Skocz do zawartości
Kamil908

Liga 2 - Sezon 2

Rekomendowane odpowiedzi

@Mateo

Hehe. Dobra ochłoń. Jutro będzie już dobrze :)

Rezygnacja będzie się równać ze stratą Twoich zdobytych punktów. To byłoby głupie.

Ciekaw jestem jakich ustawień użyłeś. Jeśli to nie tajemnica, to przesłałbyś mi na PW. Może dopatrzyłbym się czegoś, co spowodowało szybsze zużycie paliwa, o ile jest to możliwe do zbadania.

Dziwna sprawa w ogóle, bo Węgierski tor należy do najmniej paliwożernego w całym kalendarzu. W ogóle jest jednym chyba z 4 torów F1 na świecie z bardzo niskim spalaniem.

edit:

choć teraz sobie uzmysłowiłem, że przecież paliwa wlewa się pod dany tor, a nie zawsze tyle samo na każde GP :sleep:

Edytowane przez MilczaR-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intruz Ty to szalony jesteś. Chciałeś nas rozwalić na 200 metrów przed metą?

Nic z tych rzeczy @Milczar. Już wyjaśniam co się stało. Na ostatnim okrążeniu zacząłem b. szybko Cię dochodzić. Przed zakrętem nr 14 doszedłem Cię ustawiając się obok Ciebie po wewnętrznej. Po rozpoczęciu hamowania w prawidłowym punkcie (słupek 100-u metrów) bolid zaczął lecieć jak po lodzie, ogólnie zero przyczepności. Normalnie nic takiego nie powinno się zdarzyć, ale myślę że gra zinterpretowała to jakbym był za Tobą i zaczęła symulować brak docisku. W ten sposób ostro przestrzeliłem zakręt. Mimo to generalnie bym Cię wyprzedził ale na zakręcie nr 15 odpuściłem, bo sytuacja mogła wyglądać dyskusyjnie.

Dla mnie generalnie wyścig udany, choć nie znoszę tego toru. Na 10 okrążeń przed końcem złapałem rytm i w końcu zacząłem jechać. Przez chwilę byłem nawet na 3 pozycji (po tej kraksie na początku wyścigu) ale przez to, że co chwila łapałem pobocza i robiłem małe uślizgi spadłem na 7 poz. Tak oto telepałem się do 10 okrążeń przed końcem.

Sory @Milczar, że nabawiłeś się strachu... Ale nawet gdybym celowo przesadził i stracilibyśmy skrzydła, to te dwa zakręty dalibyśmy radę:)

Edytowane przez intruder2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic z tych rzeczy @Milczar. Już wyjaśniam co się stało. Na ostatnim okrążeniu zacząłem b. szybko Cię dochodzić. Przed zakrętem nr 14 doszedłem Cię ustawiając się obok Ciebie po wewnętrznej.

Ale to musiałeś jechać chyba prawą połową bolidu po trawie, bo celowo ustawiłem się po prawej stronie toru, byś mnie właśnie nie brał po wewnętrznej, a po zewnętrznej (czyli chciałem sprawić, byś nie dał rady mnie wyprzedzić). A na tyle byłem po prawej stronie, że nie było bata, by drugi bolid się tam nie zmieścił. Zakręt także brałem po wewnętrznej.

Po rozpoczęciu hamowania w prawidłowym punkcie (słupek 100-u metrów) bolid zaczął lecieć jak po lodzie, ogólnie zero przyczepności. Normalnie nic takiego nie powinno się zdarzyć, ale myślę że gra zinterpretowała to jakbym był za Tobą i zaczęła symulować brak docisku.

Bo w tej grze tak właśnie jest, że traci się docisk, gdy się hamuje jadąc zaraz za kimś w tunelu aerodynamicznym. W 1 sezonie łapałem się na to nie raz. W tym sezonie bardzo uważam na ten element :)

Nie wykluczać można też, że właśnie byłeś lekko prawymi kołami na tej trawie i stąd ten uślizg.

Przed 14 w ogóle miałeś niesamowitą prędkość. Nie ściąłeś tam przypadkiem zakrętu na 13 ? :P

Fakt, że odpuściłem nieco 2 ostatnie okrążenia. Chciałem dojechać do mety i nie ryzykowałem szybką jazdą. Jak widać mało brakowało, a przez to straciłbym 4 pozycję przed samą metą.

Sory @Milczar, że nabawiłeś się strachu... Ale nawet gdybym celowo przesadził i stracilibyśmy skrzydła, to te dwa zakręty dalibyśmy radę:)

Spoko, ale pamiętaj na przyszłość, że i sobie możesz zrobić krzywdę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toś mnie teraz zdziwił. Na moim telewizorze widziałem dużo miejsca po prawej. Na bank nie jechałem prawymi kołami po trawie. Miałem tam jakieś 1/3 - 1/4 szerokości bolidu zapasu.

Z tym symulowaniem braku docisku to zdaję sobie sprawę że tak jest jak się za kimś dohamowuje - więc nie jest to dla mnie zaskoczeniem. Tyle tylko, że ja jechałem obok Ciebie jak zacząłem hamować a mimo to bolid stracił docisk.

Z tą prędkością to prawda, moja prędkość i Twoja to była jakaś przepaść.

Nic nie sciąłem :biggrin: @Milczar - zwyczajnie jakiś demon we mnie wstąpił i zacząłem mieć idealny refleks :] Szkoda tylko że na 10 okrążeń przed końcem.

==================

@dor greatulacje, świetny wynik. Gonimy w kwalifikacji konstruktorów, Może uda się wskoczyć na podium...

==================

Ciekawa sytuacja Milczar v. Dor - o ile się nie pomyliłm w obliczeniach, 1 pkt przewagi w tabeli na korzyść Dora po tym wyścigu...

Edytowane przez intruder2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa sytuacja Milczar v. Dor - o ile się nie pomyliłm w obliczeniach, 1 pkt przewagi w tabeli na korzyść Dora po tym wyścigu...

Dor to wariat. Musiałbym stanąć na głowie, bym znalazł się przed nim w tabeli na koniec sezonu :)

No chyba, że opuści jeszcze kilka wyścigów.

BTW:

Tabelę zrobię jutro.

Edytowane przez MilczaR-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staram sie intruder. tylko że w tym sezonie nie mam niestety prawie czasu na treningi. ale jakoś ciągnę do przodu:) teraz mam spokojniejszy tydzien to sie spróbuje do spa przygotować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogółem wyścig bardzo ciekawy, fajna walka z lukaszemzasadą, kilka nie przyjemnych przygód ale później się rozkręciłem i jakoś wskoczyłem na czwartą pozycję. Moje trzecie miejsce zawdzięczam grze, która spaliła Mateowi więcej paliwa i dogoniłem go na ostatnim okrążeniu. Podobnie jak intruder, zacząłem naprawdę płynnie jechać dopiero pod koniec wyścigu. Uświadomiłem sobie że kilka zakrętów można inaczej jechać, szybciej ... Do zo na Spa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie dwie sprawy:po pierwsze we wczorajszym wyścigu pozwoliłem sobie wykorzystać wolny bolid BMW pewnie wiecie że wyjazd z boksu Force Indią to porażka traci sie strasznie dużo czasu jesli macie coś przeciwko to przepraszam napiszcie i więcej tak nie zrobię.Druga sprawa to temat poruszony przez arkosa ja jestem za ale istnieje jeszcze inna mozliwość, możemy przesunąć wyścig o np pół godzinki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako że Watson ma bana na naszym forum, napisał mi wiadomość na gadu i powiedział abym przekazał więc przekazuje:

siema mateo

napisz tam ode mnie na forum, a w sumie to przypomnij ze mam bana na ps3site i nie mogę nic napisać

mój wyścig wyglądał tak, że najpierw przeczytałe komunikat ze mateoplzamość opuszcza własne gp sekundę po Tobie mnie też wyrzuciło z serwera...

a Ty jednak jechałeś dalej???

i dlaczego gra pokazała DSK? skoro wyrzuciło mnie ... powinno być raczej NU tak mi sie wydaje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako że Watson ma bana na naszym forum, napisał mi wiadomość na gadu i powiedział abym przekazał więc przekazuje:

siema mateo

napisz tam ode mnie na forum, a w sumie to przypomnij ze mam bana na ps3site i nie mogę nic napisać

mój wyścig wyglądał tak, że najpierw przeczytałe komunikat ze mateoplzamość opuszcza własne gp sekundę po Tobie mnie też wyrzuciło z serwera...

a Ty jednak jechałeś dalej???

i dlaczego gra pokazała DSK? skoro wyrzuciło mnie ... powinno być raczej NU tak mi sie wydaje...

Muszę przyznać, że dziwny schemat przytrafił się Watsonowi.

Jeśli chodzi o DSK, to jest tak, jak być powinno. NU jest, gdy nie ukończysz wyścigu np. z powodu kraksy, awarii. Fakt opuszczenia GP równa się nie braniu pod uwagę osiągnięć danego zawodnika, a więc nie jest klasyfikowany. Wyjątkiem jest zdaje się, o ile dobrze pamiętam, że gdy wyrzuci na kilka okrążeń przed metą, to wtedy otrzymujesz pewien procent punktów.

Generalnie nie ma się o co martwić, bo wedle zasad i NU i DSK nie są punktowane. Nawet lepiej wychodzi na tym DSK, gdyż rozwalenie się na okrążenie przed metą (NU) równa się nieotrzymaniu żadnych punktów :)

(rozumiem, że Watson może czytać forum)

Edytowane przez MilczaR-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie niewiem czy może czytać, ale raczej tak, bo ban o ile sie nie myle to tylko logować sie nie można, ale jako niezalogowany da się przeglądać forum,

@Milczar przeglądałeś tego seta co ci na PW wysłałem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Milczar przeglądałeś tego seta co ci na PW wysłałem?

Tak. Myślę, że 6 i 7 bieg nie pasują do całej reszty. Za szybko osiągasz maksymalne obroty zanim osiągniesz maksymalną prędkość. Nie piłował Ci silnik przy 290-295km/h?

Nie wiem jak tam operowałeś biegami, ale silnik jest spokojniejszy przy 6 biegu o wartości 278 i 7 biegu o wartości 309-312. Czek dys aut :)

Zrobiłem tabelę zgodnie z tym, co wczoraj napisałem. Trzeba poczekać jednak na Klaczę, aż ją wstawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiście, lekko piłował zauważyłem to, ale tylko na prostej startowej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie w celach czysto informacyjnych, pytam co z przyszłym GP, widzę że pierwsza liga startuje w środę o 21. W temacie naszej ligi nic takiego nie zaobserwowałem, ale może mi coś umknęło więc się zapytowywuję :biggrin: Normalnie jadymy tj. niedziela 21 ? :tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy jedziecie normalnie. Tylko u nas Klacza tak zadecydował... Po prostu :wacko:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiście, lekko piłował zauważyłem to, ale tylko na prostej startowej

a prostą startową przejechałeś tylko 35 razy :biggrin:

To mogło wystarczyć :)

Piszesz, że lekko piłował, ale gdy ja testowałem to ustawienie, to już przy 280 było lekko, a przy 290 jakby miał się rozpłakać.

--

Panowie w celach czysto informacyjnych, pytam co z przyszłym GP, widzę że pierwsza liga startuje w środę o 21. W temacie naszej ligi nic takiego nie zaobserwowałem, ale może mi coś umknęło więc się zapytowywuję :biggrin: Normalnie jadymy tj. niedziela 21 ? :P

Nikt nic nie pisze, nikt nie rzuca propozycji, więc wygląda na to, że jedziemy w niedzielę. Dzisiaj już wtorek. Wątpię, by choćby do piątku ludzie zdążyli się zorganizować.

Zresztą dodam, że w 1 Lidze nie dzieje się dobrze. Z pełnym szacunkiem dla Klaczy, ale nie trudno zrozumieć choćby Laptoka, który zrezygnował z Ligi z powodu zmiany terminu, a także innych niezadowolonych. Ustalenie terminu wyścigu powinno być jednogłośne.

Mam nadzieję, że nas podobna rzecz nie spotka.

Nikt nic nie pisze, nikt nie rzuca propozycji, więc wygląda na to, że jedziemy w niedzielę. Dzisiaj już wtorek. Wątpię, by choćby do piątku ludzie zdążyli się zorganizować.

Edytowane przez MilczaR-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Trochę z innej beczki (jeżdżę w pierwszej lidze jakby co więc to nie spam :P), potrzebowałbym wsparcia w pewnym głosowaniu osób, które maja konto na facebooku wystarczy tylko kliknąć przycisk "like" pod linkiem który ewentualnie bym podał sorry za offtopa ale potrzebuje jak najwięcej głosów :P Dajcie znać ewentualnie na prywatnej wiadomości jeżeli chcecie pomóc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mogło wystarczyć :)

Piszesz, że lekko piłował, ale gdy ja testowałem to ustawienie, to już przy 280 było lekko, a przy 290 jakby miał się rozpłakać.

--

Zresztą dodam, że w 1 Lidze nie dzieje się dobrze. Z pełnym szacunkiem dla Klaczy, ale nie trudno zrozumieć choćby Laptoka, który zrezygnował z Ligi z powodu zmiany terminu, a także innych niezadowolonych. Ustalenie terminu wyścigu powinno być jednogłośne.

Mam nadzieję, że nas podobna rzecz nie spotka.

mozliwe, chyba nie zauwazylem :P ok jednak bede startowal w nastepnych wyscigach ale bede dokladniej przygotowywal sety aby nie dzialo sie tak nigdy wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe, chyba nie zauwazylem :P ok jednak bede startowal w nastepnych wyscigach ale bede dokladniej przygotowywal sety aby nie dzialo sie tak nigdy wiecej

Chyba zacznę żałować, że się udzieliłem w tym temacie, bo tak to mógłbym zawsze liczyć na wysuszenie czyjegoś baku przed metą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie istnieje ryzyko że dzisiaj nie pojadę choć postaram się dotrzeć na czas dzięki złej pogodzie :) gdybym jednak nie dotarł do 21 życzę udanego wyścigu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam pytano czy u was jest jeszcze wolne miejsce? Mój brat byłby zainteresowany jazdą u was ???

Edytowane przez KISIEL17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Kisiel lepiej żeby nie bo jak ma jeździć tak jak Ty to :sweat:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.