Patricko 8082 Napisano 29 Czerwiec 2014 No nasze forumowe wróżki już stwierdziły, że Kolumbia rozwala Niemcy i wchodzi do finału.... Masakra z niektórymi. Mecz Brazylia Chile genialny i po to się ogląda mistrzostwa właśnie. Bardzo żałuję, że Chile odpadło, ale przy karnych to może nawet Polska by sobie dała rady... Chociaż nie, cofam to :P Urugwaj Kolumbia już taki ciekawy nie był, bo jednak przewagę Kolumbii było widać, chociaż liczyłem, że Urugwaj się weźmie w garść. Jednak trzeba przyznać, że większość ich meczy na mundialu nie porywala, przynajmniej mnie. Życzę Kolumbii jak najlepiej, ale z Brazylią mogą nie dać rady, ale to rozstrzygnie sam mecz. Jutro, a raczej dzisiaj Holandia, która jeśli utrzyma tempo to idzie po finał. Nie wróżę, ale grają naprawdę ładnie, obok Niemców najbardziej mi się podobają. Chciałbym finał Niemcy Holandia i byłoby pewnie świetne widowisko, ale może być i finał Szwajcaria Algeria, także czekam na te mecze. W poniedziałek Niemcy Algeria. Liczę bardziej na formalność, ale różne cuda się już działy, a jako że większość to Bayern to wiem, że lubią sobie odpuścić na słabszych przeciwnikach, bez względu na skalę, a potem się to może dziwnie skończyć. Byle chłopaki dały dobry mecz :D Rzadko to też mówię, ale Howard wyjątkowo dobrze sędziował. Liczę, że będzie finał gwizdac, bo przynajmniej nie było wypaczania gry z jego strony. Co nie zmienia faktu, że i tak sędziowanie na mundialu pozostawia wiele do życzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 29 Czerwiec 2014 Wstyd przyznać ale sen mnie zmógł po 30 minutach meczu, mogłem w spokoju odejść w objęcia Morfeusza widząc co gra Urugwaj z legendą Forlanem, a bez serca Suareza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sew 118 Napisano 29 Czerwiec 2014 To jakim Suarez jest motorem dla Urugwaju to coś niesamowitego, dwie różne drużyny. Zamotany Cavani, Forlan to melodia przeszłości i masa mizernych prób. Bardzo mi się podobała wczoraj Kolumbia i Rodriguez w świetnej formie, pierwsza brameczka wręcz cudowna. Dziś Holandia się będzie męczyć z Meksykiem ale mam nadzieję że przejdą jakoś, chociaż to nic pewnego. Wieczorem może być ciekawa konfrontacja, Grecy pokazali z WKS że coś kopać potrafią i jeśli Kostaryka strzeli bramkę może być dobry mecz, oby nie grali na remis i do karnych bo taka opcja jest chyba bardziej prawdopodobna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuba1899 662 Napisano 29 Czerwiec 2014 4 lata temu był Urugwaj z Forlanem, a teraz Kolumbia z Jamesem :) zmiana warty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 29 Czerwiec 2014 Gadanie, że Kolumbia rozpyka Brazylię można sobie wsadzić. Rozpyka albo i nie rozpyka. Często drużyna gra tak jak przeciwnik pozwala, a rywale Kolumbii pozwalali na sporo. Pożyjemy to zobaczymy, nie ma na razie co gadać, że jedna drużyna czy druga jest bez szans. Przypominam, że jedną z niewielu drużyn, które miały być w stanie zatrzymać niesamowitych Niemców były Włochy. Włosi teraz siedzą u siebie w domu, a Niemcy zostali skutecznie poskromieni przez Ghanę. Dotychczas nie ma chyba drużyny, która pokazałaby się dobrze w każdym ze spotkań i je wygrała, ewentualnie właśnie Kolumbia. Mankamenty Holandii ujawniły się pod naporem Australijczyków, Francja nie zaszalała w ostatnim spotkaniu, Niemcy tylko remis z Ghaną, a Argentynę, mimo kompletu punktów, w ogóle przemilczę. Belgia miała być czarnym koniem, ale we wszystkich meczach się mocno męczyła. Dzisiaj trzymam kciuki za Kostarykę i życzę im żeby doszli do finału :) Dokonali już jednej niesamowitej rzeczy, a Grecja jest z pewnością drużyną w ich zasięgu. Mam nadzieję, że w półfinale znajdzie się ktoś poza mocarzami pokroju Brazylii, Francji, Niemiec, Argentyny czy Holandii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krosek 627 Napisano 29 Czerwiec 2014 Jak na teraz wiadomo ze w półfinale na 100% zagra jedna drużyna z Ameryki Południowej. W piątek dowiemy się czy będzie to Brazylia, czy też Kolumbia. I patrząc na tą część drabinki druga drużyna powinna być z Europy czyli Niemcy bądź Francja, ale czy na pewno dowiemy się w następny weekend. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZającPoziomka 90 Napisano 29 Czerwiec 2014 Piszcie co chcecie, wszystko pieknie, ale germanow od ponad 20 lat spotyka ten sam los - pręzą sie i napinaja jaki to nie power przez fazy grupowe, potem zbieraja od kogos tuz przed finałem i tak bedzie i tym razem. Powachaja puchar przez gruba szybe. ;) Jako kraj z jednym z najlepszym systemem szkolenia w europie nie popisuja sie trofeami ;) Niekoniecznie Kolumbia choc wyglada na to ze jak fifa nie stanie na drodze to dojdzie najdalej z krajow Ameryki Poludniowej. Na podstawie tego co sie dzialo w grupach i wynikow w eliminacjach Argentyna jak sie nie obudzi to krucho bedzie z nimi, wiec zostaje Kolumbia. A nie wydaje mi sie zeby europejka druzyna w koncu zdjeła puchar na 'ich kontynencie' Zreszta druzynom europejskim brakuje ogrania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 29 Czerwiec 2014 Cieszę się z tych mistrzostw, kupa niespodzianek, kupa bramek, no i nowe gwiazdy. Fajnie się patrzy jak drużyny zgrane , ambitne i waleczne odsyłają gwiazdki z muchami w nosie do domu. Życzyłbym sobie aby puchar podniósł jakiś kopciuszek :) Dziś przeczytałem info że Adidas zdjął reklamę Suareza z jednej z plaż w Rio de Janeiro. Dżizas, ta pieprzona poprawność polityczna . Totalny absurd. Ja rozumiem że jakby kolo kogoś zabił/pobił/zgwałcił, ale usuwać jego wizerunek bo podczas meczu w ferworze walki i emocji ugryzł kogoś? Co weekend widzę na boiskach jakieś chamskie i nieprzepisowe zagrania czy faule i nikt z tego draki nie robi. Tutaj ewidentnie kogoś poniosło. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 29 Czerwiec 2014 Dziś przeczytałem info że Adidas zdjął reklamę Suareza z jednej z plaż w Rio de Janeiro. Dżizas, ta pieprzona poprawność polityczna . Totalny absurd. Ja rozumiem że jakby kolo kogoś zabił/pobił/zgwałcił, ale usuwać jego wizerunek bo podczas meczu w ferworze walki i emocji ugryzł kogoś? Co weekend widzę na boiskach jakieś chamskie i nieprzepisowe zagrania czy faule i nikt z tego draki nie robi. Tutaj ewidentnie kogoś poniosło. Przecież Adidas nie zdjął reklamy dlatego, że Suarez kogoś ugryzł tylko dlatego, że przy atmosferze jaka się wokół niego wytworzyła szkodzi on (przynajmniej wg. marketingowców Adidasa, czy mają rację to już nie mi oceniać) ich wizerunkowi. Wcale bym się nie zdziwił jakby ci sami ludzie, którzy zadecydowali o usunięciu reklamy uważali, że kara była mocno przesadzona. Czysty biznes. ;) Piszcie co chcecie, wszystko pieknie, ale germanow od ponad 20 lat spotyka ten sam los - pręzą sie i napinaja jaki to nie power przez fazy grupowe, potem zbieraja od kogos tuz przed finałem i tak bedzie i tym razem. Powachaja puchar przez gruba szybe. ;) Obawiam się, że tym razem nie mają dla siebie rywala - póki co są dwie drużyny, które na moje oko mogą w bezpośrednim pojedynku rozbić Niemców - Holandia i Francja (no, ewentualnie Brazylia jak im sędziowie pomogą), ale wcale faworytami by nie były. No chyba, że mocno zaskoczy któraś z tych "mniejszych" ekip, ale obawiam się, że nie ma na to większej szansy. Oczywiście w piłce nie takie rzeczy się zdarzały, więc trzymam kciuki żeby już Algieria wysłała Niemców z powrotem. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 29 Czerwiec 2014 Doskonale wiem jakie były motywy zdjęcia tej reklamy. Sranie panów od marketingu że obroty spadną. Ale cała sytuacja zaczyna się odwracać, boludzie po ppierwszym hejcie który popłynął w stronę piłkarza teraz robią sobie z tego bekę i jeżeli ktoś z krawaciarzy w adidasie poluzowałby i dopuścił tlenu do mózgu, to na tej całej akcji możnaby było zrobić kolejną akcję reklamową. Ale niestety wszędobylska sztywność i poprawność nie pozwala na żarty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saintgb1972 307 Napisano 29 Czerwiec 2014 Moi mili juz przestancie pisac , ze Brazylia wszystko ugrywa dzieki sedziom. Prawda jest taka , ze japoinczyk swoja decyzja o karnym wyrzadzil im wiecej szkody niz pozytku. Wczoraj Howard Webb mial conajmniej kilka momentow aby podjac inne decyzje na korzysc gospodarzy. Sa inne ekipy , ktore dzieki pracy sedziow zyskaly znacznei wiecej niz Brazylia. Na tym etapie rozgrywek wszystko moze sie zdarzyc Kolumbia moze pokonac Brazylie , beda mniej odczuwali trudy spotkania z Urugwajem niz brazylia z Chile. Jak bedzie dowiemy sie w piatek Jesli chodzi o Germanow zawsze w turniejach sa wysoko jakby nie patrzec to tylko Italczycy z druzyn europejskich zdobyli wiecej razy Mistrzostwo Swiata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 29 Czerwiec 2014 Wiadomo, możemy sobie teraz gdybać kto lepszy czy gorszy, kto przejdzie , kto odpadnie , ale wystarczy chwila słabości tak jak w szeregach obronnych Brazylii i wpada niespodziewana bramka z dupy i taki mały błąd kosztuje potem dużo zdrowia i nerwów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 1526 Napisano 29 Czerwiec 2014 Licze dziś na nie mniejsze emocje niż wczoraj. Mexico Mexico Ra Ra Ra!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 29 Czerwiec 2014 No to żegnamy oficjalnie Meksyk :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 29 Czerwiec 2014 No to żegnamy oficjalnie Meksyk :)Po lekku narazie ;) Holandia jest lekkim faworytem ale poczekajmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 29 Czerwiec 2014 De Jong zszedł, Meksyki mogą odetchnąć - dziś nikt nogi nie straci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 1526 Napisano 29 Czerwiec 2014 Holandia na razie bez polotu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 29 Czerwiec 2014 No jak do tej pory mecz bez historii :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 29 Czerwiec 2014 Meksykance duzo lepiej wygladaja jak narazie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 1526 Napisano 29 Czerwiec 2014 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s0-Vicky 312 Napisano 29 Czerwiec 2014 O co chodzi z tym "cooling break"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krosek 627 Napisano 29 Czerwiec 2014 Dobrze grają obie ekipy jak dotychczas. Zobaczymy jak po przerwie na picie będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 29 Czerwiec 2014 (edytowane) O co chodzi z tym "cooling break"? Jeśli temperatura powietrza jest powyżej iluś tam (bodaj 30 czy 32) i jest określona wilgotność powietrza, to można zarządzić przerwę na uzupełnienie płynów. "Because of the relatively high ambient temperatures in Brazil, particularly at the northern venues, "cooling breaks" for the players were introduced. Breaks can take place after the 30th minute of the first and second half of games at the referee's discretion if the Wet Bulb Globe Temperature exceeds 32 °C (90 °F)." Edytowane 29 Czerwiec 2014 przez Sushi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krosek 627 Napisano 29 Czerwiec 2014 32 stopnie minimum musi być. Realizator po tej przerwie nie wie jaki czas jest :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 1526 Napisano 29 Czerwiec 2014 Dobra pile gra Meksyk jak w drugiej połowie się rozbujaja ro może być ciężko Holendrom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach