SmaleC 280 Napisano 5 Październik 2011 Pogralem chwile. Tzn przeszedlem poczatek i ciezko sie na tej grze zawiesc jesli podobal sie DS. Co prawda system ma zmiany, ale jeszcze za wczesnie na podjecie decyzji czy jest lepiej czy gorzej. Jak narazie to rzuca sie w oczy fakt, ze gra ma lepsze textury niz Demon's souls. I nadal sa lekkie spadki fps. Jednak jak narazie gram z wypiekami na twarzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bid32 10 Napisano 5 Październik 2011 Ciekawe czy te spadki sa też offline. Czy to kwestia lagów i nie wyrabiającego się serwera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 5 Październik 2011 (edytowane) Ciekawe czy te spadki sa też offline. Czy to kwestia lagów i nie wyrabiającego się serwera. Hmm oficjalnie premiery jeszcze nie bylo i gra raczej malo osob - wiec serwery nie moga byc przeciazane (chyba, ze online stoi na tym samym serwerze co download wtedy wersja z niewyrabiajacym serwerem byla by prawda :sweat: ) Edytowane 5 Październik 2011 przez HarDy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 5 Październik 2011 To raczej nie ma nic wspolnego z graniem online. Gdy pojada sie efekt odzyskiwania zycia przy ognisku(mgielki, blyski), lub rzuceniu bomby i wybuch jest blisko kamery spada fps. Tak samo biegnac przez czesc lokacji spada ilosc klatek na sekunde. Silnik nie wyrabia nie ma to nic wspolnego z gra przez internet, ale nie ma co sie lamac nie jest to zbyt czeste(przynajmniej na poczatku gry) i nie zdarzylo mi sie w srodku walki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 5 Październik 2011 Zamawiał ktoś z Was cokolwiek z tej strony: http://www.bookdepository.com/Dark-Souls-Official-Guide-Future-Press/9783869930480?b=-3&t=-26#Bibliographicdata-26 Mam chęć kupić ten poradnik, a w PL nigdzie nie znalazłem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yareku 6 Napisano 5 Październik 2011 Nię będzie kar lub banów za granie przed premierą? Nie nawiedziły was Black Phantomy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bombadil 23 Napisano 5 Październik 2011 Zamawiał ktoś z Was cokolwiek z tej strony: http://www.bookdepos...ographicdata-26 Mam chęć kupić ten poradnik, a w PL nigdzie nie znalazłem. Z tego sklepu nic nie zamawialem a prawde mowiac poradnik kusil mnie z amazon.co.uk, ale widze ze z Twojego linka jest darmowa wysylka wiec chyba tez z tego sklepu zamowie (ale najpierw musze dostac w swoje lapy gre - pamietam to zajebiste uczucie tuz po pierwszej sesji z Demons Souls gdzie kompletnie zielony smakowalem gre a ta przerobila mnie brutalnie na miazge - i chce powtorki :thumbsup: ). Ech, szalenstwo zupelne z ta gra, czlowiek glupieje na stare lata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 5 Październik 2011 Z tego sklepu nic nie zamawialem a prawde mowiac poradnik kusil mnie z amazon.co.uk, ale widze ze z Twojego linka jest darmowa wysylka wiec chyba tez z tego sklepu zamowie (ale najpierw musze dostac w swoje lapy gre - pamietam to zajebiste uczucie tuz po pierwszej sesji z Demons Souls gdzie kompletnie zielony smakowalem gre a ta przerobila mnie brutalnie na miazge - i chce powtorki :thumbsup: ). Ech, szalenstwo zupelne z ta gra, czlowiek glupieje na stare lata No dokładnie. Także mam ochotę na powtórke. W Demon's Souls dosłownie wsiąkłem. Zdarzały się sesje kilkunastogodzinne. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie. A co do poradnika to taniej nigdzie nie znalazłem, a do tego darmowa przesyłka więc chyba się skuszę na koniec miesiąca <_<. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 5 Październik 2011 Zamowione, jak dojdzie to dam znac. Tez myslalem o amazon, takze + za namiar :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 5 Październik 2011 panowie jest nieźle ... ale szału nie ma :pardon: - prawdopodobnie moje oczekiwania (wygórowane) i rosnące wraz oczekiwaniem pokrywają się tylko w pewnym stopniu z rzeczywistością grafika - lepsza (odrobinę) niż w DS, potwierdzam to co już ktoś wcześniej napisał - przy zagęszczonej akcji mamy odczuwalny spadek szybkości sterowanie - prawie identyczne jak w DS klapsy prawa ręką R1, R2 i odpowiednio lewą, trójkąt trzymanie oburącz, kółko rumuńska gimnastyczka, kwadrat łykamy to co mamy na krzyżyku, na początek musiałem się przestawić na R1 etc, bo ostanie gry jakoś nastawione były na kwadrat - tak więc do butelczynę osuszyłem prawie od razu (na poczatek jest 5 łyków/butelek) na pierwszego minimnibossa to aż nadto - nie jest wymagający żeby nie powiedzieć "cienki jest" - ale jest testem jak zdasz idziesz dalej, czyli tak jak było w DS przeciwnicy - jak na razie na poziomie 1-1 DS, tez bez szału ale przejawiają szczątkowa inteligencje (nieco więcej niż w DS), gram Partizanen, banditen zaraz na początku dostałem topór (przysługujący banditen z przydziału, inne postacie maja cus innego) dosyć skuteczny R2 leczy wściekliznę na raz u pionków - i tak jak w DS pierwotna postać to tylko materiał do ulepienia kogo chcesz zwłoki mają ciężar właściwy równy zero - identycznie jak w DS [ na początku nieco to przeszkadza ale za chwile nie zwraca się na to uwagi konsumpcja dusz przy ognisku (podnoszenie poziomu) podobnie jak napełnianie butelczyny (całkiem miły odruch ... mam słabość do pełnych butelek ) - wgląd w statystyki i ekwipunek identycznie jak w DS (inny układ ale generalnie podobnie) jeszcze nie wiem jak waga ekwipunku wpływa na mobilność (na razie nie za wiele mam ), zbroja jest raczej elementem ozdobnym jak w DS - śmigam tylko z jakąś szmatka na ... na bank się domyślicie na czym czekam na te otwarte przestrzenie ... jak na razie wszystkie otwarte przestrzenie przypominają te z DS sorki że tak chaotycznie ale to pierwsze wrażenia, pogram jeszcze dzisiaj parę kwadransów to rano może cuś dodam, a nikogo jeszcze nie napadłem. ani nie obrabowałem i nie zgwałciłem, ale z czym na razie do ludzi :whistling: a co ważne i mnie tez nikt nie zrobił kuku jak dla mnie DS z innymi przeciwnikami - zawsze to fajnie zaciukać coś nowego - generalnie POLECAM mimo że nie widzę nic odkrywczego ani specjalnie nowatorskiego 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 5 Październik 2011 Wiecie moze czy jesli 7 pazia udam sie do sklepu(empik,mm albo cos w ten desen) to otrzymam edycje kolekcjonerska w ceno ok. 200zl? Bo wlasnie anulowali moje zamowienie (jakis blad z ich strony) i stracilem moja Limitke a BARDZO zalezalo mi na artbooku z DrS :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniolekPL 46 Napisano 5 Październik 2011 Nie macie soundtracku i behind the scenes w art booku?? ja mam więc chyba nie ma sensu ściągać, zostaje tylko poradnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bid32 10 Napisano 5 Październik 2011 Łapcie OST w FLAC a nie badziewnym mp3 ;) http://www.megaupload.com/?d=XHEF9R3K pass:ps3site 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 5 Październik 2011 (edytowane) Jaki macie kolor twarzy podczas bycia undead? Ciekaw jestem czy to z czegos wynika czy kazdy ma tak samo. EDIT: W DS1 chyba nie bylo ataku z wyskoku L1 trzymajac R2+galka w przod oraz ataku z odskokiem L1 trzymajac R1+lewa galka w przod? Niezla wtope bym zaliczyl gdybym o tym nie widzial wbijajac platyne :P (tzn u Wanderera) Edytowane 5 Październik 2011 przez SmaleC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tricker20PL 1 Napisano 5 Październik 2011 Warto kupić ds w dniu premiery? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 5 Październik 2011 Warto kupić ds w dniu premiery? Nie. Warto kupić przed premierą. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 5 Październik 2011 Kurde, tak kusicie i kusicie, że zaraz chyba wciągnę te 2 stówki i nabędę DS :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 6 Październik 2011 Zwiedziłem wczoraj sporo, część tras nie na mojego zuch – daje radę ale z tymi zabawkami muszę się męczyć żeby zaciukać dwóch na raz (np. uroczy cmentarz nad urwiskiem ze szkieletami, a i za ich zaciukanie brak souls), jak się pojawi ich więcej to jest pozamiatane pasta stimy nie starcza na obronę i dawanie klapsów Wybrałem trasę ze schodami po górę i z jakimiś pionkami po 30 souls i końcówką boss przerośnięty szczur Niestety zaczyna się - dwie sprawy – - zaraz na początku przy schodach w górę na akwedukcie przy świecących zwłokach leży pierścień, oczywiście zabrałem go, niestety spadłem z akweduktu przy powrocie na trasę – i tu ciekawostka jak zaliczyłem zgon pierścień znikł – bezpowrotnie!!! – okradli mnie :scare: - przed wieżą z wyjściem na bossa jest rycerz który pilnuje tez pierścionka z niebieskim oczkiem (mój ulubiony), ponieważ był wielki i napierd…ł jak Wołodyjowski skrzyżowany z Kliczko (taki odpowiednik rycerza z czerwonymi oczkami z DS z 1-1) z rzuciłem gada w przepaść (niestety nawyki z DS.) schody z wyłamana barierką ja zostaje na występie on leci dalej – naiwnie sądząc że pozbieram to co z niego wypadnie na krawędzi przepaści, niestety płomyk pojawił się na miejscu jego zgonu duuuuuużo niżej – wie ktoś co to było (co wypadło)? Niestety pokutują przyzwyczajenia z DS - tam rzadko kiedy chodziłem z wyciągnięta tarczą, tu podobnie bieg, łapią cie, wykorzystanie terenu jeden klaps dwa trupy Reszta bez zmian ale robi się interesująco … musze zacząć od początku bo wczoraj to raczej był rozpoznanie bojem (a i pierścionka szkoda, a i zaciukałem profilaktycznie jakiegoś biednego rycerzyka który był przyjaźnie nastwiony ale … miał pecha i mimo że dzielnie stawał i się sprytnie uzdrawiał pląsa już po krainie wiecznych łowów) a tak to KILLIM ICH WSZYSTKICH!!! 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 6 Październik 2011 Da sie gdzies sprzedac ekwipunek? BTW Warto zapoznac sie miejscowka o ktorej pisze okrutny_misio tzn. cmentarz - wcale nie trzeba walczyc, wystarczy uciekac przed szkieletami i pozbierac itemy ktore tam leza, w tym miecz dwureczny 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 6 Październik 2011 wielki + misio za to, ze znajdujesz czas i checi, azeby opisac wrazenia z gry. A jesli chodzi o gre - czy serwery juz dzialaja? Znaczy, czy da sie "odczuc" obecnosc innych graczy, czy jeszcze nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 6 Październik 2011 Da sie gdzies sprzedac ekwipunek? BTW Warto zapoznac sie miejscowka o ktorej pisze okrutny_misio tzn. cmentarz - wcale nie trzeba walczyc, wystarczy uciekac przed szkieletami i pozbierac itemy ktore tam leza, w tym miecz dwureczny nie raczej podobnie jak w DS, jak na razie znalazłem jeden sklepik ale poza fajnymi strzałami (Long) nie było nic ciekawego (a i tak nie ma łuku i cienko z gotówką ) spoiler @HarDy - wiem że można uciekać, ale jakbym chciał pobiegać kupiłbym FiFA 12, przeszedłem ten cmentarz wybijając wszystko co się ruszało (nie lubię jak mi się coś na mapie pęta) ale to nieco bez sensu - 20 min skupienia na oczyszczenia jakiegoś zapchlonego cmentarzyska dla nędznej tarczy i syzoryka - myślę że mozna to porównać do świata nr 3-1 z DS zaraz po przejściu bossa z 1-1 jest ciężko ale mozna i na pewno warto bo ciężkie boje sugerują ciekawe zabawki pierścień o którym pisałem wyżej na akwedukcie to Ring of Sacrifice - Lose nothing upon death, but ring breaks - i wszystko jasne - można spokojnie zejść z tego akweduktu - dojść do końca przy schodach i zeskoczyć na ziemię wielki + misio za to, ze znajdujesz czas i checi, azeby opisac wrazenia z gry. A jesli chodzi o gre - czy serwery juz dzialaja? Znaczy, czy da sie "odczuc" obecnosc innych graczy, czy jeszcze nie? działają widać duszki (i to całkiem realnie wyglądają przez chwilkę miałem wrażenie że ma gościa ) plus info na ziemi, jest jak w DS przy starcie masz pytanie czy grasz off czy on ale jeszcze nikt mi nie zrobił kuku, bo ja sam to na razie tylko kombinuję jak cos zaciukać żeby się nie namachać nie wiem na ile to potwierdzone (taka moja obserwacja) ale jak zginiesz parę razy to z 10 butelek z napojem zabierają ci 5 - nieludzkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcik_dan 332 Napisano 6 Październik 2011 Łuk jest, znalazłem go gdzieś na początku przed pierwszym bossem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 6 Październik 2011 EDIT: myślę że mozna to porównać do świata nr 3-1 z DS zaraz po przejściu bossa z 1-1 jest ciężko ale mozna i na pewno warto bo ciężkie boje sugerują ciekawe zabawki miało być 4-1 z szkieletami Łuk jest, znalazłem go gdzieś na początku przed pierwszym bossem. przed tym na samym początku? (kruk te sprawy ) - czym grasz może łuk ci przysługuje ustawowo ;) a jeszcze ciekawostka te pokraki łażą po drabinach , czad tego jeszcze nie było Jaki macie kolor twarzy podczas bycia undead? Ciekaw jestem czy to z czegos wynika czy kazdy ma tak samo. kolor chyba uzależniony jest to liczby zgonów im więcej tym jesteś w gorszym stanie co widziałem u siebie to - kolor od niebieskiego do czerwonego, podobnie zmieniają się rysy twarzy i skóra (gram bez zbroi to dobrze to widać) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fenrizpl 14 Napisano 6 Październik 2011 Odnośnie łuku: Łuk można kupic u merchanta zaznaczonego na mapie. Kosztuje 1000 dusz.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EndarSeth 171 Napisano 6 Październik 2011 Taaaak, stary dobry DS. Gameplejowo to jest praktycznie to samo. Dopiero przeszedłem tutorial, dałem sobie całe 2 levele przy ognisku i trzeba było iśc do pracy Jak wieczorem przysiądę, to mnie dziewczyna rano znajdzie....jako zombiaka z padem w ręku, buhehehe. Umarłem wczoraj jakieś 15 razy na pierwszym bossie. Bicie go z piąchy to jest okropna katorga jednak, miałem tego dość dziś rano i po prostu pobiegłem po osprzęt. Demoniczną siekierkę mam nadzieję zdobyć w inny sposób. Z osprzętem padł po 5 fireballach chyba miodzio. Generalnie, polecam pyromancera, chyba jako jedyna klasa zaczyna z slvl 1, więc można zrobić z niego co sie chce. I ma siekierkę na starcie! Battlemage pełną gębą będzie za jakieś 30 godzin gry :P Z tymi flaszkami EST, to było tak: jak je dostałem to miałem 5, jak pokonałem tutorialowego bossa to miałem 10. Może przez to, że wcześniej te 15 razy padłem przy bossie dostałem tylko 5? Hmm. PS. Chyba słyszałem kruka przed końcem tutoriala, wiecie którego...tylko nie miałem co na ziemię wyrzucić, nie wiem czy spotkam go dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach