Skocz do zawartości
ONE

The Elder Scrolls V: Skyrim

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do osób które ukończyły wątek główny odnośnie wojny domowej

czy nieodwracalnie utraciłem możliwość wykonywania zadań dla stormcloacks bądź imperials jeśli doszło do pokojowego rozwiązania sprawy podczas wątku głównego

Jaki macie level mając już prawie wszystko wykonane (main, gildie, poboczne)

Wątek wojny domowej jest dostępny po ukończeniu MQ, tylko pytanie czy zależy ci na trofeach z niego, bo z jednym możesz mieć problem, zależy jakie forty oddałeś i komu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanko bo nie wiem czy tak powinno być? W lesie znalazłem domek a przed nim stał gość Black-Blair, pierwszy mnie zaatakował więc go zabiłem. Wszedłem do tego domu zabiłem resztę ludzi a mój towarzysz mówi mi, że nie powinno mnie tu być i nie mam z nim żadnych opcji dialogowych. Kim oni są?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyjdziesz z tego domku to raczej powinno być wszystko w normie. Ci najemnicy to raczej nikt specjalny.

Tak btw, to sposób dotyczący buga z Hadvarem nie podziałał. Cóż, always look on the bright side of life.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jestem nowy na Forum i chciałbym zadać pytanie dotyczące właśnie Skyrim.

Cały czas zastanawiam się nad zakupem Syrima, jednakże naczytałem się wiele o problemach związanych z płynnością na ps3 po przekroczeniu pewnego poziomu wielkości save po czym gra staje się podobno niegrywalna. Czytając jednak ten wątek zauważyłem że mało kto (o ile nikt) nie wspominał o większym problemie z płynnością. Kupno gry na PC odpada (za słaby sprzęt) i tu następuje moje pytanie lepiej poczekać i zobaczyć jak się rozwinie sprawa z błędami czy jednak nie powinienem aż tak bardzo obawiać się problemów i kupić wersję na ps3?

Będę wdzięczny za odpowiedzi zwłaszcza osób z nabitą dużą ilością godzin w Skyrimie w wersji ps3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie dot. Skyrima: Gra jest po angielsku. Mam 16 lat i jak na razie z angielskiego jestem bardzo dobry (wyrabiam się na 5). Chodzi mi o to czy z tym angielskim da się tam poradzić czy może jednak jest ciężko ze zrozumieniem fabuły i questów?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę wdzięczny za odpowiedzi zwłaszcza osób z nabitą dużą ilością godzin w Skyrimie w wersji ps3.

Ja! Ja! Weź mnie! Powyżej 100h się zalicza? :teehee:

Wiesz co, to zależy. Jeśli grałeś w jakieś inne TES i Ci się spodobały - to ja bym nie wytrzymał i kupił - na pewno fan może przymknąć na pewne rzeczy oko (zresztą do czasu, ale nieważne...). Ponadto jeśli lubisz takie gry jak Skyrim no i nie drażnią Cię taki ściny - w każdym razie nie tak żeby rzucić padem o ścianę - to kupuj na zdrowie, ale musisz wiedzieć że ta gra działa u każdego inaczej. Możesz mieć mało zwiech, możesz dostawać szału po dłuższym graniu. Generalnie jeśli nie jesteś jakoś napalony to możesz poczekać jeszcze trochę (w końcu za jakiś czas łatają grę) - a nuż będzie mniej błędów? A na cenie też możesz wyjść lepiej.

Ja tam ściny mogę wybaczyć (no, może nie całkiem ale jak już mówiłem mogę przymknąć oko) ale niewybaczalne są rzeczy uniemożliwiające zakończenie questa. Jeden taki bug mi się zdarzył i jestem teraz bardzo, ale to bardzo zły.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, dzięki za odpowiedź, poczekam może ktoś jeszcze się wypowie =]. Grałem w poprzednie części, a gatunek RPG to oczywiście mój ulubiony (zaczęło się od Baldur`s Gate :P) więc zależy mi na tej grze, zwłaszcza że od dosyć dawna nie było tak rozbudowanej. Zobaczę co inni powiedzą ale może dam rade wstrzymać się (chociaż do świąt =])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie te ściny tak irytują, że momentami mam ochotę cisnąć padem o glebę!!! Ale zaciskam zęby i gram dalej, i co ważne zauważyłem, że gra się tnie tylko w dzień więc gram tylko w nocy i w nocy też bardziej podoba mi się grafika. Więc w jakimś stopniu sobie można poradzić z tą grą :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na PC nie ma większych problemów przynajmniej u mnie, również nie ma żadnych ścinek przy dłuższym graniu. Mam 108 godzin i wywaliło mi na pulpit tylko 2 razy. Na PC jest o tyle lepiej że jeśli wystąpił jakiś poważny bug który nie pozwala dokończyć questa (np jak Joxer TeaMan co ma problem z olewającym go Hadvarem) to można wszystko poprawić za pomocą konsoli, kazdy quest ma kody którym można dokonywać kolejnych wpisów w dzienniku co pozwala ukończyć zabugowane zadania

Ja na szczęście nie musiałem nigdy korzystać z takiej opcji i mam nadzieje że do końca nie będę musiał. Gram bardzo ostrożnie. Mam chyba z 20 sejwów żeby mieć pewność że mogę dostatecznie się cofnąć jeśli coś się spartoli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska, gra klatkuje gdy macie natrzaskane w grze ponad 70godzin ... ale klaktuje po 3-4h od wlaczenia gry, bo na poczatku jest tak samo plynnie jak przy 1 levelu. Rozwiazanie jest banalne - restart konsoli i znowu mozna grac kilka godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska, gra klatkuje gdy macie natrzaskane w grze ponad 70godzin ... ale klaktuje po 3-4h od wlaczenia gry, bo na poczatku jest tak samo plynnie jak przy 1 levelu. Rozwiazanie jest banalne - restart konsoli i znowu mozna grac kilka godzin.

No tak ale nie u każdego, u mnie masakra. No i dając 220 zł za tą grę (w moim przypadku) to liczę na coś co raczej powinno dobrze działać. Jak już pisałem muszę grać gdy jest noc w grze bo wtedy sporadycznie tnie ale to i tak bez sensu!!! Spróbuje przejść główny wątek jeśli w ogóle da rade i wymienię to ''grę roku'' na Dark Souls - na xboxie genialnie się w nią grało a na ps3 jest ponoć dużo lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jest problem i to spory.. Czyli jednak sie zdecyduje na wersje xboxa, bo jeśli gra ma mi klatkowac, to nie bedzie raczej przyjemnie spedzony czas.

ps. dziękuje 3 kolegow za minusy, mam nadzieje ze 2 z was odpowie na pm, a do killa nie moge napisac. :)

Edytowane przez owNeD.bY.NeVA
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jest problem i to spory..

ps. dziękuje 3 kolegow za minusy, mam nadzieje ze 2 z was odpowie na pm, a do killa nie moge napisac. :)

Przez ostatnie kilka stron tylko o tym właściwie toczy się dyskusja a ty się głupio pytasz jak gra chodzi. W dodatku piszesz niechlujnego posta z błędami. Więc się ciesz, że dostałeś tylko 3 minusy.

A propo częstego savowania. Weźcie pod uwagę, że to zwiększa pojemność pliku z savem. Polecam też nie znosić wszystkich pierdół do domu i nie trzymać w skrzyni miliona bezużytecznego crapu. Wszystko to może mieć wpływ na szybkość działania gry, bo ewidentnie im większy save tym gra w jakiś sposób z tego korzysta i zamula.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, dobra. nie wypowiadam sie juz w tym dziale, poki nie przeczytam 20 stron wstecz kazdego tematu. mam szczescie ze tylko 3 minusy ? :) <z listosci glowa kiwa>. czołem, postępujcie tak dalej ludzie.

Edytowane przez kill
To masz jeszcze warna na poprawę nastroju za offtop.
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to nie wiem czym jest spowodowane to klatkowanie. Oglądałem filmik na yt gdzie pewna osoba zwyczajnie miała pokaz slajdów, a menu działało płynnie. Według jego relacji i wielu innych osób na forum Bethesdy zblokowane npce/moby spowalniały grę. Co ciekawsze to po zabiciu ich gra przestawała klatkować. Mam przegrane 120 godzin i odpukać nie ma takiej tragedii. Save zajmuje 9,2mb i utrzymuje się przy tej wartości, a czasami nawet spada poniżej 9mb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, dobra. nie wypowiadam sie juz w tym dziale, poki nie przeczytam 20 stron wstecz kazdego tematu. mam szczescie ze tylko 3 minusy ? :) <z listosci glowa kiwa>. czołem, postępujcie tak dalej ludzie.

Sam byłem modem i uwierz mi, że wściec się można, jeśli co chwila pojawia się to samo pytanie(a w tym temacie niemal na każdej stronie jest pytanie o płynność gry i o polską wersję na PS3) także nie dziw się, że moderatorzy, czy inni użytkownicy, którzy w tym temacie chcą się czegoś dowiedzieć nie wytrzymują już nerwowo. A co do twojej (złośliwej) uwagi na temat przeglądania 20 stron, to wystarczyło przeczytać kilka ostatnich i byś się wszystkiego dowiedział. Ale po co samemu się przemęczać, lepiej walnąć kolejnego posta i później mieć pretensje do całego świata, że się zostało zminusowanym.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko: czy Faendal ten myśliwy z pierwszej wioski jest do czegoś potrzebny na późniejszym etapie gry?! Bo zginął w walce ze smokiem!

I znowu coś!!! Teraz jak nurkuje, żeby zbadać ten zatopiony statek (już nie pamiętam gdzie on jest) to nic nie widać pod wodą, wszystko jest szare. Nurkowałem już nie raz i wszystko było ok. Miał ktoś coś takiego? Już nie wspomne, że zaliczyłem 2 razy zwieche przy tym nurkowaniu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuje kupić tą gierkę, i mam pytanie. Otóż, czy mamy dostępny tryb "survival mode"(trzeba jeść, spać i pić) taki jak w Falloucie New Vegas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuje kupić tą gierkę, i mam pytanie. Otóż, czy mamy dostępny tryb "survival mode"(trzeba jeść, spać i pić) taki jak w Falloucie New Vegas?

Zawsze mozna sobie to narzucic samemu :pardon:. Frajda jest, bo sam z tego korzystam :thumbsup: :turned:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm gram juz bardzo długo i nie miałem questa gdzie trzeba zbadać zatopiony statek <_<

Bo to nie żadna misja, swobodną eksploracje przeprowadzałem gdzieś to na północy było jak robiłem questa dla Companions.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi