Darayavahus 792 Napisano 18 Listopad 2010 Musisz czekać spokojnie, ja czekałem 9 dni(nie licząc weekendu), niektórzy nawet czekali 3 tygodnie także spokojnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 18 Listopad 2010 Spokojnie. Dojdzie. Moja Castlevania wysłana była 8.11 a w skrzynce ją znalazłem 16.11. Podejrzewam, że była już 15-tego, bo była przysypana reklamami... Jeśli wliczymy w to święto 11.11, to doszła bardzo szybko. W mailu od zavvi masz, żeby martwić się dopiero po 10 dniach od wysyłki ;) Dla przypomnienia gra wyniosła mnie 86,13 i faktycznie była bez folii. Oczywiście wszystko w 100% nowe i w idealnym stanie więc spoko. Swoją drogą, czy ktoś wie o co chodzi z tym brakiem folii? Co to są za egzemplarze? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akumatom 34 Napisano 18 Listopad 2010 Ja już tydzień czekam na swoją przesyłkę. Powoli zaczynam się niecierpliwić..... Czy w razie czego da się jakoś hajs odzyskać? Da się odzyskać ale musi minąć co najmniej miesiąc od czasu wysłania przesyłki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tantophobos 0 Napisano 18 Listopad 2010 Moja gra była wysłana 10 i do dzisiaj nie doszła, może jutro będzie. Mam przeczucie, że po drodze zwinęli :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 18 Listopad 2010 Moja gra była wysłana 10 i do dzisiaj nie doszła, może jutro będzie. Mam przeczucie, że po drodze zwinęli :) Nie bój nic, ja na zavvi zamawiałem dwukrotnie i ani razu nie przyszło (RDR i LP2), dobrze że chociaż kase zwracają (formularz zwrotu przyszedł po 3 dniach) więc albo oni walą nieźle w ch.. albo na poczcie kradną na potęgę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RAFI4 2 Napisano 18 Listopad 2010 Witam ile kosztuje funciakow wysyłka z amazon uk,czy sposob zapłaty /chodzi o karte/ bank.taki sam jak na zavvi.co.uk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 18 Listopad 2010 Nie bój nic, ja na zavvi zamawiałem dwukrotnie i ani razu nie przyszło (RDR i LP2), dobrze że chociaż kase zwracają (formularz zwrotu przyszedł po 3 dniach) więc albo oni walą nieźle w ch.. albo na poczcie kradną na potęgę Raczej u Ciebie na poczcie kradną bo mi dostarczyli 2 na 2 zamówione także 100%, a w drodze kolejne :) RAFI4, jeśli masz zamówienie za ponad 25 funciaków to za darmo(chociaż ja zamówiłem za niecałe 24 i też było za darmo), a w przeciwnym wypadku 3 funty. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tantophobos 0 Napisano 18 Listopad 2010 Na jakiej podstawie zwracają kasę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akumatom 34 Napisano 18 Listopad 2010 Nie bój nic, ja na zavvi zamawiałem dwukrotnie i ani razu nie przyszło (RDR i LP2), dobrze że chociaż kase zwracają (formularz zwrotu przyszedł po 3 dniach) więc albo oni walą nieźle w ch.. albo na poczcie kradną na potęgę Dziwne Ty jesteś 2/2 w plecy a mi z ok 20 zamówionych gier(plus do tego z 10płyt CD z muzyką) w tym roku doszło wszystko,przejdź się na pocztę z "pozdrowieniami" :ninja: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 18 Listopad 2010 2 - polska karta nie doladujesz pss US 6 - nie beda dzialac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 18 Listopad 2010 (edytowane) 1. Ktoś w starym wątku pisał, że używa się kursu banku. 3. Da się zmienić wyświetlane ceny z funtów na euro, ale nie wiem czy to tylko bajer czy będą ściągać w eurosach. 4. Zavvi - 0,99 funta, amazon - jeśli masz zamówienie za ponad 25 funciaków to za darmo(chociaż ja zamówiłem za niecałe 24 i też było za darmo), a w przeciwnym wypadku 3 funty 5. Jeśli poczta Ci nie otworzy po drodze to będzie nienaruszone :) Edytowane 19 Listopad 2010 przez Darayavahus 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyr 14 Napisano 19 Listopad 2010 mam prośbę, jak ktoś ostatnio zamawiał z zavvi i nie wywalił koperty niech sprawdzi skąd jest nadana przesyłka do mnie zawsze wysyłali z UK i przychodziło 5-7 góra, teraz dostałem kilka przesyłek i zdziwił mnie stempel urzędu celnego (dzięki temu przesyłka idzie 14 dni) patrze na miejsce nadania a tu Guernsey http://pl.wikipedia.org/wiki/Guernsey masakra, znów jakieś kombinacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 19 Listopad 2010 Ja tez mialem stempelki a przyszlo w tydzien, kurs nie jest zalezny od twojego banku tylko od mastercard czy tam visy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmmazz 25 Napisano 19 Listopad 2010 Spokojnie. Dojdzie. Moja Castlevania wysłana była 8.11 a w skrzynce ją znalazłem 16.11. Podejrzewam, że była już 15-tego, bo była przysypana reklamami... Jeśli wliczymy w to święto 11.11, to doszła bardzo szybko. W mailu od zavvi masz, żeby martwić się dopiero po 10 dniach od wysyłki ;) Dla przypomnienia gra wyniosła mnie 86,13 i faktycznie była bez folii. Oczywiście wszystko w 100% nowe i w idealnym stanie więc spoko. Swoją drogą, czy ktoś wie o co chodzi z tym brakiem folii? Co to są za egzemplarze? Pozdrawiam to na ile Ł była wyceniona w sklepie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malyr 14 Napisano 19 Listopad 2010 pytanie co się dzieje na celnym? kumpel jak wysyła paczki w świat to mówi, że otwierają i patrzą co jest może i Tobie otworzyli grę. a nóż widelec mógł tam siedzieć mały talib :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiek150 0 Napisano 19 Listopad 2010 z tego co wiem urząd celny spprawdza na pałę (czyt. losowo) niektóre przesyłki z zagranicy. stąd niektóre mogą mieć pieczątkę, inne niekoniecznie. zwykle sklepy zamieszczają informację nt. tego co jest w srodku (np. zavvi daje chyba cos typu "optical media") więc często mogą nie sprawdzić takich małych przesyłek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 19 Listopad 2010 U mnie byla pieczatka nie otwarta paczka a wpisane po prostu software Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adamek35 0 Napisano 19 Listopad 2010 Ale znawcy. Jesteśmy w UE, i co za tym idzie obowiązuję nas unia celna, czyli swoboda przepływu kapitału, towaru, osób etc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saturator 0 Napisano 19 Listopad 2010 Ale znawcy. Jesteśmy w UE, i co za tym idzie obowiązuję nas unia celna, czyli swoboda przepływu kapitału, towaru, osób etc. Masz racje ze jesteśmy w UE ale przepraszam Cie najmocniej, dowiedz się trochę więcej na temat wysyłania gier z takich sklepów jak Zaavi, dvd.co.uk itp. Wtedy sie dowiesz ze dosc czesto ow sklepy nie wysyłają przesyłek z UE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sew 118 Napisano 19 Listopad 2010 Wiecie Panowie gdzie najtaniej Pesa 2011 można łyknąć w necie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 19 Listopad 2010 to na ile Ł była wyceniona w sklepie?? 18,98 z przesyłką. U mnie byla pieczatka nie otwarta paczka a wpisane po prostu software U mnie był opis software, stempel naszego urzędu celnego i gra była bez folii. Może faktycznie losowo otwierają i sprawdzają zawartość? Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 19 Listopad 2010 1 dodatek US nie bedzie dzialal z europejska wersja gry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
St4nl3y 0 Napisano 19 Listopad 2010 mam prośbę, jak ktoś ostatnio zamawiał z zavvi i nie wywalił koperty niech sprawdzi skąd jest nadana przesyłka do mnie zawsze wysyłali z UK i przychodziło 5-7 góra, teraz dostałem kilka przesyłek i zdziwił mnie stempel urzędu celnego (dzięki temu przesyłka idzie 14 dni) patrze na miejsce nadania a tu Guernsey http://pl.wikipedia.org/wiki/Guernsey masakra, znów jakieś kombinacje Ale w czym problem? Nie od dziś wiadomo, że sklepy tego typu mają kilka magazynów, stąd raz trafi Ci sę towar z Wysp, a raz z Wysepek, a raz z kontynentu. Do mnie szło ok. 4-6dni (z Wysp, wysyepek i Francji). Częśc bez stempla, cześć ze stempelkiem UC. Pozytywnie mnie tu zaskoczyli i się uwineli sprawnie. Z UC to loteria, jak się im zechce to sprawdzą, a jak wujek Google pacmana na stronie odpali to puszczą ;P Masz racje ze jesteśmy w UE ale przepraszam Cie najmocniej, dowiedz się trochę więcej na temat wysyłania gier z takich sklepów jak Zaavi, dvd.co.uk itp. Wtedy sie dowiesz ze dosc czesto ow sklepy nie wysyłają przesyłek z UE. Dokładnie. Sprawa cła nie jest wcale bez znaczenia i trzeba mieć to na względzie, jak się zamawia coś za większą kwotę. Na chwilę obecną limit spoza UE to bodajże 100ojro, jeśli dobrze pamiętam. Pewien jednak nie jestem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 19 Listopad 2010 Jeśli losowo otwierają to dziwnym jest fakt, że z tej promocji Castlevanii z końca października wszyscy pisali, iż mieli bez folii. No chyba, że przyznawali się tylko ci bez folii, a reszta sobie wesoło grała :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mareczek:) 1 Napisano 19 Listopad 2010 Czy ktoś w jakimkolwiek sklepie gdziekolwiek widział AS Codex Edition ?:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach