hitokiri pl 89 Napisano 2 Lipiec 2012 (edytowane) Nie wiem ilu widziało pierwsze video na temat zakończenia Jeremy'ego Jahnsa ale właśnie wyszło nowe video na temat Extended Cut Nie ze wszystkim się zgadzam ale chłop dobrze gada Edytowane 2 Lipiec 2012 przez hitokiri pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoryZPL 24 Napisano 3 Lipiec 2012 pewnie to przez to że z amerykańca pobrałeś gdzie ci sie tak śpieszy ?? pare dni wytrzymasz :happy: po pobraniu patcha przecież powinien Ci sie utworzyć save i po odpaleniu go gra powinna się zacząć od momentu tej zmiany w dlc przynajmniej czytałem że tak ma być Po prostu mam ochote chodzic po forach i necie bez obawy spoilerow ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwines 95 Napisano 4 Lipiec 2012 o której godzinie można się spodziewać aktualizacji PS Store?? czekam na to DLC od rana :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateo11 1 Napisano 4 Lipiec 2012 Z tego co pamiętam aktualizacje są zawsze o 18 choć mogę się mylić . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 4 Lipiec 2012 Sprawdzał ktoś z Was już to EC ? Pobrałem, zainstalowałem, ale tego zapisu który miał niby się utworzyć nie mam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwines 95 Napisano 5 Lipiec 2012 (edytowane) Sprawdzał ktoś z Was już to EC ? Pobrałem, zainstalowałem, ale tego zapisu który miał niby się utworzyć nie mam... no ja tak samo nie mam ale jakiś czas temu zacząłem grać od nowa kobietą więc dokończe to i zobacze wtedy Edytowane 5 Lipiec 2012 przez erwines Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoryZPL 24 Napisano 5 Lipiec 2012 U mnie teznie ma zadnego dodatkowego zapisu. Zaczalem grac od bazy cerberusa i zmiany zaczynaja sie dopiero na ostatniej dlugiej prostej (Ci co ukonczyli wiedza co to za miejsce ;) ). Jest dobrze, ale niektore odpowiedzi nie padly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarveySpecter 38 Napisano 7 Lipiec 2012 Mam pytanie czy to nowe zakończenie zastępuje stare czy można sobie wybrać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitokiri pl 89 Napisano 7 Lipiec 2012 (edytowane) To nie jest nowe zakończenie. Wszystkie 3 poprzednie zakończenia zostały, są tylko rozszerzone i uzupełnione o dodatkowe sceny ale to wciąż to samo Jest co prawda dodatkowe 4 zakończenie ale według mnie to pokazanie faka w stronę krytyków zakończenia (czyli na moje oko około 80-90% fanów serii) Na BSN został wypuszczony soundtrack z "extended Cut", 7 nowych utworów według mnie bardzo dobrych, dla posiadających zarejestrowaną kolekcjonerkę jest za darmo, nie wiem jak to się ma dla reszty Edytowane 7 Lipiec 2012 przez hitokiri pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwines 95 Napisano 8 Lipiec 2012 (edytowane) no a co wy myśleliście gra taka miała być i taką zrobili tak jak im się to podobało i jak oni sobie to widzieli ( mam na myśli BioWare oczywiście ) a to całe niby DLC z nowym zakończeniem to taki pic na wode żeby gracze przestali marudzić i zawracać dupe BioWare co wy myśleliście że zrobią inne zakończenie?? i niby co Shepard by sie ochajtał z Ashley i zrobił jej pare dzieci i wszyscy by żyli długo i szczęśliwie a żniwiarze by oczywiście gryźli glebe... The End ps: moim zdaniem zakończenie jest zaaaaajefajne... Edytowane 8 Lipiec 2012 przez erwines Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mori 176 Napisano 8 Lipiec 2012 A ja myślę że dostaliśmy to samo gówno tylko większe i w ładniejszym papierku. Sorry ale te "rozszerzone" zakończenia są skierowane chyba do osobników pozbawionych wszelkich możliwości własnej interpretacji. Zamiast jakiś logicznych wyjaśnień - przykładowo jak "ludzie" podróżują po galaktyce skoro Przekaźniki nie działają - dostaliśmy rozwleczone monologi o tym że "jest ciężko ale się buduje" albo że "teraz żywe istoty rozumieją syntetyki i na odwrót". Natomiast kompletnym splunięciem w twarz fanów ze strony Bioware jest zakończenie "Odmowa" - zresztą kompletnie debilne i pozbawione sensu . Chyba pana Muzyke ubodło strasznie to że fani serii potrafili ułożyć lepszy pomysł na zakończenie niż on sam. tak więc moim skromnym zdaniem nowe "rozszezone zakonczenia" sa tak samo żałosne jak wczesniejsze. Zreszta patrz moje pierwsze zdanie. PS. ...i niby co Shepard by sie ochajtał z Ashley i zrobił jej pare dziecii wszyscy by żyli długo i szczęśliwie a żniwiarze by oczywiście gryźli glebe... A dlaczego by nie? Skoro zainwestowałem w tą serię - tak, w jedynkę grałem na PC - czas i pieniądze to mam prawo wymagać aby potraktowano mnie poważnie i skoro przez cała serię "kręciłem" z Ash to może chciałbym takie zakończenie. Taki to trudno zrozumieć. Oczywiście zdaje sobie sprawę iż w "rozszerzeniu" czegoś takiego by nie zrobiono, bo "podstawowe" zakończenia dawały jasny sygnał graczom iż Bioware mówi nam - pocałujcie nas w dupę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 8 Lipiec 2012 Erwines Nikt nie chciał Happy Endu. Fani serii chcieli aby zakończenie Mass Effecta 3 było sensowne(po tym EC trochę jest sensowniejsze ale dalej słabe) i odpowiedzialo na wszystkie pytania nurtujące fanów. No i nasze wybory przez cala serie miały znaczenie Ale tak to jest zmienić pierwotne zakończenie(z ta czarną materią) po styczniowym wycieku scenariusza i skleic byle jakie na szybko "aby było" 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwines 95 Napisano 8 Lipiec 2012 Erwines Nikt nie chciał Happy Endu. Fani serii chcieli aby zakończenie Mass Effecta 3 było sensowne(po tym EC trochę jest sensowniejsze ale dalej słabe) i odpowiedzialo na wszystkie pytania nurtujące fanów. No i nasze wybory przez cala serie miały znaczenie Ale tak to jest zmienić pierwotne zakończenie(z ta czarną materią) po styczniowym wycieku scenariusza i skleic byle jakie na szybko "aby było" z tym happy endem to sobie tylko żartowałem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 9 Lipiec 2012 Wczoraj przeszedłem w końcu grę. Na razie nie ściągałem EC, bo chciałem zobaczyć oryginalne zakończenia. Liczyłem, że twórcy pokażą losy postaci lub ras po pokonaniu Reapers, chociażby wspólne odbudowanie planety Quarians przy pomocy Geths. Niestety bardzo się zawiodłem, nie na taki koniec serii liczyłem, pokonujemy wroga i tyle, dziś zobaczę jednak jak wyglądają zakończenia w Extended Cut. (Motyw kosmicznego dziecka i to, że Shepard ginie omijam, bo taką wizję miał scenarzysta i tyle). Druga sprawa to poziom trudności, brak jakiegokolwiek wyzwania, więcej razy zginąłem w ME2 na normal niż w 3 na Insanity. Niedosyt pozostał, mimo wszystko seria ME to nadal jedna z moich ulubionych gier. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dragio 95 Napisano 11 Lipiec 2012 Takie pytanko... czy jest dla mnie sens kupować Mass Effect 3 ... jeśli nie grałem w 2 poprzednie części ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 11 Lipiec 2012 Wg. mnie nie, dużo stracisz i fabuła miejscami będzie zawiła. Sam zacząłem grać od dwójki i bardzo żałowałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dragio 95 Napisano 11 Lipiec 2012 hmn, czyli bym musiał zacząć od 1...potem 2 i 3 .... a że czasu mało, więc chyba muszę odpuścić :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 11 Lipiec 2012 Jeśli nie masz czasu to możesz tak jak ja uzupełnić wiedzę z pozostałych części na wiki lub z jakiegoś innego źródła. To nie to samo, ale zawsze coś. Mimo wszystko polecam, bo gra jest genialna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dragio 95 Napisano 11 Lipiec 2012 właśnie w ramach akcji "nuda w pracy" oglądam gameplay z ME 3 w wykonaniu Mitcha z GameFront. W zasadzie dla jego komentarza to mógłbym nawet Tibię pewnie oglądać (bo nawet minecrafta oglądałem już heh) Może jak ktoś ze znajomych będzie miał ME3 to pogram, ale sam kupować chyba nie będę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JibrilPL 53 Napisano 11 Lipiec 2012 @Dragio - IMO możesz spokojnie zagrać od razu w ME3, gdyż i tak wybory z poprzednich części nic nie znaczą, nie mają żadnego przełożenia i nic nie tracisz. I tak jak napisał shemaforash wiedzę możesz uzupełnić korzystając z Mass Effect Wiki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 12 Lipiec 2012 17 lipca ukaże się nowy dodatek do Mass Effecta 3. Będzie on zawierał nowe mapy, klasy postaci, trzy bronie i dodatkowy poziom trudności, Platinum.Pojawią się nowe mapy: Rio, Vancouver i Londyn, 3 nowe bronie: szturmowa strzelba Pirania, pistolet Akolita i lekki karabin maszynowy Tajfun. Dostępne będą także nowe klasy ludzi z N7: Destroyer (Destruktor), Paladin (Paladyn), Demolisher (Niszczyciel), Slayer (Zabójca), Shadow (Cień) i Fury (Furia)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwines 95 Napisano 13 Lipiec 2012 wiadomo jaka cena tego DLC ma być? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 13 Lipiec 2012 ten do multi za darmo ale DLC fabularne już płatne 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 20 Lipiec 2012 I jak panowie ktoś próbował na platynie. Ja miałem kilka podejść i niestety fail. Trzeba mieć naprawdę mocną ekipę aby tam przetrwać. Banshe, Atlasy albo Behemoty już od pierwszej fali. To co później się dzieje to po prostu istna rzeź :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 20 Lipiec 2012 Już na Gold było bardzo trudno, platyny jeszcze nie próbowałem, ale podejrzewam że bez zgranej ekipy może być ciężko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach