kakaroto 3892 Napisano 2 Styczeń 2011 (edytowane) na zdjeciu widac, ze ford gt nie ma szans w starciu z peugeot'em :) Edytowane 2 Styczeń 2011 przez kakaroto-songo1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thandor 1 Napisano 2 Styczeń 2011 Forcel22, co to za lakier na twoim C63AMG? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myski 11 Napisano 2 Styczeń 2011 To lakier "chrome", wybierz sobie sortowanie na tą grupę lakierów i może też już jakiś masz, ogólnie to lepiej na felgach wygląda, ale wyróżniać się trzeba jakoś:)<br> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sorlagy 0 Napisano 3 Styczeń 2011 (edytowane) troche old school'u w sumie racja, miniaturki....... Edytowane 3 Styczeń 2011 przez sorlagy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 3 Styczeń 2011 (edytowane) tak jak to bylo wczesniej napisane. wstawiajcie miniatry swoich zdjec!! oj Patricko nie usuwasz cos tych zdjec co sa zle dodane... Edytowane 3 Styczeń 2011 przez kakaroto-songo1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siroccoxp 10 Napisano 4 Styczeń 2011 Moja porcja fotek ;] Powolne oswajanie się z lustrzanką z GT xD Puki co nic nadzwyczajnego ;-) Aczkolwiek aparat w GT całkiem spokaśny .. PZDR siroccoxp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sadurx 44 Napisano 4 Styczeń 2011 Ja powiem szczerze, że nie mam GT i wchodzę tu tylko żeby pooglądać wasze piękne fotki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
POWER1995 0 Napisano 4 Styczeń 2011 To i ja coś dodam od siebie z dość nie długiej przygody z GT5 Oceniajcie i dajcie jakieś porady jak robić ostrzejsze zdjęcia i zdjęcia z efektem ruchu Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 4 Styczeń 2011 Efekt ruchu uzyskasz zwiększając prędkość migawki, czyli ustaw wartość rzędu 1/60 sekundy zamiast 1/8000 np. Ostrość to z kolei wielkość przysłony - wartość f 4.0 np. Im wyższa wartość tym większa jest głębia ostrości, Oczywiście pamiętaj też o autofocusie. Równie ważnym elementem jesto opcja dostępna po naciśnięciu trójkąta... nie pamiętam jak konkretnie się nazywała, ale do wyboru mamy Typ 1, Typ 2 i Typ 3. Typ 1 robi zdjęcia z pozycji stałej. czyli jak np fotoradar, stoi w jednym miejscu i pstryka. Zdjęcia auta w ruchu mogą być niewyraźne, tymczasem tło powino być ok. Typ 2 to też pozycja stała, jednak w tym przypadku oko aparatu podąża za fotografowanym obiektem. Większa ostrość dla samochodu, ale mniejsza dla tła. Typ 3 - oko aparatu i sam aparat poruszają się wraz z fotografowanym autem, to tak jakbyś robił zdjęcie jadącemu obok samochodowi. Perfekcyjna ostrość na modelu auta, tło rozmazane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siroccoxp 10 Napisano 5 Styczeń 2011 Miałem też zapytać o jakieś "sztuczki" itp ale andryush wszystko ładnie wytłumaczył :thumbsup: Dlatego poproszę o plus dla niego. P.S Nawet nie zwróciłem uwagi, że są tam jakieś typy xD widzialem tylko filtry i bardziej precyzyjna zabawa przesłoną i migawki. PZDR siroccoxp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqus_Pirx 371 Napisano 5 Styczeń 2011 Kolega Andryush pokazał mi swoimi fotkami nowe oblicze GT5...fantastyczna zabawa! Patrzę,podziwiam...i pomalutku sam zaczynam eksperymentować.Jednak to prawda-GT5 jest zajęciem na dłuuugie wieczory...i niekoniecznie tylko z piskiem opon!Dzięki za inspirację.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siroccoxp 10 Napisano 5 Styczeń 2011 andryush odpaliłem sobie "photomoda" i pod trójkątem nie mam linijki z tymi typami : / są tylko filtry i tak jak pisałem migawki przesłony itp. Mógłbyś konkretniej napisać jak to się zwie ?? Albo może jest taka możliwość, że jeszcze nie odblokowałem jakichś dodatkowych opcji aparatu ?? PZDR siroccoxp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 5 Styczeń 2011 (edytowane) andryush odpaliłem sobie "photomoda" i pod trójkątem nie mam linijki z tymi typami : / są tylko filtry i tak jak pisałem migawki przesłony itp. Mógłbyś konkretniej napisać jak to się zwie ?? Albo może jest taka możliwość, że jeszcze nie odblokowałem jakichś dodatkowych opcji aparatu ?? PZDR siroccoxp Musi być... :D pod filtrami gdzieś... ale jeszcze nad sekcją z migawkami i przesłonami po angielsku to się nazywa "Panning mode". Tryb kadrowania? Edytowane 5 Styczeń 2011 przez andryush Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melon PS3 16 Napisano 5 Styczeń 2011 Nie zawsze jest, wczoraj próbowałem tam gdzie tramwaje są w phototravel i nie było tej opcji <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 5 Styczeń 2011 Aaa, ta opcja jest dostępna chyba tylko podczas robienia zdjęć z powtórek :P W GT5 grałem 2 tygodnie i jeszcze ani razu nie robiłem zdjęć w miejscówkach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fastex 0 Napisano 6 Styczeń 2011 (edytowane) Moje dziewicze fotograficzne podejścia:) Podkreślam dziewicze, bo nawet w realu zdjęć nie chce mi się robić:D Edytowane 6 Styczeń 2011 przez Fastex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siroccoxp 10 Napisano 6 Styczeń 2011 (edytowane) Aaa, ta opcja jest dostępna chyba tylko podczas robienia zdjęć z powtórek :P W GT5 grałem 2 tygodnie i jeszcze ani razu nie robiłem zdjęć w miejscówkach... O widzisz prawdopodobnie właśnie tylko w powtórkach to jest ; ] W każdym bądz razie dzięki za info ;-) Fastex całkiem nieźle rozdziewiczyłeś te fotki i całkiem nieźle to wyszło jak na pierwszy raz :thumbsup: P.S. tylko że otwiera się pierwsze i ostatnie foto ;] 2,3,4 brak reakcji. Ale z miniaturek można stwierdzić, że jest oki PZDR siroccoxp Edytowane 6 Styczeń 2011 przez siroccoxp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek123 0 Napisano 6 Styczeń 2011 (edytowane) Jak wstawic miniaturke? Jak chce wstawic z image miniaturke to wyskakuje ze "Nie możesz użyć grafiki o takim rozszerzeniu na tym forum." Edytowane 6 Styczeń 2011 przez Bartek123 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 6 Styczeń 2011 (edytowane) kopiujesz link (np. 1234567) i wklejasz go normalnie w wiadomosci 1234567 Edytowane 6 Styczeń 2011 przez kakaroto-songo1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek123 0 Napisano 6 Styczeń 2011 (edytowane) Test: http://img18.imageshack.us/i/bramaahrweiler1l.jpg/ Ni widac zdjecia tylko link Oki, juz chyba rozumiem, musze wklejać pojedynczo fotki i wtedy mam odnośniki, ja odrazu wysłałem wszystkie na image :thumbsup: Sorki za smietnik. Edytowane 6 Styczeń 2011 przez Bartek123 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 6 Styczeń 2011 (edytowane) ja bez problemu umiescilem miniaturke z twojego linku -> z prawej strony masz "zamiesc ten obraz", pozniej kopiujesz link ktory jest w "Forum" i gotowe Edytowane 6 Styczeń 2011 przez kakaroto-songo1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek123 0 Napisano 6 Styczeń 2011 (edytowane) Pierwsze wojaże z aparatem w gt5, ciężko sie tam polapac Edytowane 6 Styczeń 2011 przez Bartek123 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MopMan 1 Napisano 6 Styczeń 2011 Teraz troszeczkę "rajdowo" ;) Dopiero zaczynam przygodę z zdjęciami w GT :) Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myski 11 Napisano 6 Styczeń 2011 Grubym minusem jest, że nie można odpalić photo mode po split screenie - w ogóle nie ma powtórek. A takie fajne akcje można by ustawić... Fajnie, że doszliście do tego, że śledzenie celu (tryb 1,2 i 3) ma sens tylko w czasie ruchu auta, a więc w wyścigu:) Bo mi się nie chciało wczoraj pisać już:) BTW. Oczywiście robienie zdjęć ma na celu pokazanie własnego ulubionego i najlepiej nietuzinkowego auta, w równie niepowszechnym ujęciu. Pomimo głosów krytyki na temat tuningu wizualnego w GT5 polecam przejrzenie wszystkich opcji jakie daje gra dla różnych aut. Są różne spojlery, również przednie dokładki, są też w kolorze nadwozia, są dedykowane (do Gallardo wygląda świetnie), rodzaje felg do wymiany również są w dużej części zróżnicowane. A poza tym są jeszcze inne zmiany, którymi można się wyróżnić... Pokaże Wam za godzinkę:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siroccoxp 10 Napisano 6 Styczeń 2011 Mop Man ale flar nastawiałeś :P pewnie w gimpie albo PhotoShopie :P sztucznie to wygląda ... są inne metody które realniej się prezentują ... chyba, że gra takie cudo stworzyła to zwracam honor. PZDR siroccoxp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach