Skocz do zawartości
DaraS

Mass Effect 3

Rekomendowane odpowiedzi

spadk isa ale raczej tylko przy wstawkach i to rzadko. Poziom trudnosci moim zdaniem wyzszy niz w ME2 i to znacznie, nawet wtedy kiedy importujesz postac ze wczesniejszej czesci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyglądają te spadki FPS? Nie chciałbym się denerwować przy ME3 jak przy np. Dark Souls jak ktoś grał to wie o co chodzi.

Druga sprawa jak jest z poziomem trudności, bo ME2 nawet na insanity nie było wyzwaniem?

O czym mówisz? Spadki FPS w Dark Souls były li i tylko w jednej lokacji...co prawda patch rewolucji nie przyniósł, ale była poprawa. Dodam, że spadki były tylko w jednym miejscu w całej lokacji w BT.

Co do ME3...wygląda na to, że spadki są tylko w filmikach spajających fabułę vide demo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka pytań do osób grających dłużej, ja dopiero zaczynam, zaliczyłem dopiero misję N7 na Sanctum:

1. gdzie w Cytadeli jest sklep Kassa Fabrication, pozostałe dwa znalazłem, do tego mam dostęp tylko z Normandii?

2. podczas spaceru po Dzielnicy Ambasad podsłuchałem rozmowę jakiegos Volusa o artefakcie w Mgławicy Dzierzby - mam go odzyskać i wrócić z nim do Cytadeli. Niestety na mapie galaktyki nie ma takiego systemu. O so kamn?

3. Po zaliczeniu "From Ashes" mam na pokładzie Javik`a, więc dlaczego nie mogę go przyłączyć do drużyny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja natomiast napiszę tak: jednak po zastanowieniu się kupiłem ją dziś, doszedłem póki co do cytadeli (chodź szykuje się zarwanie nocy), póki co najsłabszy ME, zobaczymy czy się rozwinie...

dla mnie najważniejsze pytanie...

czy Miranda w tej części występuje jako postać grywalna?? (dla mnie najlepsza bohaterka w grach ever).

zapraszać na psn czuję że w multi spędzę długie godziny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to gra w 100% jest słabsza od części drugiej :/ :P

Ukończyłeś już ME3? Ja jak na razie pograłem 4 godzinki i powoli już zaczynam czuć ten wspaniały klimat ME. :) Zgadzam się, że sam początek był dość nudnawy i brakowało w nim tego czegoś, ale im dalej tym wydaje się być lepiej. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że te 4h to jeszcze zbyt mało aby już ocenić trójkę. Może się więc zdarzyć, że za kolejne 4h zmienię zdanie i zacznę głosić, że czym dalej tym gorzej :P (ale jak na razie nie dopuszczam do siebie myśli, że w ogóle może tak być, staram się również unikać wszelkich recenzji, aby nie wpłynęły one na moją finalną ocenę).

Edytowane przez Krypto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełna Wersja gry została poprawiona czy też klatkuje tak jak demko ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klatkuje przy wstawkach niestety i przy większych rozrubach ale da się grać.

a napisałem że gorsza dla jaj... "bo pewnej damskiej postaci nie ma" w rzeczywistości (zwerbowałem 4 członków nowych czyli 10 godzin gry) to bardzo dobra gra... Ale braku tej piękności z charakterem bioware nie wybaczę (tak samo jak brak morigan w da2....)...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :D Więc tak, dopiero zacząłem przygodę z Mass Effect 3. Nigdy nie grałem w żadnego Mass Effect'a, więc ktoś mógłby mi krótko scharakteryzować grę? Tam się gra RPG? Kupuje się bronie, zbroje itd. ? :D Jak piszę bzdury to sorry, ale jeszcze nie grałem w Mass Effect'y, a zaczynam od trójki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak piszę bzdury to sorry, ale jeszcze nie grałem w Mass Effect'y, a zaczynam od trójki :biggrin:

To tak jakbyś zaczął czytać książkę od końca czyli robisz kompletnie bez sensu. Ta gra to zwieńczenie trylogii gdzie będziesz miał non stop odniesienia do poprzednich części. Masę rzeczy nie zauważysz lub nie zrozumiesz. Zwłaszcza że w ME3 brak jakiegokolwiek wprowadzenia dla graczy takich jak ty. Kup sobie ME2. Na Allegro chodzi za śmieszne pieniądze. Na początku gry masz komiks będący streszczeniem ME1 i przejdź ME2. Dopiero wtedy odpal ostatnią część.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też nie o to mi do końca chodziło. Pytałem bardziej o elementy gry, czyli, czy da się kupować, ulepszać itd. :D Bardzo dobrze wiem, że poprzednie części są niezbędne do przejścia gry, jednak ja stawiam tu bardziej na Akcje i właśnie te pieprzone elementy RPG :D Ja już mam ME3 zamówione, i nawet trochę by mi się nie chciało przechodzić ME2, gdy mam ME3 na półce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...to jednak TROCHĘ źle robisz...

obie gry są inne w odbiorze wiec dobrze będziesz się bawił przy jednej i przy drugiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

michalllek bardzo źle robisz gdyż w takim wypadku grasz w tytuł wykastrowany z 90% atrakcji dla gracza... Nie spłycaj tytułu do strzelaniny gdyż w takim wypadku uznasz grę za średnią... Kup chociaż tą 2kę, przejdź oglądając najpierw komiks z 1-ki i gra zyska w twoich oczach... A tak dostajesz "nudną strzelaninę" ....

ps. gram oczywiście sposobem rpg i nie widzę tu innej możliwości.

Radzę ci dobrze jeśli chcesz grać tylko w 3-kę: daruj ją sobie, sprzedaj i kup syndicate jeżeli zależy ci tylko na akcji ..

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie posłucham kogoś, co o tym coś wie :) ME2 zamówione :D Dwie gry w dotarciu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra moje pytanie do ludzi którzy zaszli dalej ode mnie:

przyłączą się jakieś postacie które na długo zapamiętam?? vide object zero i Miranda z 2ki?? Póki co jakieś takie bez wyrazu te postacie porównując do ekipy z poprzednika...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klatkuje przy wstawkach niestety i przy większych rozrubach ale da się grać.

a napisałem że gorsza dla jaj... "bo pewnej damskiej postaci nie ma" w rzeczywistości (zwerbowałem 4 członków nowych czyli 10 godzin gry) to bardzo dobra gra... Ale braku tej piękności z charakterem bioware nie wybaczę (tak samo jak brak morigan w da2....)...

Ehh... To wstrzymam się z zakupem i poczekam na jakiś patch.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli mam save z 2-ki co mi Miranda padła to w trójce jej nie zobaczę choby nie wiem co? Za to Jack obstała. To może od początku 3-kę grać,nic nie wgrywać, nie zważając na poprzednie części. Choć nie wiem po co Miranda tak niektórym graczom do szczęścia potrzebna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć nie wiem po co Miranda tak niektórym graczom do szczęścia potrzebna.

Bo była to jedna z lepszych postaci w ME2. ;) Słyszałem, że jeśli przeżyła w ME2 to gdzieś się ją spotka w ME3, tylko nie wiem czy to taka plotka czy w 100% pewna informacja. Mógłby ktoś poruszyć ten wątek i napisać czy może ona dołączyć z powrotem do naszej drużyny(TYLKO BEZ ZBĘDNYCH SPOILERÓW - tylko proste TAK lub NIE :cool2: )?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś stronę temu napisał mi że nie (pytałem o to samo.)

a komu ona nie robi musi być przynajmniej gejem ;)

Edytowane przez zdun1983
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś stronę temu napisał mi że nie (pytałem o to samo.)

Szkoda, ale jakoś to przeżyję. :thanks:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najgorsze w tym aspekcie jest to że póki co nie widzę nikogo (czy męskiej, czy kobiecej postaci) która by dorosła takiej zero czy właśnie Mir. do stóp... Tak jakoś papkowato te postacie się prezentują...

Edytowane przez zdun1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najgorsze jest to ze nie wiadomo jak ziwkeszyc przygotowanie floty z 50% na więcej nie grając w multi i ne kupujac mass effect inflirtation...

to jest jakis absurd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najgorsze jest to ze nie wiadomo jak ziwkeszyc przygotowanie floty z 50% na więcej nie grając w multi i ne kupujac mass effect inflirtation...

to jest jakis absurd

Jak to nie wiadomo? Wiadomo.

Nie da się inaczej, ot, cała filozofia. Ale żeby było jasne - można osiągnąć najlepsze możliwe zakończenie grając tylko w SP z gotowością na poziomie 50%.. Zwiększysz ją w multi - nie musisz aż tyle bawić się w singlu w poszukiwanie war assets. Pobawisz się w singlu - nie musisz bawić się w multi. Proste. Nie ma absurdu. Z punktu widzenia narracji - pomysł świetny. Z punktu widzenia gameplayu - pomysł żałosny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzono już dawno że można uzyskać najlepsze zakończenie z 50% gotowością floty. Trzeba tylko wykonać niemal wszystko co tylko można w singlu (War Assets)

Swoją drogą GA w multi nabija się szybko, ukończyłem na brąz 3 gry i z 50% podskoczyło do 71% więc nie trzeba niewiadomo ile godzin spędzić w multi. Warto pamiętać że GA spada o 1% każdego dnia

Edytowane przez hitokiri pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi