardziej kreci niz GT5, szczegolnie po filmikach w deszczu - to wyglada lepiej niz relacja na polsacie :) a do tego scigac sie z zywym przeciwnikiem sztuk 11 :D bedzie miazga ! hajs na kiere juz sie odklada, oby tylko nie zdrozaly ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to wyglada lepiej niz relacja na polsacie

Szczerze mówiąc to wszystko wygląda lepiej niż relacja na polsacie XD

Co do F1 2010 to chyba również obecnie bardziej czekam na nią niż na GT5. W sumie fakt, że gra wychodzi za równy miesiąc robi też swoje.

BoryZPL, spokojnie.

Każdy dostanie info od Sir Siekiera w sprawie bolidów. Ale kiedy to będzie to pewnie on sam nawet nie wie.

Ja mówiłem mu, żeby to zrobił jak zapełni się 3 liga, ale jak on zdecyduje to nie wiem.

Na początku chyba nawet myślał, żeby to zrobić przed samym startem ligi, ale wyperswaduje mu ten pomysł, jako że każdy musi mieć już określony bolid, żeby wiedział na czym ma ćwiczyć.

Edytowane przez Patricko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BoryZPL, spokojnie.

Każdy dostanie info od Sir Siekiera w sprawie bolidów. Ale kiedy to będzie to pewnie on sam nawet nie wie.

Ja mówiłem mu, żeby to zrobił jak zapełni się 3 liga, ale jak on zdecyduje to nie wiem.

Na początku chyba nawet myślał, żeby to zrobić przed samym startem ligi, ale wyperswaduje mu ten pomysł, jako że każdy musi mieć już określony bolid, żeby wiedział na czym ma ćwiczyć.

Napisałeś, żeby każdy wcześniej już wiedział na czym ćwiczyć !? Przecież w internecie nie robi jakim bolidem jeździsz, każdy ma takie same osiągi, chyba że coś się zmieniło o czym nie wiem. Chyba że chcesz przyzwyczajać do kolorku bolidu :P

Fu*k nie umiem cytować ^^ ;p

Edytowane przez skrzacik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moi drodzy, dziekuje ze tak bardzo chcecie grac z nami w nasza mala (ale ciagle sie rozrastajaca) lige. Jednak miejcie swiadomosc ze ja rowniez mam swoje zycie obok tego forum (drugie forum o dupach:P). Pisze to dlatego poniewaz jak bedziecie sie zglaszac to prosze pisac swoje zgloszenie w nastepujace formie, oto przyklad:

33. damianoo666 (psnid: TW-Damian) - (Mercedes GP - M.Schumacher ) (Pad).

pozdro.

Co do wyboru bolidu!!! widze ze to boli kazdego z was!! Sytuacja jest taka, ze narazie to co piszece to zgloszenia sie do ligi. Gry jeszcze nikt w lapkach nie ma. Zatem narazie ten wybor bolidu jest raczej taki bardziej statystyczny niz wazny. Gdy juz ankiedy sie skoncza i ustali sie kiedy zaczynamy i wogole to ja na 9 dni przed rozpoczeciem sezonu (7 dni przed wyscigiem dowiadujemy sie jakie gp jedziemy, wiadomo tak czy siak ze bedziemy zaczynac od pierwszego kalendarzowego gp ale zasada musi byc) wysle zawiadomienia do wszystkich o tym czy potwierdzaja swoj udzial w lidze. Pozatym bede prosil o wskazanie stajni w ktorej chca jechac (bedzie prosba o 3 pierwsze wybory, potrzebne w przypadku gdy juz dany team bedzei zajety). Kiedy te zawiadomienia wysle (o godz ktorej) jeszcze nie wiem ale raczej bedzie to noc aby zwiekszyc szanse wszystkich. Kolejnosc przyznawania bedzie chronologiczna. Zatem no nie powinno byc zadnych niedomowien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę nie za późno z tymi bolidami? Wg mnie warto to jeszcze przedyskutować, no i żeby chętni się wypowiedzieli, a najlepiej większość w sprawie tych bolidów.

Rzecz jasna nie mam zamiaru Ci się wtrącać w Twoją broszkę Error, po prostu chce to odrobinkę szybciej załatwić oraz przedyskutować to.

Przejdźmy zatem do rzeczy.

Osobiście byłbym za tym, aby wybór bolidu ostatecznego zrobić w momencie jak zamknie się 3 liga.

Na początku raczej myślę, że wszyscy będą obecni, także w tym wypadku czy bolidy będą wybierane na kilka dni przed startem ligi, czy po zamknięciu 3 ligi, nie ma większego znaczenia.

A przynajmniej robota byłaby już z głowy.

No bo pomyślmy realnie, robota/uczelnia + F1 w konsoli, to czy będzie chciało Ci się jeszcze potem z tym bawić? Bo ja od razu mówię, że w momencie wyjścia F1 2010 to mnie na forum raczej nie ujrzycie, albo co najmniej przed samym spaniem :P

Nakłaniam tak do tego szybszego wyboru bolidów co by to już po prostu z głowy było, ale to tylko moje zdanie. Ja tam mam Ferrari i kropka :)

PS.

skrzacik no chyba lepiej wiedzieć wcześniej czym się będzie ostatecznie jeździć i w czym przyjdzie spędzić nam najwięcej czasu, prawda? :)

Ja np. na miejscu uczestnika chciałbym już teraz wiedzieć, czy będę jeździł Mercem czy Lotusem, itd.

A to, że staty mają te same to fakt, mają, ale tak jak mówię, trzeba się będzie przyzwyczaić do swojego bolidu.

Zresztą zrobi się jak uważacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wyboru bolidu, to zostaje przy tym co napisałem w PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. nie chodzi mi o to, żeby każdy tutaj pisał jaki chce bolid, tylko żeby napisał czy woli aby ostatecznie je wybierać nieco przed rozpoczęciem ligi, czy przypuśćmy po zamknięciu ligi.

A nawet jak ktoś ma pewny teraz i jest jako jedyny to i tak go będzie musiał potwierdzić. Jak wszyscy to wszyscy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi