Joxer TeaMan 96 Napisano 13 Październik 2011 To ile ci gra zajela? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B1G1pl 0 Napisano 13 Październik 2011 Wielka pani z wielkimi cycami w LorAndro daje itemik na teleportacje miedzy ogniskami - wybawienie ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tricker20PL 1 Napisano 13 Październik 2011 Czy po pokonaniu Iron Golema da sie jakoś wrócić do poprzednich lokacji?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 13 Październik 2011 To ile ci gra zajela? 55h jakos. @up Tak, da sie bez problemu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 13 Październik 2011 Czy po pokonaniu Iron Golema da sie jakoś wrócić do poprzednich lokacji?? Pogadaj z gargulcem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tricker20PL 1 Napisano 13 Październik 2011 Dzięki za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joxer TeaMan 96 Napisano 13 Październik 2011 55h? Za jednym podejściem? Wow. Jak duża (obszary, mapy) jest ta gra? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 13 Październik 2011 W końcu dorwałem łapy do gry. Ogólne pierwsze wrażenie bardzo dobre, grafa jest ok, poziom trudności trochę wyższy. Mam natomiast jedno pytanie, o co chodzi z tym humanity i co mam z tym robić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fighterzysko 189 Napisano 13 Październik 2011 Szybkie pytanko. Mam dragon scale'a. Czy powinienem go wykorzytac do dopakowania drake sworda?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FimbulvinterPL 1 Napisano 13 Październik 2011 (edytowane) Ja pierdziele. Batman dostał 10/10... Znowu. Od miesiąca mam dylemat czy brać Gacka czy Darka.Pytanie do Dark/Demons Souls. Co oznacza A(awesome?), B(bad?), C, D (ocena pomocnika, statystyki działające na broń)? Drugie Pytanie Do Dark Souls. Pytanie o ekwipunek. Często zmieniamy broń? Co ze zbroją? W Demon's całą grę się chodziło w najlżejszej skórce jak to jest w DrS? Dużo zbroi? Ładne? Więcej jest puszek czy lekkich pancerzy? Edytowane 13 Październik 2011 przez FimbulvinterPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 13 Październik 2011 (edytowane) @Up Bardzo malo ich w grze jest a broni od smoka jest chyba 5. Poczekaj do konca gry i zacznij ulepszac bron ktora najbardziej odpowiada Ci. Bardzo dobry jest np Priscilla Dagger z A do dexta. Tak - 55h za jednym podejsciem. Obszar gry jest dosc duzy (ale nie jakos gigantyczny) - choć na pierwszy rzut oka moze wydawac sie sredniawy to jest masa ukrytych lokacji itp. Ja np dodam od siebie ze nabilem 88lvl a nie widzialem wszystkich miejscowek/nie pokonalem wszystkich bossow. Ash Lake nie znalazlem np w ogole. Wiele lokacji nawet dokladnie nie zwiedzilem ze wzgledu na poziom trudnosci ( Deeps i Blighttown). Co do NG+ to ktos puscil plote ze wszystkie materialy do upgradu znikaja - to nie jest prawda. Wszystko poza Quest Itemkami przechodzi do nowej gry. No i musze sie wam pochwalic - 3,7k dmg w bossa z tutoriala i tyle samo w Taurus Demona - atak z zeskoku. Oba demony zawinely sie na 1 strzal :D A bron to Fire Giant Cube + 10 . Chyba tak sie nazywa... w kazdym razie wielkosc paly jest podobna do wielkosci mojej postaci. To sa chyba te paly co uzywaja te takie jakby golemy z Blighttown. Jakby ktos mial jakies pytanie do NG+ to chetnie odpowiem. A i dodam ze souli leci 2x wiecej. Znaczy mam wrazenie ze czasami wiecej niz 2x ale z tych najbardziej charakterystycznych przeciwnikow to lec x2. Hp nie maja duzo wiecej ale dmg... to przegiecie. Np podstawowy Undead Soldier zabija mnie na 2 strzaly a mam ponad 1000hp i dobry armor. Ogolnie na NG+ zmienila sie troche walka, jest znacznie szybsza i duzo ciezsza. Nie ma czasu na zastanawianie sie a najlepsza obrona jest atak - taka prawda. Ginie sie na 2 ataki a czasami nawet 1 ale wiekszosc moobkow schodzi na hita. Pozdrawiam i zycze powodzenia z ostatnim bossem. Piszcie jaki sLvl wbiliscie po przejsciu bo jestem ciekawy... Ja pierdziele. Batman dostał 10/10... Znowu. Od miesiąca mam dylemat czy brać Gacka czy Darka.Pytanie do Dark/Demons Souls. Co oznacza A(awesome?), B(bad?), C, D (ocena pomocnika, statystyki działające na broń)? Drugie Pytanie Do Dark Souls. Pytanie o ekwipunek. Często zmieniamy broń? Co ze zbroją? W Demon's całą grę się chodziło w najlżejszej skórce jak to jest w DrS? Dużo zbroi? Ładne? Więcej jest puszek czy lekkich pancerzy? Zbroi i ogolnie itemkow jest... BARDZO DUZO. Ja sam co chwila zmienialem zbroje bo kazda miejcowka wymagala troche innego podejscia. Bron zmienialem czesto dopoki nie ulepszylem na +15 alb Fire +10. Jesli chcesz moge porobic zdjecia mixowanych setow bo design zbroi jest po prostu KOZACKI! Kazda zbroja wyglada super i to nie tylko sety ale mixowane zestawy... Co do literek przy broni - dziwi mnie ze grales w Demons Souls i nie wiesz o co chodzi... - S jest najlepsza chociaz nie znalazlem ani jednej broni z takim multiplerem. Chodzi o bonus od statow. Tzn jesli masz np Topor i ma on przy ikonce sily E to znaczy ze sila broni rosnie wraz ze wzrostem pktow sily jakie posiada twoja postac. Tyle ze E tzn ze bardzo malo rosnie. Natomiast S jest ogromnym multiplerem i najlepsze bronie maja S. Dla przykladu podam 2 broniem. Moja palka normalnie miala dmg 130 i multipler B. Po ulepszeniu na +15 i przy 50 str. miala dmg 320 + 287(to 280 to jest wlasnie bonus od sily) ale pozniej znalazlem topor co mial na poczatku 90 ataku ale multipler A - i przy ulepszeniu na +15 mial dmg 270 + 350. Normalnie wydawac by sie moglo ze palka jest silniejsza ale dzieki multiplerowi A od str sila toporu wzrastala duzo bardziej z kazdym lvlem (zarowno broni jak i postaci) az w koncu przegonila palke. I za kazdy jeden pkt str topor bedzie dostawal wiecej dmgu niz palka. Mam nadzieje ze zrozumiales... Edytowane 13 Październik 2011 przez winiasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FimbulvinterPL 1 Napisano 13 Październik 2011 (edytowane) Co do literek przy broni - dziwi mnie ze grales w Demons Souls i nie wiesz o co chodzi... - Mam nadzieje ze zrozumiales... Wiem co to znaczy, ale nie wiem.. co to znaczy (masełko). Chodzi o to, że każda litera ma swój odpowiednik. (chyba). S to super? B bad? Kilka fotek zobaczę z chęcią. ~60h na przejście za pierwszym razem? Ładnie. Edytowane 13 Październik 2011 przez FimbulvinterPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 13 Październik 2011 S-E - wydaje mi sie ze jest to pewna parafraza systemu oceniania w ameryce. Tam jest od F -czyli u nas 1 do A czyli u nas 6. W grach czasami (np w dmc3/4) jest podobny system oceniania i raczej kazdej literce nie jest przypisana nazwa. Chociaz w DMC z tego co pamietam to bylo D-dope, C-cool, B-...eee nie pamietam, A-awsome, S-super, SS-sweet, SSS - SSStylish! Tutaj jest to tylko oznaczenie i nie ma zadnego rozwiniecia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duch_75 8 Napisano 13 Październik 2011 (edytowane) Mam takie pytanko, jestem na początku znalazłem 2 pierścionki "Blue Tearstone Ring" i "Ring of Sacrifice" czy one są jednorazowe? ten drugi to napewno, a ten pierwszy Z tego co zauważyłem względem Demons Souls to nie można zasadzić backstaba z zaskoczenia np. stoi sobie zawodnik tyłem i zawsze mi go atakuje zamiast wbić kose w plecy, natomiast podczas samej walki to już bez problemu ... druga sprawa to strzelając z łuku w trybie precyzyjnym (z celownikiem) trafiając w głowę/szyję zadajemy większy dmg niż np w klate, w Demons Souls gdzie nie trafił tyle samo HP zabierało a i jeszcze jedno, jest gdzieś sprint? w Demons S. chyba po dociśnięciu L3 ostro przyspieszał kosztem wytrzymałości Edytowane 13 Październik 2011 przez Duch_75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 13 Październik 2011 (edytowane) Wiem ze double post ale tutaj mam screeny (nie mam sprzetu do zrzutu ekranu z TV wiec screeny sa bardzo prymitywna metoda robione) i nie chce robic jednego mega dlugiego posta. 1) http://imageshack.us/photo/my-images/510/20111011203914.jpg/ 2) http://imageshack.us/photo/my-images/829/20111013220846.jpg/ 3) http://imageshack.us/photo/my-images/94/20111013220856.jpg/ 4) http://imageshack.us/photo/my-images/802/20111013221049.jpg/ 5) http://imageshack.us/photo/my-images/27/20111013221057.jpg/ 6) http://imageshack.us/photo/my-images/16/20111013221212.jpg/ <- Moja bron co bije 3,7k dmg w bossow. 7) http://imageshack.us/photo/my-images/600/20111013221254.jpg/ 8) http://imageshack.us/photo/my-images/703/20111013221306.jpg/ 9) http://imageshack.us/photo/my-images/638/20111013221513.jpg/ 10) http://imageshack.us/photo/my-images/200/20111013221630.jpg/ 11) http://imageshack.us/photo/my-images/825/20111013221756.jpg/ 12) http://imageshack.us/photo/my-images/338/20111013221920.jpg/ 13) http://imageshack.us/photo/my-images/855/20111013222241.jpg/ 14) http://imageshack.us/photo/my-images/18/20111013222410.jpg/ 15) http://imageshack.us/photo/my-images/209/20111013222744.jpg/ Tylko 2 kompletne sety sa tutaj przedstawione, pewnie wiecie ktore. Reszta to mieszanki. I od razu mowie ze wiekszosc itemkow nosilem dluzej niz 10min i to nie dlatego zeby popatrzec ale po prostu przygotowac sie do etapu/bossa. Ktory wam sie najlepiej podoba? Jakie bronie? Pozdrawiam. Pokazujcie swoje kreacje :D Edytowane 13 Październik 2011 przez winiasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leito_PL 17 Napisano 13 Październik 2011 Mam pytanie: Wbiłem 17 lvl Knightem i zrobilem teraz dodatkowo Pyromancera bo chcialem zobaczyc jak sie nim gra. Pyro fajny ale jak zwiekszyc liczbe Fireballi z 8 ? I czy pyromancer ma jakies inne czary oprucz Fireballi bo nie wiem czy nim kontynuowac jestem dopiero po 1 bossie. I w co dawac u Pyromancera ktos tutaj nim gra ^^ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joxer TeaMan 96 Napisano 13 Październik 2011 A ten tego, jakie statystyki są najważniejsze dla maga w tej grze? I czym on walczy, skoro walka TYLKO czarami jest wykluczona? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ognik 32 Napisano 13 Październik 2011 Mam takie pytanko, jestem na początku znalazłem 2 pierścionki "Blue Tearstone Ring" i "Ring of Sacrifice" czy one są jednorazowe? ten drugi to napewno, a ten pierwszy Z tego co zauważyłem względem Demons Souls to nie można zasadzić backstaba z zaskoczenia np. stoi sobie zawodnik tyłem i zawsze mi go atakuje zamiast wbić kose w plecy, natomiast podczas samej walki to już bez problemu ... druga sprawa to strzelając z łuku w trybie precyzyjnym (z celownikiem) trafiając w głowę/szyję zadajemy większy dmg niż np w klate, w Demons Souls gdzie nie trafił tyle samo HP zabierało a i jeszcze jedno, jest gdzieś sprint? w Demons S. chyba po dociśnięciu L3 ostro przyspieszał kosztem wytrzymałości Da się zabijać gości z tyłu.Trzeba mieć tylko odpowiedni pierścień.Pierścień otrzymałem po zabiciu {niechcący}takiego gościa co go uwolniłem w podziemiach gdzie jest Capra Demons.Jak go założysz to możesz chodzić po cichu i jak ktoś nie patrzy w twoją stronę to go zaciukasz przez zaskoczenie.Ja narazie uzbierałem duszyczki na klucz od kowala i otworzyłem te wrota w garden,Farmiłem cały dzień za zamkniętymi drzwiami.Mam dzisiaj lv 74 i pakuję w str oraz dex.Jeszcze dwa dni farmienia i idę dalej.Wtedy to będę killer.Zapuszczę się na motyla a potem na Hydrę.I jeszcze pytanko tak na szybko bo mam fazę-do czego służy pierścień Wolf coś tam...Jak wytrzeżwieję to dalej farmie.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B1G1pl 0 Napisano 13 Październik 2011 (edytowane) No ja przeszukuje wszystko i mam 12 kompletnych setów, teraz moge kontrowac wszystko, poisony curse, fire... kazdy set ma inne specjalizacje. Wielki miecz z ogona smoka w ash lake jest przegiety, zdecydowanie najlepsza bron w grze.... teraz mam ponad 500 dmg, przy moim 100 siły i 362 lvl przedostatni boss padl po 10 strzałach, wiekszosc ostatnich potworow co wchodza mi w droge pada po 1 strzale, te wieksze po 2.... ostatniego bossa zostawiam sobie na jutro ;) powklejam tez seciki wszystkie bo niektore wygladaja zajebiscie. od NG++ pogram w koncu normalnie, bo teraz wiekszosc byla farma + szukanie itemków Edytowane 13 Październik 2011 przez B1G1pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 13 Październik 2011 No ja przeszukuje wszystko i mam 12 kompletnych setów, teraz moge kontrowac wszystko, poisony curse, fire... kazdy set ma inne specjalizacje. Wielki miecz z ogona smoka w ash lake jest przegiety, zdecydowanie najlepsza bron w grze.... teraz mam ponad 500 dmg, przy moim 100 siły i 362 lvl przedostatni boss padl po 10 strzałach, wiekszosc ostatnich potworow co wchodza mi w droge pada po 1 strzale, te wieksze po 2.... ostatniego bossa zostawiam sobie na jutro ;) powklejam tez seciki wszystkie bo niektore wygladaja zajebiscie. od NG++ pogram w koncu normalnie, bo teraz wiekszosc byla farma + szukanie itemków Trick z dragon head na infinite souls sobie zapodales? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 13 Październik 2011 No ja przeszukuje wszystko i mam 12 kompletnych setów, teraz moge kontrowac wszystko, poisony curse, fire... kazdy set ma inne specjalizacje. Wielki miecz z ogona smoka w ash lake jest przegiety, zdecydowanie najlepsza bron w grze.... teraz mam ponad 500 dmg, przy moim 100 siły i 362 lvl przedostatni boss padl po 10 strzałach, wiekszosc ostatnich potworow co wchodza mi w droge pada po 1 strzale, te wieksze po 2.... ostatniego bossa zostawiam sobie na jutro ;) powklejam tez seciki wszystkie bo niektore wygladaja zajebiscie. od NG++ pogram w koncu normalnie, bo teraz wiekszosc byla farma + szukanie itemków Moglbys zarzucic screenem i statami tego miecza? Kurde... zaluje ze nie bylem w ash lake teraz : / Co fakt dmg mam grubo ponad 600 ale fajny miecz jest fajny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fighterzysko 189 Napisano 13 Październik 2011 No ja przeszukuje wszystko i mam 12 kompletnych setów, teraz moge kontrowac wszystko, poisony curse, fire... kazdy set ma inne specjalizacje. Wielki miecz z ogona smoka w ash lake jest przegiety, zdecydowanie najlepsza bron w grze.... teraz mam ponad 500 dmg, przy moim 100 siły i 362 lvl przedostatni boss padl po 10 strzałach, wiekszosc ostatnich potworow co wchodza mi w droge pada po 1 strzale, te wieksze po 2.... ostatniego bossa zostawiam sobie na jutro ;) powklejam tez seciki wszystkie bo niektore wygladaja zajebiscie. od NG++ pogram w koncu normalnie, bo teraz wiekszosc byla farma + szukanie itemków Niezle stary! Chce wiedziec jedno. Jesli bede pakowal postac to jest w koncu latwiej czy nie. Jedni pisza tak a inni inaczej. Ktory smok dal ci ten mieczyk, jak do niego dotrzec i jak najlatwiej go ubic? Co do tych setow zbroii, to da sie je jakos zapisywac i miec je gotowe czy robisz notatki w zeszycie?:D Dzis udalo mi sie dotrzec do drugiego dzwona i wbilem za wielka krate. Buszowalem po zamku, zebralem fajna wlocznie i ubilem jakiegos olbrzyma, ktory rzucal glazami. Potem spadlem w przepasc i zginalem:/ warto tam wrocic? Jest tam cos ciekawego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ognik 32 Napisano 13 Październik 2011 Nareszcie wyszła gra roku.O takich grach się dyskutuje i szuka wsparcia.Przypomniały mi się czasy Vagrant Story.Oby więcej takich gier wychodziło!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flinston 11 Napisano 14 Październik 2011 Niezle stary! Chce wiedziec jedno. Jesli bede pakowal postac to jest w koncu latwiej czy nie. Jedni pisza tak a inni inaczej. Ktory smok dal ci ten mieczyk, jak do niego dotrzec i jak najlatwiej go ubic? Co do tych setow zbroii, to da sie je jakos zapisywac i miec je gotowe czy robisz notatki w zeszycie?:D Dzis udalo mi sie dotrzec do drugiego dzwona i wbilem za wielka krate. Buszowalem po zamku, zebralem fajna wlocznie i ubilem jakiegos olbrzyma, ktory rzucal glazami. Potem spadlem w przepasc i zginalem:/ warto tam wrocic? Jest tam cos ciekawego? Aby dostać ten mieczyk musisz się udać do ash lake,a do Aby dostać się do ash lake musisz w blightown na samym dole gdzie są bagna znajdziesz na jak by drzewo z odnogą, wchodzisz tam dochodzisz do konca i udeżasz mieczem w ścianę, idziesz dalej znowu dochodzisz do końca i znowu walisz mieczem w ścianę:), następnie dojdziesz do great hollow, tam jak zejdziesz na sam dól to dojdziesz do ash lake :) w ash lake na końcu jest smok z którym możesz wejść w pakt,podchodzisz do niego od tyłu i walisz mu w ogon i tadatadam masz miecz:)ten smok nie atakuje więc luzik:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeusEx 15 Napisano 14 Październik 2011 Niezłe macie poziomy postaci przyznaje - 362 LOL czemu nie 712 ;) Dopiero co niedawno ubiłem smoczka z kryształowej jaskini - lvl. 55 - o ile sam smoczek nie stawiał oporu to jego ogon i owszem. A jak się za bardzo cieszył i zaczął merdać ogonkiem to były emocje :) Po kilkunastu próbach i chwilach zwątpienia w końcu się udało takie właśnie momenty pozostają w pamięci na długo :) Czy SL pomaga - może i pomaga jednak IMHO - bardziej pomaga odpowiedni sprzęt i jak to mawiał Morfeusz w Matrixie - adaptacja i improwizacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach