Tomo 11882 Napisano 18 Styczeń 2011 Little Big Planet 2 Trofea Poradnik Informacje ogólne: Ilość trofeów: x1 x3 x7 x36 Ilość trofeów offline: 18 Ilość trofeów online:29 Trofea możliwe do pominięcia: brak Czas do zdobycia platyny: 7 dni Ilość podejść niezbędnych do 100%: 1-X razy 100% Complete / Ukończone w 100% Zdobądź wszystkie trofea LittleBigPlanet2, Complete Da Vinci's Hideout / Ukończ Kryjówkę Da Vinci Complete Victoria's Lab / Ukończ Laboratorium Wiktorii Complete The Factory Of A Better Tomorrow / Ukończ Fabrykę Lepszego Jutra Complete Avalonia / Ukończ Avalonię Complete Eve's Asylum For The Mentally Alternative / Ukończ Azyl Ewy dla Mentalnie Innych Complete Story Mode / Ukończ tryb opowieści Nie jest to nic szczególnie wymagającego, należy przejść całą fabułę, przy graniu bez ganiania za bańkami i innymi osiągnięciami można spokojnie to zrobić nawet na jednym posiedzeniu. Ace Story Mode / As trybu opowieści Wymaksuj wszystkie poziomy opowieści, w każdym levelu są do zdobycia trzy osiągnięcia Złota głowa Sackboya - za ukończenie levelu Złoty pik - za ukończenie levelu bez utraty życia Złota sakiewka - za zebranie 100% baniek w levelu Nie trzeba ich robić naraz, czasem to nawet niemożliwe. Ikonki pojawiają się na danym poziomie i widoczne są z kapsuły. Do odblokowania pucharku musimy zgarnąć wszystkie ikonki na wszystkich levelach. Uwaga na niektórych mini etapach końcem levelu jest śmierć sackboya, w nich nie ma możliwości na odblokowanie złotego pika. Aces In Spades / As nad asami Do tego osiągnięcia należy przejść 10 leveli pod rząd i w żadnym nie zginąć, poniżej lista poziomów które w odczuciu graczy uznano jako najłatwiejsze do w/w zadania; Lista etapów Są to levele w które w poradnikach wykazano jako najłatwiejsze do przejścia bez utraty życia: * 1) Kryjówka Da Vinci - Test nowicjusza * 2) Kryjówka Da Vinci - Chwytaj i bujaj * 3) Kryjówka Da Vinci - Kotwiczkowy szał * 4) Kryjówka Da Vinci - Test męstwa * 5) Kryjówka Da Vinci - Test końcowy * 6) Laboratorium Wiktorii - Pociąg pułapka * 7) Laboratorium Wiktorii - Brzęki i stuki * 8) Fabryka Lepszego jutra - Gdakanie zasad * 9) Avalonia - Akademia arcygroźnych armat Avalona * 10) Azyl Ewy - Na gąsiennice * 11) Fabryka Lepszego jutra - Rury marzeń (rezerwowy) I jeszcze niespodzianka, dwa triki które umożliwiają kontynuowanie tworzenia łańcucha 10 asów nawet gdy zginiemy gdzieś po drodzę: Metoda numer 1 1. Po zdobyciu Asa wciskamy :start: wchodzimy w OPCJĘ > PROFIL > BACK UP PROFILU 2. Jeśli zginiemy to ponownie wciskamy :start: wchodzimy w OPCJĘ > PROFIL > IMPORT PROFILU 3. Po każdym kolejnym zdobytym 'ace' powtarzamy krok numer jeden 4. Po każdym zgodnie sackboya powtarzamy krok numer dwa Metoda numer 2 Jeżeli zginiecie, bardzo szybko wciśnijcie :start: następnie :psbutton: i wyjdźcie z gry. Spowoduje to że gra nie zapisze porażki i po ponownym uruchomieniu możemy dalej kontynuować dobijanie kolejnych asów. Prize Collector / Kolekcjoner skarbów Zbierz 50% baniek z nagrodami w trybie opowieści, jedno z łatwiejszych trofeów z kolekcjonowania. 50% baniek powinno wpaść przy pierwszym przechodzeniu fabuły. 10 Story Versus Wins / 10 zwycięstw w rywalizacji Zwycięż na 10 poziomach rywalizacji w trybie opowieści przeciw co najmniej 1 graczowi offline, do pucharku niezbędny jest drugi Pad, lub cokolwiek co może go zastąpić. Ważne tylko aby pojawił się drugi sackboy offline, jeśli już mamy kompana odpalamy poziomy z rywalizacją i dokopujemy drugiej stronie. Jeśli nie masz drugiego pada to przydatny może być np: kontroler move lub adapter USB do gitary/perkusji, urządzenia nie pozwalają na sterowanie jednak spowodują że przeciwnik się w ogóle pojawi. Multiplier 5x / Mnożnik 5x Uzyskaj mnożnik 5x w poziomie trybu opowieści. Kolejny z pucharków który powinien wpaść przy normalnym przechodzeniu fabuły. Multiplier 10x / Mnożnik 10x Analogicznie do powyższego, najprościej do uzyskania w lokalizacjach z dużą ilością baniek w jednym miejscu. Trofeum nie powinno być problemowe, do zdobycia w przynajmniej kilku lokalizacjach. Scoreboard 50% / Górne 50% tablicy wyników Patrz trofeum; Scoreboard 25% / Górne 25% tablicy wyników Scoreboard 25% / Górne 25% tablicy wyników Uplasuj się na górnych 25% tablicy wyników poziomu opowieści, nie jest to trudne zadanie zważywszy na ilości znajdujących się tam użytkowników i różnorodność osiąganych wyników. Wystarczy przechodząc level dobrze wyzbierać znajdujące się w nim bańki i pucharek powinien wpaść bez problemu. Monster Masher / Pogromca potworów Po prostu zabij 20 kreatur kręcących się po levelach trybu opowieści. Mortal Coil Shuffler Extraordinaire / Specjalista od reinkarnacji Antyskillowy pucharek do odblokowania którego musimy zginać minimum 20 razy w trakcie przechodzenia jednej z plansz, dobrze pamiętać że większość checkpointów ma ograniczoną ilość odrodzeń więc wykonywanie pucharku powinno być rozrzucone na całą planszę. Dive In 25 / 25 w ciemno Wystarczy losowo wpaść do 25 leveli, nie musimy nawet ich kończyć, wystarczy spędzić w etapie aktywne 10s, jeżeli wpadniesz do pustego levelu to również zaliczy Ci zagranie na nim. Trofeum bywa upierdliwe za sprawą problemów z łączeniem się z innymi graczami, można wybrać więc wyszukiwarce coś co nazwano bodajże "pudełko szczęścia" czy coś w tym rodzaju, tam niemal zawsze jest zero graczy on-line, wchodząc do etapów przez szczęśliwy traf również zaliczymy sobie ten pucharek. Play 25 Community Levels / Rozegraj 25 poziomów społeczności Patrz pucharek; Play 75 Community Levels / Rozegraj 75 poziomów Play 75 Community Levels / Rozegraj 75 poziomów Zagraj na 75 poziomach społeczności, dobrym sposobem na szybkie zaliczenie trofeum jest wyszukiwanie etapów z LBP1 o nazwie "share" to poziomy w których po odpaleniu od razu wpadamy na metę, większość z graczy publikowała po 20 identycznych poziomów i są one nadal dostępne, wystarczy więc odszukać 4 takich autorów by bardzo szybko dobić 75 zagrań. Actually Quite Good / Całkiem nieźle Na minimum 5 poziomach społeczności uplasuj się w górnych 25% tabeli wyników (co najmniej 50 graczy musi być już klasyfikowanych na liście). Play 5 Versus Levels / Rozegraj 5 poziomów rywalizacji Wyszukaj na community poziomów oznaczonych jako versus i zagraj na przynajmniej pięciu z nich. Można to wykonać online z kimś przypadkowym lub też po prostu wejść do levelu mając podłączone 2 pady. 25 Online Versus Wins / 25 wygranych rywalizacji Trofeum do zaliczenia tylko poprzez online, nie da się go zrobić używając dwóch padów. Żeby je odblokować należy zwyciężyć na 25 poziomach rywalizacji. Sugeruję poziom "X Game" level jest dość krótki i pozwala na szybkie wbicie trofeum np: z kimś na ustawce. U Know U A Playa / Pilny z Ciebie gracz, Ziom Wystarczy namiętnie grać w levele community. Nie da się zaliczyć pucharku samym przebywaniem online, musimy grać w plansze i do tego naciskać guziki, poruszać się. A Game A Day Keeps The Doctor Away / Jedna gra dziennie utrzyma Cię w zdrowiu Należy przez 7 dni codziennie grać w LBP2, oczywiście nie jest wymagane granie przez cały dzień czy choćby godzinę. Wystarczy że każdego dnia tygodnia przynajmniej na chwilę uruchomimy grę. Who Needs Breakfast? / Po co komu śniadanie? Uruchom grę LBP2 przed godziną 9:00 rano, Just... One... More... Go... / Jeszcze tylko jeden poziom, mamo! Uruchom grę LBP2 po godzinie 21:00, Grapple Hooked / Połączyła nas kotwiczka Stwórz łańcuch czterech graczy połączonych kotwiczkami, dość upierdliwe zadanie z uwagi na niesforność wymaganego do niego asortymentu. Kotwiczka nie zawsze przypina się tam gdzie byśmy chcieli i niekiedy trzeba próbować kilkakrotnie. Aby ułatwić sobie zadanie należy po pierwsze mieć w grze pełny skład 4 sackboy'ów, kombinacja dowolna; 4 graczy online lub choćby my sami i 4 pady Pierwszy łapie się czegoś i podciąga maksymalnie skracając swoją kotwiczę, kolejny staje pod nim i przyczepia do niego swoją kotwiczkę również po udanym trafieniu maksymalnie skracając jej linkę. Kolejne dwa szmaciaki wykonują czynność analogicznie do drugiego z opisanych. Po stworzeniu łańcucha z 4 szmaciaków można rozciągać linki i mieć sporo frajdy z wspólnego bujania się. Sugeruję nie przerywać łańcucha do momentu zaliczeniu pucharku. Turbo Slapper / Turbo Plaskacz Po pierwsze jak zrobić plaskacza? Proste! przytrzymujesz przycisk odpowiedzialny za sterowanie łapką sackboya (L1/R1) i trzymając wciśnięty zaczynasz energicznie machać odpowiednim do wciśniętego przycisku analogiem (lewy do L1, prawy do R1). Po dosłownie 3-4 ruchach gałką szmaciak wali "z liścia" Aby zaliczyć osiągnięcia turbo slapper musisz w jednym momencie walnąć więcej niż jednego z kolegów. Zadanie banalne o ile kompani pozwolą się walnąć. Snapy Dresser / Modniś Trofeum za czynność którą setki razy wykonamy w LBP2, wystarczy zmienić ubranko na naszym małym bohaterze i pucharek od razu zostanie odblokowany. 10 Minutes of Create / 10 minut tworzenia Patrz trofeum; 1440 Minutes of Create / 1440 minut tworzenia 1440 Minutes of Create / 1440 minut tworzenia Jedno z najbardziej czasochłonnych trofeów w LBP2, do jego zaliczenia musimy spędzić aktywne 24h w edytorze plansz, aktywne oznaczają że musimy cały czas coś robić; czyli naciskać jakieś guziki, do wykonania tego zadania musimy więc spędzić w edytorze znacznie więcej niż dobę, czas kiedy przemieszamy się po swojej planszy oglądając ją i zastanawiając się jak tu jeszcze coś upiększyć jest bowiem zaliczany do nieaktywnego. Poniżej kilka obalonych i potwierdzonych mitów na temat tego trofeum; Wystarczy wejść do edytora plansz i pozostawić włączoną konsolę na 24h - NIE DZIAŁA Można gumka spiąć analogi tak aby szmaciak latał w kółko po otwartej przestrzeni - NIE DZIAŁA Wystarczy przynajmniej raz na 30s otworzyć i zamknąć podręczne menu pop-it wciskając :square: - DZIAŁA Można więc skorzystać z trzeciej wskazówki, najprościej więc odpalić edytor, usiąść wygodnie przed TV i cały czas co kilka sekund wciskać :square: Nie musimy w tym czasie nawet mieć odpalonego TV na LBP2, można oglądać sobie film i po prostu ćwiczyć palce na jednym z wspomnianych przycisków pada. Od siebie polecam jednak inne rozwiązanie które sam wypróbowałem i również potwierdzam że działa. Zakupiłem bowiem za ogromną kwotę 29zł pada do Ps2/Ps3 firmy VAKOS który posiada przycisk TURBO (AUTO-FIRE) Po podłączeniu pada odpaliłem edytor, uruchomiłem na padzie funkcję TURBO (jedno naciśnięcie przycisku) i zablokowałem wykałaczką :square: tak by cały czas był wciśnięty. To spowodowało że szmaciak cały czas otwierał i zamykał menu pop-it. Aby nie męczyć konsoli rozbiłem wbijanie pucharku na 3x8h (mniej więcej), zazwyczaj na noc lub gdy byłem w pracy. Update 30.09.2012: Więcej o padzie Turbo tutaj Community Spirit / Wspomaganie społeczności Wystarczy opublikować jakikolwiek poziom, po odpaleniu edytora zapisz swój level (to może być nawet pusta plansza), następnie będąc na swojej planecie naciśnij trójkąt na zapisanej planszy i wybierz opcję; publikuj. 50 Unique Players / 50 unikalnych graczy Na opublikowanych przez Ciebie poziomie musi zagrać 50 różnych osób; nie muszą go ukończyć, nie muszą go oceniać, nie muszą zostawiać komentarzy, nie muszą też dawać Yes czy Boo, Wystarczy że chociaż go uruchomią i spędzą w nim nawet 1s. Z uwagi na ilość publikowanych leveli w świecie LBP trofeum jest trudne do zdobycia bez odpowiedniej reklamy, jeżeli więc zrobisz już jakiś etap to pochwal się nim np: w tym temacie forum. Jeżeli chcesz jednak szybko odblokować pucharek to sugeruję inne rozwiązanie; Poświęć jedno popołudnie i graj w świeże levele na community (tylko nowe po publikacji), odpalaj level i wychodź jeśli chcesz skrócić czas na zdobycie pucharku, w każdym pozostawiaj komentarz P4P z dopiskiem "please visit my lvl" lub czymś zbliżonym. Ja w ten sposób dobiłem w jedno popołudnie brakujące 50 zagrań. Long Term Publisher / Długi okres publikacji Po opublikowaniu levelu nie usuwaj go z communitu, po 7 dniach od daty umieszczenia go w sieci trofeum odblokuje się samoczynnie. A Series of Tubes / Twoja własna historia Użyj Łącznika poziomu, aby połączyć dwa opublikowane przez Ciebie poziomy. Łącznik dostępny jest w narzędziach edytora, po wykonaniu samouczka będziesz z pewnością mógł go odszukać i poprawnie użyć. Trofeum odblokowuje się od razu po opublikowaniu dwóch leveli połączonych w/w sposobem. Custom Badger / Własna odznaka Stwórz własną odznakę dla Twojego poziomu ze zdjęcia z PlayStation®Eye lub zdjęcia zrobionego w grze. W trakcie grania użyj aparatu do sfotografowania dowolnego elementu gry, następnie dzięki narzędziom edytora stwórz własną odznakę ozdabiając ją zrobioną przez Ciebie fotografią. Step into my Arena / Podejmij me wyzwanie Nie musisz się trudzić w wymyślanie poziomu z rywalizacją, analogicznie do pucharka Community Spirit / Wspomaganie społeczności wystarczy publikacja levelu, tworząc nową planszę nadaj jej więc odpowiedni atrybut; poziom rywalizacji. Po opublikowaniu go w świecie LBP2 trofeum odblokuje się samoczynnie. Teacher's Pet / Prymus Należy odfajkować wszystkie lekcje samouczka, można je oglądać lub tylko odznaczyć jako obejrzane, jeśli jednak nie grałeś w LBP to sugeruję zapoznać się z zasadami działania edytora. To genialne urozmaicenie tej gry daje czasem więcej frajdy niż samo granie w czyjeś etapy. 40 Yays or Boos / 40x Hurra lub Buu Patrz trofeum; 160 Yays or Boos / 160x Hurra lub Buu 160 Yays or Boos / 160x Hurra lub Buu Oceń pozytywnie lub negatywnie 160 etapów na community, żeby ocenić level nie musimy go ukończyć, wystarczy uruchomić jakiś etap i dać mu uśmiechniętą lub smutną buźkę sackboya, czynność należy wykonać aż 160 razy, wykonywanie pucharku można jednak połączyć z innymi trofeami z ogrywanie plansz społeczności np: przy 75 zagraniach w etapy z rywalizacją. Journalistical / Recenzent W dowolnym z zagranych etapów społeczności pozostaw recenzję po jego ukończeniu. Paparazzo / Paparazzi Opublikuj jedną z wykonanych samodzielnie fotografii; w tym celu odszukaj fotkę w menu pop-it i po uzyskaniu dostępu do opcji zdjęcia (trójkąt) wybierz funkcje opublikuj. The Votarator 5 / Aktywnie głosujący 5 Patrz trofeum; The Votarator 50 / Aktywnie głosujący 50 The Votarator 50 / Aktywnie głosujący 50 Oceń 50 nowych poziomów społeczności, w tym celu wyszukaj przynajmniej 50 nowych leveli na community i pozostaw na nich swoją ocenę, ważne aby były to nowe etapy na których zagrało mniej niż 10 osób. A Dip In The Stream / Stare śmieci Zagraj na poziomie twojej Niedawnej aktywności, aby tego dokonać wejdź z poziomu kapsuły w swoje ostatnie aktywności i uruchom przynajmniej jeden z leveli z listy ostatnio ogrywanych. Pucharek wpadnie od razu po uruchomieniu się planszy. Uber Prize Collector / Mistrz kolekcjonerstwa Każdy kto grał w LBP wie że to jedno z bardziej czasochłonnych zadań w świecie szmaciaków. Musimy do jego odblokowania odszukać wszystkie prize bubbles ukryte w całej fabule. W LBP2 jest to o tyle trudne że mamy mnóstwo mini leveli w formie małych gier arcade które będą wymagały od nas sporej ilości punktów do uzyskania wszystkich nagród. Część z nich jest naprawdę upierdliwa i wymaga sporego skilla, ułatwieniem może okazać się możliwość grania na nich z kimś z on-line kto może mieć więcej umiejętności i odblokuje nam nasze nagrody. Analogicznie do części pierwszej w dwójce mamy również lokalizację x2, x3, x4 wymagające odpowiedniej ilości graczy do ich przejścia. Jedno z zadań x4 z rzucaniem bomb z czasowym zapalnikiem napsuło mi sporo krwi i jeśli nie macie zdolności szybkiego poruszania się szmaciakiem to sugeruję odpuszczenie sobie tej miejscówki do czasu nabrania wprawy. W przypadku problemów z jakimś etapem zawsze można skorzystać z youtube, wpisując nazwę planszy w wyszukiwarkę powinniście odszukać filmik prezentujący wszystkie ukryte w niej nagrody. 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pysio102 8 Napisano 19 Styczeń 2011 nikt nie gral w lbp2? chyba ze tak ich wciagneło ze nie maja czasu tu zajzec 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goTomek 1 Napisano 20 Styczeń 2011 Grał, grał, pół nocy (prawie całą ;) ) nie spałem przez Szmacianka ;) Sam skończyłem pierwszy świat - kryjówkę Davinci, wcześniej z synem we dwóch (na jego profilu, bo też zbiera pucharki) doszliśmy do połowy następnego - czym dalej tym mroczniej ale i bardziej ciekawie. Ciężkie będzie srebrne trofeum Scoreboard 25 - znaleźć się w pierwszej ćwiartce na liście w poziomie z gry (nie społecznościowym). Łatwo juz było, gdy było mało grających, teraz wyniki są wyśrubowane, choć może z upływem czasu więcej będzie też takich co będą kończyć z wynikiem w drugiej połowie listy wyników, na razie grają ci co im najbardziej zależało na LBP2 więc podbijają. Grę przyniosłem do domu wczoraj po południu, najpierw dorwał się syn (w sumie to dla niego ;) ) i bez problemu zrobił 25% - inna rzecz że mój 9-cio latek znacznie lepiej posługuje się padem niż ja ;), potem wieczorem, z podobnym wynikiem załapałem się tylko do 50%. Ogólnie jest fajnie, ale zostawiam Szmacianke młodemu i wracam tłuc wszystko co się rusza w Borderlands ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 20 Styczeń 2011 (edytowane) Te 25% wpadło wczoraj wieczorem bez najmniejszego problemu. Gorzej z wymaksowaniem każdego levelu i 24h w trybie tworzenia :) Ogólnie gra się bardzo dobrze, ja jak kolega wyżej gram w Co-Opie co prawda nie z synem, a z młodszą siostrą, ale też jest dużo radochy lecz wkurza trochę kamera (już od LBP1), bo nie widać mnie, albo jej i nie potrzebne zginięcia są. Edytowane 20 Styczeń 2011 przez szymuR93 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piki 7 Napisano 21 Styczeń 2011 Z Acem lvl'u jedyny na prade wpieniający był The Bunker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
at0m 0 Napisano 24 Styczeń 2011 Ma ktoś może polską listę trofeów do LBP 2 bo nigdzie w sieci nie mogę znaleźć? A trofeum Scoreboard 25%, Scoreboard 50% i Long Term Publisher wpadły mi jak tylko uruchomiłem grę (wcześniej grałem w jedynkę i demko dwójki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MuhMore 2 Napisano 24 Styczeń 2011 (edytowane) Na trophyhunters znajdziesz . Edytowane 24 Styczeń 2011 przez MuhMore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 28 Styczeń 2011 Lol, przechodziliśmy z bratem story u mnie, chłopak wchodzi do siebie i dostał od razu 20 trofeów :/ Wszystkie te które zdobyliśmy u mnie(za grę) poza takimi które wymagają np opublikowania lvl, napisania recenzji, itp. Też tak ktoś miał? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artikam 51 Napisano 28 Styczeń 2011 Te trofea [spoilery] są za ukończenie różnych ścieżek w opowieśći np. Ukończ DaVinci czy jakoś tak. PS.Najlepiej Opowieść gra się przez internet.Grając z 3 gośćmi spokojnie zdobyłem za pierwszym razem 50% i 25% na liście sieciowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamil9998 0 Napisano 28 Styczeń 2011 Jeśli ktoś ma problem z trofeum as nad asy to może to wam pomoże moja wypowiedź: Zrobiłem wkońcu trofeum as nad asy. Wydaje mi się, że to trofeum jest zbugowane. Bo miałem już 8 map z rzędu i po mapie 4św. 3plansza skasowało się wszystko. Potem jak pierwsza wczytałem 4-3 to było już ok. Moje mapy po koleji może to komuś pomoże: 1. 4(świat)-3(plansza, nie licząc pierwszej tzn.filmiku wstępnego) 2. 4-1 3. 1-4 4. 1-3 5. 5-1 6. 3-5(boss) 7. 1-5(boss) 8. 2-5(boss) 9. 1-2 10. 1-1(trzeba nakleić okulary bo inaczej most się zarwie i zginiemy) Te mapy wydawały mi się najłatwiejsze. Uważajcie jeszcze na mape chyba 3-2 także mi skasowało 8 przejść. Nie jestem pewien ale chyba najpierw trzeba zrobić 6 zdobyć szpilkę i odlicza od nowa 10 ale nie jestem pewien Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaperter 0 Napisano 29 Styczeń 2011 Myślałem że opowieśc (sory że, napisałem przez c bo mi laptok wariuje) będzie trudniejsza bez straty życia a tu zrobiłem w pótora dnia Ps: mam już 69% w pucharach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 30 Styczeń 2011 To fakt, w dwójce nie ma trudnych trofeów, a jedynie jeden pucharek jest czasochłonny(24h w edytorze). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Suteq 0 Napisano 1 Luty 2011 Zostawiasz konsolę na dzień włączoną i pucharek sam wpada. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 1 Luty 2011 @Suteq Skąd taka informacja? Z tego co widzę nie masz pucharu a w jego opisie jest wyraźnie napisane "active hours" :unsure: EDIT: No i jeszcze coś wygrzebane w sieci: You should have all the trophies but one now. The only trophy which you probably won't have is 1440 Minutes of Create. This trophy requires you to play in Create Mode for 24 Active Hours. These must be active hours meaning you actually have to be doing something instead of leaving the ps3 on overnight. If you like LittleBigPlanet then this won't be a trouble but if your not too fond of it then it will be a grind. Jak nie znasz angielskiego to sobie przetłumacz w google :down: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 1 Luty 2011 (edytowane) Ludzie pisali, że nie działa nawet spinanie gumką analogów, trzeba klikać guziczki :) Niektórzy używają do tego turbo kontrolera, można też oglądając np film trzymać pada w ręku i klikać, np :square: :) Oczywiście to dla tych, którzy nie chcą spędzić całego dnia w edytorze :) Warto dodać, że tutoriale zaliczają się do czasu spędzonego w edytorze. Edytowane 1 Luty 2011 przez Darayavahus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gandi77 18 Napisano 1 Luty 2011 Tutaj macie ciekawy sposób :laugh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 1 Luty 2011 Niektórym to już się chyba całkowicie we łbach poprzewracało ;) Jak spinałem gumką analogi w Darksiders żeby wbić trophy za km przejechane na koniu to sobie pomyślałem że mam nierówno pod sufitem, brakowało mi jednak tego pucharku a pomimo starań przy przechodzeniu fabuły nie udało mi się zebrać odpowiedniego dystansu. To jednak co będzie się działo przy okazji 24h w edytorze LBP przejdzie pewnie najśmielsze oczekiwania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickele1982 1 Napisano 1 Luty 2011 Ufff zostały już tylko 3 trophy, choć kotwiczke w 4 osoby zamierzam dziś zrobić więc tylko dwa najgorsze.Od jutra zaczynam z trybem tworzenia. Jeśli ktoś potrzebuje pomocy zapraszam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu 20 Napisano 4 Luty 2011 Wielkie dzięki za pomoc, przydała się ;) I za patent z zapisem, było by ciężko bez tego, choć skorzystałem ze dwa razy. Moja mała rada, zacznijcie od końca listy, przyjemniej będzie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 4 Luty 2011 Też myślałem że lepiej będzie zacząć od trudniejszych, ekhmm sam sprawdzę pewnie dzisiaj wieczorem. BTW Skoro pomogłem to przy moim poście masz do podziękowania 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1908borsuk 71 Napisano 6 Luty 2011 Tomo jeszcze nie próbowałem tego ale widzę że jest to super sposób . Nic nie wymuszam ale dawać tu Tomkowi + chłopak sie stara a wy nawet głupego + nie dajecie eh co za naród Tomo ode mnie + Też proszę o pomoc -grajcie w moje lvl , chcę to trofi za 50 przejść innych graczy mojego lvl . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PanPawcio 0 Napisano 6 Luty 2011 Również prosiłbym o zagranie w moje lvl, bo, tak samo jak kolega wyzej, chciałbym zdobyć to trophy. Lvl są krótkie, nie zajmą Wam wiele czasu. :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 7 Luty 2011 Ktoś mi wytłumaczy o co chodzi z tym edytorem? Wczoraj tworzyłem sobie planszę; rano jakieś 2h budowania, wieczorem jakieś 5-6h. W szpilkach mam natomiast zsumowane ledwie 140 minut Kurde lubię edytor i się nie obawiałem, tym tempem mogę jednak nie wytrwać ... A no i jaki już tak zachęcacie do swoich etapów to zerknijcie na mój stary ale jary etap: Little Big Adventure of Kratos - God Of War 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1908borsuk 71 Napisano 7 Luty 2011 Sory Tomo ale wiesz że ja na edytorze się nie znam . Za to ja mam pytanko : jak przejść bez straty życia * 1) Kryjówka Da Vinci - Test nowicjusza - tam się ginie przecież ten most opada i trzeba się respić ??? OK zrobione zamiast 1 lvl zrobiłem rezerwowy . Podziękowania dla TOMO Potrzebuje jeszcze 7 zagrań na mojej planszy -proszę was o pomoc :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomo 11882 Napisano 7 Luty 2011 ... jak przejść bez straty życia * 1) Kryjówka Da Vinci - Test nowicjusza - tam się ginie przecież ten most opada i trzeba się respić ??? ... Trzeba mieć naklejkę o kształcie okularków, przed wejściem w salę gdzie się zmienia podłogę trzeba ją w odpowiednim miejscu przyczepić i most nie opadnie :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach