Tomaha 0 Napisano 18 Styczeń 2008 Mam to samo. Myślałem, że wpasuje w klimaty Diablo a tu kiepa. Ogólnie uwielbiam sensacje. Książek Patersona mam od cholery. Czytam Dana Browna. Lubię też książki Mario Puzo. No i oczywiście Harry Potter Rulez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Emir 2 Napisano 18 Styczeń 2008 Jacek Piekara - Cykl o Mordimerze Madderdinie Graham Masterton - Horrory i thrillery polecam: Edward Stachura - "Fabula rasa: Rzecz o egoizmie" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iNO 0 Napisano 18 Styczeń 2008 Ostatnio czytam mało. Z powodu chronicznego braku czasu spowodownego licznymi wyjazdami. Ale w wolnym czasie to zdecydowanie literatura piękna.Czasem przekartkuje troche Sci. Często sięgam po poezji.Kocham wiersze coś wspaniałego,móc wyrazic tyle uczuć w paru zdaniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arbuz 0 Napisano 23 Styczeń 2008 Czytam "Weźmisz czarno kure" Andrzeja Pilipiuka - 5 jego książka o Jakubie Wędrowyczu jak zwykle świetna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 24 Styczeń 2008 Czytam "Weźmisz czarno kure" Andrzeja Pilipiuka - 5 jego książka o Jakubie Wędrowyczu jak zwykle świetna. Zgadzam się! Przygody Jakuba czyta się niezmiennie świetnie A czytał ktoś jego "Norweski Dziennik"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlos26 2 Napisano 24 Styczeń 2008 ja czytam Toma Clancy xD cykl ~Net Force~ ~Rainbow Six~ ~Dekret~ i wogole dzuo clancyego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 24 Styczeń 2008 Dzisiaj nabyłem ostatni tom HP. W sumie to mania na niego bardzo dawno już mi przeszła, ale ciekaw jestem jak historia się skończy... spoko, jestem narazie na samym początku pozatym nie będę tak okrutny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sidre 2 Napisano 28 Styczeń 2008 niech Cię broni mocno... też to czytam ale po woli ... Ale przede wszystkim Terry Pratchett i jego świat dysku. W sumie to poczytał bym więcej ale czas wolny zabiera PS3,,, a ja sie za bardzo nie buntuje przeciw temu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ViktoR 0 Napisano 28 Styczeń 2008 Dużo by wymieniać więc polecę jednego autora. Philip K. Dick - przeczytałem prawie wszystko co napisał (a trochę tego jest). Szczególnie polecam: "Do Androids Dream of Electric Sheep?", "The Man in the High Castle", "A Scanner Darkly", "The Three Stigmata of Palmer Eldritch", "Ubik", "Valis" i wszystkie opowiadania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 30 Styczeń 2008 "A Scanner Darkly" Lepsze niż film? Bo on coś zasysał na końcu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SonnyTRK 2 Napisano 30 Styczeń 2008 Ja ostatnio czytałem "Myst: Księga Atrusa", "MTG: Popioły słońca" oraz Harry'ego Potter'a ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ViktoR 0 Napisano 30 Styczeń 2008 Lepsze niż film? Bo on coś zasysał na końcu... Oczywiście, że książka jest lepsza, porusza więcej wątków i jest dużo bardziej poschizowana. Jednak muszę przyznać, że film jest dość wierny oryginałowi co z rzadka się zdarza. Niestety Dick nie ma szczęścia do adaptacji filmowych swoich książek, no może z jednym czy dwoma wyjątkami. Łowca androidów (1982, Blade Runner) - na podstawie powieści "Czy androidy śnią o elektrycznych owcach?". - Arcydzieło, wyszło ostatio na Blu-Ray. Pamięć absolutna (1990, Total Recall) - na podstawie opowiadania "Przypomnimy to panu hurtowo". - Każdy pamięta Arnolda na Marsie. Film raczej kiepski. Tajemnica Syriusza (1995, Screamers) - na podstawie opowiadania "Druga odmiana". - Taki sobie, mi sie nie podobał. Impostor - Test na człowieczeństwo (2002) - na podstawie opowiadania pod tym samym tytułem. - Kolejny zmarnowany pomysł Dicka. Raport mniejszości (2002, Minority Report) - na podstawie opowiadania pod tym samym tytułem. - Opowiadanie było kiepskie a film nawet wyszedł jako taki. Zapłata (2003, Paycheck) - na podstawie opowiadania pod tym samym tytułem. - Szkoda pisać o tym gniocie. Przez ciemne zwierciadło (2006, A Scanner Darkly) - na podstawie powieści pod tym samym tytułem. - Film dość wierny książce jednak za krótki by oddać jej atmosferę. Next (2007, Next) - na podstawie opowiadania The Golden Man. - Fabuła zmieniona całkowicie, jakieś romansidło zrobili z tekstu o zbliżającej się zagładzie Homo Sapiens. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 30 Styczeń 2008 Ja ostatnio czytam Ostatnie Życzenie Andrzeja Sapkowskiego. Niezła książka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 30 Styczeń 2008 Ja ostatnio czytam Ostatnie Życzenie Andrzeja Sapkowskiego. Niezła książka Polecam zapoznac sie z cala saga o Wiedzminie bo naprawde warto. Czytalem 3 razy ps: pisane z PS3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 30 Styczeń 2008 Ja obecnie czytam biografie Roberta DeNiro . Poza tym ostatnimi laty czytam glownie anglojezyczna literature i glownie wojenna wiec polecac moge najwyzej znajacym angielski wystarczajaco dobrze oraz zainteresowanym tematem A z tych na przyklad Black Hawk Down. Tak tak, to jest ta sama historia co film, tyle ze film powstal na podstawie tej wlasnie ksiazki. Niesamowita jest! Goraco polecam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efru 8 Napisano 30 Styczeń 2008 ostatnio czytam troszeczkę "kukułczę jajo" - CLifford Stoll Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek 7 Napisano 17 Lipiec 2008 Ostatnio czytałem przeczytałem przez tydzień 4 książki: Rendez-Vous ze śmiercią, Tajemnicza Historia w Styles, Dolina Trwogi i Detektyw Monk i Strajk Policji. Rendez-vous ze śmiercią- Całkiem ciekawa, aczkolwiek spodziewałem się czegoś więcej. Agatha Christie zaskoczyła mnie kompletnie motywem Ot, typowa "Poirotowska" sprawa Tajemnicza Historia w Styles- Spodziewałem się kaszany, a tu zaskoczenie. Książka jest świetna i nie jest tak banalna jak "Rendez-Vous...". Szczerze polecam także samodzielne rozwiązanie zagadki, ponieważ bardzo ładnie rozrysowane są plany domu i pokoju, w którym odbyło się morderstwo Dolina Trwogi- Po "Psie Baskervillów" spodziewałem się książki niesamowitej, a tu rozczarowanie. Owszem, jest dobra, ale jest tu za mało "Sherlocka w Sherlocku" Detektyw Monk i Strajk Policji- Książka tak samo dobra jak serial. Świetnie się czyta, aczkolwiek intrygi morderstw są banalne. Mimo to kupię sobie następną książkę z serii o Monku (albo raczej na pewno to zrobię, po tym odcinku co przed chwilą leciał w Canal+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PonurakPS3 186 Napisano 17 Lipiec 2008 Każdy gracz, powinien być poczytany A co Ja Czytam: Kroniki Wampirów, Anne Rice Książki Stephena Kinga (Horrory) Przyczajeni Guy'a N. Smitha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saincik 1 Napisano 18 Lipiec 2008 co do ksiazek to tylko fantasy i przygoda Sapkowskiego, goraco polecam ostatnia trylogie o Reinmarze poza tym Tolkien, ale to kazdy fan fantasy ma za soba, oraz Brooks, swietna seria Shannary. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
covalt 0 Napisano 18 Lipiec 2008 Ja ostatnio wznowiłem czytanie książek(po kilkuletniej przerwie) i czytam sobie horrory Mastertona. Przeczytałem przeważającą większość jego mrocznej twórczości i pozostaje mi jedynie polecić ją wszystkim A ogólnie to w życiu pochłonąłem bardzo dużo literatury - od książek dla dziatwy(Mikołajki, Pan Samochodzik itp), przez sci-fi i fantasy(Tolkieny, Sapkowski,Lewis itd) aż po horrory(King, Masterton - tu w sumie tylko tych dwóch panów cenię). I jakoś najbardziej podchodzi mi ten ostatni gatunek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bloterzoter 0 Napisano 18 Lipiec 2008 Zdecydowanie LSD moje trudne dziecko. autorstwa Alberta Hofmana. Nie jest to literacki majstersztyk, w końcu książka jest napisana przez chemika ale traktuje o bardzo ciekawym odkryciu i jeszcze ciekawszych doświadczeniach. POLECAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek 7 Napisano 19 Lipiec 2008 Teraz czytam "Zniknięcie Młodego Lorda" A.C. Doyle'a i bardzo mi się podoba. Aczkolwiek nie radzę zaczynać znajomości z Sherlockiem Holmesem od tego dzieła... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Allu 4 Napisano 19 Lipiec 2008 Po raz kolejny czytam: "Przenajświętsza Rzeczpospolita" Piekary "Siewca Wiatru" Kossakowskiej "Demony Dobrego Dextera" Lindsay'a Polecam wszystkie. Niesamowite pozycje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
covalt 0 Napisano 19 Lipiec 2008 Z ambitniejszych pozycji dorzucę jeszcze od siebie "Wysadzić Rosję" Litwinienki i Felsztińskiego. Mocna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarot 52 Napisano 19 Lipiec 2008 "Podpalaczka" S. Kinga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach