Skocz do zawartości
pitian

Liga 2

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem dzisiaj nieco urozmaicić sobie grę. Założyłem odpowiedni kask i rękawice (jeżdżę motorem), przełączyłem kamerę na cockpit view i jazda :)

Na początku jest ciężko - gorąco z powodu kasku i rękawic, poza tym mniej pewnie czuć kierownicę, lekkim problemem jest także trafianie w przyciski drsu i kersu. Dodatkowo kamera nastręcza pewnych trudności. Ale jak już się człowiek nieco przyzwyczai - wrażenia niesamowite :D Pojeździłem sobie tak z pół godziny, a potem jak zdjąłem cały osprzęt to się czułem z deka dziwnie. Głowa była jakaś za lekka a kierownica zbyt cienka i mała. Kamera T-cam również nie wyglądała potem zbyt atrakcyjnie, bardziej arcadowo.. Jednym słowem - polecam każdemu spróbować :)

W tym miejscu mam małą propozycję. Nie namawiam was od razu do kupowania sobie kasku i rękawic, ale co powiecie na wspólne przejechanie wyścigu na obowiązkowej kamerze z kokpitu? Mam świadomość, że jest trudniej, czasy się robi nieco gorsze, ale jeździ się i tak super. Gdybyście nie mieli ochoty eksperymentować w niedzielę, można by zorganizować jakąś dodatkową ustawkę w inny dzień i się karnąć w ten sposób. Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to nasz najstarszy kolega tez me pewne doswiadczenie w jezdzie z kokiptu, pisze tu o kuliszkrisubiggrin.gif, a tak swoja drągą to jak jesteśmy liga tych "twardzieli"biggrin.gif to może tak zrobimy w naszej lidze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja jestem jak najbardziej za. samemu nie odważę się w ten sposób jeździć, ale gdyby wszyscy się zdecydowali i byłyby równe szanse to można by powalczyć. co mi się tej kamerze nie podoba - jest nieco trudniejsza niż w realu. widok 2D na telewizorze nie pomaga w ocenie odległości - t-cam bardziej temu sprzyja. ale mimo wszystko - jazda w kokpicie jest jednak bardziej satysfakcjonująca i po prostu fajniejsza.

PS chcesz powiedzieć, że kuliszchris cały czas tak jeździ, czy raczej próbował kiedys? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem jak najbardziej za. Widzę że dużo osób jest już trochę znudzona grą, jednak uważam że przy jeździe z widokiem z kokpitu gra nabiera kompletnie innego wymiaru. I co tu ukrywać jest to już maksymalne utrudnienie w tej grze.Wrażenia w walce bezpośredniej tj.wyprzedzanie czy obrona pozycji są nieporównywalne do jazdy z widoku który obecnie używamy.Prawdopodobnie większość próbowała takiej jazdy i wie dokładnie o co chodzi. Jeżeli zdecydowalibyście się następny sezon jechać z widoku z kokpitu i wiadomo, wyłączone asysty to na pewno gram.Napiszcie czy jesteście w ogóle tym zainteresowani . W końcu jak napisał robert (szkorbut77) to liga " twardzieli"biggrin.gif. Sądzę, że zabawa byłaby przednia i tchnęło by to dużo świeżego powietrza do naszych rozgrywek. Co Wy na to panowie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem jak najbardziej za. Widzę że dużo osób jest już trochę znudzona grą, jednak uważam że przy jeździe z widokiem z kokpitu gra nabiera kompletnie innego wymiaru. I co tu ukrywać jest to już maksymalne utrudnienie w tej grze.Wrażenia w walce bezpośredniej tj.wyprzedzanie czy obrona pozycji są nieporównywalne do jazdy z widoku który obecnie używamy.Prawdopodobnie większość próbowała takiej jazdy i wie dokładnie o co chodzi. Jeżeli zdecydowalibyście się następny sezon jechać z widoku z kokpitu i wiadomo, wyłączone asysty to na pewno gram.Napiszcie czy jesteście w ogóle tym zainteresowani . W końcu jak napisał robert (szkorbut77) to liga " twardzieli"biggrin.gif. Sądzę, że zabawa byłaby przednia i tchnęło by to dużo świeżego powietrza do naszych rozgrywek. Co Wy na to panowie?

ja jestem zdecydowanie za:) dużo z kokpitu jeździłem w 10 i mi się bardzo podobało, do tego kask rękawice i śmigać hehe. :( ale na dzień dzisiejszy to f1 nie mam bo mi pękła!!! może mój brat to załatwi bo ja czasu nie mam, kierownica teraz płyta!!!!!!! heh

totos-270889.png

Edytowane przez totos-270889

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przejechałem swój pierwszy wyścig 50% w całości z kokpitu. Powiem tyle - jest ciężko, ale jednocześnie przyjemnie. Do kasku i rękawic się dość szybko przyzwyczaiłem, z kamerą nieco gorzej. Czasy nadal zdecydowanie słabsze - średnio ok. 1 sek. na okrążeniu w porównaniu do T-cam. Mimo to, grało się świetnie.

Przydałby się jednak jakiś nawiew z przodu, bo momentami robi się w tym kasku dość gorąco ;)

Edytowane przez sharent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też uważam świetny pomysł i dzięki temu pewnie wystartowałbym w sezonie 4 jeszcze w tej odsłonie gry. Ja proponuje dla próby pojechać któryś z bliższych wyścigów, nie mówie aby jutro jechać bo więszkość się nie przygotowywała pewnie na takiej kam ale np. następny czyli Monze. Co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To czekamy na opinie reszty. Warto byłoby się już teraz dogadać, żeby podczas przygotowań na następny wyścig już było wiadomo.

Właśnie ukończyłem 20% wyścig online. Startowałem z ostatniego pola, bo nie uczestniczyłem w kwalifikacjach. Dość szybko awansowałem z 8 miejsca o kilka pozycji z powodu kolizji kilku ludzi. 4-5 pierwszych zawodników było dosyć szybkich. Najpierw udało mi się wyprzedzić red bulla na przedostatniej prostej (jechałem na monzy), potem wziąłem się za szybkie ferrari. Niestety przesadziłem w szykanie w 3 sektorze, gdzie było za ciasno na 2 bolidy i wyleciałem poza tor. Wyprzedzanie z takiej kamery jest zdecydowanie trudniejsze, wymaga większej precyzji, bo łatwo wjechać komuś w tyłek (znów kłania się widok 2D) albo uderzyć bokiem. Zjechałem do boksu po primey i odrabiałem straty. Po kilku okrążeniach dogoniłem red bulla wyprzedzając go na prostej, a na przedostatnim okrążeniu złapałem ferrari. Wyprzedziłem je na prostej przed parabolicą. Dodam, że chyba jeszcze mi tak szybko serducho nie waliło podczas gry w f1 ;) Koleś próbował się zrewanżować aktywując DRS, ale na dohamowaniu strzelił mnie w tyłek, przez co przestrzeliłem szykanę na szczęście unikając kary. Wystarczyło teraz tylko dowieść 2gie miejsce do mety.

Po co o tym piszę? Żeby wam pokazać, że emocje z jazdy, jak i satysfakcja po udanych manewrach wyprzedzania, są zdecydowanie większe :)

Edytowane przez sharent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za. Może doda to trochę ekscytacji jazdą, bo trochę stagnacji już się wkradło. Do jednego z moich ulubionych torów (Spa) w zasadzie w ogóle nie jeździłem. Możemy nawet i Monzę tak przejechać, pod warunkiem, że każdy (no dla Mane można zrobić wyjątek) tak pojedzie ;)

Kasku nie mam, ale balaklawę i rękawice już nie raz zakładałem do jazdy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak ktoś wygra i nie będzie miał nagrania to można wtedy taką osobę brać pod lupę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety co do mojej nogi najlepiej nie jest. siadłem dzisiaj troche i masakra nie wytrzymam całego wyścigu. Mam oszczędzać tą kostkę a niestety przy tej grze nie da rady, no chyba że nie bede hamował:) Kowi odpuszcze jeszcze ten wyścig i zobacze w tygodniu powinno sie w końcu coś poprawiać. Zobaczymy, jak nie to może szkoda zajmować w tym sezonie miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dor2205 - a na padzie nie możesz cisnąć :P ?

co do widoku ze środka no nie powiem będzie hardkor jak dla mnie, ale jak wszyscy tak ustalą to pojadę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dor nie przejmuj sie, doprowadz noge do sprawnosci i zobaczymy sie na torze :P

Co do widoku z kabiny to mi wszystko jedno, ja moge nawet i dzisiaj jechac, bo i tak nic nie trenowalem do spa, a przed wegrami sobie smigalem troche z wnetrza. Ogolnie to bodajze kolo 0.3 s wolniejsze kolka krecilem z tego widoku.

Jak bedziemy tak jechac to mane ty masz wolny wybor bo juz i tak nie jedt ci latwo na padzie :P

Postaram sie dzis byc troche wczeniej to zobaczymy jak z polaczeniem bedzie, bo jezeli znow kogos wywali to nie wiem co juz mozna wiecej zrobic. Ja ze swojej strony nie jestem juz w stanie nic zadzialac, router zresetowalem, ustawienia pozmialenialem i dalej nie jest to to co powinno. Ale nic zobaczymy wieczorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszedłem bo nie miałem dźwięku własnego bolidu ale za to słyszałem wasze.Kwalifikacje normalnie dźwięk a w wyścigu brak.Pierwszy raz takie coś widze w tej grze.Słyszałem na pierwszym zakręcie, że ktoś od nas miał to samo.Przez chwilę jeszcze jechałem sądząc że się naprawi co jednak nie nastąpiło.Nie widziałem sensu kontynuowania. Byłem dosyć w......ny i chciałem się rozwalić ale się nie udało więc wyszedłem żeby nie psuć zabawy innym. Nie wiem ile jeszcze niespodzianek trzyma ta gra w zanadrzu ale mam powoli dość. Nie nastawiam się na wygrywanie ale chciałbym przynajmniej raz na tydzień pościgać się, co nie jest mi ostatnio dane. Powiedzcie czy monzę jedziemy tak jak dotychczas czy z widoku z kokpitu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i ja tez juz po niestety nie bylo mi dane skonczyc ale zapowiadala sie walka do ostatniego kolka z sauberami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gra dzis moc pokazala. Jak u kulishkrisa nie mialem dzwieku. Mysle sobie no dobra nie wazny ten dzwiek jade dalej. Jako ze sauber postanowil jechac dzis z kokpitu, to calkiem zajebisty wyscig sie zapowiadal. Niestety gra podczas pitstopu stwierdzila, ze przelaczy mi kamere na ta z za bolidu i za nic nie dala tego zmienic. Oczywiscie przycisk sobie wczesniej przypisalem do zmiany widoku wiec to nie od tego zalezalo.

Na prawde zapowiadala sie fajna walka, ale niestety gra zj...la wszystko. Codemasters jest dla mnie od dzisiaj totalnym zerem, nie kupie zadnej ich nastenej gry, chyba ze bedzie na miliard procent dopracowana i bede mogl sprawdzic przed zakupem.

Doswiadczenia z pierwszego stintu w kabinie sa zajebiste i ja jestem tymbardziej za jazda z tej kamery.

Film wrzuce w najblizszych godzinach na jutube to cos wiecej powien o tym jak ta gra jest gowniana :P

P.S. Chyba sie przerzuce na jakies granie w bf bo mnie juz nuzy ostro ta gra :P sezon dokoncze ale nic poza tym. Takze jak ktos chetny to od czwartku jestem chetny smigac na polebitwy :) wczesniej nie bo sesja :P

Edytowane przez KOWI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sharent, a na jakim motorze jeździsz ?

Kask i rękawiczki mam, ale rowerowe :biggrin: A co do jazdy z kokpitu - również jestem za, przyjemnie się jeździ, dużo trudniej, ale przyjemnie :)

Co do wyścigu. Kolejny raz PP :) tym razem dzięki ubraniu slików. Wyścig całkiem fajny, trochę walki z mateo, niestety, druga pozycja i ten cholerny niedosty ... :tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra więc tak.

Kwali - liczyłem na suche kwalifikacje bo byłem dobrze przygotowany pod tym względem ale jak zobaczyłem deszcz ucieszyłem się jeszcze bardziej :) no ale niestety, mając przez większość kwalifikacji PP utraciłem je praktycznie na sam koniec kiedy tor się nagle wysuszył, jechałem jeszcze na przejściówkach i miałem do wyboru, przejechać jeszcze jedno kółko i poprawić czas, albo zjechać do pitstopu po optiony i wykręcić porządne PP, niestety wybrałem pierwszą możliwość przez co żałuje.

ps. matijad - jestem na ciebie poprostu wściekły że powiedziałeś Tacho że tor jest suchy i może jeszcze jechać na slickach jakiś dobry czas, jakiś sabotaż :D nie no joke ;d

Wyścig - ogólnie przyjemnie się jechało, udany start, potem ucieczka przed Tacho, zyskałem troche przewagi ale po pierwszym zjezdzie do alei serwisowej ta przewaga dziwnie malała :D i właśnie większość wyścigu to było utrzymywanie tempa aby Tacho trzymać na odległość. Najlepsza była końcówka kiedy to stoczyłem małą walkę z Tacho - przypomniała mi się Turcja kiedy na każdym okr ja wyprzedzałem Tacho albo on mnie :D no ale na ostatnim kółku na prostej DRS zrobił swoje :) wyprzedziłem Tacho, potem on popełnił jakiś błąd i na spokojnie dojechałem do mety. Dziękuje za uwagę. Filmik tradycyjnie na dniach.

Edytowane przez MateoF1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

ps. matijad - jestem na ciebie poprostu wściekły że powiedziałeś Tacho że tor jest suchy i może jeszcze jechać na slickach jakiś dobry czas, jakiś sabotaż :D nie no joke ;d

Decyzję podjąłem sam, nie słyszałem wtedy matijada. Zresztą gadaliśmy o tym po wyścigu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Decyzję podjąłem sam, nie słyszałem wtedy matijada. Zresztą gadaliśmy o tym po wyścigu :)

A no to chyba że tak :P matijad - zwracam honor :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi