Skocz do zawartości
kakaroto

Pro Evolution Soccer 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie skończyłem pesa2011 na kolejną część czekam z wypiekami na twarzy . Pes ma to coś w sobie no i konkurencja też ma to coś ;)

Co do okładki fanem tego człowieka nie jestem, Benzema czy Ozil byłby lepszy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro sie przekonamy co z tego "wyszlo". Najbardziej ciekawi mnie ten ficzer ze sterowaniem dwoma zawodnikami , troche nierealne ale zobaczymy czy bedzie praktyczne. Jak ktos bedzie mial info o demie niech da znac jak juz wyjdzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuszczak 79, de gea 78 wtf?

Masz rację, Tomek zdecydowanie powinien mieć niższą ocenę ogólną.

już Messi nie jest twarzą PESa? Obrazili się? :pardon:

Cieszy mnie zmiana, ale niestety ie jest to zmiana na lepsze. Obu tych chłopaków nie trawię.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem pesa2011 na kolejną część czekam z wypiekami na twarzy .

co rozumiesz przez to stwierdzenie? wbiłeś platyne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie tak , wbiłem platynę, rozegrałem dużo meczy we wszystkich trybach gry więc myślę żę ukończyłem pes11(po części ) . Jak już tak chcesz się doczepic (bo pewnie chcesz ) to w 100 % nie skonczyłem jej bo nie grałem wszystkimi klubami i gwiazdami . Będę dalej grał w 2011 czekając na 2012 ! Ale wróćmy do tematu pes12 MOŻE CO !

Edytowane przez kakaroto-songo
: ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagrałem w PC-towa wersję demo. Jak dla mnie nic specjalnego względem poprzedniej części. Chyba po raz pierwszy w mojej growej "karierze" :tongue: nie kupie nowego PESa (nie licząc rocznego romansu z Fifą 09 po tym jak Konami wypuściło tą pseudo wersje Beta którą nazwali PES 2008)

Za mało wprowadzonych zmian według mnie. Zagrałem tylko 6 meczy wiec to wczesna opinia ale pewnie będę się zagrywał dalej w PES 2011

Edytowane przez hitokiri pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka pytań w temacie konsolowego PESa, w którego jeszcze nie miałem okazji grać (w tamtym roku zakupiona Fifa, teraz zamierzam PESa):

1. Jak jest z licencjami? Dużo klubów i zawodników ma nieprawdziwe nazwy? Jest jakaś opcja, żeby to zmodyfikować?

2. Czy dużo osób gra online?

3. PCtową wersję PESa wspominam jako grę, którą można fajnie modyfikować. Składy, przyśpiewki itd. Domyślam się, że na konsoli jest to bardzo utrudnione. Niemniej jednak chciałbym się zapytać czy istnieją jakieś patche przynajmniej do składów?

4. Jak wygląda sprawa z trybami gry? Jest ML a poza tym? Jakieś puchary europejskie? Tworzenie własnych turniejów?

Dzięki za odpowiedzi ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w aktualizacji PSS US nie ma dema PES 2012:(

Czy na pewno będzie w aktualizacji EU?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewne info z pesem z japońskiego ps store? jest jakieś info tam na głównej z którego można pobrać? dzięki z góry za info

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka pytań w temacie konsolowego PESa, w którego jeszcze nie miałem okazji grać (w tamtym roku zakupiona Fifa, teraz zamierzam PESa):

1. Jak jest z licencjami? Dużo klubów i zawodników ma nieprawdziwe nazwy? Jest jakaś opcja, żeby to zmodyfikować?

2. Czy dużo osób gra online?

3. PCtową wersję PESa wspominam jako grę, którą można fajnie modyfikować. Składy, przyśpiewki itd. Domyślam się, że na konsoli jest to bardzo utrudnione. Niemniej jednak chciałbym się zapytać czy istnieją jakieś patche przynajmniej do składów?

4. Jak wygląda sprawa z trybami gry? Jest ML a poza tym? Jakieś puchary europejskie? Tworzenie własnych turniejów?

Dzięki za odpowiedzi ;d

1. Liga angielska oficjalne tylko Man U i Tottenham, Hiszpanska cala oficjalna, Wloska, Francuska i Holenderska, Niemiecka tylko Bayern. Do tego Copa Libertadores. I to sa nazwy klubow i loga tylko. Zawodnicy sa prawdziwi. Jest bardzo rozbudowany edytor jesli chce Ci sie klepac wszystko, ale wystarczy ze poczekasz pare tygodni (nawet nie tyle) i dostepne beda zajebiste patche robione przez graczy, po sciagnieciu i "zainstalowaniu" ktorych masz wszystko tak jak ma byc, nawet ladniej niz oficjalnie :). I dziala to tez jak grasz online.

2. Tak

3. Mozna wszystko modyfikowac, istnieja patche.

4. ML, ML Online, Liga Mistrzow, Liga Europejska, Copa Libertadores, Become a Legend. Poza tym mozesz tworzyc wlasne turnieje.

Chyba wszystko, jak sie gdzies pomylilem albo czegos zapomnialem to mnie zaraz tu ktos poprawi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewne info, własnie ściągam. Demo Pesa jest na japońskim ps store już, waży 1370 MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem chwile i stwierdzam, że zmiany są widoczne. Odnoszę wrażenie że gra się troszkę wolniej, bramkarze dobrze się prezentują (np. koniuszkami palców odbijają strzały po ziemi), strzały są lżejsze - nie czuć ich siły jak w 11. Te wystawianie się na pozycje gałką naprawdę działa.

Edit:

Tylko gdyby nie te japońskie szlaczki :P

Edytowane przez Stach86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewne info z pesem z japońskiego ps store? jest jakieś info tam na głównej z którego można pobrać? dzięki z góry za info

Pewne. Wystarczy wpisac w wyszukiwarke 2012 i znajdziesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4. ML, ML Online, Liga Mistrzow, Liga Europejska, Copa Libertadores, Become a Legend. Poza tym mozesz tworzyc wlasne turnieje.

Z tym tworzeniem turniejów to nie do końca, kiedyś w trybie CUP, tam gdzie mamy mistrzostwa świata, europy etc. było Konami Cup gdzie mogłeś ustawić sobie wszystko dowolnie, np. jedną grupę 4-zespołową i każdy z każdym gra. W PES 2010 jak i w 2011 z nikomu nieznanych przyczyn Seabass to zlikwidował i obecnie nie ma tej opcji, być może będzie w 2012, ale co strzeli do głowy panom z Konami to nawet Antonio Macierewicz nie wie.

Z tą ligą europejską to owszem jest, ale można w niej uczestniczyć w PES 2011 jedynie w trakcie sezonu w Master League (również w Become a Legend). Nie wiem jak będzie w edycji 2012, być może cwir wyczytał gdzieś, że teraz będzie to samodzielny tryb jak Liga Mistrzów do tej pory.

Do trybów można jeszcze dołożyć Challenge Training, gdzie w różnego rodzaju wyzwaniach można będzie podszkolić swoje umięjętności (tryb ten był kiedyś obecny w pesie, ale zaginął wraz z PES 3 bodaj)

Edytowane przez Sherman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nowym pesie bedzie jeszcze nowy tryb w ktorym bedziemy Prezesem Klubu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nowym pesie bedzie jeszcze nowy tryb w ktorym bedziemy Prezesem Klubu ;)

To zdaje się będzie jakaś innowacja w trybie Become a Legend albo Master League, ale nie jestem pewny.

Edytowane przez Sherman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą ligą europejską to owszem jest, ale można w niej uczestniczyć w PES 2011 jedynie w trakcie sezonu w Master League (również w Become a Legend). Nie wiem jak będzie w edycji 2012, być może cwir wyczytał gdzieś, że teraz będzie to samodzielny tryb jak Liga Mistrzów do tej pory.

Do trybów można jeszcze dołożyć Challenge Training, gdzie w różnego rodzaju wyzwaniach można będzie podszkolić swoje umięjętności (tryb ten był kiedyś obecny w pesie, ale zaginął wraz z PES 3 bodaj)

Watpie zeby byla LE oddzielnie od ML bo takiej ikonki w menu nie ma , chociaz mala szansa jest bo np na iPhonie w pesie 2011 mozna grac Lige Europejska tak jak LM

Co do Challange Training to byl tez w pozniejwzych pesach az do 6 edycji bodajze

To zdaje się będzie jakaś innowacja w trybie Become a Legend albo Master League, ale nie jestem pewny.

To bedzie oddzielny tryb ktory odblokuje sie za pukty zdobywane w pesie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem chwile i stwierdzam, że zmiany są widoczne. Odnoszę wrażenie że gra się troszkę wolniej, bramkarze dobrze się prezentują (np. koniuszkami palców odbijają strzały po ziemi), strzały są lżejsze - nie czuć ich siły jak w 11. Te wystawianie się na pozycje gałką naprawdę działa.

Edit:

Tylko gdyby nie te japońskie szlaczki :P

Ale bramkarzom nadal zdarzaja sie niewiarygodne babole

http://www.youtube.com/watch?v=4xJmIHnSzoU

Jak mi CPU wsadzil tego gola to, az pad zatrzeszczal w rekach(w sumie przy tym demie juz sie troche zaczyna sypac ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W drugim demie mają być jeszcze bardziej poprawieni bramkarze. Ogólnie czekać trzeba do 17 na aktualizację PSN :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem kilka meczów w japończyka na ps3, bo granie w pesa na PC to tylko trochę lepiej niż "lizanie lizaka przez szybę". Jestem optymistycznie nastawiony do tej części, bo niezależnie od błędów które fani serii i jej przeciwnicy będą jej wytykać PES 2012 wraca na poziom miodności rozgrywki jaki utracił rok temu, a który miał pomimo wielu problemów i niedociągnięć PES 2009 i 2010.

Edycja 2011 była dla mnie jak pusty słoik miodu, z którego czasami owszem, udawało się wydłubać trochę słodkiej substancji, ale nic poza tym. PES 2012 to natomiast nowo zakupiony słój, z którego można czerpać pełnymi łyżkami, a i tak jeszcze sporo zostanie na później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi