One Post Man 4596 Napisano 30 Styczeń 2010 (edytowane) Ja czytałem , że jednak będzie zaglądał do teamu który robi Rising... chociaż ... jeśli to prawda co mówisz , to to jest jakiś zły znak. Kojima odżegnuje się od własnej gry? tak czy inaczej , szkoda będzie , jeśli gra zejdzie an psy przez to , że Konami uderza w rynek USA... Zobaczymy za jakiś czas jak to się wszystko ułoży. Peace Walker skończony , więc teraz czas na większego brata... Kojima nic nie odzegnuje, w wywiadzie mowil iz bedzie dogladac MGS:R ale cala swoja uwage skupia na MGS:PW poniewaz jest to nalezyta kontynuacja fabularna sagi, a scislej mowiac losow Big Bossa, i cos czuje ze juz potem nie bedzie MGSow, Snake umarl, Big Boss zlibza sie do momentu kiedy to go Snake zabil, a MGS:R to juz raczej nie bedzie to samo z Raidenem w rolii glownej (vide popularnosc MGS2). MGS:R to bedzie jak dla mnie multiplatformowy skok na kase, poniewaz glowni programisci Kojima Studio robia przy Peace Walker, poza tym im wiecej czytam o MGS:R tym bardziej robie sie sceptyczny, jeszcze to "Lightning Bolt Action" - slasher ? - jakby nie patrzec Raiden to ninja ktory robi tylko rozpierduche [patrz MGS4] Edytowane 30 Styczeń 2010 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 30 Styczeń 2010 A mi właśnie już brakuje jakiejkolwiek informacji na temat Rising. Ostatnie widaomości jakie czytałem to stare info z czasów E3... na temat tej gry nie wiem prawie nic oprócz tego , że b ędzie to multiplatformówka. Kojima niby nie pracuje przy tej grze , dopiero jak skończy Peace Walker'a to się zajmie nią...tyle wszystkiego... Fajnie by było coś nowego przeczytać. Ogólnie to wydaje mi się , że Rising będzie opowiadało historię Raidena po wydarzeniach na Big Shell... z MGS4 dowiadujemy się , że Raiden zaczyna nowe życie i to właśnie może być tytułowe "Rising" - powstanie w wykonaniu Raidena. Porzuca rodzinę , udaje się na szkolenie na Alasce , w Europie pomaga Evie w odnalezieniu ciała Bigg Boss'a , później dołącza do Snake'a w jego misji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XelBlackHearts 2 Napisano 30 Styczeń 2010 (edytowane) Hah nie zaprzeczę że jest to najbardziej MGSowy tydzień jaki kiedykolwiek miałem xDD A więc: Przez ostatnie trzy dni grałem i przeszedłem już nie wiem po raz który Metal Gear Solid 1 na PC. Fajnie tak znowu usłyszeć zajebiste teksty Liquida :) I powalczyć z świetnymi bossami takimi jak Sniper Wolf czy Raven :3 Jednak największą radością tego tygodnia jest zakupienie Metal Gear Solid 3: Snake Eater :D Mój przyjaciel który miał zawsze w posiadaniu MGS3, jednak parę miesięcy temu wymienił go na coś innego. Wielką rozpaczą to było dla mnie bo sam konsoli PS2 nie posiadam i zawsze jak chciałem tą grę przejść to pożyczałem od niego na jakiś czas PS2 i zasuwałem w MGS3. Jednak tym razem nie było możliwości pogrania w MGS3 skoro się go pozbył T_______T Tak więc podjąłem pewne kroki by natychmiastowo naprawić tą stratę. Wczoraj pojechałem do PSX-Exteme sklepu pod Arkadią w Wawie i kupiłem nówkę sztukę MGS3: Snake Eater na PS2 za 77 zł :D Od razu jak wróciłem do domu to zgarnąłem od kumpla konsole PS2 i teraz znów zasuwam najbardziej przeze mnie uwielbianą grę jaką kiedykolwiek grałem :) Chodź nie posiadam konsoli PS2 to jednak jestem bardzo dumny z tego zakupu. Wreszcie mam własnego MGS3 w swojej kolekcji. Teraz znów mogę w niego grać kiedy chce. Postanowiłem także zrezygnować z zakupu GoW III Ultimate za 529 zł. Zdecydowałem że kupię zwykłą edycję GoW III za 200 zł i dzięki zaoszczędzonej kasie kupię sobie własnego PS2 Slima :) Poza tym od dawna chciałem mieć parę pozycji w posiadaniu: Kingdom Hearts II, Devil May Cry 3 itp. Uważam to za bardzo dobry pomysł. Zwłaszcza że dzisiaj konsola PS2 kosztuje około 300 zł. Będę mógł zbierać klasyki na PS2 i hity na PS3 :3 Natomiast w Środę odbieram z siedziby: Ultimy Metal Gear Solid 4 za 99 zł. Raz tylko w życiu przelazłem tą grę i chciałbym przejść ją jeszcze wiele razy, posiadając ją już we własnej kolekcji ;) Niestety będę miał już wersje Platinum MGS4, ale przynajmniej nówka sztuka prosto z magazynu w dobrej cenie ^^ Ogólnie to wydaje mi się , że Rising będzie opowiadało historię Raidena po wydarzeniach na Big Shell... z MGS4 dowiadujemy się , że Raiden zaczyna nowe życie i to właśnie może być tytułowe "Rising" - powstanie w wykonaniu Raidena. Porzuca rodzinę , udaje się na szkolenie na Alasce , w Europie pomaga Evie w odnalezieniu ciała Bigg Boss'a , później dołącza do Snake'a w jego misji. Ja także przypuszczam że Rising będzie ukazaniem szczegółowej historii Raidena.W MGS4 było dużo powiedziane czego dokonał. Jednak nie było zbytnio ukazane. Poza tym bardzo także mnie ciekawi ten tryb Multiplater - ciekawe jak to będzie wyglądać ^^ Jednak prawdą jest że aktualnie Kojima nie skupia się na tym projekcie. Na razie poświecił się całkowicie Peace Walker - I słusznie bo według mnie dzieje Big Bossa są najciekawszym wątkiem w Serii MGS. Wreszcie możemy zobaczyć jak powoli powstawała idea Big Bossa do powstania Outer Heaven, Jakie były okoliczności które doprowadziły do jego rewolty itp. Jak dla mnie Big Boss jest najfajniejszą i najciekawszą postacią z serii MGS :) Ciekawi mnie też wątek kiedy poznał on Sniper Wolf kiedy była ona jeszcze małą dziewczynką. Wówczas Big Boss nią się zajął i dostał od niej miano Saladyn :3 Kiedy oglądałem pierwszy raz Trailer do Peace Walker i widziałem tą pewną małą dziewczynką to myślałem że to właśnie jest Sniper Wolf xDD Jednak później się zorientowałem że się pomyliłem xDD Edytowane 30 Styczeń 2010 przez XelBlackHearts Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tresor 4 Napisano 31 Styczeń 2010 Panowie macie moze jakeis linki do cut scenek z polskimi napisami do MGS 4 ? na YT znalalem tylko wprowadzenie jak snake jechal na ciezarowce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XelBlackHearts 2 Napisano 31 Styczeń 2010 Tutaj masz wszystkie filmiki(cutscenes) z Metal Gear Solid 4: http://www.youtube.com/user/Kl1n3#p/c/584C58417C941F7D Natomiast nigdzie na necie niema filmików od razu z tłumaczeniem polskim. Dlatego polecam ci w tym przypadku tą stronę: http://mgs.gram.pl/news.php Na MGS Zanzibarze masz przetłumaczone wszystkie wypowiedzi i dialogi wszystkich postaci na język polski. Oglądaj filmiki w oryginale, a jak nie zrozumiesz jakieś wypowiedzi np.: Liquida lub innej postaci lub jakiegoś momentu to wbijaj na Zanzibara i w dziale MGS4 Dialogi odnajdź moment które nie zrozumiałeś i przeczytaj sobie to już w języku Polskim. Jak pierwszy raz przechodziłem Metal Gear Solid 2 - to fabuła była już tak zakręcona że nie których tekstów nie rozumiałem - wówczas wbijam na Zanzibar i na spokojnie sobie wszystko czytałem jak miłą lekturę :) Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 8 Luty 2010 Jak pochwaliło się Konami, w minionym roku fiskalnym udało się sprzedać 650 tys. sztuk. Wynik 5 milionów sprzedanych egzemplarzy tej gry! Brawo Konami! :thumbsup: Klik - http://www.ps3site.pl/najlepiej-sprzedajacym-sie-tytulem-na-ps3-jest/35434/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XelBlackHearts 2 Napisano 9 Luty 2010 (edytowane) A oto jeden z najlepszych komiksów związanych z serią MGS jaki kiedykolwiek czytałem xDD Parodia wszystkich części Metal Gear Solid xDD :D Jest to dzieło narysowane przez artystkę Peachi. Narysowała ona jak na razie 4 komiksy: MGS1, MGS2, MGS3 i MGS Portable Ops które ukazują całą grę :D A ponieważ jestem mega wielkim fanem Snake Eater ;) To w pierwszej kolejności zapodam wam komiks: Let`s Destroy Shagohod. Tak więc życzę miłego czytania X3 Dalszy ciąg w rozwinięciu spoiler ^^ Part 1 i Part 2 Part 1: Part 2 i ostatni Part 3: Edytowane 9 Luty 2010 przez XelBlackHearts Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lenislaw 0 Napisano 9 Luty 2010 Mam ps3 od miesiąca a mgs4 to była moja pierwsza gra którą kupiłem , jestem wielkim fanem wszystkich tytułów Hideo Kojimy. Wczoraj skończyłem przechodzić mgs4 i według mnie jest to najlepsza gra jaka kiedykolwiek powstała klimat jest jedyny w swoim rodzaju, fabuła jest po prostu zaskakująca, rozbudowana i czasami nie zrozumiała ale i tak wszystko jest w końcu zostaje wyjaśnione ,także charakterystyka postaci jest niesamowita i oczywiście grafika ale ona nie jest najważniejsza. Hideo przeszedł sam siebie szacunek dla niego i dla całej ekipy z konami . Podsumowując w moim personalnym rankingu gier mgs4 wskakuje na pierwsze miejsce , a na drugim spocznie stary faworyt mgs3 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 9 Luty 2010 Mam ps3 od miesiąca a mgs4 to była moja pierwsza gra którą kupiłem , jestem wielkim fanem wszystkich tytułów Hideo Kojimy. Wczoraj skończyłem przechodzić mgs4 i według mnie jest to najlepsza gra jaka kiedykolwiek powstała klimat jest jedyny w swoim rodzaju, fabuła jest po prostu zaskakująca, rozbudowana i czasami nie zrozumiała ale i tak wszystko jest w końcu zostaje wyjaśnione ,także charakterystyka postaci jest niesamowita i oczywiście grafika ale ona nie jest najważniejsza. Hideo przeszedł sam siebie szacunek dla niego i dla całej ekipy z konami . Podsumowując w moim personalnym rankingu gier mgs4 wskakuje na pierwsze miejsce , a na drugim spocznie stary faworyt mgs3 :) I pomyslec ze gra z 2008 nie starzeje sie, pod wzgledem graficznym, a przynajmniej takie odnosze wrazenie grajac w niektore "nowosci" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 9 Luty 2010 Komiks mega ;) Co do MGS4 , to finałowa walka jest genialna ! :0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Motomysz1 0 Napisano 13 Luty 2010 (edytowane) Witam, zamierzam sobie kupić używanego MGS-a 4. Gra na tej aukcji wygląda trochę inaczej niż wszystkie inne dostępne na allegro, to jest, zdaje się, wersja amerykańska( tak wynika z okładki, choć niby PAL) Czy różni się ona czymś od europejskiej? Czy będę mógł na niej grać przez internet z ludźmi z Europy? Proszę o pomoc Pozdrawiam Edytowane 13 Luty 2010 przez Motomysz1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoplita 15 Napisano 13 Luty 2010 hiehie Geko to nie wymysł, to prawda ;) ... skojarzenia są chyba oczywiste ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 13 Luty 2010 Witam, zamierzam sobie kupić używanego MGS-a 4. Gra na tej aukcji wygląda trochę inaczej niż wszystkie inne dostępne na allegro, to jest, zdaje się, wersja amerykańska( tak wynika z okładki, choć niby PAL) Czy różni się ona czymś od europejskiej? Czy będę mógł na niej grać przez internet z ludźmi z Europy? Proszę o pomoc Pozdrawiam Gry nie roznia sie niczym, aczkolwiek nie bedziesz mogl grac na europejskich serwerach. (glowy uciac nie daje, ale pamietam BETE MGO, gdzie byly one podzielone na 100%) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XelBlackHearts 2 Napisano 14 Luty 2010 Polecałbym już kupić nieużywanego Metal Gear Solid 4 w sklepie Ultima.pl Nie tylko że jest to nówka-sztuka to jeszcze tylko w cenie 99 zł. Ja parę tygodni temu zamówiłem sobie właśnie MGS4 w Ultimie i odebrałem produkt po dwóch dniach od złożenia zamówienia. Oczywiście jeśli ktoś nie mieszka w okolicach Wawy to wówczas będzie musiał zamiast odbioru osobistego wybrać kupno po przez przesyłkę z dodatkową opłatą, ale dodatkowe 7-10 zł nie robi żadnej chyba różnicy. Jak dla mnie ta gra jest warta każdych pieniędzy. Jest to jedno z największych arcydzieł na PS3. Poza tym kupując w Ultimie masz oczywiście wersje Europejską :3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 14 Luty 2010 hiehie Geko to nie wymysł, to prawda ;) ... skojarzenia są chyba oczywiste ;) Oja.. to jest straszne.. ja bym sie wystraszył jakbym coś takiego zobaczył... O_O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 14 Luty 2010 Polecałbym już kupić nieużywanego Metal Gear Solid 4 w sklepie Ultima.pl Wydanie premierowe czy platyna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XelBlackHearts 2 Napisano 14 Luty 2010 Wydanie premierowe czy platyna? Platynka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 14 Luty 2010 Platynka. Paskudna okladka, kazdy szanujacy sie fan raczej sobie na to nie pozwoli ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Musashi 0 Napisano 14 Luty 2010 Platynka. Zdecydowanie oryginalne plus tekturowa nakładka na pudełko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XelBlackHearts 2 Napisano 15 Luty 2010 Niezaprzeczalnie zgadzam się że okładki premierowych edycji są znacznie lepsze. Jednak teraz nigdzie nie da się nabyć premierowej edycji nówki-sztuki/nieużywanej. Jak już ktoś się decyduje na kupno premierówki to niestety już tylko na stronach aukcyjnych typu allegro albo też od jakiś sklepów z używanymi grami. A osobiście wole już kupić nówkę sztukę niż już używaną grę(nigdy nic nie wiadomo czy też dana płytka nie jest w jakimś stopniu zdyzelowana, a pudełko lub instrukcja uszkodzone - różnie to bywa). A Platynka nie jest zła. Formalnie ma w sobie wszystko co trzeba. Jedynym minusem oczywiście jest szara pudełko platinum. Ale to da się przeżyć gdyż sama gra jest najważniejsza :3 A tak przy okazji. Nie dawno magazyn Famitsu opublikował ranking 50 najlepszych i najpopularniejszych bohaterów gier wideo X3 Jak myślicie kto zajął jak najbardziej zasłużone pierwsze miejsce na liście ;p Mario? Dante? A może Kratos?. Mowa tu jest oczywiście o Solid Snakeu który oczywiście zajął pierwsze miejsce :) 1. Snake (Metal Gear Solid) 2. Mario 3. Cloud Strife (Final Fantasy VII) 4. Slimes (Dragon Quest) 5. Sora (Kingdom Hearts) 6. Link (Zelda) 7. Yuri Lowell (Tales of Vespersia) 8. Amaterasu (Okami) 9. Pikachu (Pokemon) 10. Sonic 11. Kazuma Kiryu (Yakuza) 12. Kirby 13. The Felynes (Monster Hunter) 14. Toro 15. Professor Layton 16. Yuna (Final Fantasy X) 17. Sakura (Sakura Wars) 18. Luigi 19. Tifa Lockheart (Final Fantasy VII) 20. Tidus from (Final Fantasy X) 21. Sephiroth (Final Fantasy VII) 22. Mega Man 23. Dante (DMC) 24. Aerith from (Final Fantasy VII) 25. Shiren (Mystery Dungeon) 26. Chocobo (Final Fantasy series) 27. Zidane (Final Fantasy IX) 28. Roxas (Kingdom Hearts) 29. Squall Leonhart (Final Fantasy VIII) 30. Ryu (Street Fighter) 31. Leon S. Kennedy (Resident Evil) 32. Vivi from (Final Fantasy IX) 33. Auron from (Final Fantasy X) 34. Lightning from Final Fantasy XIII 35. Bayonetta 36. Kuro 37. Zack (Final Fantasy VII) 38. Adol (Ys) 39. Chihaya Kisaragi (The Idolmaster) 40. Chris Redfield (Resident Evil) 41. Shantotto (Final Fantasy XI) 42. Raiden (Metal Gear Solid) 43. Ryu Hayabusa (Ninja Gaiden) 44. Locke (Final Fantasy VI) 45. Miku Hatsune 46. Nene Anegasaki (LovePlus) 47. Alena (Dragon Quest IV) 48. Yuffie Kisaragi (Final Fantasy VII) 49. Luke (Tales of the Abyss) 50. Rikku (Final Fantasy X) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 15 Luty 2010 Domyślam się , że głosowanie odbyło się jedynie wśród japońskich graczy?^ prawie same jRPG...)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoplita 15 Napisano 16 Luty 2010 (edytowane) Niezaprzeczalnie zgadzam się że okładki premierowych edycji są znacznie lepsze. Jednak teraz nigdzie nie da się nabyć premierowej edycji nówki-sztuki/nieużywanej. Nie wiem, czy to przypadek, czy co ale byłem w Empiku w Warszawskiej Arkadii jakieś trzy tygodnie temu i na półce znalazłem premierowe wydanie MGS4 + Unreal Turnament (3?) + T-Shirt MGS4 :D. Nie kupiłem bo mam MGS4 w premierowym wydaniu (a UT mnie nie pociąga i podkoszulek był paskudny). Edytowane 16 Luty 2010 przez Hoplita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 16 Luty 2010 Nie wiem, czy to przypadek, czy co ale byłem w Empiku w Warszawskiej Arkadii jakieś trzy tygodnie temu i na półce znalazłem premierowe wydanie MGS4 + Unreal Turnament (3?) + T-Shirt MGS4 :D. Nie kupiłem bo mam MGS4 w premierowym wydaniu (a UT mnie nie pociąga i podkoszulek był paskudny). Wiesz może w jakiej cenie był ten zestaw? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lex 1 Napisano 16 Luty 2010 Wiesz może w jakiej cenie był ten zestaw? :) Widziałem ten zestaw w radomskim MM. Cena... UWAGA! <werble>... 299,90 złociszy! IMHO fail. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpluto 63 Napisano 16 Luty 2010 Wiem że to gra z 2008 roku, ale jak się prezentuje wizualnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach