KOWI 165 Napisano 19 Marzec 2012 Spieszę was poinformować, że możecie także na mnie liczyć :D Udało się wszystko zainstalować po ciężkich bojach... Na prawdę nie wiem co jest z tym moim netem ostatnio nie tak, że co i rusz wyskakuje ten durny błąd z instalacja. Sorry, że się nie odezwałem jak dziś jeździliście ale instalacja była w toku :P No to nie wiem kto ma się zająć przygotowaniem tego wszystkiego? Ja mogę eventy zrobić, dobrać samochody i tory, chyba, że ty Deeny chcesz to zrobić jako pomysłodawca? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 19 Marzec 2012 To kto to robi w końcu? :P Tylko tak, żeby Toyota FT86 była :P Mogę dawać dupy i jechać na samym końcu, ale che pojeździć nią troszkę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 19 Marzec 2012 No ja mogę ale nie muszę :P W sumie to i tak nie mam ostatnio za bardzo co robić to mogę się tym zająć. O FT86 bym się nie martwił, bo na prawdę fajnie się nią jeździ i będzie idealna na takie nasze spotkanie na torze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 19 Marzec 2012 To rób, nie ukrywam, że mi się średnio chce to robić :P hehe No i fajnie, żeby zrobić to z tymi europejczykami vs japończykami, itd. :) Będzie fajne urozmaicenie wg mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 19 Marzec 2012 Tylko jedno zasadnicze pytanie, skupiać się na furach z salonu, czy też używki? Bo będzie szukanie fur jakie kto ma, a nie o to w tej naszej jeździe ma chodzić :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 19 Marzec 2012 No to chyba salon najlepiej, bo w razie czego każdy może wyskoczyć i kupić na szybko. Bo z używkami to już ciężej będzie, ale myślę, że tak popularne modele jak Civic czy Golf to chyba każdy będzie posiadać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 19 Marzec 2012 Dobra to niech się jeszcze Deeny wypowie, żeby nie było później pretensji. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasper 29 Napisano 19 Marzec 2012 Śmiało KOWI, jak masz czas i chęci to jak najbardziej oddaje Ci organizację tego. Proszę tylko, żeby nie było samych potworów i żeby był chociaż jeden uliczny tor ( nie koniecznie Monako :P ). Samochody z salonu będą lepszą opcją niż używane. Ustawień aut proponuję nie ruszać. Nawet opony niech będą te z salonu. Będzie ciekawiej :P Inna sprawa jak będziemy jeździć innymi autami. Tu już KOWI musi się postarać i jakoś sparować autka, żeby były równe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 19 Marzec 2012 No to trochę sobie posiedzę nad tym. Tylko jak mam dopasować auta mniej więcej żeby nie było przepaści to dwa trzy dni potrzebuje na takie coś :P Jeszcze tylko kwestia kiedy byśmy jechali, bo trzeba sztywno ustalić żeby się nastawić psychicznie na jazdę :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitian 38 Napisano 19 Marzec 2012 Dawajcie w niedziele, tak jak były ligowe wyścigi w F1 to i ja się pobawię z wami :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasper 29 Napisano 19 Marzec 2012 No pewnie niedziela, co? Tylko bez przesady z godziną, żeby tak do 21-22 skończyć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 20 Marzec 2012 Raport z bitwy :P Na razie objeździłem wszystkie europejskie przednionapędówki. W miarę jednakowe osiągi mają więc takie 410 PO będzie idealne w ich przypadku. Z japońcami jest o tyle problem, że są znacząco lżejsze i szybsze od europejskich. Fajnie też się śmiga z napędem na tył tak do 500 PO, ale tutaj muszę jutro trochę pojeździć. Jak ktoś ma jakieś typy odnośnie czym by chciał pojeździć dajcie znać, bo już na bank będzie wyścig Toyotą 86 GT. Fura idealna do bezstresowego ścigania jedną marką. :P Jutro zapodam moją propozycje na niedziele w formie graficznej. Co do torów to myślę, że najlepsze będą te krótsze znajdujące się w grze, takie jak suzuka east itp. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 20 Marzec 2012 nie wiem.. czy moge sie wtracic ale zaryzykuje... Nie wiem czy ktos z was scigal sie z GTPL... ale jazda z niimi to wielka frajda. Chcialbym abysmy moze tez tak posmigali jak oni.. robi auta z salonu z oponamy jakimis sportowymi twardymi i ze wszystkim na off. i smigamy :) Np takie M5... potworna zabawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 20 Marzec 2012 No taki jest chyba plan, a przynajmniej ja tak smigam, jedynie ABS na 1 bo te pedały w DFGT nie dają żyć przy hamowaniu bez abs. Wiadomo można się tego nauczyć, ale nie jest to rodzaj precyzji która mi odpowiada i wole ten abs na 1 zawsze sobie ustawić. Opony to obowiązkowo Sportowe twarde lub niższe inaczej nie ma takiej frajdy z opanowania samochodu. W ustawieniach też nie chciałbym za bardzo mieszać, tylko dociągnąć do tych np. 410PO przy furach FF. Wtedy kazdy ma porównywalne auto i powinno być więcej walki, a o to chyba nam chodzi :P Ja tam na razie z GTPL nie mam zamiaru się ścigać, bo jednak nie moja półka. Wole pośmigać sobie na luzie i nie tracić lat świetlnych podczas wyścigów. Jak Errorek masz jakieś sugestie jeszcze to dawaj, bo Ty doświadczony w eventach GT jesteś :P a ja to ostry noobek :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 21 Marzec 2012 Ja starty z GTPL wspominam fajnie... Ogolnie to mieli fajne pomysly jesli chodzi o organizacje. Natomiast co do naszego Eventu to proponuje abys podal te autka ktorymi bedziemy sie scigac... (rozuumiem ze jedno autko na jeden event). Zaczelibysmy delikatnie ze slabsza moca aby walki bylo wiecej. No a sam event to jakies kwalifikacje... potem 1 kolko formujace... Czyli smigamy wyscig na jedno kolko i jedziemy w kolejnosci odwroconej do do wynikow kwalifikacji a potem tylko ustawiamy wyscig juz wlasciwy na kolejnosc odrworcona i startujemy.. (zawsze taki sposob gwarantowal prawidlowa kolejnosc na starcie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Marzec 2012 Tylko nie kombinujmy za bardzo jak coś Panowie :) Bo nie o to chodzi w tej ustaweczce :) Najlepiej chyba będzie jak się umówimy i potem po prostu drogą dyskusji sami powybieramy czym chcemy jechać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasper 29 Napisano 21 Marzec 2012 Możemy nawet brać auta z garażu online. Bez żadnego przygotowywania. Tylko tory będziemy wybierać - każdy po kolei swój ulubiony :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 21 Marzec 2012 To na początek idealna będzie ta Toyota 86 GT, nie za dużo mocy tak, że tył nie ucieka jakoś strasznie na sportowych twardych, a trzeba się będzie jednak troszeczkę pilnować, żeby nie przesadzić. Pozycje startowe mogłybybyć odwrócone, żeby powalczyć, ale nie będę się przy tym upierał. Zapewne po niedzieli będziemy wiedzieli jak chcemy żeby to wszystko wyglądało. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 21 Marzec 2012 Czyli godzina startu to?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 22 Marzec 2012 Mysle 21 bedzie ok, chyba ze chcecie ze 30 minut wczesniej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 22 Marzec 2012 Niedziela 21:00 jest spoko, jak coś to zawsze można wejść wcześniej i po prostu robić sobie kółeczka treningowe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 22 Marzec 2012 No to fajnie... tylko pytanie kto postawi serverownie...? Oraz czy robimy liste osob ktore chca przyjsc czy tez pelna dowolnosc... Na mnie bowiem mozecie liczyc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 22 Marzec 2012 Myślę, że najlepiej byłoby gdyby pokój stawiał KOWI, albo Patricko. U nich nigdy lagów nie ma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasper 29 Napisano 22 Marzec 2012 O 20 wystartujmy, żeby można było te 2 godzinki pojeździć :P Jak w końcu z tymi samochodami robimy ? Bierzemy te online, czy ktoś przedstawi jakąś listę ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 22 Marzec 2012 Dobra to na początek śmigniemy sobie TOYOTA 86 GT oponki Sportowe Twarde. Później Europejskie Hot Hatche czyli w grę wchodzić będą: Renault Megan Sport, Ford Focus ST, Volvo C30, Citroen C4, Peugeto 207 GTI, VW Golf GTI. Tutaj Dajemy 410 PO i oponki Sportowe Twarde. Jeśli chodzi o tory, to z mojej strony proponuje Tsukube, Suzuke East, Autumn Ring Mini i jeszcze jakiś jeden krótki. Tak mniej więcej 15-20 kółek na każdy tor. Jeszcze kwestia wspomagaczy. Blokujemy wszystko oprócz ABS=1, czy jakieś inne udogodnienia wprowadzamy? Próbowałem wczoraj jeździć bez tego ABS ale za bardzo się wkurzam więc wolałbym żeby było włączone :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach