michupol 146 Napisano 18 Październik 2013 Tym pod obrażenia krytyczne nie wiem jak to się fachowo nazywa szczerze mówiąc to jestem świeżak. To jest moja pierwsza przygoda z diablo i nie za bardzo wiem jakie skille ustawić i jakie itemy używać. Moglibyście mi coś doradzić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaf 9 Napisano 18 Październik 2013 Polecam wejść na YouTube i popatrzeć co tam ludzie pokazują, niestety oni maja dom aukcyjny więc większość filmików to pokazywanie co kupić co też się tobie przyda bo będziesz wiedzieć na jakie staty zwracać uwagę no i oczywiście zobaczysz jakie skille używać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ak-47 12 Napisano 18 Październik 2013 (edytowane) Heh, w końcu jakaś nowa trasa, dzięki wielkie. Chociaż chyba osobiście wywalę ten Butwiejący Las na początku. Dodatkowo myślę, że pod samo trofeum dobrze też sobie przejść Inferno jeszcze kilka razy. Otoczenie się zmienia, no a hajs jakiś wpada. PS. Skąd można skombinować sobie ten Armor Złota Skóra? Wydropić, albo znaleźć kogoś kto ma i pohandlować. Ja pierwsza zbroje wydropiłem w okolicach 60 lvl drugą na 10 paragonie. Edytowane 18 Październik 2013 przez Ak-47 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 18 Październik 2013 Pytanie od całkowitego nooba więc nie bijcie po twarzy ;), Pierwszy raz w życiu gram w Diablo i nie bardzo wiem czy można dzielić się przedmiotami z kompanem z którym podróżuję sterowanym przez konsolę, a jeśli tak to gdzie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kentucky 266 Napisano 18 Październik 2013 (edytowane) Sorki, że tak się wtrącę miedzy zapitką, a zagryzką, ale chcę tylko się dowiedzieć pewnej rzeczy. Mianowicie: Czy jak więcej osób gra, tym większa szansa, że wypadnie jakiś legendarny loot? Albo jakiś naprawdę dobry? Tak przynajmniej było w Borderlands 2. Gram z bratem offlinie, i czasem naprawdę niezłe itemki wypadają z niektórych fal przeciwników, i to dość często. BTW. Co jakiś czas szkole kowala, aby tworzył dla mnie jakieś mocne itemki, na wyższych poziomach np. zakupuję u niego hełm na poziom 20 (obecnie ma 16) i farmię do tego levelu, a potem tworzy mi go. I tak dalej. Wy też tak robicie? opłaca się to wgl? xD Bo podejrzewam, ze nawet lepsze uzbrojenie można wyfarmić losowo. EDIT: Pytanie od całkowitego nooba więc nie bijcie po twarzy ;), Pierwszy raz w życiu gram w Diablo i nie bardzo wiem czy można dzielić się przedmiotami z kompanem z którym podróżuję sterowanym przez konsolę, a jeśli tak to gdzie ?? Nie wiem jak jest z botem sterowanym przez konsole, ale ja z bratem bez problemu dziele się itemkami, kasą, materiałami itp. P.S nie bój się pytać, ja tez wszystkiego nie wiem, a poto jest forum, żeby pomóc świeżakom. ;) Pozdrawiam :D Edytowane 18 Październik 2013 przez Kentucky 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blaze 61 Napisano 18 Październik 2013 Pytanie od całkowitego nooba więc nie bijcie po twarzy ;), Pierwszy raz w życiu gram w Diablo i nie bardzo wiem czy można dzielić się przedmiotami z kompanem z którym podróżuję sterowanym przez konsolę, a jeśli tak to gdzie ?? Można, a nawet trzeba jeśli chcesz, żeby twój komputerowy kompan na cokolwiek się przydawał. Wystarczy wejść w menusa pod selectem, kiedy mamy ziomka w drużynie i chyba 2 opcje w prawo możesz zmieniać equip oraz ustawiać skille, jednego z trzech dostępnych pomagierów. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ak-47 12 Napisano 18 Październik 2013 Ja tam nie korzystam z tego, biorę templariusza by mnie uzdrawiał i to starczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zygo89 136 Napisano 18 Październik 2013 To teraz moje newbie pytanie:Otóż ubicie elitarnych potworów powoduje premię "Męstwo nefalemów", no a ta lepszy drop. Tylko jak budować coraz wyższe stopnie? Zabijając TYLKO "fioletowe" potwory? Ubijam wszystko jak leci (w tym złote) i obok ikony bonusa zawsze miałem tylko zieloną strzałkę. Teraz - nie wiedzieć czemu - mam obok niej liczbę 3. Czyżby jakiś fart i przypadkowo same "fioletowe" moby? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 19 Październik 2013 Zabicie elitarnego moba daje ci "Męstwo Neefalemów". Ten buff na wersji PC sumuje się do 5 a na PS3 do 3. Zabiłeś 3 elity po prostu. Męstwo Nefalemów 3 jest wręcz wymagane do wydropienia przez Ubery części na Inferialny Pierścień ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaf 9 Napisano 19 Październik 2013 Przydaje się też do szybszego wbijania lvla oraz do zdobycia dobrego sprzętu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cuki 53 Napisano 19 Październik 2013 Każda śmierć pochłania 10% wytrzymałości przedmiotów. U kowala się naprawiasz i tle ;) To jest jak dla mnie największa wada Diablo III , bardziej opłaca się zginąc i co jakiś czas naprawiac eq niż używac/kupowac mikstury uzdrawiające. Powinna byc kara w postaci utraty części expa albo chociaż automatyczny port do miasta po śmierci co skutkowało by ponownym przymusem dojścia do miejsca śmierci, a tak wciskamy trójkąt i ciśniemy dalej ... (oczywiście ta wada nie tyczy się opcji "hardcore":D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 19 Październik 2013 Ja jakoś nigdy nie kupowalem mikstur. Dopiero gdzieś tak od Piekło zacząłem używać. W rezultacie na inferno mialem ich ponad 300 w plecaku. Racja - kara za śmierć jest śmieszna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DJYano 278 Napisano 19 Październik 2013 (edytowane) infernalna maszyna mam nadzieję, że się przyda - wersja PS3 co do farmienia złota to ja robię tak- sprzęty na % GF (przydaje się zbroja legendarna 'złota skóra' która daje 100% GF) - MN stack na 3 - inferno i master 3 po tej kombinacji mam 575 - 600 % GF - a farmić golda najlepiej akt 4 lub 1 Edytowane 19 Październik 2013 przez DJYano 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ak-47 12 Napisano 19 Październik 2013 (edytowane) Zabicie elitarnego moba daje ci "Męstwo Neefalemów". Ten buff na wersji PC sumuje się do 5 a na PS3 do 3. Zabiłeś 3 elity po prostu. Męstwo Nefalemów 3 jest wręcz wymagane do wydropienia przez Ubery części na Inferialny Pierścień ;) \\ Gdy elity są w grupie (3sztuki) to po zabiciu ich zalicza Ci tylko jedno męstwo nefalemów. A czy przypadkiem nie potrzeba tych nefalemów do wydropienia częsci na infernalną machinę? Btw sam posiadam jedną, więc jak ktoś chce to może że mną pójść się pobawić. Edytowane 19 Październik 2013 przez Ak-47 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 19 Październik 2013 Tak trzeba, inaczej zabijesz bossów i nie wypadnie przedmiot. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DJYano 278 Napisano 19 Październik 2013 tak jak na klucze i części na pierścień wypadają tylko wtedy gdy jest MN x 3 a każdy poziom master podnosi szanse na ich wypadniecie o 20% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ak-47 12 Napisano 19 Październik 2013 BTW: Zapomniałeś w swoim live wspomnieć o tym, że 4 klucznik losowo dropie klucz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DJYano 278 Napisano 19 Październik 2013 (edytowane) tak owszem nie wspomniałem o tym ponieważ klucze i tak dropi wcześniejsza trójka a do czwartego udajemy się po coś zupełnie innego ;) Edytowane 20 Październik 2013 przez DJYano 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ak-47 12 Napisano 19 Październik 2013 Ale to zawsze o jeden klucz więcej i mniej chodzenia i szukania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DJYano 278 Napisano 20 Październik 2013 no nie wiem, posiadając jakiś już klucz chodzenie na czwartego klucznika po dubel to trochę bez sensu IMO ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zygo89 136 Napisano 20 Październik 2013 (edytowane) Jest jakaś szansa wpłynąć na to, który port do bossa Nam się otworzy? Edytowane 20 Październik 2013 przez Zygo89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DJYano 278 Napisano 20 Październik 2013 nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrykos 21 Napisano 20 Październik 2013 Pytanko odnośnie tych kluczy, lecą losowo aczkolwiek w danym akcie klucznik ma większą szansę na konkretny klucz? Pytam bo cały czas klucz grozy i nienawiści leci a zniszczenia to u mnie rzadkość. Dla informacji farmie klucznika z 4 aktu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zygo89 136 Napisano 20 Październik 2013 (edytowane) Heh, trochę błądzisz.Każdy klucz jest przypisany do danego klucznika i nie wypada inny, prędzej nie wypadnie żaden. Chociaż z tego co piszesz, wynika, że 4 klucznik dropi i schemat i wszystkie inne klucze. Co by nie było, "poprawne" farmienie wygląda tak: Klucz zniszczenia - Klucznik na Polach Niedoli, Akt I. Klucz nienawiści - Klucznik w Oazie Dalgura, Atk II. Klucz grozy - Klucznik w Kamiennym Forcie, Akt III. Schemat Infernalnej Machiny - Srebrna Iglica, pierwszy poziom, Akt IV. Dodam, że jeśli wbiję MNx3, to na Mistrzu II w 99% zawsze leci mi klucz, raz może nie wypadł. Co dziwne, na Mistrzu I nie dropnął mi ani razu. Cała operacja jest dosyć ciekawa. Trzeba się nabiegać sporo, przy okazji wpada gold, a bossowie należą do tych trudniejszych. Szkoda, że sam pierścień jakoś nie owni. 35% dodatkowego exp'a to jedyna ciekawa opcja w moim przypadku. Edytowane 20 Październik 2013 przez Zygo89 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TW_DoomMachine_ 63 Napisano 20 Październik 2013 co to jest mn x 3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach