diz4ster 2 Napisano 20 Luty 2011 (edytowane) Gdyby tak bylo lepiej nie pisalbym tutaj :) W tej grze interesuje mnie tylko i wylacznie pvp i nie mam zamiaru ani nawet czasu zeby dojsc sobie do ktoregos ng aby miec wszystkie uniq, czary, przedmioty itp. /e: zapomnialbym dodac - nie bawi mie farmienie przez xx godzin jednego kamyczka, aby ulepszyc sobie jakas bron ;) Edytowane 20 Luty 2011 przez diz4ster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harry-ex 6 Napisano 20 Luty 2011 Zgodze się z Drk2. DS ma sprawiać przyjemność z farmienia lv, eq czy kamyczków, a jeżeli cię to nie kręci to najwidoczniej nie powinieneś grać w gry RPG:/ Ciesz się, że nie wrzucili trofka za 712lv, bo wtedy by było farmienia. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 20 Luty 2011 @diz4ster ale po co Ci wszystkie uniq, czary, przedmioty i + itemki do trofeow do PvP? Pomógł bym Ci w tej platynce ale moja kopia poszła w świat :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 20 Luty 2011 @diz4ster ale po co Ci wszystkie uniq, czary, przedmioty i do PvP? do zastraszania potencjalnych przeciwników do zaimponowania dziewczynie (chłopakowi - jak polityczna poprawność to do końca) do CV etc. etc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziarmag 3 Napisano 20 Luty 2011 Zgodze się z Drk2. DS ma sprawiać przyjemność z farmienia lv, eq czy kamyczków, a jeżeli cię to nie kręci to najwidoczniej nie powinieneś grać w gry RPG:/ co za skandaliczna wypowiedź. gry RPG nie polegają/nie powinny polegać na powtarzaniu w kółko tych samych nudnych czynności. a DS nie sprawia mi przyjemności ze zbierania kamyczków, dlatego po przejściu już mi się nie chciało w to grać, choć może kiedyś dokończę drugie podejście. póki co wolę się wziąć za jakieś nowe RPG ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uzziel 1 Napisano 21 Luty 2011 co za skandaliczna wypowiedź. gry RPG nie polegają/nie powinny polegać na powtarzaniu w kółko tych samych nudnych czynności. a DS nie sprawia mi przyjemności ze zbierania kamyczków, dlatego po przejściu już mi się nie chciało w to grać, choć może kiedyś dokończę drugie podejście. póki co wolę się wziąć za jakieś nowe RPG ;) Dokładnie - farma to domena gier molochów jak WoW/Aion etc. Ostatnie naprawdę dobry cRPG to był Baldur/Torment / Temple of Elemental Evil. Reszta to H&S z małymi elementami rpg... Najlepsze RPG fabularne/papierowe w które grałem to G.U.R.P.S:) bije na głowę absurdalne D&D i mega uproszczone Warhammery. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 21 Luty 2011 co za skandaliczna wypowiedź. gry RPG nie polegają/nie powinny polegać na powtarzaniu w kółko tych samych nudnych czynności.a DS nie sprawia mi przyjemności ze zbierania kamyczków, dlatego po przejściu już mi się nie chciało w to grać, choć może kiedyś dokończę drugie podejście. póki co wolę się wziąć za jakieś nowe RPG ;) Rozwój postaci to bardzo ważny element gejmpleju każdego erpega i w każdym polega na powtarzaniu w kółko tych samych czynności. Czy kogoś to znudzi to już zależy od gry, czy odpowiednio motywuje i nagradza gracza za cierpliwość no i od preferencji samego gracza. Akurat farmienie w DSie nie bardzo motywuje i nagradza tych którym nie zależy na dzbankach. Dla mnie np. rozwijanie postaci w siłe to ulubione zajęcie nawet jeśli wiąże się ze żmudnym i nudnym powtarzaniem tego samego, ale tylko do momentu kiedy jestem wystarczająco wykoksowany, żeby powalić najtwardszego bydlaka w grze. Potem już mnie nic nie motywuje i dalsze rozwijanie nie ma sensu. DS taki właśnie jest, można położyć wszystkich bossów nie rozwijając postaci i oręża nawet do połowy ich możliwości. Jednak przy tej grze odezwał się we mnie trophy whoryzm i platynkę utłukłem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diz4ster 2 Napisano 21 Luty 2011 do zastraszania potencjalnych przeciwników do zaimponowania dziewczynie (chłopakowi - jak polityczna poprawność to do końca) do CV etc. etc. Dokladnie po to - chce sie lanoswac platynka w DS przed znajomymi na dancingu w remizie. No i tak jak pisali koledzy wczesniej - nie jestem type WoWowca ktory 10 godzin dziennie siedzi przed monitorem i powtarza w kolka ta sama czynnosc jak jakis bot. Ja zamiast farmic glupie kamienie wole sobie w tym czasie powalczyc na arenie (hoh czyje sie jak jakis mc :o). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harry-ex 6 Napisano 21 Luty 2011 (edytowane) Więc w takim razie do RPG nie zaliczymy także np. FFXII?? Człowieku weś się zastanów co mówisz, a jak było z tournesoulem w FF?? Zbieranie itemków do stworzenia go zabierało czasem 6h i to było fajne. Gdyby DS polegał tylko na leceniu przez levele i ubijaniu potworków to każdy gracz biegałby z tym samym osprzętem. RPG polega na tym, że cieprliwi są wynagradzani, a ci niecierpliwi dedani. Proste. Przykładem jest chodźby pure bladestone, którego dość cieżko dropnąć ale trick polega na tym aby gracz chciał dąrzyć do tego by mieć jak najlepsze eq, co często wymaga paruset godziń farmienia. :/ Rozumiem wasze oburzenie ale tak to wygląda, jednym to się podoba, a innym nie. Nie wszystkim dogodzisz Edytowane 21 Luty 2011 przez harry-ex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 21 Luty 2011 Dokladnie po to - chce sie lanoswac platynka w DS przed znajomymi na dancingu w remizie. No i tak jak pisali koledzy wczesniej - nie jestem type WoWowca ktory 10 godzin dziennie siedzi przed monitorem i powtarza w kolka ta sama czynnosc jak jakis bot. Ja zamiast farmic glupie kamienie wole sobie w tym czasie powalczyc na arenie (hoh czyje sie jak jakis mc :o). trzeba było od razu pisać że sprawa rozbija się o remizę i że jak platyny nie zrobisz to cie sołtys wypisze ze wspólnoty ... a nie wciskasz kity o PvP (walka na arenie w DS chyba masz inna wersję :blink: ) jakbyś od początku użył najstarszego zawodu/sposobu na świecie (co nieco wyjaśnia twój typ) na bank ktoś dałby ci "potrzymać" :pardon: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uzziel 1 Napisano 22 Luty 2011 Rozwój postaci to bardzo ważny element gejmpleju każdego erpega i w każdym polega na powtarzaniu w kółko tych samych czynności. Czy kogoś to znudzi to już zależy od gry, czy odpowiednio motywuje i nagradza gracza za cierpliwość no i od preferencji samego gracza. Akurat farmienie w DSie nie bardzo motywuje i nagradza tych którym nie zależy na dzbankach. Dla mnie np. rozwijanie postaci w siłe to ulubione zajęcie nawet jeśli wiąże się ze żmudnym i nudnym powtarzaniem tego samego, ale tylko do momentu kiedy jestem wystarczająco wykoksowany, żeby powalić najtwardszego bydlaka w grze. Potem już mnie nic nie motywuje i dalsze rozwijanie nie ma sensu. DS taki właśnie jest, można położyć wszystkich bossów nie rozwijając postaci i oręża nawet do połowy ich możliwości. Jednak przy tej grze odezwał się we mnie trophy whoryzm i platynkę utłukłem :P Rozwój postaci to element główny cRPG (nie mylić z RPG) i nie polega na robieniu w kółko tej samej czynności (farma).... Za dużo off-a więc wracam do tematu. Chunk of Spiderstone farmiłem w 2-1. 2-2 na stworkach bez broni - nie wypadło nic poza shard'ami.... Jaszczurka w 2-1 przed bandą miotających głazami już się nie pojawia a podobno z niej jest niezły drop. Czy pojawi się jeszcze w tej grze czy dopiero na NG+ ? No i zmora czyli Pure Bladestone - tylko leci w 4-2 (czarny szkielet) na PBWT ??? I pytanie ostatnie poza konkursem - myślę o nowej postaci STR/FAITH - czy to dobre combo ? jaką broń zapodać takiemu bohaterowi ?( obuchowa się sprawdza??) Priest na start ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 22 Luty 2011 ufff... właściwie skończyłem "fabularnie" DS. Pozostał ostatni Demon. I jestem między młotem a kowadłem; zanim wykończę ostatniego bossa brać się za kamyki i B&W Tendency czy atakować NG+ i bawić się poraz drugi :) wiem, że jak zacznę NG+ teraz to wiele stracę [colorless itp.], ale strasznie mnie korci do ponownego przejścia wszystkich leveli i bossów. Gra jest uzależniająca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 22 Luty 2011 (edytowane) Rozwój postaci to element główny cRPG (nie mylić z RPG) i nie polega na robieniu w kółko tej samej czynności (farma).... Za dużo off-a więc wracam do tematu. Chunk of Spiderstone farmiłem w 2-1. 2-2 na stworkach bez broni - nie wypadło nic poza shard'ami.... Jaszczurka w 2-1 przed bandą miotających głazami już się nie pojawia a podobno z niej jest niezły drop. Czy pojawi się jeszcze w tej grze czy dopiero na NG+ ? No i zmora czyli Pure Bladestone - tylko leci w 4-2 (czarny szkielet) na PBWT ??? I pytanie ostatnie poza konkursem - myślę o nowej postaci STR/FAITH - czy to dobre combo ? jaką broń zapodać takiemu bohaterowi ?( obuchowa się sprawdza??) Priest na start ? jaszczurki pojawiają się tyle razy w danym świecie, ile masz w nim boss-ów, najlepiej na jaszczurki polować jak się zrobi PBWT (dobrym łukiem z odpowiednia biżuterią na tą okoliczność)- "niezły drop" z niej? normalny zależy co potrzebujesz tu masz szczegóły z jaszczurkami i z kamykami http://demonssouls.wikidot.com/upgrade trzeba się nieco wczytać ale oszczędza czasu i rozczarowań Pure Bladestone - tak tylko w 4.2 i z dwóch szkieletów, tak w PBWT (chociaż słyszałem że ktoś trafił "normalnie") - szczegóły w linku powyżej co do postaci nie piszę - jedyne co mogę powiedzieć to na początek jest obojętne kogo weźmiesz (zrobisz kogo zechcesz) - najlepiej żeby miał niski LUCK - jest do niczego nie potrzebny ufff... właściwie skończyłem "fabularnie" DS. Pozostał ostatni Demon. I jestem między młotem a kowadłem; zanim wykończę ostatniego bossa brać się za kamyki i B&W Tendency czy atakować NG+ i bawić się poraz drugi :) wiem, że jak zacznę NG+ teraz to wiele stracę [colorless itp.], ale strasznie mnie korci do ponownego przejścia wszystkich leveli i bossów. Gra jest uzależniająca :) jeżeli chcesz poszaleć w PvP albo zrobić "platynę" to zbieraj kamyki i nie zaczynaj NG+ jeżeli nie .... niestety jedyny sposób na walkę z nałogiem jest pozbycie się gry fizyczne Edytowane 22 Luty 2011 przez okrutny_misio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 22 Luty 2011 (edytowane) niestety jedyny sposób na walkę z nałogiem jest pozbycie się gry fizyczne Amen Podarowalem kumplowi - biedak nie wiedzial ile mial wczesniej wolnego czasu.. @down hehe no dokladnie - potem wjechaly epitety.... Edytowane 22 Luty 2011 przez m0rph Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 22 Luty 2011 Amen Podarowalem kumplowi - biedak nie wiedzial ile mial wczesniej wolnego czasu.. dobry sposób i zyskujesz jeszcze wdzięczność (przynajmniej na początku ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diz4ster 2 Napisano 22 Luty 2011 Rozwój postaci to bardzo ważny element gejmpleju każdego erpega i w każdym polega na powtarzaniu w kółko tych samych czynności. Czy kogoś to znudzi to już zależy od gry, czy odpowiednio motywuje i nagradza gracza za cierpliwość no i od preferencji samego gracza. Akurat farmienie w DSie nie bardzo motywuje i nagradza tych którym nie zależy na dzbankach. Dla mnie np. rozwijanie postaci w siłe to ulubione zajęcie nawet jeśli wiąże się ze żmudnym i nudnym powtarzaniem tego samego, ale tylko do momentu kiedy jestem wystarczająco wykoksowany, żeby powalić najtwardszego bydlaka w grze. Potem już mnie nic nie motywuje i dalsze rozwijanie nie ma sensu. DS taki właśnie jest, można położyć wszystkich bossów nie rozwijając postaci i oręża nawet do połowy ich możliwości. Jednak przy tej grze odezwał się we mnie trophy whoryzm i platynkę utłukłem :P To moze ja napisze tak... podoba mi sie rozdawanie statystyk, zbieranie eq, szukanie itemkow itp - nie mam nic przeciwko temu. Ale sa pewne granice... moja granica jest monotonia, nie lubie przez xx godzin jak bot powtarzac jednej czynnosci. Mozna sobie chwile pofarmic zeby zyskac pare dusz ale na milosc boska ilez mozna. Nie jestem az tak wielkim nolifem zeby samemu zebrac wszystko co mi potrzebne do lansowania sie przed soltysem. Mozesz mnie teraz skreslic bo biore pod uwage troche inna kwestie (no life) tak wiec smialo, napisz ze skoro nie lubie spedzac miliona godzin przed tv to konsola/DS nie jest dla mnie. Wole sobie przejsc DSa 5 razy niz w tym czasie farmic glupie kamyczki, a jesli po drodze przypadkowo sam mi dropnie tak jak pare itemkow do tej pory, to bedzie dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebox 0 Napisano 22 Luty 2011 (edytowane) Witam !! zapraszam do ligi nba2k11 ,właśnie trwaja zapisy ..zostało TYLKO 5 DRUŻYN !!! :D Edytowane 22 Luty 2011 przez sebox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harry-ex 6 Napisano 22 Luty 2011 (edytowane) Akurat w DS-sie nie trzeba spędzać xxh na farmieniu kamyków, a to dlatego, że najlepsze kosiarki tu znajdujemy, a nie tworzymy:/. Po obliczeniu w jak najkrótszym czasie da się machnąć platynę, to raptem 80h czyli nie tak dużo diz?? Kamyki to opcja, jak ktoś ma czas i chęci to zbiera, jak nie to nie. Tak więc, takie rzeczy to tylko opcja dla przedłużenia zabawy i wyciśnięcia z gry 100%. UP: LoL zły działa albo dzicko NEO. Edytowane 22 Luty 2011 przez harry-ex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diz4ster 2 Napisano 22 Luty 2011 A to ciekawe, akurat ja potrzebuje takich itemow ktore wymagaja troszke kamyczkow, taka sobie wybralem postac. Jalowa dyskusja, Ty wiesz lepiej ode mnie, a ja wiem lepiej od Ciebie :) Nie rozumiem, chcesz mnie przekonac do tego, ze latanie przez xx godzin ciagle w jedno i to samo miejsce jest fajne?? Bo nie rozumiem Cie w tym momencie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 22 Luty 2011 Kamyki to opcja, jak ktoś ma czas i chęci to zbiera, jak nie to nie. Tak więc, takie rzeczy to tylko opcja dla przedłużenia zabawy i wyciśnięcia z gry 100%. Dokładnie harry i nie ma co nikogo skreślać z tego powodu, że go to nie bawi ani nazywać no-lifem tych których to bawi, Ja lubie rozwinąć postać i pofarmić ale tylko do momentu kiedy przynosi mi to wymierne korzyści w grze i odpuszczam zdobycie wszystkich broni, itemów itp. tylko dla samego ich zdobycia i zrobienia wrażenia na sołtysie nudząc się przy tym okrutnie, a których nie będe potrzebował użyć ;p Sam pokusiłem się o bezwartościowy, platynowy dzbanek ale tylko dla tego, że nie cierpiałem na nude i gra mnie cały czas bawiła. Sam nie wiem co gorsze - robienie platyny dla niej samej rzygając już grą czy wykorzystując łatwy sposób na który pozwala system. Jedno i drugie niezdrowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tasma_Boss 3 Napisano 22 Luty 2011 witam !! czy po przejsciu gry wszystkie bronie , zbroje itd zostaja czy trzeba wszystko od nowa zbierac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 22 Luty 2011 Zostają 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tasma_Boss 3 Napisano 23 Luty 2011 Zostają dzieki za odpowiedz :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrtwister 4 Napisano 23 Luty 2011 Akurat w DS-sie nie trzeba spędzać xxh na farmieniu kamyków, a to dlatego, że najlepsze kosiarki tu znajdujemy, a nie tworzymy:/. Po obliczeniu w jak najkrótszym czasie da się machnąć platynę, to raptem 80h czyli nie tak dużo diz?? Kamyki to opcja, jak ktoś ma czas i chęci to zbiera, jak nie to nie. Tak więc, takie rzeczy to tylko opcja dla przedłużenia zabawy i wyciśnięcia z gry 100%. UP: LoL zły działa albo dzicko NEO. Czy miridan hammer +10 można znaleźć? Czy sharp uchigatana +10 lub sharp scythe +10 można znaleźć? Odpowiedź brzmi nie, więc pisanie, że najlepsze bronie się znajduje jest niestety nadużyciem. Wielokrotnie podkreślany był fakt, że najlepszą bronią jest ta, którą potrafi się operować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
diz4ster 2 Napisano 23 Luty 2011 Ja mam takie pytanie... da sie w jakis sposob ulozyc czary po sowjemu, w innej kolejnosci niz to sie samo robi? Np chcialbym zeby po fire spray bylo second chance a nie fireball, albo moze jeszcze jakos inaczej, da sie to jakos zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach