.:LaQuM:. 3 Napisano 15 Grudzień 2011 W dniu 14.12.2011 o 20:58, Kilicz napisał: po podlaczeniu kablem netiaspotu z ps3 PSN i internet zaczal dzialac w czarnulce:) Tyle ode mnie w tym temacie:) ale że wifi tez śmiga? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kilicz 4 Napisano 15 Grudzień 2011 wifi nie kukalem jeszcze ze wzgledu na brak czasu jutro zerkne i dam znac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.:LaQuM:. 3 Napisano 15 Grudzień 2011 Wifi naprawione! Jak to zoribłem? Wchodzicie na strone konfiguracyjna waszego router>spisujecie brame domyslna (czyli ip routera)>servery DNS (moga byc dwa ale jeden wystarczy)>maske podsieci>(nie wymagane ale można zrobić: ustawic ip dla ps3 w DMZ)> wchodzicie w PS3 ustawienia sieci>ustawiacie niestandardowe>bezprzew.>dalej jak leci>wyborze IP tam wybieracei manual>i tu ustawaicie wszystko co spisaliscie włącznie z ip ktore wpisaliście do DMZ Działa na NETIASPOT btw. żeby ustawic DMZ dla netiispot trzeba zalogować się jako admin czyli bedzie to "admin" a hasło "admin_netia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziron 4 Napisano 15 Grudzień 2011 W dniu 13.12.2011 o 21:06, .:LaQuM:. napisał: Z tego co wyczytałem to jedyne wyjscie jest wysłać system do serwisu i wydac 100$ ... No chyba kogos posrało... myśle nad sprzedażą psiaka i kupienie sobie xboxa bo sony najwidoczniej ma w dupie posiadaczy ps3 a chce sie podlizac tym co kupili Vite... Skąd takie info? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.:LaQuM:. 3 Napisano 15 Grudzień 2011 poszukaj sobie na google, ludzie piszą, że jedyne wyjście jest wysłać konsole do serwisu jak ktos nie ma gwarancji za 99$ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myster-Y 1 Napisano 15 Grudzień 2011 Witam mam takie pytanie gram sobie w fife bez lagów nagle zrywa polaczenie na 2 sek , wydaje mi sie że gdyby nie było internetu przez te 2 sek wyskoczył by także błąd w PSN. Dodam jeszcze , że sciagam pliki przez np. godzine i nie przerywa sciagania. Cos bardzo dziwnego. Co o tym sądzicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xanter 0 Napisano 16 Grudzień 2011 Witam. Mam problem iż gdy próbowałem zaktualizować system ps 3 do wersji 4.0.0. Włączył sie błąd i żaden opisany sposób w tym błędzie nie pomaga. Nie mogę włączyć ps3, ponieważ przy każdym starcie uruchamia sie aktualizacja z błędem. Aktualizacja jest pobrana ps3 próbuje ja tylko zainstalować. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję :D najlepiej proszę o pomoc na gg : 12986572 :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.:LaQuM:. 3 Napisano 16 Grudzień 2011 Eh... Jest coś takiego jak "Szukaj" i było w ciort tematów o tym. Zainstaluj z nosnika USB. Ściągni na usb ze strony playstation wersje 4.0 na kompa, wrzuć do pendriva i zainstaluj na ps3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xanter 0 Napisano 16 Grudzień 2011 Fajnie.. a jak niby mam to zainstalowac z pendrive skoro odrazu gdy włącze ps3 to zaczyna sie wczesniejsza aktualizacja? -.- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hebulpebul 0 Napisano 16 Grudzień 2011 Witam,mam taki problem....mam internet z upc po kablu koncentrycznym do komputera,natomiast chcę podłączyć internet do ps3 czy musze kupować router i łączyć się za pomocą wi-fi czy istnieje inna możliwość np. zastosowanie jakiegoś rozdzielacza do kabla koncentrycznego i podpięcie go do konsoli i komputera?pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snipe__PL 6 Napisano 16 Grudzień 2011 Ktoś ma internet w Multimedia i router? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotre-k 0 Napisano 17 Grudzień 2011 Witam wszystkich. Otóż mam problem, przeszukałem już chyba wszystkie możliwe fora i albo nic nie znalazłem albo nie zrozumiałem. Zakupiłem sobie jakiś czas temu AC Revelations i po przejściu kampani chciałem zagrać w multi i to problem ponieważ mój NAT jest ograniczony i za cholery nie szuka sesji. Prędkość internetu mam całkiem dobra(prędkość wysyłania 10mb\s a pobierania 21mb\s) PS3 jest połaczone przez router TP-LINK WR340G. UPnP mam właczone. Moje pytanie czy jest jakaś możliwość aby mój NAT był otwarty i żebym mógł sobie srogo i wybornie przyciać w multi ACR? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tsw.michal 0 Napisano 17 Grudzień 2011 Witam, mam taki problem od niecałego miesiąca mam od netii router "netia spot" wszystko było ok, ale od dwóch/trzech dni mam mianowicie taki problem: Jak załączę konsole to nie mam internetu, nie mogę się wpisać do PSN. Żeby internet zadziałał muszę zrestartować router i tak w kółko przy każdym uruchomieniu playstation3. W konsoli chyba jest wszystko OK bo brat też tak ma w drugim pokoju. Mieliście taki problem? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.:LaQuM:. 3 Napisano 17 Grudzień 2011 Do tych co mają netiaspot, postaram się pomyśleć co robiłem z tym błędem DNS ponieważ też go miałem, ale jakimś sposobem naprawiłem go. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
socha83 0 Napisano 17 Grudzień 2011 witam mam ten sam problem co ziomek nie moge sie podlaczyc pare dni temu grajac w pes11 wurzucilo mnie i od tego czasy dupa .. za pomoc z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AKONS91 0 Napisano 17 Grudzień 2011 Chciał bym poprosić kogos aby pomógł mi podpiąć internet do swierzutkiego PS3 a więc: Kupiłem sobie 3 dni temu pe3 wszytsko pieknie super ale nie moge połaczyc sie z internetem podam teraz co posiadam: Moje lącze internetowe to Hyperion S.A 2mb x 2mb jest ono wykonane tak ze bezposrednio od hyperionu leci kabel wprost do mojego komputera na komputerze internet smiga pięknie zadnych błędów itd nie ma zadnego routera ani nic sam kabel. ale gdy juz podłacam do ps3 nie jest tak kolorowo.:sad: gdy juz podłacze wszytsko i sprawdza mi połaczenie to: Uzyskaj adres IP: powodzenie Połaczenie internetowe:Niepowodzenie Upłynoł limit połączenia z serwerem.(80711008) Odrazu mówie jestem zielony w tych sprawach więc bardzo prosze o pomoc krok po kroku będę bardzo wdzieczny kazdemu kto pomoże!!! Proszę jeszcze raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek82 5 Napisano 18 Grudzień 2011 (edytowane) może masz filtrowanie po mac i może tu jest problem :) Edytowane 18 Grudzień 2011 przez Darek82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.:LaQuM:. 3 Napisano 18 Grudzień 2011 Nie wiem jak to może być z takimi dostawcami jak ty masz, ale pamietam, że większość takich dostawców miastowych przydzielją internet dokładnemu sprzętowi to jest po ip komputera. Może ty też musisz podać MAC ps3 dostawcy albo zainwestuj w router. Dla Netispot Możliwe, że zmiana SIDu z NETIASPOT_XXXXXXX na NETIASPOT i zmiania hasła oraz rodzaju hasła (na AES) może naprawić błąd DNS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CreIser550 1 Napisano 18 Grudzień 2011 Witam. W krótkim wstępie chciałbym się przedstawić. Mam na imię Patryk, nick online CreIser550. Jestem nowy i chciałbym dowiedzieć się kilku rzeczy. Przede wszystkim rzecz najważniejsza: mianowicie chodzi mi o sieć, jak sam dział wskazuje. Oto specyfikacja moich zasobów: - oczywiście PS3 - neostrada TP 6Mb/s - router D-Link DSL-2640B Konsola korzysta z internetu za pośrednictwem sieci bezprzewodowej. Przy próbie pobierania czegokolwiek, zauważyłem, że prędkość jest znacznie obniżona, mimo, że ustawieniach sieci siła sygnału jest znakomita. Stąd pytanie do Was szanowni koledzy, jak to wszystko skonfigurować, aby pięknie i szybko działało? :) Z góry dziękuję i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dabthor 0 Napisano 19 Grudzień 2011 Witam u mnie też jest problem z ps3 i netiaspotem. a jakieś kilka dni temu wszystko było ok tzn media server , web, psstore działało... logujac sie na netiaspot widze przypisane IP do PS3 (spr po MACu) a na konsli ma zupełnie inny adres IP. Próbowałem wpisać z palca ale się nie udało bo prócz IP i Maski dalej nie wiedziałem co wspisać. Więc ew prośba o podpowiedz. A czy DMZ to nie jest takie lekkie wystawienie PS3 na zew sieci bez zabezpieczenia? i czy ktos przez ps3 nie zrobi włamu na naszą sieć? i czy w liście urządzeń jakie się wyświetlają na NETIASPOT też PS3 macie jako new-host? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mucha1213 1 Napisano 19 Grudzień 2011 Również witam wszystkich Mój problem także tyczy się Netispot i PS3 oraz braku połączenia z internetem. Problem ten występuje tylko jeśli sieć WIFI jest zabezpieczona. Próbowałem już, jak kolega wyżej pisał, zmiany nazwy, oraz hasła. To także nic nie pomogło, ręczne przypisanie adresu ip, oraz całej reszty, w PS3 także nic nie daje. Dodam jeszcze tylko, że do sieci mam podłączone dwa laptopy oraz dwa telefony, oczywiście wszystko działa bez zarzutu. No cóż spróbuje jeszcze zadzwonic na infolinie sony i dam znać co i jak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Korzenny 0 Napisano 19 Grudzień 2011 Witam. Potrzebuję pomocy. Chcę udostępnić połączenie internetowe z mojego netbook'a przed WiFi dla konsoli PS3 Sprzęt to Samsung N150 z koszmarem jakim jest Win 7 starter. Wcześniej miałem XPki zawsze i był to genialny system, jakby dużo bardziej intuicyjny, a netbook z 1GB RAM i win7 starter to tragedia, znalezienie czegokolwiek w ustawieniach jest utrudnione do granic możliwości i absolutnie nieintuicyjne, wejście w opcje po kliknięciu na ikonkę zajmuje czasem kilka sekund... Dobra ponarzekałem sobie, bo to lepsze niż rzucić sprzętem o ścianę, heheh... A teraz konkret, próbowałem na wszelkie sposoby i nie mogę znaleźć udostępnienia internetu. Póki co udostępniam z telefonu bo jest to jakieś 30000000 razy prostsze. Wcześniej czytałem, szukałem i ropbiłem jak pisali, z resztą nie było co lub jak. Bo ustawiałem automatyczne uzyskiwanie adresów, ale nie mam nawet zakładki UDOSTĘPNIJ czy jakoś tak, po wciśnięciu na właściwości karty WiFi. Od kilku godzin gógluję, szukam i pisze po forach i nic... Z góry dziękuję za pomoc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toudi79 0 Napisano 19 Grudzień 2011 Witam!! Jeśli chodzi o problem z Netiaspot to należy zadzwonić na ich infolinię (Netia) 801802803 i poprosić o wgranie nowego oprogramowania. Ja tak zrobiłem i problem naprawiony od ręki. Pozdrawiam!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick.p 0 Napisano 19 Grudzień 2011 W dniu 19.12.2011 o 16:39, toudi79 napisał: Witam!! Jeśli chodzi o problem z Netiaspot to należy zadzwonić na ich infolinię (Netia) 801802803 i poprosić o wgranie nowego oprogramowania. Ja tak zrobiłem i problem naprawiony od ręki. Pozdrawiam!! Jaką masz teraz wersje oprogramowania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziron 4 Napisano 19 Grudzień 2011 Ja na problemy z Netia Spot znalazłem rozwiązanie - po prostu odłożyłem urządzenie od Netii na półkę i zainstalowałem stary router. Net śmiga aż miło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach