Norman1987 0 Napisano 7 Październik 2011 zaczynamy ;] jak ktoś stąd zrobi mi inwazję i utłucze zaznaczam.... wiem gdzie postujecie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 7 Październik 2011 No właśnie choć jedna osoba to zauważyła. Ja też tak uważam, bo od momentu kiedy się okazało, że poradnik będzie do ściągnięcia a nie w książce tak jak w Demon Souls to większość zaczęła krytykować to wydanie a ja się pytam kto jeszcze wypuszcza grę tak wydaną i z tyloma dodatkami w cenie normalnej edycji? Nikt. Nasz rodzimy CD Projekt :) Choc nie bylo wersji konsolowej Wiedzmina to jednak edycja podstawowa byla niesamowicie bogata. Ale fakt okazuje sie, ze to zaden duzy wyczyn wypuscic gre w standardowej cenie z malymi dodatkami, ktore ciesza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 7 Październik 2011 Aha, dzięki śliczne.Ja sobie luk kupilem tylko wlasnie nie moge go urzywac, ale brakuje mi tylko chyba 2 punkcikow w dex i bedzie gitara:) to bardzo łatwo sprawdzić czego ci brakuje - wchodzisz w ekwipunek podświetlasz krzyżykiem interesującą cię broń i nie pamiętam po naciśnięciu kwadrat lub trójkąt pojawia się szczegółowa specyfika broni i widać ile broń potrzebuje STR, DEX etc. etc. Mozna sie jakos teleportowac miedzy ogniskami? wrocic do poczatkowej lokacji w celu upgrade cudów np z lasu to jakas masakra, tak samo do sklepikarza czy w sumie gdziekolwiek bo sie wszystko respawnuje no i daleko jest.... nie chce mi sie wierzyc ze wszystko trzeba z buta pokonywac no do lasu nie jest tak daleko - uruchomiłeś windę w kościele/kaplicy? jak tak to masz prosta drogę (no prawie prostą) a i kowala po drodze fakt - do sklepiku nieco daleko, a strzały warto mieć, łuk jest dużo bardziej potrzebny niż w DS#1 W grę jeszcze nie grałem, ale parę słów o samym wydaniu Dark Souls. Tak powinna być wydana każda gra na PS3. Za 184 zł dostajemy oprócz samej gry i dość grubej książeczki z manualem kod na pobranie oficjalnego poradnika, który tylko zachęcił mnie do kupienia jego papierowej wersji za 12ojro. 400 stron opisu świata i wszystkiego co z nim związane, przeplecione pięknymi grafikami. A teraz najważniejsze. Fantastyczny artbook, wydany na kredowym papierze w bardzo twardej oprawie, plus dwie płyty, jedna z soundtrackiem, którego będe słuchał w pracy na okrągło, abym pamiętał o grze plus płyta DVD z Making of... Inni wydawcy powinni się uczyć i naśladować. to prawda dano nie kupiłem takiej wypasionej gry pamiętam DS#1 wersję azjatycką zamiast instrukcji była złożona ulotka formatu A4 :pardon:i gra plus opakowanie UWAGA! Prosty sposob farmienia souls'ow. Nie czytajcie jesli nie chcecie sobie psuc zabawy! W lesie, przy ognisku jest brama, ktora da sie otworzyc kupujac przedmiot za 20 000 souls u kowala. Jesli kupimy ten "klucz" i otworzymy brame bedziemy mogli farmic. Po zejsciu ze schodow w oddali widac przeciwnika(czlowiek) wystarczy w niego strzelic raz z luku, a przybiegnie do nas. Po oddaniu strzalu biegniemy na lewo od chodow do urwiska i stajemy pod nimi. Wtedy ten gosc przybiegnie do nas, ale bedzie wbiegal zawsze po schodac i potem zeskakiwal na nas, a w rezultacie w przepasc. Przynajmniej mi tak sie udalo 4 razy pod rzad. zatłukłeś tego śpiącego rycerza w lesie, zbyt pochopnie się do niego wybrałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 7 Październik 2011 Misio to nie ten golem/rycerz spiacy. To jest za brama przy bonfire, ktore sie otwiera crestem za 20 000 dusz. A te o ktorych mowisz zatluklem, nie sa takie straszne jak juz wiesz jak sie do nich zabrac. I jeszcze ciekawa rzecz jak wlasnie napotkalem to przedmiot u sprzedawcy "Bottomless Box" - Box allowing inventory management at bonfire. Tak wiec zagadka store'owani przedmiotow chyba zostala rozwiazana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kugiel 0 Napisano 7 Październik 2011 Gra wypasiona, poprzez zastąpienie ziół ograniczonymi flaszkami jest o wiele trudniej. Jedyny błąd który mnie irytuje to namierzanie wrogów poprzez R3 w Demon Souls po namierzaniu jednego można było zmienić target ruchem gałki tu jest to nie możliwe, co bardzo wkurza przy walce z więcej niż jednym przeciwnikiem. Miedzy Kaplicą a Lasem jest Kowal, w pomieszczeniu obok kowala był pewien stwór. Kiedy już prawie go miałem, przyparł mnie on do ściany, postanowiłem pójść na całość i nie uciekając zacząłem naparzać mieczem licząc na jego dobicie nim on zrobi to ze mnie. Doszło do dość śmiesznej sytuacji że ubiliśmy się nawzajem, równocześnie zadając ostateczne uderzenie. Padłem nie zdążywszy odebrać dusz i czegoś co mogło z niego wypaść, i tu moje pytanie czy leciało z niego coś ważnego/dobrego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 7 Październik 2011 Misio to nie ten golem/rycerz spiacy. To jest za brama przy bonfire, ktore sie otwiera crestem za 20 000 dusz. A te o ktorych mowisz zatluklem, nie sa takie straszne jak juz wiesz jak sie do nich zabrac. I jeszcze ciekawa rzecz jak wlasnie napotkalem to przedmiot u sprzedawcy "Bottomless Box" - Box allowing inventory management at bonfire. Tak wiec zagadka store'owani przedmiotow chyba zostala rozwiazana. to jest ich więcej na pewno piszemy o tym samy śpi sobie smacznie w ogrodzie/lesie z drzewcami? tolkiena nawet w to angażuje :whistling: (od kowala prosto) - jest tam i bram z jakimś kryształem? i ognisko którego na początku nie widać dopóki nie fikniesz kozła - a może pomyliłem las z ogrodem Bottomless Box - ma to sklepikarz ale nigdy nie miałem na to kasy, sklep "pod skrzyniami" Miedzy Kaplicą a Lasem jest Kowal, w pomieszczeniu obok kowala był pewien stwór. Kiedy już prawie go miałem, przyparł mnie on do ściany, postanowiłem pójść na całość i nie uciekając zacząłem naparzać mieczem licząc na jego dobicie nim on zrobi to ze mnie. Doszło do dość śmiesznej sytuacji że ubiliśmy się nawzajem, równocześnie zadając ostateczne uderzenie. Padłem nie zdążywszy odebrać dusz i czegoś co mogło z niego wypaść, i tu moje pytanie czy leciało z niego coś ważnego/dobrego? jeżeli to ten który wypuszczał wiązki "energetyczne" , walił wielkim "toporem" i nie jest zbyt mobliny - to wyrzucił kamyk (pewnie rzadki) nazwy nie pamiętam ... a daję chwilkę odpocząć konsoli bo od 2 dnia zasuwa że muszę woda polewać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yareku 6 Napisano 7 Październik 2011 Dzień grania za mną. Na razie jestem zawiedziony. Może odwołam to jeszcze ale póki co mam takie odczucia. Uważam, że otwarty świat się nie sprawdza. W demon's souls można było trochę ubić dusz i wrócić się do nexusa. Podreperować sprzęt, kupić strzały itp. Tutaj muszę przedzierać się przez wrogów. Są skróty ale to jest upierdliwe i tak. Lokacja, gdzie schodzi się na dół, taka z wodą jest skandalicznie zoptymalizowana. W ogóle jak zagrałem online to dropowało nawet w korytarzach. Nic zero poprawy albo i gorzej w stosunku do poprzedniej części. Znowu jest problem, że wszyscy biegają trupami przez co praktycznie nikt nie summonuje. Czyli nie mogę nikomu pomóc i nabić dusz. Fatalnie działa lockowanie. Cholernie często nie działa przełączanie celów. Raz chodzi raz nie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tricker20PL 1 Napisano 7 Październik 2011 Może mi ktoś wytłumaczyć gdzie jest npc od miracle?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 7 Październik 2011 to jest ich więcej na pewno piszemy o tym samy śpi sobie smacznie w ogrodzie/lesie z drzewcami? tolkiena nawet w to angażuje :whistling: (od kowala prosto) - jest tam i bram z jakimś kryształem? i ognisko którego na początku nie widać dopóki nie fikniesz kozła - a może pomyliłem las z ogrodem Bottomless Box - ma to sklepikarz ale nigdy nie miałem na to kasy, sklep "pod skrzyniami" jeżeli to ten który wypuszczał wiązki "energetyczne" , walił wielkim "toporem" i nie jest zbyt mobliny - to wyrzucił kamyk (pewnie rzadki) nazwy nie pamiętam ... a daję chwilkę odpocząć konsoli bo od 2 dnia zasuwa że muszę woda polewać Trzeba minac tego golema(ja tam go ubilem) bez nogi przy wyjsciu od kowala. Nastepnie idziemy prosto przez las, zabijamy "krzaczory" i dojdziemy do bonfire i brama z swiecocym okregiem na srodku. Trudno tego nie rozpoznac jak sie zobaczy :) I za ta brama bedzie ten czlowiek, ktory bedzie atakowal nas i magia i meele. Jak sie strzeli z luku to powinien szarzowac. I na jego wspomnianym ubijaniu bez walki 30m od bonfire fire nabilem 40k dusz. 2000 za jedno zabicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B1G1pl 0 Napisano 7 Październik 2011 nie moge ubic gargoyla na wiezy.... scisgam mu polowe hp i przychodzi drugi ktory zieje ogniem i koniec... a skonczyly mi sie pylki lighting co zwiekszaja dmg.... help ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 7 Październik 2011 Tricker koles od miracles jesli sie nie myle jest przy pocztkowym ognisku(zaraz po tutorialu) idziesz w gore schodow, przejscie na prawo. B1G1 - ja go ubilem przy uzyciu groni oburacz(przelaczylem /\ i tarcze na plecy) i zbilem go na 20% zycia, zanim 2 gragoyl sie zblizyl tego juz ubilem. Odciolem mu tez ogon dla broni(przez przypadek ale zawsze). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 7 Październik 2011 Trzeba minac tego golema(ja tam go ubilem) bez nogi przy wyjsciu od kowala. Nastepnie idziemy prosto przez las, zabijamy "krzaczory" i dojdziemy do bonfire i brama z swiecocym okregiem na srodku. Trudno tego nie rozpoznac jak sie zobaczy :) I za ta brama bedzie ten czlowiek, ktory bedzie atakowal nas i magia i meele. Jak sie strzeli z luku to powinien szarzowac. I na jego wspomnianym ubijaniu bez walki 30m od bonfire fire nabilem 40k dusz. 2000 za jedno zabicie. no to juz wiem gdzie jestemy - wielkie dzieki zainwestuje u kowala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tricker20PL 1 Napisano 7 Październik 2011 Dzięki wielkie za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 7 Październik 2011 nie moge ubic gargoyla na wiezy.... scisgam mu polowe hp i przychodzi drugi ktory zieje ogniem i koniec... a skonczyly mi sie pylki lighting co zwiekszaja dmg.... help ;) ja je tłukłem mieczem od smoka pierwszego zatłukłem jeszcze zanim pojawiła się drugi przed ogniem warto zasłonić się tarcza, a i co ważne trzeba fiknąć kozła i dojść do nr 2 z boku jak zacznie ziać ogniem to można go bezkarnie tłuc dopóki nie skończy - czyli tym mieczem masz wystarczająco dużo czasu warto zjechać z kaplicy winda do "dużego" ogniska po 10 butelek - wina marki wino - tym skrótem zostanie Ci więcej na gorgulce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 7 Październik 2011 Czy wie ktos gdzie jest uzdrowiciel od curse w New Londo? Bo latam z polowa zycia, a item zdejmujacy klatwe stoi 6k. Moze leczeniu u goscia bedzie tansze, bo jak narazie to kazda dusza sie liczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anarch1946 18 Napisano 7 Październik 2011 Gdzie jest jakiś nauczyciel od Sorcery? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 7 Październik 2011 Zacząłem Pyromacerem...i brnę i brnę coraz głębiej i jest wspaniale. Tylko kiedy znajdę w końcu kogoś kto mnie nauczy tego fireballa? Niby mogę go ożyć 8 razy ale jak daje strzałę w górę to item nie jest podświetlony, tak jakbym miał albo za słabe staty albo mam tylko zwój a ktos musi mnie nauczyć czaru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcik_dan 332 Napisano 7 Październik 2011 Jaki jest sposób na Knighta który jest na wieżyczce zaraz za smokiem. Rozwala mnie w 5sec z chęcią bym go olał bo już poszedłem dalej tzn. rozwaliłem świniaka itp. ale nie chcę go zostawiać przy życiu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 7 Październik 2011 Zacząłem Pyromacerem...i brnę i brnę coraz głębiej i jest wspaniale. Tylko kiedy znajdę w końcu kogoś kto mnie nauczy tego fireballa? Niby mogę go ożyć 8 razy ale jak daje strzałę w górę to item nie jest podświetlony, tak jakbym miał albo za słabe staty albo mam tylko zwój a ktos musi mnie nauczyć czaru. Zeby uzyc fireballa jako broń musisz przypisać w menu ekwipunku tą płonącą dłoń - potem przełanczasz krzyzakiem w lewo/prawo w zależności pod ktora reke przypisales i voila mozesz strzelac :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anarch1946 18 Napisano 7 Październik 2011 (edytowane) Jaki jest sposób na Knighta który jest na wieżyczce zaraz za smokiem. Rozwala mnie w 5sec z chęcią bym go olał bo już poszedłem dalej tzn. rozwaliłem świniaka itp. ale nie chcę go zostawiać przy życiu. Lockujesz go R3, podchodzisz BARDZO blisko i cały czas skręcasz w lewo lub prawo. On nie nadąży za Tobą i będziesz mógł lać go w plecy. Staraj się cały czas mieć podniesioną tarczę. Tak samo można zabić pierwszego z gargulców na dachu. Ponawiam pytanie: Gdzie jest jakiś nauczyciel od Sorcery? :P Edytowane 7 Październik 2011 przez Anarch1946 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 7 Październik 2011 A co wypada z tego Knighta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B1G1pl 0 Napisano 7 Październik 2011 Zagralem od nowa.... Ta wielka opancerzona swinia przed brama co stoi za smokiem dropnela mi helm ktory miala na ryju - 26 def i wyglada miazdzaco ;) no i smokowi wystarczy odciac sam ogon zeby dal miecz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 7 Październik 2011 Jak dokladnie ubic smoka? Z ktorego miejsca ? I jak celowac celowniczkiem z kuszy tak jak w DmS? Bo nie moge tutaj jakos tego zrobic... Ogolnie ile czasu/strzal trzeba poswiecic na zabicie smoka i jakie staty ma ten sword co dropi z niego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B1G1pl 0 Napisano 7 Październik 2011 (edytowane) trzeba wejsc zejsciem ktore jest po prawej stronie na srodku mostu. Z kuszy nie da sie celowac, tylko z luku mozna. robic celownik i zoom. jak juz zejdzesz pod most trzeba sie ustawic na grzymsie z prawej strony i walic w ogon az odpadnie, wtedy smok daje miecz, prawdopodobnie bug ;) miecz ma 200 dmg i chyba nie ma lepszego :P porownywalny z tym ktory dostawalo sie za ukonczenie DemonSouls :) jest na youtube filmik, znajdziesz bez problemu ;) Edytowane 8 Październik 2011 przez B1G1pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 8 Październik 2011 Zagralem od nowa.... Ta wielka opancerzona swinia przed brama co stoi za smokiem dropnela mi helm ktory miala na ryju - 26 def i wyglada miazdzaco ;) no i smokowi wystarczy odciac sam ogon zeby dal miecz :) A mi nic z niej nie wypadlo... Zabiłeś ją "ręcznie" czy z dystansu (łuk)? Miałęś forme hollow czy hunanity? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach