Skocz do zawartości
Emir

Metal Gear Solid 4

Rekomendowane odpowiedzi

Już problem rozwiązany bo porzyczę od kolegi PS2 a 1,2 i 3 część sobie kupię :) Ale jeszcze mam jedno pytanko odnośnie drugiej części : Czym różni się - Substance od Sons of Liberty ???

Już problem rozwiązany bo porzyczę od kolegi PS2 a 1,2 i 3 część sobie kupię :) Ale jeszcze mam jedno pytanko odnośnie drugiej części : Czym różni się - Substance od Sons of Liberty ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już problem rozwiązany bo porzyczę od kolegi PS2 a 1,2 i 3 część sobie kupię :)    Ale jeszcze mam jedno pytanko odnośnie drugiej części  :  Czym różni się  - Substance   od     Sons of Liberty  ???

Tym samym czym różni się się Subsistance od Snake Eater :biggrin:

A tak poważnie to Substance to rozszeżona wersja dwójki. Jest sporo dodatkowych misjii no i można pojeździć Snakiem na deskorolce!  :teehee:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakimis zbednymi dodatkami, wiec bez obaw kupuj obojetnie jaka wersje, tresci fabularne i dialogi sa bez zmian.

jakimis zbednymi dodatkami, wiec bez obaw kupuj obojetnie jaka wersje, tresci fabularne i dialogi sa bez zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie jak jest z gra na multi duzo osob gra?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Więc pożyczyłem PS2 od kumpla i zakupiłem na Allegro Metal Gear Solid 1 , 2 i 3 :) Zaczynam oczywiście grać od jedynki. Piszę ponieważ pojawił się problem bo gdy chcę zapisać stan gry to wyskakuje mi komunikat ,że NIE MA WŁOŻONEJ KARTY PAMIĘCI !!! Proszę o pomoc - co trzeba zrobić ??? Czy gry z PS1 nie współpracują z kartami pamięci z PS2 ??? Za odp bardzo dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gry z PS1 nie współpracują z kartami pamięci z PS2 więc niestety musisz się zaopatrzyć w memorke do PS1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Więc pożyczyłem PS2 od kumpla i zakupiłem na Allegro Metal Gear Solid 1 , 2 i 3 :) Zaczynam oczywiście grać od jedynki. Piszę ponieważ pojawił się problem bo gdy chcę zapisać stan gry to wyskakuje mi komunikat ,że NIE MA WŁOŻONEJ KARTY PAMIĘCI !!! Proszę o pomoc - co trzeba zrobić ??? Czy gry z PS1 nie współpracują z kartami pamięci z PS2 ??? Za odp bardzo dziękuję.

Polecam zacząć od MGS 3. Wtedy poznasz fabułę w chronologicznym porządku. Snake Eater to prequel do pozostałych części. Zazdroszczę, przed Tobą jedna z najwspanialszych serii w świecie gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gry z PS1 działają na PS3 więc zagraj sobie na PS3. Zresztą w ten czwartek będzie na europejskim(w końcu) PSStore właśnie pierwszy Metal Gear Solid.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Więc pożyczyłem PS2 od kumpla i zakupiłem na Allegro Metal Gear Solid 1 , 2 i 3 smile.gif Zaczynam oczywiście grać od jedynki. Piszę ponieważ pojawił się problem bo gdy chcę zapisać stan gry to wyskakuje mi komunikat ,że NIE MA WŁOŻONEJ KARTY PAMIĘCI !!! Proszę o pomoc - co trzeba zrobić ??? Czy gry z PS1 nie współpracują z kartami pamięci z PS2 ??? Za odp bardzo dziękuję.

Nie ma co, zazdroszczę Ci bo przeżyjesz fantastyczną przygodę!! Ja osobiście uważam, że najlepszy jest MGS 3, jednak polecam zagrać od początku, bo jednak po graniu najpierw w późniejszą część pierwsza może wydać się prymitywna i już tak nie bawić.

A fakt, gry z ps 1 działają na ps3, konsola tworzy sobie wirtualną memorkę i już możesz grać.

Pozdrawiam i daj znać po każdej części jak wrażenia ;) Mój ranking:

1. MGS 3

2. MGS 1

3. MGS 2

4. MGS 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe Dzięki za odpowiedzi. Czyli mam zacząć grać z perspektywy fabuły acha. Czyli najpierw powinienem zagrać w 3 część ???! potem 1 następnie 2 ??? O kurcze to ci dopiero : nie wiedziałem ,że z PSX chodzą gry na PS3 smile.gif

Jeszcze jedno pytanko : Czy wersja pierwszej części która będzie do pobrania z PS Store będzie w jakiś sposób wzbogacona np. graficznie lub o jakieś dodatki?

Edytowane przez Silvero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe Dzięki za odpowiedzi. Czyli mam zacząć grać z perspektywy fabuły acha. Czyli najpierw powinienem zagrać w 3 część ???! potem 1 następnie 2 ??? O kurcze to ci dopiero : nie wiedziałem ,że z PSX chodzą gry na PS3 smile.gif

Jeszcze jedno pytanko : Czy wersja pierwszej części która będzie do pobrania z PS Store będzie w jakiś sposób wzbogacona np. graficznie lub o jakieś dodatki?

Niestety nie. Jeśli masz MGS 1 w wersji na PC to na mniejszym ekranie w rozdzielczości 800x600 gra wygląda znośnie. Na PS3 jedynka wyszła w niezmienionej szacie graficznej jako PS One Classic. Jeżeli chodzi o kolejność przechodzenia sagi to możesz spokojnie zacząć od jedynki, ale tak jak mówiłem część trzeci to prequel do całej serii, od tego co jest tam pokazane wszystko się zaczęło. Musisz wybrać czy chcesz iść zgodnie z fabułą, czy według kolejności wydawania gier. Tak czy inaczej będziesz się bawił rewelacyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis przeszedłem MGS4 i musze powiedzieć że jestem pod ogromnym wrażeniem... nigdy w życiu nie widziałem takiej gry!! mistrzostwo po prostu.... żałuje tylko że nie grałem w poprzednie częśći:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kolegów, którzy chcą grać w pierwszego MGSa. 

Pamiętajcie, że w MGSa z PSstore możecie grać na PSP!!!

Nie musze chyba mówić jak ładnie wygląda grafika na małym ekranie przenośnej konsolki, nawet tak wiekowa jak tutaj :teehee:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledze chodziło o to że fabularnie jest w kolejności 3-1-2-4. Najlepiej zagraj sobie po kolei :) nie będziesz musiał się przestawiać z nowszej grafiki na starszą, a to może zniechęcić. A co do tych gier z PSX na PS3 to hmmmmm, o ile się ma konsole w wersji 60GB to tak, jeśli inną to jednak będziesz musiał pożyczyć PS2 od kumpla :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy w MGS4 są trofea ??? bo jakoś jeszcze nic nie dostałem więc się zastanawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy w MGS4 są trofea ??? bo jakoś jeszcze nic nie dostałem więc się zastanawiam

Wystarczy chwilę poszukać. Nie ma trofeów - swojego czasu krążyły plotki o patchu, który by je dodawał, ale nie sprawdziły się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, bardzo chcialbym zagrac w MGS4, jednak nigdy nie przeszedłem poprzednich częsci, i moje pytanie do znawców tematu brzmi, czy jest taka potrzeba ? wręcz obowiązek ? mozna się równiez swietnie bawic nie znając poprzednich odsłon ? czy odnajde się w fabule ? nie mam bardzo jak zaliczyc poprzednich Metal Gearów, jak i równiez pikseloza odrzuca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łykaj walktrough poprzednich części na youtube i odnajdziesz się w zawiłej fabule czwórki.

Chociaż nie zagrać w MGS3 to grzech wg mnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, bardzo chcialbym zagrac w MGS4, jednak nigdy nie przeszedłem poprzednich częsci, i moje pytanie do znawców tematu brzmi, czy jest taka potrzeba ? wręcz obowiązek ? mozna się równiez swietnie bawic nie znając poprzednich odsłon ? czy odnajde się w fabule ? nie mam bardzo jak zaliczyc poprzednich Metal Gearów, jak i równiez pikseloza odrzuca.

granie w MGSa 4 bez znajomości poprzednich części kompletnie mija się z celem. co prawda bawić się będziesz przednio, ale fabuła w dużej mierze stanowi wyjaśnienie wszystkiego co działo się we wcześniejszych częściach sagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak olega napisał wyżej bedziesz sie bawił świetnie ale wiele nie zrozumiesz z fabuły. Ja polecałbym chociaz ukonczenie jedynki jest teraz na ps store co dodatkowo ułatwia zalicznie tej pięknej gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ściągnąłem wczoraj demo aby wybadać ta grę. Myślałem, że od razu się odnajdę gdyż uwielbiam skradanki (z Hitman'em spędziłem setki godzin) ale było inaczej. Ile razy bym do niej nie podchodził zawsze mnie coś odpycha, nie wiem, nie czuję tego wszystkiego. Granie w to demo mnie irytowało a prześlizgiwanie się za głupimi przeciwnikami w ogóle nie sprawiało żadnej przyjemności. Miałem zabrać się za jedynkę, ale nie wiem czy jest sens. Chyba nigdy się nie przekonam do MGS'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem zabrać się za jedynkę, ale nie wiem czy jest sens. Chyba nigdy się nie przekonam do MGS'a.

Mowisz o MGS4?

Pomimo tego, ze grywam sobie od ladnych kilkunastu lat, nie gralem wczesniej MGS, ale od kilku dni mam PS3, wiec kupilem Metal Gear Solid 4( zaryzykowalem, bowiem ni do konca lubie skradanki, lecz gry typu Operation Flashpoint na PC).

Tak wiec zakupiona  w czwartek gre wrzucilem w piatek  do napedu, piwersza instalacja i pierwsze wnioski :)

Oczywiscie od razu spodobalo mi sie intro ze swietnymi efektami dzwiekowymi i muzyka( niektore kawalki sa genialne ) i  po kilkunastu minutach gry na Bliskim Wschodzie bylem na etapie pisania ogloszenia odsprzedazy tej gry :)

Ale nie, pomyslalem, ze jeszcze raz usiade wygodnie z padem w dloni i napojami oraz pizza obk siebie.

TAk wiec zaczelo sie to w sobote ok 11, a zakonczylem ( naturalnie nie gre, lecz rozgrywke) kolejnego juz dnia, tj. w niedziele ok 5:45 :)

Pierwszy akt (przynajmniej na pocztaku) nie przypadl mi  do gustu.

Dopiero pojawienie sie nowych broni (w dlaszej czesci aktu I)- a w zasadzie mojego ulubionego narzedzia zbrodni: pistoletu oraz swietnie spisujacego M4 z celownikiem kolimatorowym :)  - oraz oczywiscie

rozwiniecie fabuly, te wszystkie przerywniki etc satly sie bodzcem do dalszej gry.

Jest swietna!

Mimo, ze osobiscie nie przepadam za grami, w ktorcyh wystepuja potwory czy jakies dziwaczne maszyny, to bardzo mi pasuja (choc preferuje ludzi ), ale tutaj jest gites i jestem w stanie przebolec bossow, bo nie sa oni niewiadomo jak dziwaczni i przepotezni.

Ok, nie bede sie rozpisywal, bowiem nie pisze  w edytorze tekstu  z zamiarem wykonania recenzji.

Tak wiec kilka plusow i minusow:

+klimat

+swietna grafika (i w tej chwili niestety nie gram na TV HD, lecz CRT :)

+ super efekty dziwkowe oraz podklad muzyczny (jak nigdy mialem wlaczony podczas gr, czego zazwyczaj nie preferuje)

+wbrew niektorycm SOLID SNAKE, ktory kurde bele  jest chory, a wiec skad taki wyglad

+pokazny arsenal bronii, w tym modyfikacje

+mozliwosc wyboru sposobu dzialania (walka, ukrywanie )

+bardzo dobrze rozwiazane sterowanie padem (niedawno przesiadlem sie z klawiatury i myszki)

+instalacja! tak,instalacja :) - te 2,3 minutowe przerywniki sa ok, bowiem mam chwilke na przygotowanie herbatki lub  wykonanie 1, telefonow

+ niezle laseczki i slodka sunny

+saga

a teraz minusy:

-jednak slabszy pierwszy epizod(akt)

-moglaby byc dluzsza :)

To bedzie na tyle, pozdrawiam,

quiros

Edytowane przez quiros

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.p...azja_slask.html

Mam dokładnie taką wersję gry, i martwi mnie, czy ten napis 15 na pudełku i na płytce nie swiadczy o tym ze gra jest ocenzurowana względem 18+ ? okrojona ?

PS. własnie zaliczam MGS1, jesli starczy mi sił to zagram równiez w 2, scenariusz trójki doglebnie przeanalizuje.

Edytowane przez rogalmr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest ocenzurowana, miałem też takie oznaczenie. Warto zagrać dla super efektów dziwkowych! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi