Chevbacca46 9 Napisano 18 Styczeń 2012 Ja ten czas wykrecilem w grad prix. Na onlinie nie zszedlem ponizej 1.15 , no ale widze ze bede musial jeszcze bardziej cos z siebie wycisnac skoro 1.14 wchodzi w gre Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sharent 174 Napisano 18 Styczeń 2012 ps. sharent, masz niemal identyczny czas bo sam ci dawałem setup ;p tyle że na Nurburgring :) Przecież ja żadnego czasu nie wrzuciłem ;p Ja się uczę toru dopiero. Póki co miałem 1:16.2xx chyba w gp mode, ale ja jeżdzę bez kontroli trakcji, w przeciwieństwie do niektórych TWARDZIELI :P E: ahahahaa, nie mogę z tej gry. Zrobiłem 5 kółek na primeach, z camberem ustawionym na maksa w lewo (które zwiększają ponoć zużycie opon) i zjechałem do boksu. Miałem jeszcze 80% opon. Potem zrestartowałem sesję, przesunąłem suwaki do końca w prawo, celem oszczędzania opon i zrobiłem kolejnych 5 okrążeń z takim samym poziomem paliwa jak wcześniej. Zgadnijcie, jakie miałem zużycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 18 Styczeń 2012 sharent, wkradł się błąd w mojej wypowiedzi :P miało być "ps. sharent, masz niemal identyczny bo sam ci dawałem setup ;p tyle że na Nurburgring" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 18 Styczeń 2012 i sie udalo 1.14.2.. Jak uda sie zejsc ponizej 14-tu to bede bogiem hahahahah Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bananek1982 0 Napisano 18 Styczeń 2012 No jednak Chevbacca46 nie wytrzymał i ruszył temat a nie jak wcześniej zapowiadał że najlepiej aby temat pozostał zamkniety :) cwaniak... ;) Poza tym wedle różnych zdań czy powinno sie udostępniać setupy czy nie nadal uważam że akurat od tej strony gra jest najbardziej niedopracowana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 18 Styczeń 2012 (edytowane) Masz racje . Caly czs walcze z degradacja opon na tym torze i czy ustawie 3.50/1.50 kola czy ustawie 3.00/1.00 oczywiscie toe na maxa w prawo to i tak zuzycie sie nie zmienia tylko czas okrazenia sie pogarsza. Czy moze ktos cos podpowiedziec???ahha i zaden cwaniak ze mnie , ale samemu to troche ciezko prowadzic temat jak nie ma chetnych do podzielenia sie . Edytowane 18 Styczeń 2012 przez Chevbacca46 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 19 Styczeń 2012 Ja póki co 1:14:7 - i spokojnie da się zejść niżej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 19 Styczeń 2012 Jaka tagra jest chora. Jednego dnia na ustawieniach 3.50/1.50/ i toe w prawo robilem 10 lapow drugiego dnia na tych samych ustawieniach robilem juz 7 lapow. Co to ma byc do cholery ??? Loteria??? Caly czas walcze z degradacja i czy sie ustawi kola tak czy siak to zuzycie jest takie samo. Moze jakby sie je ustawilo na maxa w prawo. Chyba , ze by sie ustawilo na maxa w prawo na 2.5/0.50 to moze by cos dalo ale nie sadze no i za wolno by sie jechalo. No nic probuje dalej <wnerw>. Dlaczego to nie dziala tak jak w GT $#%!^#$^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sharent 174 Napisano 19 Styczeń 2012 Mówiłem ci już wcześniej, robiłem 5 kółek na tych samych ustawieniach, wracałem do boksu i patrzyłem na zużycie. Cokolwiek bym nie ustawił (w alligtment, czy jak to się pisze), zawsze zużycie po 5 kółkach primeów było 80%. Zawieszenie jeszcze muszę sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 20 Styczeń 2012 Nawet zmiana balansu nie pomaga KUZWA !!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 20 Styczeń 2012 Nawet zmiana balansu nie pomaga KUZWA !!!!!!! Tam po prostu, najzwyczajniej w życiu szybciej zużywają się opony, przecież to oczywiste. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 20 Styczeń 2012 Zgadza sie i nic na to nie poradze . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuczak 43 Napisano 20 Styczeń 2012 da się jakoś emulować warunki ligowe, tj. equal bolidów? w wersji jade sobie sam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 20 Styczeń 2012 Nie lapie. Moze jakies sprostowanie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 20 Styczeń 2012 Wydaję mi się Fuczak że nie, bo rozumiem że masz na myśli coś w stylu Time Trial z ustawieniami fizyki ONLINE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 20 Styczeń 2012 Ja póki co 1:14:7 - i spokojnie da się zejść niżej :) Pewnie że się da, wczoraj na treningu zrobiłem 1:13.5xx chłopaki mogą potwierdzić. Mam nadzieję na podobny czas w niedziele, oczywiście jeśli kwalifikacje będa suche ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 20 Styczeń 2012 No wymiatasz . potwierdzam bo bylem i widzialem . Moze podesles ustawienia i bedziesz zaliczany do grona TWARDZIELI nie bojacych sie o swoj talent ?? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 20 Styczeń 2012 Pewnie że się da, wczoraj na treningu zrobiłem 1:13.5xx chłopaki mogą potwierdzić. Mam nadzieję na podobny czas w niedziele, oczywiście jeśli kwalifikacje będa suche ;p To pięknie tniesz zakręty ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 20 Styczeń 2012 No wymiatasz . potwierdzam bo bylem i widzialem . Moze podesles ustawienia i bedziesz zaliczany do grona TWARDZIELI nie bojacych sie o swoj talent ?? :P Oczywiście, zaraz po wyścigu ci wyśle :) To pięknie tniesz zakręty ;p No ba :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 20 Styczeń 2012 No to tniemy hehehe czas zaczac hahahah Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 20 Styczeń 2012 Ja po dzisiejszej jezdzie poprostu zgłupiałem jeśli chodzi o F1 2011. W czwartek na treningu spokojnie dobiłem do 1:13.5xx, dziś jak jechałem z Tacho i matijadem, tym samym bolidem, na tych samych ustawieniach ciężko mi było zejść poniżej 1:14.5xx a jechałem na maksa. Poprostu tego nie rozumiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Styczeń 2012 Na moje oko coś Panowie z CM wymyślili ze zmienną przyczepnościa, albo temperaturą toru, która ma znaczenie w takich sytuacjach. Podczas wyścigu nigdy nie odczujemy różnicy, ale na kwali ją widać. Sam bardzo często tak miałem, że albo bolid jedzie super, a czasy nadal do dupy, albo nie jesteśmy do końca zadowoleni z przejazdu, a czasy bardzo dobre. Nie wiem co ma na to wpływ i jestem w stanie się założyć, że goście z CM też tego nie wiedzą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 21 Styczeń 2012 Sam bardzo często tak miałem, że albo bolid jedzie super, a czasy nadal do dupy, albo nie jesteśmy do końca zadowoleni z przejazdu, a czasy bardzo dobre. Dokładnie to samo jest u mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chevbacca46 9 Napisano 21 Styczeń 2012 Ogolnie gra jest niedopracowana co do ustawien. W GT jak przestawie samochod to nie dosyc , ze odczuwam roznice w prowadzeniu (tu tez) to czasy sie zmieniaja, a tu mimo , ze zmieniam ustawienia na wolniejsze czyli na oszczednosc opon , czasy robie takie same, a zuzycie jest bez zmian (na tym torze ) Tragedia hahahahah Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 21 Styczeń 2012 A dejcież se już spokój i skupcie się na jeździe :) Ja tam nie odczuwam takich wariacji jak pisze Patricko. U mnie jest analogicznie - jadę dobrze, dobry czas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach