Skocz do zawartości
ONE

Dark Souls

Rekomendowane odpowiedzi

Odnosnie pierscienia ktory jest na poczatku pod mostem to okrutny zart tworcow gry, da sie po niego wejsc skaczac z wyzszej kondygnacji mostu nizej, ale zeby wrocic z powrotem trzeba albo zginac albo uzyc teleportu do ogniska - a owy pierscien daje to ze jednorazowo nie traci sie kasiory za zgon (nie trzeba szukac ciala) ale pierscien wtedy znika ;)

nie musisz - wystarczy że dojdziesz do końca akweduktu tam gdzie stał ten miszcz z tarczą i przejdziesz spokojnie na stały grunt - ale tez tak myślałem jak ty a pierścień całkiem użyteczny w sytuacjach w których można przerdzewieć że polegniesz (czyli cały czas :biggrin:)

inna sytuacja - smok mi zdechł - dostał jedną strzałę słownie jedną (i to ta budżetową po 3) i dostałem 10 000 souls - nieludzkie - to standard czy tylko jakiś błąd (strzałę dostał z wieży gdzie stał Black K.)

musiał być chory albo coś nieświeżego zjadł, lecę wydać "kasę" bo strach chodzić ... jeszcze mnie ktoś napadnie :biggrin:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no taki smok od jednej strzaly nie padnie ;) latwy zarobek bo pewnie normalnie trzeba w niego wpierdzielic tone strzał.... a za 10 k na poczatku pare ładnych lvli kupi.

W ogole znalazl ktos miejscówke gdzie mozna przechowywac graty? nie moge namierzyc zadnej skrzyneczki a juz sporo smieci znalazlem typu miecze zbroje a nie chce niszczyc bo wiadomo poczatek gry wszystko moze sie pozniej przydac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogole znalazl ktos miejscówke gdzie mozna przechowywac graty? nie moge namierzyc zadnej skrzyneczki a juz sporo smieci znalazlem typu miecze zbroje a nie chce niszczyc bo wiadomo poczatek gry wszystko moze sie pozniej przydac ;)

nie nic nie widzę ani nie znalazłem, ale w statystykach tez nie ma ograniczenia co do masy noszonego sprzętu (w DS nazwijmy 1, było takie ograniczenie a nawet specjalny pierścień do zwiększenia tej opcji) - co może oznaczać że chodzisz wszędzie z tym do udało ci się zebrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten nie dropi, a tak na marginesie zabawne że ma nieopancerzone tylko dupsko :biggrin:

tez mam pytanie czy tego smoka nad wejściem można zaciukać strzałami, chwilką nad nim popracowałem oddał "cyzoryk" ale jakoś nie mam sumienia szpikować go strzałami prze 30 min

Dropi, widziałem film na youtube gdzie właśnie ta świnia dropnęła kolesiowi hełm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najsmieszniejsze jest to ze ta swinie udalo mi sie prawie zabic za pierwszym starciem jak jest opcja ucieczki, zlamanym mieczem biegalem w kolo stfora z 15 min az w koncu zrobilem blad i poleglem, dopiero pozniej zobaczylem ze drzwi byly otwarte i powinienem uciec :D

a juz myslalem ze bossy w DS sa tak trudne ze trzeba je tluc w coopie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki okrutny_misio i B1G1pl za wyjaśnienie kilku rzeczy. Na tego bossa na mosicie mam sposób żeby z baszty skakać z R2 i lewga gałka, trzeba tak 4razy skoczyć tylko czasami trudno wejść spowrotem, ale Twój sposób mi się bardziej podoba. Wieczorem go pojadę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sposob na drugiego bossa wyczytalem sobie z tego mini poradnika kotry zasysa sie z netu bo juz bylem zestresowany ze tyle ludu trzeba ubic zeby z powrotem po zgonie do niego dojsc. Najprosciej z dystansu walic z baszty a jak wskakuje do gory zeskakiwac w dol i jak zeskoczy z powrotem znowu po drabince na gore... walka pyromancerem trwala jakies 30 sek i po zabawie. z lukiem tez nie byloby trudno - zobaczymy jak bedzie dalej bo 2 pierwszych bossow latwych. Po drugim bossie robi sie trudno bo wyskakuja wielkie knighty z ktorymi juz sa fajne pojedynki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sposob na drugiego bossa wyczytalem sobie z tego mini poradnika kotry zasysa sie z netu bo juz bylem zestresowany ze tyle ludu trzeba ubic zeby z powrotem po zgonie do niego dojsc. Najprosciej z dystansu walic z baszty a jak wskakuje do gory zeskakiwac w dol i jak zeskoczy z powrotem znowu po drabince na gore... walka pyromancerem trwala jakies 30 sek i po zabawie. z lukiem tez nie byloby trudno - zobaczymy jak bedzie dalej bo 2 pierwszych bossow latwych. Po drugim bossie robi sie trudno bo wyskakuja wielkie knighty z ktorymi juz sa fajne pojedynki ;)

jak sobie ułatwić i zdobyć mieczyk o sile rażenia 200 czyli nawet ci rycerze XXL (chyba jeszcze ich nie spotkałeś :biggrin:) są na max 3 ciosy

jak chwilkę (dłuższą) postrzelasz w smoka, drop-nie Ci miecz Dragon "coś tam coś tam", niskie wymagania i daje radę ze wszystkim co się rusza - smoka nie musisz zabić żeby ci wyrzucił miecz

PS. boss na kaplicy (może być następny) tez bardzo łatwy (bardzo pomaga ten miecz o którym powyżej)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie czytam Wasze porady i wrażenia, nie mogąc doczekać się momentu kiedy kurier zadzwoni z przesyłką ;) W tym oczekiwaniu zaczynam zastanawiać się kim grać, w Demon's Souls grałem Royalem i generalnie chciałbym wybrać coś podobnego, myślicie, że Pyromancer się sprawdzi? Chciałbym posługiwać się mieczem, wspomagać magią i trochę postrzelać z łuku, z tego co widziałem na filmikach trochę osób grających w ten sposób wybiera właśnie Pyro. Możecie potwierdzić lub zaprzeczyć, że ten wybór ma sens przy opisanym powyżej stylu gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś jak w Tutorialu otworzyć zamkniętą bramę albo jak wziąć przedmiot znajdujący się na zniszczonych schodach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ilu miejscach można kupić łuk ? Chodzi mi o ten pierwszy zamek ze smokiem . Bo popełniłem mały błąd i zapiłem pierwszego napotkanego sprzedawce :P . A chciał bym zdobyć smoczy miecz , ale zeby go zdobyc potrzebuje łuku. A może gdzieś w tym zamku jest ukryty łuk ?

Edytowane przez michaelzen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile trzeba mieć dex aby korzystac z luku?

aha i jak sie robi upgrade broni?Znalazlem takie dwa krysztaly (wydaje mi sie ze one wlasnie sluza do upgradu ale jak sie je uzywa to nie mam pojecia ) :)

Edytowane przez Flinston

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile trzeba mieć dex aby korzystac z luku?

Mi wypadł łuk z łucznika w tutorialu, 8str i 12dex.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wypadł łuk z łucznika w tutorialu, 8str i 12dex.

Aha, dzięki śliczne.Ja sobie luk kupilem tylko wlasnie nie moge go urzywac, ale brakuje mi tylko chyba 2 punkcikow w dex i bedzie gitara:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do swinki to dropi helm - mi dropnela - sadze ze to czysta losowosc jednak przyznaje helmik zacny.

Co do bossa na mostku jest prostszy sposób - wystarczy uzyc pylu ktory dodaje obrazen od blyskawicy do broni i chlopaczek ladnie wymieka. Jako ze pyl znajdujemy raczej w miescie nieumarlych to warto go tym przywitac :)

Ta gra jest dla mnie znacznie lepsza niz DmS. Otwarty swiat pieknie utrudnia i tak trudna gre :) Przyjemnosc odkrywania nowej lokacji, ta niepewnosc co sie czai za rogiem i smierc. Klimat gry również zabija - dosłownie. To jest wlasnie to co tygryski lubia najbardziej. Zdecydowanie gra roku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam takie nietypowe pytanie myslicie że zanim zagram w DARK SOULS powinienem pograc w Demon Souls(czytałem gdzieś że będzie mi łatwiej Dark Souls)?? wszyscy pisali że to bardzo trudna gra ,a z moją znajomością ang. troche sie obawiałem czy dam rade .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanko co trzeba zrobić po tym jak zabije się tego bosa na moście? Bo ide do smoka i za każdym razem mnie zabija jak zionie;/. W ogóle to powinien ten bosson coś dropnąć bo ja nic nie dostałem poza 1000duszyczek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam takie nietypowe pytanie myslicie że zanim zagram w DARK SOULS powinienem pograc w Demon Souls(czytałem gdzieś że będzie mi łatwiej Dark Souls)?? wszyscy pisali że to bardzo trudna gra ,a z moją znajomością ang. troche sie obawiałem czy dam rade .

Do obu gier musisz się uzbroić w cierpliwość, ponieważ nie wpadasz tutaj jak Rambo, kozackie wybryki powodują mega szybką śmierć, każdy atak wyprowadzaj z rozwagą, każdy zakamarek odwiedzaj z przygotowaną tarczą.Po prostu zakup jedną z tych gier i przekonaj się sam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanko co trzeba zrobić po tym jak zabije się tego bosa na moście? Bo ide do smoka i za każdym razem mnie zabija jak zionie;/. W ogóle to powinien ten bosson coś dropnąć bo ja nic nie dostałem poza 1000duszyczek.

Jesli jestes w stanie przezyc jedno zioniecie smoka, to

w polowie drogi beda miejsca gdzie mozna sie schowac, a po prawej tez beda schody

.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też tak miałem jak biegłem środkiem - biegnij przy krawędzi tam zadaje mniejszy dmg

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze smoka wypada tylko ten miecz czy przy dalszym ostrzale ogona wypada cos jeszcze?

A swoja droga ten miecz jest zajebiaszczy :thumbsup:

BTW

Nawiedziliscie juz innych graczy albo sami zostaliscie nawiedzeni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA! Prosty sposob farmienia souls'ow. Nie czytajcie jesli nie chcecie sobie psuc zabawy!

W lesie, przy ognisku jest brama, ktora da sie otworzyc kupujac przedmiot za 20 000 souls u kowala. Jesli kupimy ten "klucz" i otworzymy brame bedziemy mogli farmic. Po zejsciu ze schodow w oddali widac przeciwnika(czlowiek) wystarczy w niego strzelic raz z luku, a przybiegnie do nas. Po oddaniu strzalu biegniemy na lewo od chodow do urwiska i stajemy pod nimi. Wtedy ten gosc przybiegnie do nas, ale bedzie wbiegal zawsze po schodac i potem zeskakiwal na nas, a w rezultacie w przepasc. Przynajmniej mi tak sie udalo 4 razy pod rzad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W grę jeszcze nie grałem, ale parę słów o samym wydaniu Dark Souls.

Tak powinna być wydana każda gra na PS3. Za 184 zł dostajemy oprócz samej gry i dość grubej książeczki z manualem kod na pobranie oficjalnego poradnika, który tylko zachęcił mnie do kupienia jego papierowej wersji za 12ojro. 400 stron opisu świata i wszystkiego co z nim związane, przeplecione pięknymi grafikami. A teraz najważniejsze. Fantastyczny artbook, wydany na kredowym papierze w bardzo twardej oprawie, plus dwie płyty, jedna z soundtrackiem, którego będe słuchał w pracy na okrągło, abym pamiętał o grze plus płyta DVD z Making of...

Inni wydawcy powinni się uczyć i naśladować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W grę jeszcze nie grałem, ale parę słów o samym wydaniu Dark Souls.

Tak powinna być wydana każda gra na PS3. Za 184 zł dostajemy oprócz samej gry i dość grubej książeczki z manualem kod na pobranie oficjalnego poradnika, który tylko zachęcił mnie do kupienia jego papierowej wersji za 12ojro. 400 stron opisu świata i wszystkiego co z nim związane, przeplecione pięknymi grafikami. A teraz najważniejsze. Fantastyczny artbook, wydany na kredowym papierze w bardzo twardej oprawie, plus dwie płyty, jedna z soundtrackiem, którego będe słuchał w pracy na okrągło, abym pamiętał o grze plus płyta DVD z Making of...

Inni wydawcy powinni się uczyć i naśladować.

No właśnie choć jedna osoba to zauważyła. Ja też tak uważam, bo od momentu kiedy się okazało, że poradnik będzie do ściągnięcia a nie w książce tak jak w Demon Souls to większość zaczęła krytykować to wydanie a ja się pytam kto jeszcze wypuszcza grę tak wydaną i z tyloma dodatkami w cenie normalnej edycji? Nikt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna sie jakos teleportowac miedzy ogniskami? wrocic do poczatkowej lokacji w celu upgrade cudów np z lasu to jakas masakra, tak samo do sklepikarza czy w sumie gdziekolwiek bo sie wszystko respawnuje no i daleko jest.... nie chce mi sie wierzyc ze wszystko trzeba z buta pokonywac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi