gierej 1 Napisano 25 Sierpień 2011 Dzisiaj grając ManU przeciwko Napoli cpu wykonywał rzut wolny. Kuszczak sparował strzał do boku i trzymałem trójkąt. Obrońca był pierwszy i wybił piłkę i od tamtego czasu ciągle kierowałem bramkarzem. Wszystkimi zawodnikami kierował komp ja tylko bramkarzem. Dopiero gdy komp nie trafił pustą bramkę wykonałem piątkę i już wszystko było OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sherman 31 Napisano 25 Sierpień 2011 (edytowane) @Kopaczk akurat PES 6 ma w samej Polsce więcej fanów niż Zbigniew Wodecki włosów na głowie. Co do PES-a 2012 zakończyłem testowanie, bo nie będę się przyzwyczajał niepotrzebnie do nieskończonego produktu. Do poprawki: -strzały (więcej kontroli nad nimi by się przydało bo są bardzo randomowe, jedynie do uderzeń z pierwszej piłki nie mam zastrzeżeń, są mocne i soczyste) -gra jest ciut za wolna, przez co akcje niekiedy wydają się mało dynamiczne -podania często sprawiają wrażenie anemicznych przez co tempo jeszcze bardziej siada -odbiory piłki w obronie to lekkie przegięcie pały, rozumiem, że jest ten system z przyczajaniem się przy pomocy R2 i potem interwencja "iksem", ale albo jest to niedokładnie zrobione w tym demie, albo zwykłe odbiory przy pomocy samego "iksa" są zdecydowanie za mało skuteczne Jak w finalnej wersji będzie zdecydowana poprawa w wyżej wymienionych kwestiach to mamy bardzo dobrego PES-a, jak nie to takiego sobie choć sprawiającego mi na pewno więcej radochy niż 2011. Edytowane 25 Sierpień 2011 przez Sherman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICO1987 7 Napisano 25 Sierpień 2011 Demko ok, ale dla mnie parodia jest brak pełnej licencji, kosmetyczne zmiany w porównaniu z poprzednią odsłoną, nie zrozumcie mnie źle to wciąż dobra gra, ale nie to co kiedyś, poprawiają jeden element, psują kolejny i tak co roku, a licencji jak nie było tak nie ma, KONAMI wstyd! Wiem, że to DEMO ale gra tnie sie tragicznie, no i chciałbym w końcu zagrać ARSENALEM a nie "North London" :verymad: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzejms 9 Napisano 25 Sierpień 2011 Dzisiaj grając ManU przeciwko Napoli cpu wykonywał rzut wolny. Kuszczak sparował strzał do boku i trzymałem trójkąt. Obrońca był pierwszy i wybił piłkę i od tamtego czasu ciągle kierowałem bramkarzem. Wszystkimi zawodnikami kierował komp ja tylko bramkarzem. Dopiero gdy komp nie trafił pustą bramkę wykonałem piątkę i już wszystko było OK. l1+ r3 czarnuchu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 25 Sierpień 2011 @Kopaczk akurat PES 6 ma w samej Polsce więcej fanów niż Zbigniew Wodecki włosów na głowie. Tego właśnie nie jestem w stanie pojąć. PES5 był znacznie trudniejszy i ciekawszy, a 4 była imho najbardziej wyważona. PES6 wprowadził sporo ułatwień do rozgrywki, tylko po to, żeby było bardziej efekciarsko. Polaków na bank ucieszyła polska wersja językowa i wspomniane efekciarstwo. Wracając do demka, cieszy poprawione przełączanie zawodników. Choć dopiero rozgrywki sieciowe pokażą czy jest naprawdę dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stach86 13 Napisano 25 Sierpień 2011 (edytowane) Odbieranie pilki jest dla mnie debilne i ciezko mi sie do niego przyzwyczaic :/ I chyba właśnie wszystko będzie się jak zwykle rozbijać o przyzwyczajenie. Pamiętam jak graliśmy ligę i każdy w zasadzie się uczył nowego PESa. W 12 mamy znowu coś innego i trzeba się uczyć od nowa :P. Swoją drogą jestem ciekawy jak będzie wyglądała gra w sieci, bo mam wrażenie, że dużo przestrzeni można zdobyć indywidualnymi akcjami, a w 11 rajdy nie były często wykorzystywane. Edytowane 25 Sierpień 2011 przez Stach86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INKOGNITO 130 Napisano 25 Sierpień 2011 Do poprawki: -gra jest ciut za wolna, przez co akcje niekiedy wydają się mało dynamiczne A kolega dał sobie game speed +1 ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sherman 31 Napisano 25 Sierpień 2011 (edytowane) A kolega dał sobie game speed +1 ? ;) Owszem, nawet i +2 sprawdzałem, ale to jakieś rozwiązanie tylko na singiel, bo w online game speed = 0 Edytowane 25 Sierpień 2011 przez Sherman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 25 Sierpień 2011 Demko ok, ale dla mnie parodia jest brak pełnej licencji, kosmetyczne zmiany w porównaniu z poprzednią odsłoną, nie zrozumcie mnie źle to wciąż dobra gra, ale nie to co kiedyś, poprawiają jeden element, psują kolejny i tak co roku, a licencji jak nie było tak nie ma, KONAMI wstyd! Wiem, że to DEMO ale gra tnie sie tragicznie, no i chciałbym w końcu zagrać ARSENALEM a nie "North London" :verymad: Co ty się z choinki urwałeś człowieku. Od czego są patche? Masakra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sherman 31 Napisano 25 Sierpień 2011 (edytowane) Ruszyła strona nowego pesa : http://www.konami-pes2012.com/ Edytowane 25 Sierpień 2011 przez Sherman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qim 28 Napisano 25 Sierpień 2011 (edytowane) Po całym roku grania w Fife 11 odpaliłem to pierwsze demo PES12 i po przestawieniu sterowania + ustawieniu asyst na jakiś normalny poziom włączyłem grę. Zagrałem sobie MU vs. Porto na jakimś średnim poziomie trudności. Z moich spostrzeżeń to zdecydowanie za łatwo wpadają strzały z dystansu. Może to wina poziomu trudności. Strzeliłem 2 razy Berbatovem i 2 razy wpadło. Względem Fify lepiej działa kamera i rozmiar boiska jest zdecydowanie większy przez co nie jest ciasno. Niby ok, czuć lekkie drewniane animacje, gra trochę mało dynamiczna, ale nic gram i ok. 85 min. normalnie oniemiałem z głupoty AI bramkarza. Hulk zbiegł ze skrzydła i z 20m strzelił w bramkę, a De Gea zamiast obronić z pozoru łatwy strzał to przewrócił się na ziemię i wpuścił szmatę. Czekam do następnego dema, bo chyba bym nerwy stracił grając w to po sieci, gdyby bramkarze puszczali takie szmaty. Edytowane 25 Sierpień 2011 przez qim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 25 Sierpień 2011 To i owo jeszcze się zmieni, więc bez paniki. Co do bramki, którą straciłeś, to najwyraniej nie widziałeś co potrafi młody Hiszpan odstawić. W meczu z West Bromwich wpuści takiego kapcia, ze szkoda gadać. Lekkie uderzenie z obrębu pola karnego, d tego ostrego kąta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 25 Sierpień 2011 Czemu wydaje mi się, że PES 2012 jest sztywny? Mam wrażenie, że 2011 była bardzie płynna <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaFaLiK37 39 Napisano 25 Sierpień 2011 Czemu wydaje mi się, że PES 2012 jest sztywny? Mam wrażenie, że 2011 była bardzie płynna <_< Tez mi sie tak wydaje. Po ograniu dema musze powiedziec ze demo 2011 bardziej przekonalo mnie do zakupu pesa rok temu niz 2012 w tym roku , no ale trzeba poczekac bo to wczesne demo i jak sobie przypomne bete 2011ki to za bardzo nie przypominala wersji finalnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qim 28 Napisano 25 Sierpień 2011 Spoko KopaczK jestem tak samo jak Ty kibicem MU, a De Gea po prostu miał przyspieszony kurs gry w EPL. Z Kogutami był stosunkowo pewnym bramkarzem. Jak powiedziałem czekam do drugiego dema, bo to jest jakaś podrasowana wersja beta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 25 Sierpień 2011 Chodzi mi tylko o to, że bramkarze zazwyczaj puszczają babole. Jeśli obrońcy zawiodą, to bramkarz raczej wiele nie zdziała w pojedynkę. PES to ma, konkurencja nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 25 Sierpień 2011 U konkurencji da sie wiele zdzialac 1na1 tez. Z doswiadczenia w wirtualnych klubach to wiem(co nie zmienia faktu, ze bramkarze maja nadluzdzki refleks). Ale wracajac do PES babole babolamia, najgorsze jest to, ze trafilo mi sie, ze bramkarz sie odwrocil plecami do akcji(patrzyl na trybuny) i tak wpuscil pilkedo siatki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caballero 31 Napisano 25 Sierpień 2011 Oficjalna okładka nowego PESa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astro222 14 Napisano 25 Sierpień 2011 hahahaha tą dwójeczke to chyba w paincie zrobiłeś. Kolejny fan Messiego i reszty symulantów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caballero 31 Napisano 25 Sierpień 2011 hahahaha tą dwójeczke to chyba w paincie zrobiłeś. Kolejny fan Messiego i reszty symulantów :D Chyba nie zrozumiałeś żartu, ale to szczegół. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sherman 31 Napisano 25 Sierpień 2011 Chyba nie zrozumiałeś żartu, ale to szczegół. Żart niezbyt udany, bo PES 2012 różni się od 2011 bardzo wyraźnie, także beton roku już mamy za sobą, przebiłeś nawet Strasburgera :thumbsup: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 25 Sierpień 2011 Chyba nie zrozumiałeś żartu, ale to szczegół. Chujo.wy. Idź pograj w FIFA. U konkurencji da sie wiele zdzialac 1na1 tez. Z doswiadczenia w wirtualnych klubach to wiem(co nie zmienia faktu, ze bramkarze maja nadluzdzki refleks). Ale wracajac do PES babole babolamia, najgorsze jest to, ze trafilo mi sie, ze bramkarz sie odwrocil plecami do akcji(patrzyl na trybuny) i tak wpuscil pilkedo siatki. Bramkarze są słabi w tej wersji dema to jest fakt. W drugim demie już są poprawieni. Trzeba poczekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saintgb1972 307 Napisano 25 Sierpień 2011 Kilka spostrzezen z tego dema alfa . Jak juz kilku graczy wspomnialo bramkarze zachowuja sie conajmniej dziwnie , i nie zgodze sie z opinia , ze jak obroncy zawioda to bramkarz musi wpuscic kazda szmate. kolejny element to strzaly z daleka 80% takich strzalow to sa bramki , oraz dosrodkowania 100% dosrodkowan to bramki wtf? Przy dryblingu pilka przyklejona do nogi i nie odskoczy nawet na centymetr. Podoba mi sie ustawienie kamery oraz odwzorowanie murawy . to tyle jesli chodzi o pierwsze wrazenie Zobaczymy jakie beda zmiany po ukazaniu sie dema nr 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astro222 14 Napisano 25 Sierpień 2011 Chyba nie zrozumiałeś żartu, ale to szczegół. Masz racje, słabo znam się na żartach. Jak to mówią, wiadomo kiedy głupi żartuje? (mówie o niektórych psychofanach barcy, nie o tobie :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caballero 31 Napisano 25 Sierpień 2011 (edytowane) Żart niezbyt udany, bo PES 2012 różni się od 2011 bardzo wyraźnie, także beton roku już mamy za sobą, przebiłeś nawet Strasburgera :thumbsup: No niestety nie różni się aż tak wyraźnie. Przegrałem w 2011 ponad 1000 meczy online i po takim czasie każda głupota w grze wychodzi na jaw. Konami "poprawia" to co jest na drugim planie mniej ważne, zaniedbując AI i sam podstawowy oskryptowany gameplay. A co do FIFy ktoś tam napisał, to raczej nie będę grał, bo już wolę żalowego PESa.Jeszcze wszystko dokładnie sie zbada w pełnej wersji ale śmiem twierdzić, że "amejzing best ever, którym każdy gra" Messi dalej będzie pociskał jak pac-man a nasi zawodnicy zamiast go zaatakować od przodu to będą się zmieniać co chwilę i biegać za nim. Edytowane 25 Sierpień 2011 przez caballero 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach