SephiroT 5981 Napisano 11 Wrzesień 2013 Wszystko zostaje. Nawet Towarzysze są już od początku ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan_satyros 54 Napisano 11 Wrzesień 2013 Konsola jest bardziej wymagająca, ale ma irytującą wadę. Gdy jakiś przeciwnik zamachnie się na mnie to nawet jak podczas tego zamachu odskakuję i jestem od niego np. 5 metrów to i tak obrywam (na konsoli nie ma lagów co oczywiste). Widać to wyraźnie, że jego zasięg to kilka metrów i raczej to wygląda na to, że jak podjął decyzję o uderzeniu to nie ważne co zrobię bo i tak dostanę ciocha. Definitywnie do naprawy przez patch. Z tego co pamiętam uniki analogowe bazują na wyliczeniu i nawet jeśli np. uskoczysz przed pociskiem to możesz dostać obrażenia. Bardziej się sprawdzają w omijaniu zamrażania, laserów itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jets 17 Napisano 11 Wrzesień 2013 Demo jest bardzo długie gram już 3h i coś końca nie widać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan_satyros 54 Napisano 11 Wrzesień 2013 Demo jest bardzo długie gram już 3h i coś końca nie widać. Zgadza się. Demo odpowiada temu z PC i kończy się po 1 większym Bosie. Daje solidny ogląd na grę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crux 37 Napisano 11 Wrzesień 2013 (edytowane) Wazne pytanie: Czy postacie z dema mozna przeniesc do pelnej wersji podobnie do wersji PC? Na PC po prostu odblokowuje się kodem pelna zawartosc a na PS3 nie widze takiej opcji. Edytowane 11 Wrzesień 2013 przez crux Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciarz 504 Napisano 11 Wrzesień 2013 (edytowane) Wazne pytanie: Czy postacie z dema mozna przeniesc do pelnej wersji podobnie do wersji PC? Na PC po prostu odblokowuje się kodem pelna zawartosc a na PS3 nie widze takiej opcji. -post ponizej - pokazuje ze jest opcja=] Edytowane 11 Wrzesień 2013 przez kosciarz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
j21 3 Napisano 11 Wrzesień 2013 Mi przeniosło postać po zakupie płytki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 11 Wrzesień 2013 (edytowane) No i inferno... Okolice 80-100 godzin gry za mną... Dziś jak siły dadzą dojdzie się do okolic 4 aktu na najwyższym poziomie trudności... Tytuł jest świetny, owszem może i nie goty ale dla mnie jedno z najpozytywniejszych zaskoczeń 2013. Sterowanie jest zajebiste i basta - nie wiem jak to działało na pc ale jak pamietam w d2 nie było mi tak wygodnie jak na padzie w d3... Jeżeli ktoś chce spedzić z jakąś grą niezliczoną ilość godzin trudno polecić inny tytuł. cena/jakość/ a długowieczność i replaybility = 10/10! Edytowane 11 Wrzesień 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starh 230 Napisano 11 Wrzesień 2013 Wiem, że może ten no nie wypada tak :E Ktoś ma odsprzedać jakiś slot? xD Albo chciałby się złożyć?:) Pograłem w demko i D3 na konsoli jest dużo lepsze niż na pc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
g.wielgosik 2 Napisano 11 Wrzesień 2013 Pobrałem przed chwilą demo i jestem zachwycony tym co zobaczyłem, zastanawiałem się jak to się będzie grało w diablo na konsoli. W 3 nie grałem nawet na pc więc nie wiedziałem czego mam się spodziewać a tutaj taka niespodzianka. Ciekawie to jest zrobione, fajne walki i.... ... ciąg dalszy nastąpi, idę grać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq 51 Napisano 11 Wrzesień 2013 Wiem, że może ten no nie wypada tak :E Ktoś ma odsprzedać jakiś slot? xD Albo chciałby się złożyć? :) Pograłem w demko i D3 na konsoli jest dużo lepsze niż na pc. Za slota dasz 100-120, a w dniu premiery gra retail byla za nawet 150 zl, poszukaj troche i wyrwiesz pudelko. Dzis pod rzad uwalilismy z ziomkami wszystkie ubery na master 3 po czym zlozylem pierscien ognia piekielnego i powiem Wam, ze czuje niedosyt. Jak to jest best ever ring to nie wiem co mam myslec, chyba mialem niefart z dodatkami. No nic, moze nastepny lepszy wyskoczy... Ogolem gra jest w pyde, ale po uberach uwazam ja za skonczona. Zostaje tylko grind, by stluc ich na master 5. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciarz 504 Napisano 12 Wrzesień 2013 (edytowane) Jak to jest best ever ring to nie wiem co mam myslec, chyba mialem niefart z dodatkami. No nic, moze nastepny lepszy wyskoczy... Ogolem gra jest w pyde, ale po uberach uwazam ja za skonczona. Zostaje tylko grind, by stluc ich na master 5. Nikt nigdy nie mowil ze jest. na tym ringu liczy sie tylko jeden stat +35% expa i na tym sie jedzie do 100 paragonow, do niczego innego ten ring nie ma sluzyc;p Cala seria diablo to farm farm farm farm jak spodziewales sie czegos innego to gg;p Edytowane 12 Wrzesień 2013 przez kosciarz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 12 Wrzesień 2013 Też sciągnąłem demko i mam dwie uwagi: (w odniesieniu do wersji PC, w którą gram od premiery) na minus - grafika "ssie", jeśli ktoś nie miał wcześniej do czynienia z wersją PC (tudzież grał na słabym) to różnicy nie zauważy, jeśli ktoś jest przyzwyczajony do gry w min 1080p z max. detalami to grafa w wersji konsolowej może trochę kłuć w oko. na plus - sterowanie jest mega wygodne, nie spodziewalem się, że tak fajnie można będzie mi się grało padem; miód płynący z rozgrywki jest wielki, Diablo to Diablo tą grę można kochać albo nienawidzić (niezależnie od platformy); jestem fanem D od początku ('96 rok), gram w każdą odsłonę serii, w trójkę gram na PC i przy PC zostanę (teraz czekam na dodatek), niemniej gdy cena wersji konsolowej spadnie do przyzwoitego poziomu to i tom sobie zapodam - ot, żeby czasami zaliczyć z gośćmi sesje na kanapie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nesh 62 Napisano 12 Wrzesień 2013 (edytowane) No i inferno... Okolice 80-100 godzin gry za mną... Oglądasz każdy przedmiot? Ta gra jest do przejścia w 30h. Do przejścia, czyli do wbicia platyny. Na początku super, ale później to śmiech na sali. Legendarne, sety lecą, że nawet już nie opłaca się podnosić. Szkoda, że za paragony nie ma trofika, bo bym dłużej pograł. Dzisiaj wpadnie platyna. Gdybym grał 100 h to bym umarł z nudów :) Edytowane 12 Wrzesień 2013 przez Nesh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosciarz 504 Napisano 12 Wrzesień 2013 Oglądasz każdy przedmiot? Ta gra jest do przejścia w 30h. Do przejścia, czyli do wbicia platyny. Na początku super, ale później to śmiech na sali. Legendarne, sety lecą, że nawet już nie opłaca się podnosić. Szkoda, że za paragony nie ma trofika, bo bym dłużej pograł. Dzisiaj wpadnie platyna. Gdybym grał 100 h to bym umarł z nudów :) Ehh i znow ja nie chce sie spierac , tylko ze diablo to gra na lata, a nie godziny. Tutaj chodzi tylko o farm kazdy wiedzial jak to ma wygladac od poczatku do konca. Ja na pc gram od dnia premiery , wersje na ps3 kupilem zeby sprawdzic jak to blizz okreslil "loot 1,5" czyli przedsmak tego co bedize w loot 2.0 na pieca jeszcze przed RoS. Umarlbys z nudow, a czego sie spodziewales ? Ta gra nie ma nawet fabuly (tak ma, ale to jest smiech na sali co oni odj*bali) tutaj chodzi tylko i wylacznie o farm, a to ze epiki leca i ich nie podnosisz to whats the point? Tylko zeby wbic platyne?;] No coz mozna i tak=] 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rucus1910 2 Napisano 12 Wrzesień 2013 Co to sa ubery??? Legendarne przedmioty??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 12 Wrzesień 2013 (edytowane) Z Diablo jest jeden "problem", że to H&S w czystej formie. Fabuła jest o jakaś musi być ;). Gra jest prymitywna, prostolinijna i w 99% oparta na grindzeniu. Jak już pisali ludzie albo się ja kocha albo nienawidzi, - jedni skończą grę po przejściu na normalu i będa kleli że wyrzucili kasę w błoto (ja miałem takie obawy na samym początku) - jedni będą się męczyć byle wbić platynę (ten etap rozumowania też mam już za sobą chociaż do platyny jeszcze daleko) - jedni będa grać i grać i grać w nieskończoność bo ich to cieszy i czerpią ogromna przyjemność z grindzenia i lania coraz to mocniejszych mobów. (platyna na pewno wpadnie, a co dalej to zobaczymy bo gra hipnotyzuje) "Ubery" są to specjalni bossowie. Poszukaj sobie na google diablo 3 uber albo niech ktoś kto miał z nimi do czynienia się wypowie bo ja mam jeszcze dużo gry przed sobą zanim zaczne chodzić na Ubery :P ...po paru godzinach szukania nieistniejących przedmiotów któe są potrzebnetylko w wersji na PC (tak, wiem, mogłem popatrzyć na listę składników u kowala) właśnie sobie wyfarmiłem Kostur Pasterza :D Muszę obczaić kucyki pony i troskliwe misie. Jak zaczne je lać to chyba ziszczę córce dzieciństwo już do reszty. Jakby ktos pytał, to w PS3 trzeba wyfarmić jedynie: Akt 1 - Krypta poziom 1 - grzyby które leżą na podłodze (2h powtarałem poziom aż się pojawiły) Akt 3 - Jaskinia Mrozu poziom 2 - Sama jaskinia Mrozu pojawia się na mapie lub nie (Jaskinia Lodu się nie liczy) - Kamyk z żadkiego bossa na końcu poziomu 2 (boss pojawił się chyba przy 4 czy 5 podejściu) :D Resztę trzeba kupić (dzwon WIrta) a plany się dostaje w Akcie 4. :D Edytowane 12 Wrzesień 2013 przez SephiroT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stey 60 Napisano 12 Wrzesień 2013 Tylko, że na konsoli w DIII farm nie ma żadnego sensu. Brak AH i brak bnetu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 12 Wrzesień 2013 Co to sa ubery??? Legendarne przedmioty??? Ubery to walki z minbossami z poszczególnych poziomów. Walczysz z dwomna na raz na arenie, po ich pokonaniu masz szanse na drop organów potrzebnych do craftu Hellfire Ringa. Kosciarz - masz porównanie z wersja PC, wiec co myślisz o Loot 1.5? Ja itemki z tego dropu widziałem jedynie na materiałach udostępnionych przez graczy konsolowych, ale po tym co widzę, nie mogę się doczekać patcha wprowadzającego Loot 2.0 na PC. Oj będzie się działo, a DPS skoczy, oj skoczy Acha, jeśli ktoś jest znudzony grą bo spodziewał się czegosy innego to wyjasniam - istota gry polega na pogoni za coraz lepszym sprzętem (ah troszkę to wypaczyl), zabijasz hordy przeciwnika, mając nadzieję na drop itemku, który spowoduje wzrost statystyk. Tylko tyle i aż tyle :) Tak jak pisalem wyżej, tą grę można kochać albo nienawidzić. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 12 Wrzesień 2013 Tylko, że na konsoli w DIII farm nie ma żadnego sensu. Brak AH i brak bnetu. Jakby D3 na konsole miało Battlenet lub jakaś inną formę mini MMO / społecznościówki, to gra byłąby na długie miesiące siedzenia, ale niestety na 100% wprowadziliby dodatkowe DLC z boosterami i itemkami Pay 2 WIn :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 12 Wrzesień 2013 (edytowane) Dla mnie istotą absolutnie każdego tytułu jest dobra zabawa zlewajac przy tym platyny, tak samo mam z d3, ty piszesz że platyna to dla ciebie koniec, ja że program w okolicach 5x dłużej i nawet jej nie wbije.... wczoraj skończone inferno i dla mnie zabawa w d3 dopiero ma sens jak jadę coop 4x ze znajomymi z psnu i każdy piwko w dłoń (w ten właśnie sposób wbilismy te 100 godzin i na pucharki nawet nie patrzymy (może z 70% tych nikomu niepotrzebnych enagrod mam w tej chwili za sobą - ale jak pisałem, nigdy nie patrzę na spis trofeów gdyż totalnie mi one oblatuja... Chyba polece 2ga postać na 60lvl (myślę o barbie albo szamanie) monk pozostaje mainem i gitara. ps. wczoraj skończyłem etap misiowy (zajebisty mindfak). Edytowane 12 Wrzesień 2013 przez zdun 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartekoPL 1 Napisano 12 Wrzesień 2013 Witam Chciałem zapytać o specjalizację poszczególnych postaci. Mianowicie jak biegam Mnichem, wiadomo mogę używać dwóch jednoręcznych szybkich broni. Czy jeżeli zamiast dwóch dedykowanych dla Mnicha użyje np jednej dwuręcznej, jednoręcznej + tarcza, dwie kusze, jedna kusza + dedykowana itp To coś traci się? W sensie jakieś właściwości mnicha - czy to kompletnie bez znaczenia? Bywa, że z innych rodzajów broni łatwiej podkręcić statystki. (być może od 60 lvl warto trzymać się ściśle specjalizacji, ale wcześniej, np przy pierwszym przechodzeniu?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siudak83 278 Napisano 12 Wrzesień 2013 Bez znaczenia jedyne co to klasowe bronie mogą mieć jakieś lepsze właściwości do danej klasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omar 3 Napisano 12 Wrzesień 2013 piszecie o craftingu, czy są na to jakies przepisy / opisy? w tej chwili uczę poziomów kowala - czy o to chodzi? warto to robić, czy nie ? trochę nie ogarniam tematu - przyznaję :), a nie grałem na PC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 12 Wrzesień 2013 Mam prośbę do wszystkich grających postaciami lvl60+ - pochwalcie się lootem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach