Skocz do zawartości
ONE

Tomb Raider

Rekomendowane odpowiedzi

Też myślę, że to coś z konsolą, ewentualnie wyszedł jakiś skopany patch (dawno w grę nie grałem). Normalnie TR nie zawiesił mi się ani nie zauważyłem klatkowania zarówno w singlu jak i multi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj odpaliłem singla i grałem z 2h, nie było żadnych zwiech i problemów. Od dłuższego czasu też nie wyszedł żaden patch.

Upewnij się jeszcze radkos na wszelki wypadek, że nie masz zawalonego HDD innymi grami i danymi. Płyta jak rozumiem w idealnym stanie?

Edytowane przez Numinex
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj odpaliłem singla i grałem z 2h, nie było żadnych zwiech i problemów. Od dłuższego czasu też nie wyszedł żaden patch.

Upewnij się jeszcze radkos na wszelki wypadek, że nie masz zawalonego HDD innymi grami i danymi. Płyta jak rozumiem w idealnym stanie?

U mnie też żadnych problemów jak u Kolegów wyżej.

Ostatnio TR wpadł w moje ręce i mam pytanie odnośnie tego tytułu. Gra niemiłosiernie zawiesza mi konsolę. Zapisywałem najpierw save'y w chmurze(ps+), myślałem że w tym tkwił problem,ale nie. Dostałem się do menu konsoli i ponownie zbudowałem bazę danych, usunąłem save'y i wszystkie dane gry. Włączyłem TR , pobrałem aktualizację zagrałem może z 5 minut i zwiecha. Miał ktoś z Was taki problem ?

Na innych grach też Ci się tak dzieje czy tylko w TR ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta lustro.Dysk częściowo "zawalony" , ale 26 GB wolnego miejsca mam. Kiedyś sporadycznie(raz na dwa miesiące) się zawieszała konsola ostatnio częściej , ale raczej przy korzystaniu z internetu lub z PSS i chyba zawsze w momencie wczytywania danych. W TR zawsze wiesza się przy zapisie czyli na ekranie jest ikona TR. Skoczę w inne tematy poszperać co może być nie tak, a Wam drodzy forumowicze dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie. pzdr

Edytowane przez radkos77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogarnąłem chyba sytuację. Płytę przetarłem i pojawiły się ryski,ale nie mojego autorstwa. Podejrzewam że płyta była "smarowana" żeby ukryć wady. Tak to bywa z używkami. Zagrałem od nowa i na razie śmiga bez zwiechy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trzymam kciuki, możliwe że z tego względu wieszało ja przy doczytywaniu czy zapisywanie danych :) A jeśli problem będzie się powtarzał, to wtedy pozostaje jedynie kwestia konsoli/HDD, chociaż tego nie życzę nikomu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dupa blada, ryski na płycie były powodem zawieszania się gry, sprawdzone na innej konsoli. Kamień  z serca że to nie dysk, ale teraz muszę czekać na następny egzemplarz gry. Dobrze że zakup w "punkcie"(jest gwarancja) ,a nie od jakiegoś dziada z Allegro. pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, szkoda ze przez jakiegoś palanta nie pograsz spokojnie - klimat na pysk przez to leci, a TR zdecydowanie warto przejść. Jednak z dwojga złego lepiej, że to nie wina konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dupa blada, ryski na płycie były powodem zawieszania się gry, sprawdzone na innej konsoli. Kamień  z serca że to nie dysk, ale teraz muszę czekać na następny egzemplarz gry. Dobrze że zakup w "punkcie"(jest gwarancja) ,a nie od jakiegoś dziada z Allegro. pzdr

Wychodzi na to, że ci z tego punktu to też "dziady" skoro sprzedali ci taki badziew.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale podobno te rysy ukryte były, pytanie czy oni wiedzieli o tym :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rysy mikroskopijne , nie raz z takimi moja konsola sobie radziła , a przy zakupie ich nie widziałem w ogóle. Nie mam pretensji do sprzedawcy, ale pograć chciałem w Tomb Raidera :sweat:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ile razy trzeba rozmawiać z dr. Whiteman aby zrobić trofik za rozmowy bo gadałem z nim przed bramą później pozbierałem te punkty potrzebne do ulepszenia tej broni i drugi raz nie mogę z nim rozmawiać bo słyszałem ze trzeba z nim 2 razy rozmawiać? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie chce z tobą gadać to jest ok. Graj dalej i wbijaj kolejne rozmowy a trofik wpadnie. Ze mną też nie gadał po zebraniu surowców do ulepszenia czekana :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ile razy trzeba rozmawiać z dr. Whiteman aby zrobić trofik za rozmowy bo gadałem z nim przed bramą później pozbierałem te punkty potrzebne do ulepszenia tej broni i drugi raz nie mogę z nim rozmawiać bo słyszałem ze trzeba z nim 2 razy rozmawiać?

Wystarczy raz pogadać.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dzięki firo i lennox bo myślałem że już nie będzie platynki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się ustawić język angielski + polskie napisy?

Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno w RTV EURO jest Tomb Raider PS3 za 129zł. Mocno zastanawiam się nad kupnem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli faktycznie jest za taką cenę, to bierz - chyba że znajdziesz tańszą używkę. Online passa nie ma, więc nic nie tracisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet gdyby był OP to i tak nic się nie traci prócz platyny :) Jednak moim zdaniem nówka to nówka, a cena przystępna. Ja bym brał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno w RTV EURO jest Tomb Raider PS3 za 129zł. Mocno zastanawiam się nad kupnem!

to cena w sklepie stacjonarnym ?? na stronie euro jest tylko edycja survival i to w cenie 259 zł......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to cena w sklepie stacjonarnym ?? na stronie euro jest tylko edycja survival i to w cenie 259 zł......

mówię o stacjonarnym. Nie jest to potwierdzone bo tylko mi kumpel mówił ze widział. W next tygodniu się przejde i zobaczę czy rzeczywiście jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacja jak najbardziej potwierdzona, sam kupiłem za tyle jedną sztukę. PL dubbing, 129PLN, tylko było to jakoś 2 tygodnie temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informacja jak najbardziej potwierdzona, sam kupiłem za tyle jedną sztukę. PL dubbing, 129PLN, tylko było to jakoś 2 tygodnie temu.

ok, wiec pozostaje pochodzić po sklepach euro i poszukać Tomb Raider'a, bo cena naprawdę kusząca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, wiec pozostaje pochodzić po sklepach euro i poszukać Tomb Raider'a, bo cena naprawdę kusząca :)

Na stronie sklepu można sprawdzić dostępność w danym sklepie :) Internety to jednak fajna rzecz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi