Skocz do zawartości
Emir

Metal Gear Solid 4

Rekomendowane odpowiedzi

Pips wymysla wady na sile Po prostu gdyby sie teraz przyznal ze gra mu sie podoba (bo powiedzmy sobie szczerze poprzednie jego wypowiedzi byly oparte o wyobraznie) to by wyszedl na dziecko neo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SDRaid#
Hehe przyzwyczajenie z Uncharted, że z daleka sam podbiega do ścian i sie kryje

No, a pips ma Uncharted i GTA4, a w obu z daleka sam sie przykleja do ściany. Za 5 razem (przejścia dema) już mi to nie przeszkadza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pips wymysla wady na sile Po prostu gdyby sie teraz przyznal ze gra mu sie podoba (bo powiedzmy sobie szczerze poprzednie jego wypowiedzi byly oparte o wyobraznie) to by wyszedl na dziecko neo.

A nie na dziecko multimedii lol?

Wad na siłę nie wymyślam, ale ta obwódka mnie denerwuje tak samo z przyklejaniem do ściany ziomek do mnie np. biegnie a ja muszę się odwrócić na ścianę by się przykleić, wychylić i oddać strzał zamiast zrobić to szybciej, głos snake już dla mnie normalnie brzmi za pierwszym razem jak go usłyszałem był jakiś dziwny tak jakby robot gadał po trochu. A i przecież powiedziałem że gra może być i dałem jej 7/10 za demko. Reszta już dla mnie normalna, głównie ta obwódka mnie dobija z przyklejaniem się do ściany - jeszcze bym się mógł do kilku rzeczy przyczepić ale po co czepiać się na siłę? Jedynie cienie mogły by być ciemniejsze i bardziej czarne bo takie co są to w realu bym kogoś zobaczył a jak sobie w TV ściemnie obraz to przy okazji gra się ściemnia ;p

Gra nawet mi się spodobała no ale jest kilka dziwnych rzeczy dla mnie, a i czy te demko to jak ktoś pisał cały akt 1? Bo trochę krótki i ile tych aktów gra posiada?

---

No, a pips ma Uncharted i GTA4, a w obu z daleka sam sie przykleja do ściany. Za 5 razem (przejścia dema) już mi to nie przeszkadza...

Nie chodzi o to że się nie przykleja z jakiejś odległości ale że muszę dokładnie na ścianę się patrzeć by to zrobił w GTA/Uncharted podchodzę do ściany stoję np. po kątem do niej i nie muszę się na nią patrzeć, zresztą tak samo we wszystkich grach było w jakich na PC grałem dlatego mi to tak przeszkadza.

A i OT: czemu masz bana :?

---

A i dodam coś: fakt że wybuchy wyglądają bardzo realistycznie ;p

---

Dodam jeszcze że w każdych grach się muszę do czegoś przyczepić i nie myślcie że GTA takie święte, w IV brakuje mi bardzo spadochronów z GTA:SA i dla mnie R*głupio zrobił że tego nie dodał ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SDRaid#
A i OT: czemu masz bana :?

No właśnie nie wiem, a arab nie chce mi powiedzieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prosbe. Zastanawiam sie nad kupnem MGS4 na game.co.uk wersji uzywanej. Czy w ten sposob nie bede w stanie grac online, czy gra posiada jakies zabezpieczenia/klucze ktore mozna uzyc tylko raz ? I na koncu, czy Metal Gear Online to czesc skladowa MGS4, czy osobna pozycja? Jak odpowiedzi beda negatywne to kupie nowa, ale musze to wiedziec przed zakupem

Prosze o odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy w ten sposob nie bede w stanie grac online, czy gra posiada jakies zabezpieczenia/klucze ktore mozna uzyc tylko raz ?

Nie ma zabezpieczeń.

I na koncu, czy Metal Gear Online to czesc skladowa MGS4, czy osobna pozycja?

Składowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łaaa, włąśnie dolazłem do Shasoe Moses. ZAbrało mi to trochę czasu bo zawiesiłem się przez jakiśokres na misji w Londynie , a że przechodze pierwszy raz, oglądam wszystkie filmiki. Zabił mnie sen Snake'a prze doleceniem na Alaskę :-) Czy tam sie da coś ciekawego zebrać i gdzie się kończy, bo nie doszedłem do końca-zabili mnie :-) i się obudziłem.

Zastawnawiam się też jak przejść te kamerki przed zamrożonymi gekko. Jakiś granat dymny pomoże? raczej nie.

pozdro

uaaa, 500 post przed końcem forum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[...] Zabił mnie sen Snake'a prze doleceniem na Alaskę :-) Czy tam sie da coś ciekawego zebrać i gdzie się kończy, bo nie doszedłem do końca-zabili mnie :-) i się obudziłem.

Tam nic nie znajdziesz... w sumie to tylko pokazówka jakie różnice są aktualnie i jak kiedyś gra wyglądała... a przyznasz, że różnica jest spora

Zastawnawiam się też jak przejść te kamerki przed zamrożonymi gekko. Jakiś granat dymny pomoże? raczej nie.

'Kamerki' mozna w prosty sposób ominąć na dwa sposoby!

1 - pozabijać! Do oporu trzaskać aż się skończą!

2 - rzucić chaff granade! (o ile dobrze pamiętam nazwę), w powietrzu zrobią się małe konfetti i będziesz mógł spokojnie koło nich przejść!, chaff jest chyba w heliport na samym środku lądowiska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, chaff był na lotnisku tam gdzie Snake wspomina. Jeszcze jedno pytanie; czy ten szyb przez który możemy wejść jest po tych mrożonkach Gekko czy jeszcze przed nimi ,w pierwszej lokacji - tam gdzie jest lądowisko i Truck (pod nim mamy pistolet). Szuakłem tego wejścia nawet w tej jaskini ze szczurami...:-)

Mam taki pytanie odnośnie fabuły bo nie kąsam tematu: jak to jest, ze w filmie przed Moss-tam gdzie Liquid robi zamieszanie z łodziami, żołnieże nie mogą używac broni, a potem już nie ma z tym problemu (SNake na Moss) czy on "to" wlącz tylko na chwilkę? Otra Cosa-gdzie zdobyć ten M82 ( chodzi o snajperę-tę wielką na ramię). Trochę jest przydroga jak na moje Drebin pointy. Czy można ją gdzieś dorwać 4 free?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fakt, chaff był na lotnisku tam gdzie Snake wspomina. Jeszcze jedno pytanie; czy ten szyb przez który możemy wejść jest po tych mrożonkach Gekko czy jeszcze przed nimi ,w pierwszej lokacji - tam gdzie jest lądowisko i Truck (pod nim mamy pistolet). Szuakłem tego wejścia nawet w tej jaskini ze szczurami...:-)

Wejście do korytarza podziemnego znajduje się w miejscu gdzie są pomieszczenia po lewej stronie heliportu, tam masz dostęp!

Musisz poszukać tego, nie trudno znaleźć posługując się mapą w menu! Przełącz ją tylko na 3D i zobaczysz różnice w poziomach jakie lokacja przedstawia...

Mam taki pytanie odnośnie fabuły bo nie kąsam tematu: jak to jest, ze w filmie przed Moss-tam gdzie Liquid robi zamieszanie z łodziami, żołnieże nie mogą używac broni, a potem już nie ma z tym problemu (SNake na Moss) czy on "to" wlącz tylko na chwilkę?

W sumie właczył tylko na chwilę aby zaprezentować swoją siłę, ale i tak pokazuje tym własnie czego dokonał i jaką ma władzę.

Otra Cosa-gdzie zdobyć ten M82 ( chodzi o snajperę-tę wielką na ramię). Trochę jest przydroga jak na moje Drebin pointy. Czy można ją gdzieś dorwać 4 free?

pozdrawiam

Broń możesz chyba jedynie zakupić! Jednym strzałem celnym powalisz z tego Gekko! W mojej sygnaturce masz FAQ, poczytaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OKey, wielkie dzięki za pomoc. Te pomieszczenia gdzie się można czołgać między pomieszczeniami zwiedziłem ale nie zauważyłem jakiegos innego wyjścia z tej lokacji. Po lewej mam jeszcze coś co jest ogrodzone i Snake sobie przypomina rozmowa m.in. o jego stroju, dalej są te pomieszcenia, z których nie znalazłem przejścia dalej i jeszcze (znalezione przed chwilą) przejście jak wejdziemy po schodkach na górę (nad drzwiami wejściowymi do hangaru z tymi wrednymi robocikami.

Swietny akt.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W sumie właczył tylko na chwilę aby zaprezentować swoją siłę, ale i tak pokazuje tym własnie czego dokonał i jaką ma władzę.

Z tego co mi wiadomo to majac kontrole nad SOP Liquid ma kontrole nad dowolna bronia objeta systemem - wiec moze zablokowac bron wszystkim poza wlasnymi oddzialami (co z reszta robi - i to nie tylko na chwile). Natomiast Snake uzywa broni albo odlokowanych (nad ktorymi SOP nie ma kontroli) albo broni sprzed wprowadzenia systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio mialem okazje zagrac ostatnia walke w MGS4 u kumpla, bylo fajnie... sciagnalem demko, tak o.. pogralem chwile u wyzej wymienionego kolegi... tak o.. szkoda, byla okazja kupic tanio..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Saincik, coś piłeś bo za cholere nie rozumiem o co Ci chodzi w tym co napisałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po pierwszym akcie... poprostu kolejny masterpiece! I jak ja mam tu się czegoś nauczyć jak mi tylko Snake po głowie się pałęta ? ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Saincik, coś piłeś bo za cholere nie rozumiem o co Ci chodzi w tym co napisałeś

No napisał co przeżył... tak o..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie- jak mam się zarejestrować na tej stronie konami, cobym to mógł otrzymac to Konami ID Game ID potrzebne do MGO??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Larry- wiem, że na tej stronie ale Polska jest "nieobsługiwana". W związku z tym co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to działa tylko dla cywilizowanych krajów. Jeśli chcesz kupować coś to możesz zapomnieć o polskim koncie. Rejestrujesz się na Anglię albo inny kraj europejski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wybrać jakikolwiek inny "cywilizowany" kraj i będzie hulało tak jak powinno?

Btw. Spotkało mnie właśnie bardzo przykre doświadczenie Pocinam sobie w II Akt a tu nagle mi pad padł ;/ grrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam głupie pytanie - czy gra przechowuje gdzieś zdobyte podczas przechodzenia gry emblemy, tak że można zobaczyć, które już odkryłem i sprawdzić ilu brakuje i tak dalej? Jest to dostepne gdzieś z poziomu menu czy tylko po zakończeniu gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi