Skocz do zawartości
ONE

The Elder Scrolls V: Skyrim

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam jednak kupie sobie Skyrim'a na czarnulkę :) PC u mnie to już dosyć wiekowy i jest i chyba by eksplodował jakbym mu zaaplikował tą gre :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to TES Skyrim ma być docelowo na ps3 i xboxa 360 później będzie konwersja na pc. mój pc obliviona nie ciągnął więc wybór jest prosty byle napisy pl na konsoli były heh małe marzenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko zapowiada sie grubo, ubolewam nad brakiem poprawienia trybu TPP ale jesli story bedzie dobre i nie bedzie wiac nuda to jestem im to w stanie wybaczyc.

Jak to nie poprawili? Jest lepiej. Bohater nie "jeździ już na łyżwach".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to nie poprawili? Jest lepiej. Bohater nie "jeździ już na łyżwach".

To mi gwizda szczerze mowiac, o takich rzeczy sa mody :P, mi bardziej chodzilo o mozliwosc walki mniej wiecej z podobna efektywnoscia jak to jest w trybie FPP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi gwizda szczerze mowiac, o takich rzeczy sa mody :P, mi bardziej chodzilo o mozliwosc walki mniej wiecej z podobna efektywnoscia jak to jest w trybie FPP.

Na PC są mody, na PS3 nie, więc mi to nie "gwizda". ;) Choć nie, jednak mi to "gwizda", bo gram w FPP. ;)

Efektowność jest. Widziałeś walkę ze smokiem? Bohater efekciarskim wyskokiem i wbiciem miecza w łeb gada, zakończył walkę. Wszystko to pokazano w TPP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest już strona PL i pojawiaja się sprzedawcy w naszym kraju, mam nadzieje że będzie polonizacja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubie serię TES ale wydaje mi się że ludzie pokazali tylko najlepsze momenty. Coś mi się zdaje że po paru godzinach niektórym się znudzi. Jak sami twórcy mówili że świat będzie większy niż Oblivion to wyobraźcie sobie te przechadzki po 30 minut z jednego punktu do drugiego. Ten kto nie wciągnął się w świat poprzedniej cześci będzie miał ciężko również tutaj.

Mam nadzieje że premiera się nie opóźni chociaż również mam nadzieje że wyjdzie GOTY edition.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tych hucznych informacjach o tym jaki ich nowy engine jest zajebiaszczy spodziewalem sie wiekszych fajerwerkow a nie Obliviona z lekko poprawionymi teksturami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzasz. Jest lepiej, nawet dużo lepiej. Poprawione animacje i wygląd postaci. To co napisałeś, pasuje do krajobrazów, ale to imho wystarczająca zmiana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglosili to teraz juz ludzie zapomnieli ze w takich gra tym bardziej najwazniejsza jest fabula, opowiedziana historia, roznorodnosc itd. Teraz Wam tylko grafika i tekstury w glowach... Afff...

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglosili to teraz juz ludzie zapomnieli ze w takich gra tym bardziej najwazniejsza jest fabula, opowiedziana historia, roznorodnosc itd. Teraz Wam tylko grafika i tekstury w glowach... Afff...

No wiesz, ja teraz gram w TW2 i bardzo mi się podoba ale jakbym jeszcze mógł się dodatkowo pozachwycać odległymi widoczkami które są tak niemożebnie zblurowane i rozmyte, że widać tylko kolorowe kontury, to gra by wieeele zyskała. Ładna oprawa jest wisienką na torcie fabuły i gameplayu, chyba normalne, że chciało by się wszamać torta zaczynając od soczystej wiśni niż od śliwki robaczywki ;]

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, no każdy z nas będąc w np. górach widzi dokładnie teren oddalony o kilkadziesiąt kilometrów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, dobry masz wzrok? Bo ja np, w realu z 20 m. widze drzewo bardzo wyraźnie i ostro a w TW2 ni *uja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aff ludzie, naczucie sie wreszcie czytac ze zrozumeniem i najlepiej zapoznajcie jeszcze o z czyms takim: "nadinterpretacja cudzych wypowiedzi".

Przeciez dosadnie dalem do zrozumienia ze jestem niezadowolony ze zmian graficznych po tych hucznych informacjach o nowym enginie bethesdy. Nigdzie nie napisalem ze gra bedzie do dupy, ze jej nie kupie tylko dlatego iz ten aspekt mnie zawiodl lub ze grafika w tej grze to sprawa pierwszorzedna. Temat o grze jest po to aby wypowiadac sie o jej wszystkich aspektach z osobna lub razem, po co mam mowic cos co juz mowilem i co juz wiadomo [notabene ze gra bedzie zajebista] skoro moge od razu odniesc sie do tego co zostalo nam pokazane na filmiku wyzej, bo wybacz, ale wzmianki o fabule tam nie bylo, a gdyby byla, zaufaj, odnioslbym sie i do tego.

PS. A co do fabuly w grach rpg, zgodze sie, jednak w serii TES, glowne watki fabularne nie sa najwyzszych lotow, i tym bardziej nie sa dobrze opowiedzane. Sila tej gry drzemie troche gdzie indziej. Wiec skoncz.

Ładna oprawa jest wisienką na torcie fabuły i gameplayu, chyba normalne, że chciało by się wszamać torta zaczynając od soczystej wiśni niż od śliwki robaczywki ;]

O prosze, ten to rozumie.

PS. TW2 swietna gra, pozarla 30h mojego zycia i nie zaluje ;). Do dzis pamietam jak czytalem dziennik osadnikow na ostatniej wyspie, cos niesamowitego.

Przesadzasz. Jest lepiej, nawet dużo lepiej. Poprawione animacje i wygląd postaci. To co napisałeś, pasuje do krajobrazów, ale to imho wystarczająca zmiana.

Nie przesadzam, ale i tez sie nie martwie, modderzy sa w pogotowiu. Krajobrazy wygladaja koszmarnie, a imo krajobraz to bezapelacyjnie jeden z najwazniejszych aspektow graficznych gry z otwartym swiatem. Bo po co mi po hyper-giga teren, skoro wyglada jak pomietolony pejzaz malarza z parkinsonem (mam nadzieje ze ogarnieci zatrybia analogie).

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesadzasz. Aż tak źle nie jest. Nikt nie twierdzi, że jest super-hiper rewelacyjnie, ale bez przesady. "Koszmarne"? Też coś. ;)

Hehe, dobry masz wzrok? Bo ja np, w realu z 20 m. widze drzewo bardzo wyraźnie i ostro a w TW2 ni *uja :D

Nie wiem jak prezentuje się TW2, ale mój wzrok nie należy do tragicznych, w każdym razie po zamontowaniu niezbędnego sprzętu w oprawkach. :P

Wiadomo, że doczytywane elementy krajobrazu są irytujące, ale co na to można poradzić? PS3 tego nie pociągnie, ale zawsze pozostają komputery, które załatwią sprawę. Alu wspomniał też o moderach, których wkładu nie można przecenić. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Coś mi się zdaje że po paru godzinach niektórym się znudzi. Jak sami twórcy mówili że świat będzie większy niż Oblivion to wyobraźcie sobie te przechadzki po 30 minut z jednego punktu do drugiego.

Mistrzu, nie wiem czy wiesz, ale będzie opcja "szybkiej podróży", tak jak miała miejsce w Oblivionie, co nie zmienia faktu, że ja z niej korzystać nie będę.

W Morrowindzie to się dopiero nachodziłem, ja pi****le...nie miałem internetu, a żeby znaleść cel questa to musiałem się nie mało nachodzić i naszukać (w Morku nie było żadnych strzałek, pomocy do questów ani nic takiego, a bez internetu trzeba było sobie jakoś radzić :)).

Edytowane przez Tomo
§ I Pkt 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dzisiejszych czasach takie rozwiazanie by sie niestety nie sprawdzilo. Zostalismy zdominowani przez "niedzielniakow", ktorzy wszystko musza juz miec gotowe na tacy :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówili coś o tym skakaniu? Jak się nie będzie dało skakać to szlag trafi cały sandbox i trzeba będzie ścieżkami chodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to moim zdaniem zabiło Obliviona bo questy robiło się tak - teleport zabij/znajdz/pogadaj - teleport i odbierasz nagrodę .

Morrowind to była zupełnie inna bajka ile ja się tam nachodziłem naszukałem masakra ,ale dzięki temu poznałem wykreowany świat niemal w 100 % .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mieć aż metr a cena będzie nadal kosmiczna. Takie kolekcjonerki to tylko dla zagorzałych fanów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi