Skocz do zawartości
Kamil908

Liga 2 - Sezon 2

Rekomendowane odpowiedzi

wiadomość od Watsona, cytuję:

mateo wstępnie Ci powiem tu ( bo na forum nie mogę ) że w najbliższą niedziele na singapurze nie pojadę :)

18:49:50

jadę do OStrawy na Młodzieżowe Mistrzostwa Europy dopingować brata :)

18:50:11

nie wiem o której wróce wiec wole uprzedzić, że nie czekajcie na mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że kilka osób nie będzie.

Aż boję się napisać wam, że niewykluczone, iż od następnego poniedziałku wezmę urlop. Jeśli tak się stanie, to i mnie nie będzie na Singapurze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może po prostu ta gra Cię już nie lubi?:laugh:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos nieuzasadnionych kar nakładanych przez system, może warto by rozważyć włączenie funkcji "zasady i flagi" na poziom "ograniczony". Oczywiście należałoby najpierw sprawdzić czy mimo tej funkcji system nie pozwala na ewidentne ścinanie zakrętów, ewidentne kolizje przekroczenie prędkości w boksie, wymaga użycia dwóch mieszanek opon w ciągu jednego wyścigu itp, a jednocześnie toleruje akceptowane przez nas zachowania na torze, np. "agresywne" atakowanie tarek jak w wydaniu Milczara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież po tej pierwszej tarce można przejechać nawet całym bolidem i nie ma ścięcia zakrętu (co widać chociażby na filmiku Grega - 2:11). Zresztą druga tarka także.

Ja zaś musnąłem tylko tarkę. To nawet podczas startu po większej jej części przejechałem. Przecież i ja i wy braliście ten zakręt z 237 razy i dobrze wiecie, że tu nie ma żadnego ścinania :)

To był po prostu błąd gry. Karę dostałem prawdopodobnie po tym poślizgu i wjechaniu na piach po wewnętrznej stronie toru. No i tu jest właśnie ból, bo raz, że nie jest to ścięcie, a dwa absurdem jest dyskwalifikacja za takie coś. Tym bardziej, że nie miałem wcześniej upomnień o ścinanie zakrętów.

Ale skończmy już ten temat, bo to nudne się robi.

Edytowane przez MilczaR-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież po tej pierwszej tarce można przejechać nawet całym bolidem i nie ma ścięcia zakrętu (co widać chociażby na filmiku Grega - 2:11). Zresztą druga tarka także.

Sorry Milczar, powinienem raczej napisać (...) agresywne atakowanie tarek - bez zdania - takie jak w wydaniu milczara. Bo rzeczywiście tutaj nie było żadnego ścianania. Poza tym tarki są od tego żeby na nie najeżdżać.

Może warto by rozważyć moją propozycję... Przetestuję zachowanie gry na ograniczonych zasadach i flagach i opiszę moje spostrzeżenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie idźmy tą drogą ... Nie zmieniajmy na wzór FIA zasad w ciągu gry. Gra bywa czasem niesprawiedliwa, ma błedy itd - ale wszyscy gramy w to samo. Sezon ma się już ku końcowi i nie ma co teraz grzebać przy ustawieniach. Kolejny sezon to już nowa odsłona gry - miejmy nadzieję, że choć trochę ulepszonej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arkos ma rację, błędów gry nie poprawimy przez zmianę zasad flagowych. Trzeba zacisnąć zęby i czekać na nowe F1 które będzie miało swoje błedy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Watson:

siema mateo ;)

09:38:03

potwierdzam moją niedzielną nieobecność :)

09:38:16

ale żeby nie spadła frekwencja to mam zamiennika

09:38:28

gracz Zibikiel wyraził chęć zastąpienia mnie w niedziele

09:38:46

ostatnio jeździł z nami na treningu w poniedziałek i już sobie całkiem nieźle radzi

09:39:05

jesli się zgodzicie na jego występ to napiszę mu żeby Cię dodał do znajomych i pojedzie za mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja osobiście jestem przeciw ... narobi bydła, a to uliczny tor, jedźmy w tylu ilu nas będzie i cześć :down:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopaki tak jak już wspominałem. W tą niedziele nie moge pojechać. Do następnego GP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem ostatnio, że być może wezmę urlop i dzisiaj nie pojadę. Stało się jednak inaczej i stawię się na GP :]

@Zastępstwo Watsona

Chyba muszę podzielić zdanie Tachografa. Oczywiście chciałbym, aby było nas więcej i inicjatywa z zastępstwem mi się podoba, ale nie mamy gwarancji na ile Zibikiel pojedzie czysto. Tym bardziej, że tor jest wymagający.

W każdym razie ja tu szefem nie jestem i sam decydował nie będę. Jak zawsze pójdę za większością.

@Tabela

Dopiero teraz zauważyłem tam małą pomyłką. Arkos jest 5, a nie 6. Zapomniałem nas zamienić miejscami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KWALIFIKACJE

dsc00881xv.th.jpg

WYŚCIG

dsc00882nd.th.jpg

Coś kulawo wyszło mi to zdjęcie.

---

Fajny tor i spoko się na nim jeździ. Niestety wypadłem słabo. Sezon temu chyba było łatwiej :]

Generalnie u mnie nic się nie działo, poza stratą pozycji niedługo po stracie na rzecz Grega i mały błąd na 1 okrążeniu, który spowodował stratę 8 sekund. Później to już czysta i równa jazda do przodu. Nawet udawało mi się doganiać Grega, ale co nie zbliżyłem się na sekundki, to jakiś poślizg mi się przytrafiał.

W sumie to miałem taki plan - jechać równo i liczyć na błędy przeciwnika. Gęba mi się uśmiechała, gdy mijałem co jakiś czas pogubione elementy bolidów sądząc, że ktoś może zaliczy dodatkowego pita, ale nie... dupa zbita.

Gratki dla Mateo :thumbsup:

--

EDIT

Zaważyłem, że gracie w F1 2010 po GP.

Jeśli grywacie jakieś szybkie tryby online, to dajcie znać.

Edytowane przez MilczaR-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie wyscig udany chodz pod sam jego koniec mialem troche strachu bo jechalem juz na oparach :) ale zbudowalem sobie znaczna przewage takze jakos udalo sie dojechac, kwalifikacje lepiej nie mogly wypasc jestem bardzo zadowolony zwlaszcza ze tydzien temu zająłem dopiero 3 miejsce, ogolnie caly wyscig spokojny chyba obyło sie dziś bez incydentów :) jedna moja uwaga ws. gracza lukaszasada, moim zdaniem powinien być wykluczony z ligi za to że nie odpowiada na wiadomości i nie wstawia sie na wyścigi chodz jest online na psn, trzeba coś z tym zrobić bo to nie pierwszy raz a szkoda aby jedna osoba psuła frekfencję, tyle odemnie, do zobaczenia za tydzień ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba to zgłosić do Klaczy.

Chyba, że są tacy, którzy chcieliby zatrzymać Lukasaszadę.

W zasadzie zostały 3 (?) wyścigi, więc nowego i tak nie przyjmiemy. Czy będzie uczestnikiem nadal, czy nie, to już nie ma znaczenia.

Najbardziej żałować może, iż zepsuł sobie, że tak ujmę, reputację. Ludzie z takim zachowaniem mają najmniejsze szanse na załapanie się do ML 2011.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie z tym lukaszasada, to już wcześniej widziałem i wiem o gościu(niestety jedyny w tej lidze który przyszedł a reszte mu zwisa).

Tylko teraz tak, czy jest sens przyjmować kogoś na końcówke sezonu?

Chodzi o to żeby osoba nowa nie popsuła komuś wyścigu, w decydujących wyścigach.

Decyzja należy do was.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo udany wyścig 4 miejsce to duży sukces na tym torze, niewątpliwie skorzystałem na nieobecności arkosa i doora bo było by o wiele trudniej choć były momenty że Milczar naciskał dość ostro i siedział na ogonie.Pomimo ciężkiego tory obyło się bez incydentów i też liczyłem mijając części bolidów na torze że ktoś będzie miał nadplanowy zjazd po nowy spoiler ale wszyscy dali radę gratulacje to już jest czysty profesionalizm :).A teraz pozwólcie na małe podsumowanie.Jako że sezon nam się wydłużył z powodu hakerów i ich ataku z wielkim żalem zakończyłem swój sezon na tym wyścigu, w piątek wyjeżdzam na urlop i wracam dopiero w połowie sierpnia,dziękuje wam za świetną walke i zabawe jazda z wami to prawdziwa przyjemnosc jak i prowadzone rozmowy szczególnie z arkosem bo głównie z nim się słyszałem spoko gość, sorki za błędy które mi się zdarzały ale czasem chciałem za bardzo :). Gdy będziecie organizować kolejny sezon mam nadzieję że znajdzie się dla mnie miejsce będe śledził forum ale pamiętajcie o mnie tym bardziej że zaczynam budować symulator, pochwale się efektami po zakończeniu budowy :).Oki kończe bo za bardzo się rozpisałem jeszcze raz dzieki i do zobaczenia na torze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HURA ! Wreszcie jakiś porządny wynik. Osobiście czuję się wygranym w tym wyścigu, bo nie mierze się z Mateo <_< :tongue: Czysty start i ogniem do samego końca. Nie licząc małej, mało przyjemnej przygody z Chwaztem którego dublowałem i nie chcący wjechałem mu w zad za co dostałem karę drive-though. Pierwsza myśl to "po wyścigu" bo przecież trzeba zjechać i stracić sporo czasu, dodatkowo uszkodziłem skrzydło do stanu żółtego, a Rufi lubi zapierdalać :) Okazało się jednak że albo Rufi również miał jakąś przygodę albo ja genialnie jechałem (raczej to pierwsze) bo przy odbywaniu kary, przejechałem obok Rufiego który właśnie zmieniał gumy. Po tym manewrze wskoczyłem z powrotem na drugą pozycję i z uszkodzony skrzydłem cisłem ile fabryka dała do samego końca. Cały się zgrzałem bo raz ze cały jestem spalony od słońca, dwa force feed back działa a zakrętów dużo to trzy Rufi cisnął za mną nie ubłaganie. Podsumowując - takiego wyścigu potrzebowałem coby znowu nabrać ochoty na granie :):biggrin::thumbsup: Dozo na Suzuce !

Ps: Greg - miłego wypoczynku. Szkoda że już nie pojedziesz. Do zobaczenia w sezonie 2011 !

Edytowane przez Tachograf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za nieobecność na wyścigu, ale nie dałem rady. Jestem na urlopie, ale miałem nadzieję że uda mi się wyskoczyć na wyścig. Niestety na tym etapie sezonu urlopowego potrzebowałbym min 5h w dwie strony, żeby pojechać wyścig - to przeginka. Cały tydzień ćwiczyłem i byłem całkiem przyzwoicie przygotowany - niestety nie było mi dane pojechać samego wyścigu. Co gorsza za tydzień również nie będę mogł pojechać. Szkoda, że wyniki całego sezonu są wypaczone przez sezon urlopowy. Niestety nikt z nas nie miał wpływu na awarię PSN ... Odbiję sobie w kolejnym sezonie :)

Zabrałem na urlop konsolę dla dzieciaków. Raz na jakiś czas plejka loguje się do PSN, ale raczej rzadko - internet mam tu tragiczny. Innymi słowy - o treningach w tym tygodniu również mogę zapomnieć.

Gratulacje dla Mateo - kosmiczny czas w kwalifikacjach :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@arkos

To raczej mi powinieneś gratulować :P Mateo to kosmita i nima z nim szans :) a ja wygrałem z Rufim !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha nie no dzięki chłopaki że tak o mnie mile myślicie "Mateo to kosmita" :D a tak na poważnie to ja też jestem zaskoczony swoim wynikiem w kwalifikacjach bo na treningach robiłem ledwo 1.41.3xx a tutaj prawie sekundowa poprawa :D dlatego jestem mile zaskoczony i myśle że to było już moje maksimum :)

ps. co nie zmienia faktu że Tachograf dał popis i wygrał z rufim dlatego jemu też należą sie duże gratki :thumbsup:

Edytowane przez MateoF1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie głupio było po tym wyścigu, bo tylko wam przeszkadzałem na tym torze, nie przygotowywałem się do niego, a poza tym po prostu mi słabo szło. Ogólnie jakieś 5 pobytów w boxie, sporo błędów i gdy na 20~~ okrążeniu rozbiłem znowu połowe bolidu, stwierdziłem że to nie ma sensu, bo Mateo był bliski zdublowania mnie 3 raz (przez to nie dostaje się żadnych punktów - mam rację?)

Na następnym wyścigu mnie nie będzie, bo wyjeżdżam na wakacje w sobotę, mam nadzieje że już na następną niedziele się wyrobię.

Edytowane przez chwazt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt faktem Bolo i Chwazt chyba nie bardzo nauczyli się toru :)

Bolo chyba szczególnie. Miałem wrażenie, że po prostu przyszedł dla wypełnienia frekwencji (i chwała mu za to), bez uprzedniego treningu :]

Ale spoko Chwazt, nic nie przeszkadzałeś. Najważniejsze nie narobić komuś syfu.

@Greg

No. Może kiedyś przyjdzie mi się odegrać za ten wyścig ;)

Zaskoczyłeś mnie tym manewrem wyprzedzenia niedługo po starcie.

W każdym razie do zobaczenia i powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.