Skocz do zawartości
bzykacz

Battlefield 3

Rekomendowane odpowiedzi

Co do wersji PL . Co wy ludzie się tak uparliście na to że w UK jej nie ma ? Osobiście kupiłem GOW III i miało wersję PL GT5 również więc nie wierze że gra po 2010 roku jej nie będzie miała w podstawce , a napewno już w łatce . Fakt jest taki że graliście w inne gry po Ang. i nie marudziliście ale że tu będzie PL to trzeba zabłysnąć i pokazać że nawet gry już po polsku robią :biggrin: ? Pamiętam filmiki z BFBC2 z polskim dubbingiem i to był istny nie wypał . Jak sobie wyobrażacie że biegniecie po ulicy i wszędzie POLACY walczą ? Po jednej i drugiej stronie ? Czy chcecie by po polsku mówili tylko po waszej stronie ? Przecież oni by krzyczeli to samo bo po co nagrywać to samo na dwie strony :pardon:

Edytowane przez KJN86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm tak się zastanawiam, skoro już można znaleźć na allegro oferty bf3 za 160 zł, wersja normalna (a po premierze pewnie jeszcze spadnie), plus DLC za ok 10$, to da plus minus 200 zł, czyli tyle ile teraz trzeba dać za limitowaną edycje. Oczywiście nie bedzie jakiś nieśmiertelników czy czegoś tam jeszcze, ale w sumie poza mapami z BtK, tamto mnie mało interesuje. Myślicie że to ma sens co piszę? Bo na pewno nie dam rady kupić tej gry przed premierą, a nawet nie chcę, dopóki OCJP nie zrobię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślicie że to ma sens co piszę?

Ma wszystko zależy od ceny podstawowej wersji. Istnieje przecież możliwość, że będą promocje w Auchan, MM lub saturnie za 159,00 wtedy preorderowcom limitek mina trochę zrzędnie.

Edit: Jak komuś nie zależy na tych kilku pukawkach, skórkach i nieśmiertelnikach, premiera dodatku jest nieznana, wiec ci co kupią podstawową mogą wyjść nawet lepiej. Oczywiście warunek nr 1 muszą kupić tanio.

Edytowane przez pablos_83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że ma sens, ja sam bym tak zrobił jak bym nie miał zmówionej limitki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ten film z zabijaniem camperow czekajacych na samolot niszczy!:D hehe:D czegp to ludzie nie wymysla;p

ten z c4 podkladanym na samochodzie tez miażdży;)

P.S.Tak narzekacie na grafikę a po prostu nie możecie sie doczekac premiery i tyle;P zaprzątacie sobie dupsko bzdetami:P jak wyjdzie to oceniajcie a nie teraz jakieś zbędne domysły;)

pozdro

Dla normalnych graczy PSN ID: bonesO_PL ;)) elo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co się doczytałem to dlc ma się pojawić miesiąc po premierze? Czyli mniej więcej wtedy jak będę na kupnie BF3. Chociaż paluszki mnie świerzbią żeby już go kupić. Ale jak ma stać i się kurzyć, albo mam przez to nie zdać egzaminu to wolę poczekać. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze, że dla mnie to jest zadziwiające jak marketing potrafi ludziom z mózgu zrobić kisiel. Coś niesamowitego. EA DICE na bezczelnego przy każdej okazji pokazuje pełen render z PC na full detalach a ludzie non stop łykają to jak młode pelikany. Tak sprytnie operują otoczką na PC, że masakra. Na litość Boską to co beta pokazała to nie ma kompletnie nic wspólnego co teraz pokazują. Cały czas stosują tę samą taktykę pełnego renderu na full detalach od PC. Do usrania by ludzie uwierzyli. Jeden filmik przegania drugi.:turned: Mimo paskudnej bety ludzie dalej wierzą.... nie wiem łudzą się? Zadziwiające jak dla mnie. Mało tego srali od miesięcy jaka to wersja na PS3 będzie rewelacyjna, jak będzie wykorzystywać jej moc etc a wyszła jedne wielka kupa z tego. To Killzone prezentuje się o niebo lepiej od tej przereklamowanej gry. Dalej z uporem maniaka pieprzą te same pierdoły.

Edytowane przez lons
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze, że dla mnie to jest zadziwiające jak marketing potrafi ludziom z mózgu zrobić kisiel. Coś niesamowitego. EA DICE na bezczelnego przy każdej okazji pokazuje pełen render z PC na full detalach a ludzie non stop łykają to jak młode pelikany. Tak sprytnie operują otoczką na PC, że masakra. Na litość Boską to co beta pokazała to nie ma kompletnie nic wspólnego co teraz pokazują. Cały czas stosują tę samą taktykę pełnego renderu na full detalach od PC. Do usrania by ludzie uwierzyli. Jeden filmik przegania drugi.:turned: Mimo paskudnej bety ludzie dalej wierzą.... nie wiem łudzą się? Zadziwiające jak dla mnie. Mało tego srali od miesięcy jaka to wersja na PS3 będzie rewelacyjna, jak będzie wykorzystywać jej moc etc a wyszła jedne wielka kupa z tego. To Killzone prezentuje się o niebo lepiej od tej przereklamowanej gry. Dalej z uporem maniaka pieprzą te same pierdoły.

Tak łudzimy się, że finalny produkt wygląda lepiej niż beta, która była udostępniona...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lons, wiadomo że rewelki nie będzie bo to multiplatforma. A Killzone to ex więc nic dziwnego, że lepiej wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lons, wiadomo że rewelki nie będzie bo to multiplatforma. A Killzone to ex więc nic dziwnego, że lepiej wygląda.

Ok rozumiem, ale po co tyle srania o tym było? Jaka to moc PS3 będzie wykorzystana. Nie wiem czy ten ich marketing (EA a słynie z tego od paru ładnych lat) kompletnie im na mózg padł. Dla mnie to są i były po prostu kłamstwa bo dobrze wiedzieli, że tak nie będzie. Wciskali kit w postaci pięknych filmików i dalej to robią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się nazywa marketing, ale każdy ma swój mózg i powinien wiedzieć, ze gdy mu wciskają że białe jest czarne to niekoniecznie musi być prawda. Z Fifą jest podobnie, każda kolejna część jest tą najlepszą z serii według producenta - według graczy niekoniecznie :P

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok rozumiem, ale po co tyle srania o tym było? Jaka to moc PS3 będzie wykorzystana. Nie wiem czy ten ich marketing (EA a słynie z tego od paru ładnych lat) kompletnie im na mózg padł. Dla mnie to są i były po prostu kłamstwa bo dobrze wiedzieli, że tak nie będzie. Wciskali kit w postaci pięknych filmików i dalej to robią.

Na tym polega marketing... aby sprzedać swój produkt. Było wiadome, że bf3 na ps3 jak i xbox-a 360 będzie wyglądać gorzej od wersji na pc, która jest platformą wiodącą. Beta może zbyt piękna nie była, cienie słabe, animacje tez liche. Ostatnie filmiki ukazały, że kod jaki dostaliśmy do testowania był stary, więc nie wiem czemu czepiasz się finalnej wersji na konsole. Będzie słabiej wyglądać, niż wersja pc, choć zapewniali nas, że znaczących różnic nie będzie, mimo to i tak gra już na screenach z wersji na xboxa wygląda bardzo ładnie. Prawie każda gra wygląda lepiej na PC niż na konsoli, już o samą rozdzielczość jaką można ustawic.

"Narzekanie na grafikę zawsze było, jest i będzie "

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się nazywa marketing, ale każdy ma swój mózg i powinien wiedzieć, ze gdy mu wciskają że białe jest czarne to niekoniecznie musi być prawda. Z Fifą jest podobnie, każda kolejna część jest tą najlepszą z serii według producenta - według graczy niekoniecznie :P

Dokładnie to się nazywa marketing i czasami żal patrzeć jak ludzie łapią się na to. Łatwo manipulować jest ludźmi. A jak bierze się za to profesjonalna firma to już w ogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy wy czasem nie za bardzo temat roztrząsacie ? Ja też doczekać się nie mogę mojej pierwszej partyjki BF3 ale moje oczekiwania nie są takie jak co po niektórych że dostaną real live wojnę. Owszem wygląd gry ma niebagatelne znaczenie i ma wpływ na to czy będę w nią grał czy odstawię na półkę, ale w przypadku BF3 nie będzie biegania po mapie i przyglądaniu się czy koło w czołgu ma 36 kantów czy 64 a może będzie zupełnie okrągłe bo patrząc na wrogi czołg w grze będę się spinał żeby jak najszybciej go zniszczyć a nie podziwiać jak się ładnie prezentuje kosząc moich kumpli z drużyny. Podobnie jeśli chodzi o rośliny, nie będę liczył liści na krzaczkach tylko obserwował czy nie czai się tam jakiś wróg, w budynku nie będę podziwiał jak to ładnie żaróweczka rzuca światło na ścianę tylko rozwalał te ściany jeśli po drugiej stronie stoi przeciwnik. Dla mnie (i tu wyrażam tylko swoje zdanie bo każdy ma do tego prawo) ważne jest miodność współpraca zespołowa i dążenie do zwycięstwa w potyczce. A w krajobrazy to się poogląda w singlu jak padnie necik (na szczęście się to nie zdarza często) lub serwery EA będą w konserwacji. :)

Potyczki słowne pozostawiam tym którzy bez nich żyć nie mogą i jak się z kimś nie zetną to mają dzień stracony.

O wszystkim przekonamy się wkrótce.

czyli za dokładnie TYLE

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja CruGeR, choć jak wydajemy prawie 2x wiecej kasy niz na wersje na PC, to chociaż chcemy aby to wyglądało znośnie :rolleyes:. Mi osobiście już wygląd z bety mi pasował( choć animacje i cienie wołały o pomstę do nieba) a jak ma być jeszcze ładniej to czemu nie. :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym polega marketing... aby sprzedać swój produkt. Było wiadome, że bf3 na ps3 jak i xbox-a 360 będzie wyglądać gorzej od wersji na pc, która jest platformą wiodącą. Beta może zbyt piękna nie była, cienie słabe, animacje tez liche. Ostatnie filmiki ukazały, że kod jaki dostaliśmy do testowania był stary, więc nie wiem czemu czepiasz się finalnej wersji na konsole. Będzie słabiej wyglądać, niż wersja pc, choć zapewniali nas, że znaczących różnic nie będzie, mimo to i tak gra już na screenach z wersji na xboxa wygląda bardzo ładnie. Prawie każda gra wygląda lepiej na PC niż na konsoli, już o samą rozdzielczość jaką można ustawic.

"Narzekanie na grafikę zawsze było, jest i będzie "

Ja nie mówię, że ta gra jest zła etc. Nie. Chodzi o to, że to co mówili od kilku miesięcy producenci nijak się ma do rzeczywistości. Według ich zapewnień i srania powinniśmy dostać perełkę na PS3. Nie do końca było jak mówisz bo tak na prawdę od pewnego momentu zaczęli mówić konkretnie i wprost o różnicy między PC a konsolami. Na początku był render z pełnym full i gadka, że gra na PS3 będzie wykorzystywać maksymalną moc konsoli ( w nawiasie wersja PS3 będzie najlepsza po PC) i nie będzie wielkiej różnicy w wersjach tej gry. A okazuje się, że różnice są i to wielkie.

Edytowane przez lons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoją przygodę z PS3 zacząłem właśnie od BC2. Jak tylko zobaczyłem tą grę u znajomego to stwierdziłem, że muszę sobie kupić. Nie miałem zamiaru ładować kasy w nowego kompa (by mi to płynnie śmigało), ten co miałem do pracy w zupełności mi wystarczał. Dlatego kupiłem PS3.

Na grze się nie zawiodłem, przegrałem już wiele godzin online i w singla. Nadal chętnie do niej wracam, na skończenie czeka masa innych gier (i jeszcze długo sobie poczeka :) )

Z każdą reklamą jest tak, że pokazuje produkt niemal idealny. Tak było, jest i będzie.

W BF3 nie nastawiam się na idealną grafikę jaka jest na PC (od początku wiedziałem, że taka nie będzie). Wszystkim, którzy tak myśleli gratuluję :)

Mam nadzieję na grywalność multi na poziomie tej z BC2 albo i lepszą. Grafika, którą widziałem w becie mnie zadowalała, była lepsza od tej w BC2.

Zobaczymy za parę dni czy dobrze ulokowałem swoje pieniądze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie to się nazywa marketing i czasami żal patrzeć jak ludzie łapią się na to. Łatwo manipulować jest ludźmi. A jak bierze się za to profesjonalna firma to już w ogóle.

Jezu człowieku tłumaczysz nam to co sami widzimy na trailerach , a podniecamy się bo akcja jest konkretna i czy na pc czy na konsolach będzie ona możliwa i to jest takie rajcowne.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze sklepu ps3site

"Uprzejmie informujemy że odbiór osobisty gry Battlefield 3 będzie

możliwy od dnia 25 października od godz. 9.00."

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem zaczęli mówić o różnicach ok 2-3 tyg przed premierą, wcześniej informowali nasz o mało znaczących różnicach. Z tą mocą jest tak ze możesz zrobić gre wyglądającą jak Mario z pegazusa i też będzie wykorzystywać 100% mocy konsoli, istotne jak się grę zoptymalizuje. Jest to FB2 więc może mają problem z jego optymalizacją na konsole a tłumaczą się ze więcej już się nie wyciśnie. Gdzie to widziałeś ze wersja na PS3 będzie lepsza od PC, bo będzie wykorzystywać 100% mocy konsoli :sweat:. Idąc tym tokiem rozumowania na moim 5 letnim kompie będzie lepiej wyglądać Bf3 niż na ps3 bo wykorzystuje 100% mocy mojego kompa.

P.S staram się zrozumieć o co Ci biega. Peace

Edytowane przez sebek1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem zaczęli mówić o różnicach ok 2-3 tyg przed premierą, wcześniej informowali nasz o mało znaczących różnicach. Z tą mocą jest tak ze możesz zrobić gre wyglądającą jak Mario z pegazusa i też będzie wykorzystywać 100% mocy konsoli, istotne jak się grę zoptymalizuje. Jest to FB2 więc może mają problem z jego optymalizacją na konsole a tłumaczą się ze więcej już się nie wyciśnie. Gdzie to widziałeś ze wersja na PS3 będzie lepsza od PC, bo będzie wykorzystywać 100% mocy konsoli :sweat:. Idąc tym tokiem rozumowania na moim 5 letnim kompie będzie lepiej wyglądać Bf3 niż na ps3 bo wykorzystuje 100% mocy mojego kompa.

P.S staram się zrozumieć o co Ci biega. Peace

Ja nie napisałem, że jeżeli moc PS3 będzie wykorzystana w pełni to będzie lepiej niż na PC :biggrin::blink: Tylko była gadka, że moc PS3 będzie wykorzystana po maksie i dlatego gra ta będzie najbardziej zblizona do PC a wychodzi na to, że nie dość, że nie będzie zbliżona to wyląduje na 3 miejscu w hierarchii 3 platform :blush:

Edytowane przez lons

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na marginesie gdybyśmy wierzyli w REKLAMY wszyscy mielibyśmy bezawaryjne samochody, kredyty za darmo,białe zęby po jednym umyciu pastą, pralka by zawsze wszystko dopierała do czysta, a Zygmunt Chajzer dałby Nam kupę kasy za pustego SMS-a. Wiadomo że trzeba patrzeć na to z przymrużeniem oka a EA Games jest po prostu kolejną firmą która korzysta z tej formy promocji swojego produktu (czy to w komercyjnych filmikach - tych oficjalnych czy to tzn "wyciekach" które sądzę nie są przypadkowe) i oczywiście ma nadzieje sprzedać go jak najwięcej by na tym zarobić. Nie chce tu nikogo bronić oczywiście...

edit:

a dla tych którzy chcą nadal porównywać możliwości PS3 z najnowszymi PC-tami tylka przypominam że PS3 miało swoja premierą w

Listopadzie 2006 wtedy w PC rządziły 1 rdzeniowe durony i pierwsze P4 (dziś takie procki to mamy w komórkach) no może trochę przerysowałem ale chyba wiecie o co mi chodzi :)

Edytowane przez CruGeR
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyjdzie to będzie można oceniać, teraz to tylko spekulacje :confused: . Na razie jeszcze premiery nie było.

Btw. Ciekawe ile będą zajmować HR tekstury, bo w każdje grze właśnie grafiki najwięcej zajmują, choć myślę ze więcej niz 2-3 nie powinny zajmować.

Edytowane przez sebek1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz mnie to akurat nie obchodzi ich ten cały marketing bo ja czekałem na tą grę od pierwszej informacji, że w ogóle powstanie. Nawet nie łykając tych ich obietnic i nie wzorując się na poźniejszych gameplayach. Wziąłeś to pod uwagę, że wielu po prostu czeka na ten tytuł głównie z powodu gameplayu i jest po prostu fanami serii ? Owszem Beta nie należała do najpiękniejszych i póki co na konsole PS3 najładniejszym fpsem jest KZ3. Tyle, czemu nie bierzesz pod uwagę tego, że to ex, że nie ma zniszczeń i ma znacznie mniejsze mapy jak BF? Ale dobra, mimo wszystko jakiś czas temu trafiły nowe gameplaye i to z KONSOLI i (grand baazar i operation firestorm) gdzie gra wygląda bardzo dobrze. Co do marketingu i wypuszczanych trailerów... To głupi jesteś czy co? Chyba sprawą oczywistą dla każdego jest, że jeśli gra jest multiplatformowa, a priorytetem jest PC, to będą nas karmić filmikami, z najłądniejszej wersji jaką jest PC? Dla mnie to oczywista, oczywistość Ty to chyba akurat wczoraj się musiałeś urodzić. Polemizować można na temat wykorzystania full mocy z konsol. Jeśli, nie było by tych zniszczeń, pojazdów, wielkich map itd. byłbym skłonny uwierzyć, że robią nas w bambuko, ale te elementy swoje zżerjają i nie zapominajmy, że nasze konsolki to nie są już na obecny stan super rakiety. Grafika, grafiką ja z kolei czekam za tyg na mojego kuriera bo rozrywka na pewno będzie przednia, mimo okrojonej grafy względem PC.

Edytowane przez Znany
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem na co wy liczyliście. Na zejście Jezusa w kwestii grafiki czy co ? Od początku było wiadomo że konsolowa oprawa graficzna będzie gorsza, ale przecież nie jest tragicznie. Ba, śmiem stwierdzić że wygląda to bardzo dobrze i cieszmy się tym bo zawsze mogliśmy dostać coś gorszego. Kurde, nie wiem, może jestem za stary, ale chyba nie tylko grafika się liczy. Przestańcie co 3 strony spierać się o grafike bo czytanie tego robi się nudne. Będziemy oceniać po premierze.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.