hitokiri pl 89 Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) Offtop Nie jestem do końca pewny ale wydaje mi się że Dragon Age 2 sprzedał się znacznie lepiej od poprzedniczki, a przecież był znacznie słabszy pod niemal każdym względem. Dlaczego ? Ponieważ gra była casual friendly. Nie pamiętam dokładnie ale ktoś z EA kiedyś powiedział że w Dragon Age 2 "press button, something AWESOME happens". To casuale nabijają kasę wydawcom, wchodzą do sklepu widzą ekstra pudełko, przypominają sobie reklamy gdzie wszystko wybuchało i kupują gierkę ponieważ jest "AWESOME". EA nie pozwoli na rozwiązania z jedynki gdzie większy był nacisk na RPG ponieważ jeszcze jakiś gracz się pogubi w tabelkach i grę odda do sklepu "bo jest za trudna i trzeba dużo czytać". Fani to tylko stały niewielki dochód koniec offtopa Lewiatan obrzydził mi znów Mass Effecta, Bioware odwaliło epic faila a można było stworzyć coś naprawdę interesującego i odciągnąć uwagę od spartolonego zakończenia. Próbowałem to wszystko sensownie poukładać ale to nie trzyma się kupy Dlaczego Lewiatany po prostu nie zabroniły pomniejszym rasą tworzyć syntetyków za pomocą kontroli umysłu zamaist bawić się w tworzenie innego syntetyka który miał wszystko kontrolować Pomijając zakończenie gra mi się nawet podobała dlatego zakupiłem dodatek ale jeśli mają dawać takie kotlety to ja dziekuje i zabieram zabawki. Kolejne dodatki "przejdę" na youtubie Edytowane 30 Sierpień 2012 przez hitokiri pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 29 Sierpień 2012 (edytowane) to ile godzin trwa ten Carrefour sory Leviatian? Edytowane 29 Sierpień 2012 przez LionelPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JibrilPL 53 Napisano 29 Sierpień 2012 Z tego co obejrzałem na youtubie wypływa jeden wniosek. Lewiatani to Rakatanie z KotORa. Dokładnie taka sama historia, też rządzili całą galaktyką, wszystkie rasy były ichnimi niewolnikami, zostawili wszędzie swoje artefakty i w końcu upadli z powodu swojej arogancji. Bio wciąż tworzy jedną i tą samą grę od czasów Baldur's Gate. @hitokiri - Pan "you-press-a-button-something-awesome-has-to-happen" - jeżeli się nie mylę - jest szefem marketingu Bio. I to jest jedenz dowodów na to, że Bio to tylko nazwa i nic nie zostało z dawnego studia. Można już tylko wspominać stare, dobre czasy, kiedy jeszcze nie byli korporacyjną wydmuszką zarządzaną przez kretynów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 2 Wrzesień 2012 (edytowane) Pytanie : Czy żeby wgrać te DLC muszę mieć spatchowaną wersję gry ? Pytam bo po pierwszym patchu w momencie premiery gra wieszała mi się regularnie. Dopiero po usunięciu go mogłem spokojnie grać. Edytowane 2 Wrzesień 2012 przez Firo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacotnik 29 Napisano 9 Wrzesień 2012 Mam pytanie które nurtuje mnie od dłuższego czasu i nie mogę na nie uzyskać odpowiedzi. Miałem mass effecta 2 z PSS US. Postanowiłem kupić 3 znowu w US kosztem napisów pl. Ale czy jak go kupię w US to będą mi działać DLC z EU? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitokiri pl 89 Napisano 9 Wrzesień 2012 nie będą, gra US to dodatek tez musi być US 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacotnik 29 Napisano 9 Wrzesień 2012 A jeśli zakupię EU to będzie jakiś komiks ,albo coś w tym stylu co pozwoli mi podjąć na nowo decyzje z poprzednich części? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitokiri pl 89 Napisano 10 Wrzesień 2012 nie, ME3 nie posiada komiksu takiego jak ME2. Myślę że to celowe zagranie co by osoby którym gra się spodoba kupiła poprzednie cześci w celu sprawdzenia jak się zmieniają poszczególne wydarzenia, tym bardziej że domyślna historia bez importu sejwa jest beznadziejna, wiele postaci nie żyje, zero romansów, Grunt nigdy nie wyszedł z zbiornika, Legion nie był w drużynie (ME2), Tali wywalono z wędrownej floty, itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michalx2204 103 Napisano 17 Wrzesień 2012 Hej ja mam takie pytanko. Ostatnio zacząłem ponownie grać w Mass Effect 3 i tak otworzyłem pudełko patrze pod instrukcją...a tutaj siedzi sobie spokojnie przepustka sieciowa do ME 3...a mnie gra multiplayer w ogóle nie pytała o Online Pass'a. Gra była kupowana w kwietniu w Media Markt w oryginalnej kopii z folią...Czy ten online-pass odblokowuje jakieś nowe postacie albo coś innego? Bo jakoś mnie interesuje to,że gra w ogóle nie wykryła czy mam czy nie mam przepustki. Z góry dziękuje za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 18 Wrzesień 2012 To tylko przepustka - singla możesz ograć bez niej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michalx2204 103 Napisano 18 Wrzesień 2012 Chyba mnie nie zrozumiałeś,lub źle przeczytałeś mojego posta. Gram codziennie w multiplayer. Ograłem single. Gram w ten multiplayer,ale nawet ME3 multiplayer nie prosił abym podał mu przepustke sieciową. Przepustka leży w pudełku nietknięta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jets 17 Napisano 24 Wrzesień 2012 Panowie jak to w końcu jest z tym darmowym DLC z rozszerzonym zakończeniem, czy muszę wykorzystać online pass żeby to ściągnąć? W jaki sposób moge mieć to DLC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 24 Wrzesień 2012 (edytowane) W dniu 18.09.2012 o 16:23, Michalx2204 napisał: Chyba mnie nie zrozumiałeś,lub źle przeczytałeś mojego posta. Gram codziennie w multiplayer. Ograłem single. Gram w ten multiplayer,ale nawet ME3 multiplayer nie prosił abym podał mu przepustke sieciową. Przepustka leży w pudełku nietknięta. Fakt - źle zrozumiałem... W dniu 24.09.2012 o 07:45, jets napisał: Panowie jak to w końcu jest z tym darmowym DLC z rozszerzonym zakończeniem, czy muszę wykorzystać online pass żeby to ściągnąć? W jaki sposób moge mieć to DLC? Możesz go pobrać z PSS za free - bez wpisywania... Sprawdziłem u siebie, i też nie musiałem wpisywać passa aby zagrać online - jedyne co mi przychodzi do głowy (chociaż może idiotycznie rozumuje), to albo pozostałości po demie (ME3) multi, albo online pass z innej gry aktywowanej na tym samym koncie EA (w moim wypadku to BF3 na PC)... Edytowane 24 Wrzesień 2012 przez kloose Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 29 Wrzesień 2012 Kogo lepiej wybrać,getów czy quarian? Tuż po zabiciu pierwszego żniwiarza Shepard musi wybrać,jakie są konsekwencje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remmyhi 6 Napisano 29 Wrzesień 2012 Ja skorzystałem z niebieskiego okna dialogowego i ocaliłem obie rasy. Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Squal 33 Napisano 29 Wrzesień 2012 W dniu 29.09.2012 o 17:22, remmyhi napisał: Ja skorzystałem z niebieskiego okna dialogowego i ocaliłem obie rasy. Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2 To ciekawe bo ja w tym momencie nie miałem takiej możliwości z tym że ja grałem shepardem z 2giej części więc niebieskie i czerwone opcje dialogowe nie stanowiły problemu a takowych nie miałem (miałem bodaj dwie ale gdy chodziło o powstrzymanie legiona to trzeciej nie miałem i musiałem go skasować) więc uratowałem quarian bo miałem romans z Tali , słyszałem że żeby uratować obie rasy trzeba mieć jakieś warunki spełnione w drugiej części natomiast nie wiem czy jak gra się nową postacią czy jest możliwość uratowania obu ras?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Radzio19871 0 Napisano 9 Październik 2012 Ktoś wie co wniosła ostatnia aktualizacja? Bo dzisiaj włączyłem mass effect 3 i zaczęła się z automatu instalować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remmyhi 6 Napisano 9 Październik 2012 Na głównej stronie ps3site jest changelog w newsie. Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwines 95 Napisano 16 Październik 2012 Da sie przyłączyć gethy i quarian ? Bo jeszcze mi sie tego nie udało osiągnąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AXA 234 Napisano 22 Październik 2012 (edytowane) W dniu 29.09.2012 o 17:40, Squal napisał: To ciekawe bo ja w tym momencie nie miałem takiej możliwości z tym że ja grałem shepardem z 2giej części więc niebieskie i czerwone opcje dialogowe nie stanowiły problemu a takowych nie miałem (miałem bodaj dwie ale gdy chodziło o powstrzymanie legiona to trzeciej nie miałem i musiałem go skasować) więc uratowałem quarian bo miałem romans z Tali , słyszałem że żeby uratować obie rasy trzeba mieć jakieś warunki spełnione w drugiej części natomiast nie wiem czy jak gra się nową postacią czy jest możliwość uratowania obu ras?! W dniu 16.10.2012 o 14:06, erwines napisał: Da sie przyłączyć gethy i quarian ? Bo jeszcze mi sie tego nie udało osiągnąć. Tak można ocalić obie rasy i mogą się przyłączyć oprócz Legiona. Z tego co pamiętam aby była możliwa opcja pogodzenia ras, z ME2 musi być spełnionych kilka warunków. Z misji lojalnościowej Legiona, przeprogramowanie heretyków, z misji Tali oczyszczenie jej i nie wygnanie, pogodzenie jej z Legionem. Edytowane 22 Październik 2012 przez AXA 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The Ripper 9 Napisano 28 Październik 2012 panowie, jak ogolnie wyglada sprawa frameratu? czy patche cos poprawily? Bo zastanawiam sie czy zakupic cala trylogie jak wyjdzie, czy lepiej od wersji na ps3 mass effect trzymac sie z daleka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 28 Październik 2012 W 3 względem ME2 poprawili bardzo framerate. Jeśli jednak aż tak Ci to przeszkadzało to lepiej sobie odpuśc bo podejżewam, że ME2 będzie w formie niezmienionej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remmyhi 6 Napisano 28 Październik 2012 Hmm, rzeczywiście w 2 feramerate jest dużo gorszy. W 3 jest lepiej, ale za dobrze też nie jest. Czasami aż przykro... Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
The Ripper 9 Napisano 28 Październik 2012 hmmm spodziewalem sie ze w ME2 wlasnie bedzie dobry i stabilny framerate... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwines 95 Napisano 7 Listopad 2012 Bioware pamięta o ME3. Pod koniec miesiąca pojawi sie dlc Omega. Czyli walka z Cerberusem o omege. Pomagać nam będzie Aria i po cichu lifze na to że przyłączy sie ona do ekipy Sheparda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach