drk2 515 Napisano 16 Styczeń 2014 50 assassinem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 17 Styczeń 2014 Kto pomoże mi bostować postać Zero.Muszę wbić 31lvl,a samemu zajmie mi to wieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 18 Styczeń 2014 Chcesz nim zdobyć tylko trofeum? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 18 Styczeń 2014 Tak,bo resztę już mam zrobioną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrikoPPL 26 Napisano 18 Styczeń 2014 Witam. Czy wy też tak macie, pobierając samego bordera 2 z plusa, macie trofiki z dodatków, a takowych nie posiadacie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 18 Styczeń 2014 Witam. Czy wy też tak macie, pobierając samego bordera 2 z plusa, macie trofiki z dodatków, a takowych nie posiadacie ? Proszę? Tak jest ze wszystkimi grami, jeżeli wyświetlisz trofea w trybie online. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wwseba97 50 Napisano 18 Styczeń 2014 Rozpocząłem granie w bordera przez hs'a z kumplem. Powiem jedno... Ta gra jest 1000x lepsza w co-opie niż samemu. ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 18 Styczeń 2014 Platyna zdobyta :D To trofeum związane z Salvadorem potrafi być naprawdę wkurzające.Zresztą to z Zero to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 18 Styczeń 2014 Gratulacje :thumbsup: Salvadore to moja główna postać, więc z pucharkiem nie miałem większego kłopotu. Z gorszych rzeczy postał mi grind zabić ze shotguna, no i powolutku brnę do 50 lvl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juza_88 136 Napisano 19 Styczeń 2014 Również platynka wbita :P Czas na DmC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 21 Styczeń 2014 Platyna zdobyta To trofeum związane z Salvadorem potrafi być naprawdę wkurzające.Zresztą to z Zero to samo. Co do trofika z Sale'em to ja zrobiłem go podczas misji z testowaniem broni xD zabijałem bandyte bronia nonelemental i non stop sie respił XD wiec bez wysiłku dwie minuty miałem xD Gra jest zacna a szczególnie DLC Tiny Tina...polecam każdemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FancyMichael 77 Napisano 26 Styczeń 2014 Jak używać przedmiotów do customizacji? :P W 1 części czegoś takiego nie było i mam lekki nieogar. Mam jakieś 3: jakąś głowę, coś do zmiany wyglądu chyba i do czołgu catch a ride :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 26 Styczeń 2014 Jak jesteś w inwentory to dajesz X - przedmiot zostaje zużyty, następnie idziesz w Sanktuarium do tej maszyny stojącej przy teleporcie i tam masz możliwość modyfikacji wyglądu postaci. Ktoś chętny na wspólne ubicie Terramorphusa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OsamaBombLaden87 14 Napisano 30 Styczeń 2014 (edytowane) Witam, do niedawna byłem graczem PCtowym. Od września nabyłem konsolę i chciałbym próbowałem swoich sił w FC3 ćwicząc celowanie na padzie (jakoś nie trafia do mnie stwierdzenie, że w FPS to tylko myszka i koniec- chcę się nauczyć i już). Niestety wiadomo nie wychodzi mi najlepiej. Wybrałem sobie postać Salvadore ze względu na możliwość robienia tanka, który wybacza błędy (tak myślę) lvl hmmm 6 ^_^ . Czy jest ktoś chętny by pograć ze mną w weekend/przyszły tydzień? mam HS (mam 28 lat i wolałbym by był to ktoś dorosły- nie lubię zbytnej ekspresji w stylu "k*&%#@ co 2gie słowo") Szukam kogoś kto mnie wprowadzi do tej gry i doradzi ewentualną zmianę postaci- kogoś cierpliwego najlepiej. Edytowane 30 Styczeń 2014 przez OsamaBombLaden87 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konstant 31 Napisano 30 Styczeń 2014 Ja ci doradzę - Salvador to zdecydowanie najpotężniejsza postać w grze. Nie zmieniaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OsamaBombLaden87 14 Napisano 30 Styczeń 2014 Ja ci doradzę - Salvador to zdecydowanie najpotężniejsza postać w grze. Nie zmieniaj. Dzięki :) Bardziej przy zmianie chodziło mi o coś w stylu, że mogę grać czymkolwiek co jest potrzebne danej osobie prócz assasina bo z moją celnością nie jestem taki pro ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 1 Luty 2014 Akurat asasyn ma jedno całe drzewko do melee i można zrobić takiego builda, że celować prawie wcale nie trzeba :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kepasagetebese 9 Napisano 1 Luty 2014 Może mi ktoś powiedzieć, czy tylko mi się przewidziało, czy to działa w następujący sposób, a mianowicie: jestem pewien, że po pierwszym uruchomieniu gry (mam ją z ps+, nic więcej nie dokupywałem) miałem do wyboru postać psycho, natomiast teraz gdy wybieram new game, mam tylko 4 podstawowe klasy postaci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juza_88 136 Napisano 1 Luty 2014 Tak jest możliwość wyboru Psycho lecz potem wyskoczy Ci chyba opcja kupna :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konstant 31 Napisano 1 Luty 2014 (edytowane) Co prawda jest to wyższa szkoła jazdy, ale może kogoś zainteresuje: http://youtu.be/Bya-fjtzcaE Filmik jest mojego autorstwa. Edytowane 1 Luty 2014 przez konstant 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juza_88 136 Napisano 1 Luty 2014 Ciekawe :) Poprzez strzelanie z snajperki, ofiara otrzymuje obrażenia jakbym strzelał z rakietnicy :)) Dobre :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasso88 53 Napisano 3 Luty 2014 Witam jaka postac sprawi najwiecej frajdy? Chce zeby sie gralo dosc lekko i przyjemnie, jako ze nie jestem fanem gatunku ale postanowilem dac gierce szanse bo mam ja z plusa i ma to byc dla mnie tylko przerywnik miedzy innymi tytulami ktore bardziej mnie interesuja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMIN@TOR_88 187 Napisano 3 Luty 2014 Witam jaka postac sprawi najwiecej frajdy? Chce zeby sie gralo dosc lekko i przyjemnie, jako ze nie jestem fanem gatunku ale postanowilem dac gierce szanse bo mam ja z plusa i ma to byc dla mnie tylko przerywnik miedzy innymi tytulami ktore bardziej mnie interesuja. Każda postać ma to "coś" w sobie,zawsze możesz pograć wszystkimi i zobaczyć na własnej skórze.Ja Ci mogę polecieć Axtona bo nim gram,a ktoś inny może Ci polecieć Salvadora bo nim gra. Musisz sam sobie wszystkie postacie zobaczyć. Tutaj masz opisane wszystkie postacie,jak nie czytałeś to zapraszam do lektury -> Salvador (klasa: Gunzerker) It's been several minutes since I've seen something explode. Not cool! Tło: Salvador, to nie jest Twój przyjaciel. Zdecydowanie ma gość problemy, integracja w społeczeństwie nie wychodzi mu najlepiej, a jako że nie lubi za dużo myśleć czy rozmawiać, swoje kłopoty rozwiązuje zwyczajowo z użyciem absurdalnie dużych ilości ołowiu, ognia i błyskawic. Eksplozje także są mu bardzo bliskie, a wszystko to najlepiej z dwóch spluw na raz, bo każdy przecież wie, że ołowiu nigdy za wiele, prawda? Salvador, jako jedyny Vault Hunter, urodził się i wychował na Pandorze. Swoje poszukiwania zaczął natychmiast gdy dowiedział się o Krypcie od ostatniego żyjącego żołnierza Hyperionu, kiedy ci najechali jego wioskę - Ovejas - dokładnie w momencie, w którym Salvador miał zostać powieszony za zabójstwo kilku bandytów. Jak widać, ów najazd raczej się nie powiódł, czytaj: niemal wszyscy zostali zmasakrowani przez naszego Gunzerkera. Dzienniki ECHO z jego historią można znaleźć w lokacji Thousand Cuts. Rozgrywka: Salvador to archetyp tanka, odpowiednik Bricka z pierwszej części, ale tak jak Brick polegał na pięściach, tak Salvador polega na spluwach i z ich pomocą sieje spustoszenie. Jego action skillem jest Gunzerking - po aktywacji Salvador wyciąga dwie bronie naraz i zaczyna swój szał, otrzymując redukcję obrażeń oraz regenerację zdrowia i amunicji. Jest to postać mało elastyczna, ale czego oczekiwać po tanku? Jego zdolności skupiają się wokół wspierania defensywnych statystyk i oczywiście Gunzerkingu, zwiększając na różne sposoby obrażenia, przedłużając działanie i skracając ładowanie. Dobrze rozwinięty Salvador jest najlepszą postacią do szybkiego likwidowania bossów, najlepiej zanim zdążą wykonać jakikolwiek ruch. Maya (klasa: Siren) You should all be running! Tło: Maya została wychowana na planecie Athenas przez zakon mnichów - Order of the Impending Storm - po tym, kiedy ujawniły się jej unikalne moce. Trenowała w sekrecie przez całą młodość i dopiero po osiągnięciu dorosłości została przedstawiona społeczeństwu, jako obrończyni, bogini i zbawicielka. Mimo to nadal siedziała zamknięta bezczynnie w zakonie, głodna przygód i podróży. Do przełomu doszło, kiedy dotarła do informacji, że właśnie na Pandorze może znaleźć jakieś informacje o jej owianym tajemnicą pochodzeniu i mistycznych mocach, którymi włada. Decyzję o ostatecznym opuszczeniu zakonu i przylocie na Pandorę pomogło jej podjąć odkrycie faktu, że zakon wraz z jej mentorem, bratem Sophisem na czele, tak naprawdę używał jej jako straszaka na społeczeństwo, metodę na jego kontrolowanie. Za lata upokorzeń zemściła się więc na nim w brutalny sposób i dołączyła do wyścigu po bogactwa z Krypty. Dzienniki ECHO z jej historią znaleźć można w lokacji Wildlife Exploitation Preserve. Rozgrywka: Maya odpowiada z kontrolę pola walki i leczenie, jako archetyp healera. Jej action skill - Phaselock - unosi przeciwnika i zamyka na krótką chwilę w kuli energii, co można wykorzystać na wiele sposobów - leczenie, zadawanie obrażeń na obszarze, odwracanie uwagi czy po prostu wskazywanie łatwego celu. Każdego drzewko potrafi ulepszyć Phaselocka na inne sposoby, a niektóre ładnie się ze sobą zgrywają, np. obrażenia obszarowe od wszystkich żywiołów naraz z jednego drzewka świetnie działa z przyciąganiem pobliskich przeciwników do centrum Phaselocka z innego drzewka. Inne zdolności wspierają statystyki ekwipunku, zwiększają zadawane obrażenia i redukują otrzymywane, ale najbardziej spektakularną akcją jest umiejętność uzdrawiania na dowolną niemal odległość umierających członków drużyny będących w trybie Fight For Your Life!. Tego w Borderlands nie potrafił nikt inny. W co-opie Maya naprawdę błyszczy jako healer. Słabością naszej Syreny jest fakt, że niektórych przeciwników, często bossów, nie da się zablokować Phaselockiem, zamiast tego otrzymują oni jedynie obrażenia. A ponieważ Maya ma dużo zdolności, które działają dobrze wtedy, gdy Phaselock jest aktywny, znacznie zmniejsza to jej możliwości w walce z takimi przeciwnikami. Nie ma ich co prawda dużo, ale trzeba wziąć to pod uwagę. Zer0 (klasa: Assassin) Leaves falling from trees / Snow drifting onto the ground / Life leaving your corpse. Tło: Zer0, to najbardziej tajemnicza postać. Niezrównana biegłość w walce na ekstremalnie krótkie i ekstremalnie długie dystanse, to jego największe atuty. Nie wiadomo nawet, czy jest człowiekiem, jako że cała jego postać z twarzą włącznie ukryta jest w kombinezonie, zaś zapytany o motywy swojej podróżny odpowiada jedynie, że poszukuje wyzwania, do tego stopnia, że nakazuje swoim ofiarom stanąć do walki i dać mu wyzwanie, zamiast próbować ucieczki, tak jak w pierwszym dzienniku, w którym słyszymy, jak zabija kogoś odpowiedzialnego za inną śmierć, śmierć niewinnej osoby. Często wypowiada się w poetyckiej formie haiku, emocje wyraża też w formie holograficznych symboli pojawiających się na hełmie w miejscu jego twarzy. Na poszukiwania Krypty zaś wyrusza, kiedy dowiaduje się o niej od przypadkowego barmana (którego kolegę pozbawia głowy kilka sekund wcześniej) po kilku tygodniach spędzonych na Pandorze. The Vault - okazuje się być wyzwaniem godnym jego umiejętności. Dzienniki ECHO można zebrać w lokacji Sawtooth Cauldron. Rozgrywka: Ninja style - taktyka Hit'nRun, walka na dalekie dystanse, precyzyjne zdejmowanie pojedynczych celów, mistrzowska walka wręcz - to domena Zer0. Jego action skill, to Decepti0n - Zer0 staje się niewidzialny, ale tworzy hologram samego siebie, który symuluje ataki i odwraca uwagę przeciwników. W tym czasie Zer0 może zajść ich z flanki lub od tyłu i atakować wręcz albo zająć pozycję i spokojnie przygotować potężne trafienie krytyczne. Zer0 podczas działania Decepti0n otrzymuje olbrzymie bonusy do obrażeń wręcz, od broni i krytycznych, bonusy rosną im dłużej Zer0 pozostaje w tym trybie, ale wcześniejsze wyłączenie odpowiednio skraca czas ponownego ładowania. Jego umiejętności skupiają się właśnie na tych aspektach - ulepszaniu tego wyjątkowego kamuflażu, poprawie zadawanych obrażeń, walce z dystansu, głównie snajperkami, a jedno drzewko jest w całości poświęcone walce wręcz.. Zer0 ma jeden dość słaby punkt - zdolność przetrwania. Niewielkie zdrówko, żadnych ulepszeń defensywy. Ogranicza to jego styl do albo walki wręcz w niewidzialności, albo trzymania się na jak najdłuższy dystans. Nie oznacza to oczywiście, że Zer0 jest chucherkiem, ale grając nim, najlepiej trzymać się z dala od zagrożenia i zaopatrzyć w porządną tarczę. Axton (klasa: Commando) Sorry, boys, I've got turret syndrome! Get it? 'Cuz of the turret...? Sorry. Tło: Chociaż Axton ma za sobą 10-letnią karierę w wojsku, do charakteru żołnierza mu raczej daleko. Dzienniki ECHO ujawniają historię Axtona - z premedytacją zawalał misje i nie podporządkowywał się rozkazom, wszystko dla osobistego poczucia chwały i ogólnej zajebistości. Kiedy jego żona i jednocześnie jego Commading Officer, mając dosyć tej sytuacji i małżeństwa, skazała go na śmierć przez rozstrzelanie następnego dnia, jednocześnie delikatnie sugerując dezercję, Axton naturalnie decyduje się na to drugie i tak trafia na Pandorę. Od tej pory jego dziewczyną zostaje... jego wieżyczka, co Axton daje do zrozumienia podczas jej rozstawiania :P Vault Hunterem zostaje po usłyszeniu w radiu Hyperion Truth Network podsuniętego przez Handsome Jacka ogłoszenia o Krypcie i jej bogactwach. Dotąd pracujący jako jako najemnik/freelancer/łowca głów, zgarniający pieniądze od lokalnych szeryfów za głowy co większych bandziorów Axton bez wahania decyduje się na nową robotę. Jego dzienniki ECHO znajdują się w miasteczku Lynchwood. Rozgrywka: Axton, mimo braku charakteru żołnierza, w walce jest żołnierzem 100%, a jego stylem jest wszystko po trochu. Action skill, to Sabre Turret, wieżyczka podobna do Scorpio Turret Rolanda z pierwszej części. Axton rozstawia ją, a ona sama potrafi już z wrogów zrobić kwaśną papkę. Złożenie wieżyczki przed upłynięciem jej pełnego czasu działania zwraca proporcjonalnie część czasu ładowania. Axton jest najwytrzymalszą z postaci, jednocześnie potrafiącą zapewnić świetną defensywę członkom drużyny. Jego umiejętności skupiają się wokół ulepszeń wieżyczki, obrażenia, rakiety, nuklearne eksplozje, podwójna wieżyczka, tarcza ochronna, dwie wieżyczki naraz i inne. Oprócz tego Axton ma największe bonusy do defensywy, co w połączeniu w typowo taktyczną grą potrafi zdziałać niesamowite rzeczy, choć może w mało efektownym stylu. Axton nie ma generalnych słabości, styl typowy all-around, po prostu można powiedzieć, że nie jest w niczym absolutnie najlepszy. Jako postać najłatwiejsza do kontroli, będzie dobra dla początkującego. Nie wiesz kim grać - graj Axtonem. Więcej masz w tym temacie -> http://www.ps3site.pl/forum/topic/74162-borderlands-2/ autorstwa http://www.ps3site.pl/forum/user/16516-siriondel/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasso88 53 Napisano 3 Luty 2014 Ok dzieki wielkie, chyba wezme commando. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OsamaBombLaden87 14 Napisano 3 Luty 2014 Szybkie pytanko- w jaki sposob moge sobie poprzekladac itemy pomiedzy postaciami? Powiedzmy, ze moj Zero ma swietna tarcze dla mojego Salvadora ;) Czy jest w grze jakas opcja wspolnej skrzynki ekwipunku (cos jak ten box w Diablo3 ) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach