Skocz do zawartości
Mkkala

Xbox 360 Czy Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

115 zł na miesiąc, kwartał, rok?

Jeśli RDR na PS3 odstaje od Xboxa to grajac na Xboxie musisz się czuć, jak w filmie. Bo na PS3 RDR wygląda rewelacyjnie.

Afrikan rzucaj dalej tymi minusami :rofl: :rofl:

Edytowane przez Anarch1946
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj. Cała wypowiedź jest anty-ps3.

No i czy ja tu napisałem że ps3 jest beznadziejne to była odpowiedz na posty faboji tylko jednej konsoli mieszają konsolę z gównem nawet nie znając jej możliwości to działa w obie strony tak samo bym napisał na forum xboxa 360

Poprostu nie nawadze jak ktoś miesza z gównem którąś konsol a nawet nigdy do niej pada nie trzymał,a gdyby ps3 bło dla mnie beznadziejne to nie grał bym na tej konsoli od ponad roku proste

UP chyba w wersji na ps3 zapomnieli dać trawy słyszałem że ta wersja jest uboższa ale żeby aż tak

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHA DLA TWOJEJ INFORMACJI NIE DAŁEM ANI JEDNEGO MINUSA JESTEŚ ŚMIESZNY POROSTU :laugh::laugh::laugh::laugh:

Edytowane przez afrikan
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RDR na ps3 nie odstaję od wersji na x360 aż w takim stopniu jak mafia, ale jeżeli grałeś w rdr na ps3 i zagrałbyś na x360 to odczujesz tą różnice czyli przede wszystkim wyższą rozdzielczość i większą ilość szczegółów no i AA

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są gusta i guściki. Zarówno PS3 jak i XBOX ma ma swoich zwolenników i przeciwników.

Każda osoba którą dopadł dylemat co kupić powinna zadać sobie samemu jedno proste pytanie. Do czego ma służyć konsola? Tylko do Grania ( pomijając exy na dane konsole) - bierz XBoxa natomiast jeśli ktoś wolałby mieć kombajn na którym nie tylko pogra, poserfuje ale również poogląda filmy na Blu-Ray'u oraz ma na to sałatą niech bierze PS3. I ot cała filozofia :)

I tyle w temacie. Mnie jakość gier na PS3 w zupełności odpowiada, a do tego mam rzeczy typu Blu-ray i przeglądarka.

Dziękuję i dobranoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tyle w temacie. Mnie jakość gier na PS3 w zupełności odpowiada, a do tego mam rzeczy typu Blu-ray i przeglądarka.

Dziękuję i dobranoc.

No i oto chodzi tobie się dobrze gra na ps3 to graj :thumbsup:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dyskusja nadal będzie przebiegać w podobnym tonie, to trzeba będzie temat zamknąć. Forum to miejsce dla ludzi kulturalnych, potrafiących uzasadnić swoje zdanie bez pyskowania na drugą osobę chamskimi epitetami.

Także proszę dwa razy pomyśleć zanim się coś napisze, no chyba, że jednorazowe wylanie swoich frustracji i kompleksów w cyfrowej formie jest dla kogoś ważniejsze niż ban.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i bardzo proszę widać że na tym forum są nie tylko zaślepieni fanatycy ale i ludzie potrafiący wyrazić obiektywną opinie na temat dwóch platform. Plusik dla kolegi powyżej ok.gif

Mam tylko nadzieje, że już nie pojawią się posty typu "kolcek ssie bo za granie po necie trzeba płacić" , bo zarówno ja jak i afikan i bellatrix myślę że udowodniliśmy że gold to nie tylko możliwość grania online. Jak to mówią płacisz wymagasz hehe teehee.gif tak jest i w tym przypadku.

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też dałem plusik jak widać są jeszcze ludzie którzy umieją normalnie się wypowiedzieć,i co najważniejsze posiada obie konsole :thumbsup:

Edytowane przez afrikan
  • Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bellatrix, RufusPL, afrikan god bless you guys :thumbsup:

po wypowiedzi Bellatrixa chyba zainwestuje w parę gier na wii i wreszcie zacznę grać na tej konsoli

kurde abonament na x'sie mi sie kończy :confused:

Edytowane przez erwines
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbiegając nieco od tematu: czy ktoś z posiadaczy Xbox'a gra w PES-a 2011, czy online występują lagi, opóźnienia? Bo na PS3 generalnie jest dużo lepiej niż w edycjach 2009 i 2010, ale zdarza się jeszcze że trafi się mecz, że zawodnicy reagują z opóźnieniem i tnie. Mam neta 6Mb a czasem jest tak źle że odechciewa się grać. Jak miałem 1Mb to mogłem grać w NHL od EA w drużynach 5 na 5 i nie było żadnych problemów. W FIFIE na łączu 1 Mb też bez problemów grałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mafia 2 odstaje bardzo na ps3

A co do trawy to chyba im się nie chciało robić na ps3 bo jakoś wątpię żeby ps3 już nie dało rady tego ogarnąć....

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odbiegając nieco od tematu: czy ktoś z posiadaczy Xbox'a gra w PES-a 2011, czy online występują lagi, opóźnienia? Bo na PS3 generalnie jest dużo lepiej niż w edycjach 2009 i 2010, ale zdarza się jeszcze że trafi się mecz, że zawodnicy reagują z opóźnieniem i tnie. Mam neta 6Mb a czasem jest tak źle że odechciewa się grać. Jak miałem 1Mb to mogłem grać w NHL od EA w drużynach 5 na 5 i nie było żadnych problemów. W FIFIE na łączu 1 Mb też bez problemów grałem.

Nie na xbox live lagi to rzadka przypadłość w każdej grze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o zamknięcie tematu, już wszystko zostało powiedziane czy warto czy nie warto kupic xbox czy ps3. W tej chwili wszystko jest powtarzane 10 razy a zwykłe argumenty są odbierane przez fanboyów jako prowokacja. Proponuję w zamian stworzyć nowy temat " czy warto kupić nowego PC" :D

Edytowane przez pawellol
  • Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy warto mieć Xboxa 360?Jako,że miałem PS3 (kupię ponownie zapewne w okolicach grudniowych świąt) ,a teraz mam konsolę M$,napiszę,że:

Warto,ponieważ:

-gry można zainstalować na dysku,co nie "męczy" lasera/w PS3 chyba wszystkie gry śmigają z płyty,przez co płyta jest"mielona" non stop

-fajnie wyważony,ergonomiczny pad

-Forza,Alan Wake,Metro 2033 (jest też na PC,ale piszę tu tylko o graniu na konsolach+TV)

-fajny dashboard

-krótkie i szybkie uaktualnienia

-zazwyczaj ładniej wyglądające gry niż w PS3,choć są to raczej małe detale

Nie warto,ponieważ:

-zbyt głośna (zasilacz)/PS3 śmiga cichuteńko,bynajmniej mój 80 GB Fat

-płatny multiplayer (ja gram tylko w single,więc mi to nie przeszkadza)

-za duże pudełko z grą i ten zielony kolor/ w PS3 gry są w małych,poręcznych,przezroczystych pudełkach,co wygląda bardziej profesjonalnie (wiem,liczy się zawartość,ale dla kolekcjonerów czy wzrokowców to raczej mało atrakcyjnie wyglądający gadżet)

Czyli tak naprawdę sprawa rozchodzi się o exclusivy na daną konsolę,jak choćby Forza vs. GT5,Uncharted vs. Alan Wake.Najlepiej mieć obie konsole oraz 48-godzinną dobę,by móc ogrywać i cieszyć się grami na obie konsole.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy warto mieć Xboxa 360?Jako,że miałem PS3 (kupię ponownie zapewne w okolicach grudniowych świąt) ,a teraz mam konsolę M$,napiszę,że:

Warto,ponieważ:

-gry można zainstalować na dysku,co nie "męczy" lasera/w PS3 chyba wszystkie gry śmigają z płyty,przez co płyta jest"mielona" non stop

-fajnie wyważony,ergonomiczny pad

-Forza,Alan Wake,Metro 2033 (jest też na PC,ale piszę tu tylko o graniu na konsolach+TV)

-fajny dashboard

-krótkie i szybkie uaktualnienia

-zazwyczaj ładniej wyglądające gry niż w PS3,choć są to raczej małe detale

1.Na ps3 zgrywa się cześć gier i walce nie męczy tak ps3, laser w ps3 jest mało awaryjny.

2.Kwestia gustu ja grałem na ps1, ps2 a teraz na ps3, ale jak byłem u kolegi to mi ten pad w ogóle nie pasował, jest ciężki i te wystające baterie z pada, i ten krzyżak porażka.

3.Na ps3 też są fajne exy

4.Nie wiem tylko widziałem.

5.Nie mam pojęcia.

6.Czy w grach teraz liczy się TYLKO grafika ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety na to wygląda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-cena (x jest tańszy)

Czymś trzeba przyciągnąć ludzi.

-kinect (który jest całkiem całkiem)

Ale tytułó jest mniej i są gorsze niż na move

3D które jest niewypałem

imo 3D jest ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Na ps3 zgrywa się cześć gier i walce nie męczy tak ps3, laser w ps3 jest mało awaryjny.

2.Kwestia gustu ja grałem na ps1, ps2 a teraz na ps3, ale jak byłem u kolegi to mi ten pad w ogóle nie pasował, jest ciężki i te wystające baterie z pada, i ten krzyżak porażka.

3.Na ps3 też są fajne exy

4.Nie wiem tylko widziałem.

5.Nie mam pojęcia.

@Grenaco?

podaj mi choć JEDNO zdanie,gdzie napisałem,że liczy się dla mnie grafika?Tylko pisałem o tym,że w przypadku gry "X" zazwyczaj lepiej graficznie wypada Xbox.I tyle.Pisałem to jakby do ludzi,dla których grafika jest ponad klimat.Wyobraź sobie,że moje początki z grami były pod koniec la 80tych (Atari 65XE,Atari 1040ST,Amiga 500),gdzie większość użytkowników tego portalu dopiero była "w planach" ,wymawiała pierwsze słowa lub chodziła do piaskownicy (bez urazy oczywiście).Wtedy grafika była umowna,więcej było wyobraźni,więc jak się może już domyślasz grafika dla mnie się nie liczy,bo przez to skreśliłbym takie gry jak: Alpha Protocol, Duke Nukem Forever, Mercenaries 2 -World In Flames,Kane &Lynch 2, Dark Void czy choćby Nier,w które to gry zagrywam się już dziesiątki godzin,a grafika jest delikatnie mówiąc średniawa,co mi w niczym nie przeszkadza.Jeśli chodzi o awaryjność laserów to nie mam zdania,ale z tego co pamiętam,to po sesji z PS3 płyty były bardzo gorące przez co zdarzyło mi się,że nadpękła płyta z GTA4 i zatrzymałem się na 94% gry i koniec..O exclusivach pisałem,że tak naprawdę to raczej one decydują o kupnie konsoli lub jaką konsolę posiada większość naszych znajomych.

@hater

To,że konsola M$ jest tańsza,to nie znaczy,że gorsza,tylko widocznie taka jest polityka firmy i najwyraźniej mogą sobie pozwolić na obniżkę cen nie patrząc czy cena konkurencyjnych konsol jest wyższa.Co do tych kontrolerów (mam tylko Mova), to widząc jakie wychodzą gry na nie,to dla mnie jest to porażka.Był wielki hype,a teraz cisza Jak pisałem w moim poprzednim poście,również w okolicach zimy zakupię ponownie PS3 i będę się cieszył obiema konsolkami,bo choć jest praca,rodzina,obowiązki,to jednak na szczęście udaje się wyselekcjonować trochę czasu na nasze hobby.

pozdrawiam

Edytowane przez trick76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pier@%#$*&

błagam was zamknijcie w pizdu ten temat bo to nie ma sensu

ciągle tylko sie sprzeczacie o byle gówno

to nie ma sensuuu

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Grenaco?

podaj mi choć JEDNO zdanie,gdzie napisałem,że liczy się dla mnie grafika?Tylko pisałem o tym,że w przypadku gry "X" zazwyczaj lepiej graficznie wypada Xbox.I tyle.Pisałem to jakby do ludzi,dla których grafika jest ponad klimat.Wyobraź sobie,że moje początki z grami były pod koniec la 80tych (Atari 65XE,Atari 1040ST,Amiga 500),gdzie większość użytkowników tego portalu dopiero była "w planach" ,wymawiała pierwsze słowa lub chodziła do piaskownicy (bez urazy oczywiście).Wtedy grafika była umowna,więcej było wyobraźni,więc jak się może już domyślasz grafika dla mnie się nie liczy,bo przez to skreśliłbym takie gry jak: Alpha Protocol, Duke Nukem Forever, Mercenaries 2 -World In Flames,Kane &Lynch 2, Dark Void czy choćby Nier,w które to gry zagrywam się już dziesiątki godzin,a grafika jest delikatnie mówiąc średniawa,co mi w niczym nie przeszkadza.Jeśli chodzi o awaryjność laserów to nie mam zdania,ale z tego co pamiętam,to po sesji z PS3 płyty były bardzo gorące przez co zdarzyło mi się,że nadpękła płyta z GTA4 i zatrzymałem się na 94% gry i koniec..O exclusivach pisałem,że tak naprawdę to raczej one decydują o kupnie konsoli lub jaką konsolę posiada większość naszych znajomych.

Co z tego że płyty się w ps3 grzeją ? to nie znaczy że laser siada lub jest słaby... Nagraj sobie jakąś grę na pc lub graj długo z płytą to zobaczysz że na pc też się grzeją to normalne :rolleyes:

A co do grafiki, to ja zrozumiałem że dla ciebie trochę lepsza grafika to duuuuży plus dla xbo'x. Ja też zagrywałem się na atari w takie hity jak road race :sweat:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w jaką stronę zmierzają gry, jest oczywiste. Grafika na tyle realna żebyśmy się czuli jakbyśmy oglądali film. Może wówczas gdy to osiągniemy, twórcy skupią się na fabule, innowacjach itp.

Grafika to sprawa dla mnie zawsze drugorzędna. Uwielbiam stare klasyki z PSone w które za dzieciaka się zagrywałem. Mają swój klimat. Proste, ale to zbyt trudne do osiągnięcia dla twórców.

Polecam grę Vandal Hearts II :) Osobiście gram na emulatorze, ale jeśli ktoś ma PSone to jeszcze lepszy klimacik :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wy :wallbash: już wszyscy :wallbash: boże ile ten temat można ciągnąć :wallbash:!! czy tak trudno jest wam :wallbash: pojąć że obie konsole są dobre mają zarówno swoje plusy jak i minusy,jak ktoś nie ma obu konsol to niech lepiej się nie wypowiada.A jak wam :wallbash: przeszkadza że płyty się grzeją od grania to nie wkładajcie ich do konsoli tylko lodówki wtedy będą chłodne,jak powszechnie wiadomo nie ważne cy to xbox,ps3 czy pc płyta zawsze będzie nagrzana po wyjęciu z napędu

Mam wielką prośbę do moderatorów:kila,tomo lub kogo kolwiek żeby zamknął już ten temat wszystko zostało powiedziane na poprzednich stronach

Edytowane przez kill
No bez przesady z tym mięchem.
  • Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi