Skocz do zawartości
Emir

Little Big Planet

Rekomendowane odpowiedzi

Ten dodatek będzie płatny, do zakupienia w PS Store :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie 23 grudnia czyli we wtorek na US PSS ciekaw jestem czy na EU PSS będzie również

bo wolę płacić w złotówkach niż w obcej walucie ;)

Wracając do mojego pytania to czy ktoś zna odpowiedź?

Czy żeby grać w dodatek muszę wpierw całą kampanie singla przejść??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten dodatek będzie do kupienia również w Polskiej Walucie (PLN). Nie ma co pozostaje tylko czekać :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

orientuje sie ktos czy dodatek kupiony na PSS Kanada bedzie działać z wersja NTSC US ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Od wczoraj jest dostępny patch do gry, który zajmuje ponad 60 MB.Jak dla mnie, to największym błędem w grze, była bardzo okrojona metoda wyszukiwania leveli w sieci i po uaktualnieniu wygląda to wręcz idealnie. Można podzielićna kategorie (najlepiej oceniane, z największą ilością serduszek itp.) Możliwy jest również zakup dodatków (stroje, materiały i najprawdopodobniej nowych leveli) z poziomu gry. Życzę Wszystkim Radosnych "Małych i Wielkich" Świąt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam!

Od wczoraj jest dostępny patch do gry, który zajmuje ponad 60 MB.Jak dla mnie, to największym błędem w grze, była bardzo okrojona metoda wyszukiwania leveli w sieci i po uaktualnieniu wygląda to wręcz idealnie. Można podzielićna kategorie (najlepiej oceniane, z największą ilością serduszek itp.) Możliwy jest również zakup dodatków (stroje, materiały i najprawdopodobniej nowych leveli) z poziomu gry. Życzę Wszystkim Radosnych "Małych i Wielkich" Świąt.

to cieszy, bo wyszukiwanie leveli kulało. Ciekawe, czy listę poziomów w singlu też zmodyfikowali, bo wolałbym klasyczną listę, a nie nawigowanie po kulistej planecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważyłem, że po ostatnim uaktualnieniu gry sacboy przez cały czas rusza ustami jakby chciał mi coś powiedzieć. Nie ma znaczenia, czy jest on uśmiechnięty, zły, smutny - cały czas "gada i gada" . Czy też tak macie? Jeżeli tak ma być przez cały czas, to jak dla mnie efekt wyrażanie emocji traci sens.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zauważyłem, że po ostatnim uaktualnieniu gry sacboy przez cały czas rusza ustami jakby chciał mi coś powiedzieć. Nie ma znaczenia, czy jest on uśmiechnięty, zły, smutny - cały czas "gada i gada" . Czy też tak macie? Jeżeli tak ma być przez cały czas, to jak dla mnie efekt wyrażanie emocji traci sens.

Przypatrzyłem się i nie zauważyłem czegoś takiego :P

Edytowane przez Rafix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Wczoraj kupilem gre i jest niesamowita, ale mam dwa pytanka:

Mianowicie gram z dziewczyna sobie i przechodzimy plansze, ale mam pytanie, jak grac samemu od nowa? da sie? czy cos w opcjach trzeba zmieniac? czy wszytsko co przeszlismy bedzie zapisane i aby samemu przechodzic gre to co mam zrobic? bo chyba wszystko sie smameu zapisuje co?

a drugi problem dotyczy ubranka sackboya. mianowicie, moj ma ubranko zapisane i co wlacze gre to takim sie odrazu wlacza i gramy, natomiast jej za kazdym razem musi na nowo ubierac, bo wlacza sie nie ubrany.... nie wiem czemu...

pomoze ktos?

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli moge to poprosze o komentarze... podobalo sie Wam ???

aaa wszyscy prosza o serduszka to ja tez poprosze chociaz sam nie wiem po co :)

WITAM :))

Zapraszam wszystkich na moja pierwsza plansze LBP ::)))

nazwa planszy to laterus

Pozdrawiam i jeszcze raz serdecznie zapraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serduszka są do trofeów - 50 serduszek dla twoich plansz i 30 dla ciebie to złote trofeum Create

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o ruch ust sacboya, to już wszystko jasne. W tym czasie jak ściągałem uaktualnienie do gry, to podłączyłem kamerke do konsoli, a tym samym zaczął działać mi mikrofon. Sacboy rusza ustami wtedy, jak mikrofon w kamerce (pewnie nie tylko ten) wyłapie jakiś dźwięk. Zaskoczyło mnie to bardzo mile, a zwłaszcza wtedy jak głośno i wyraźnie mówiłem AAAAAAA :-). Być może była informacja o tym na forum i jeżeli to powielam, to przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hej. Wczoraj kupilem gre i jest niesamowita, ale mam dwa pytanka:

Mianowicie gram z dziewczyna sobie i przechodzimy plansze, ale mam pytanie, jak grac samemu od nowa? da sie? czy cos w opcjach trzeba zmieniac? czy wszytsko co przeszlismy bedzie zapisane i aby samemu przechodzic gre to co mam zrobic? bo chyba wszystko sie smameu zapisuje co?

a drugi problem dotyczy ubranka sackboya. mianowicie, moj ma ubranko zapisane i co wlacze gre to takim sie odrazu wlacza i gramy, natomiast jej za kazdym razem musi na nowo ubierac, bo wlacza sie nie ubrany.... nie wiem czemu...

pomoze ktos?

pozdrawiam!

Co do 1 pytania to: Możecie grac w tylko 1 save, jeżeli będziecie chcieli zacząć od nowa to musicie usunąć save z gry i zaczynacie od nowa :)

Co do 2 pytania to: Najlepiej neich dziewczyna ubierze swojego sackboya jak chce a potem po prostu neich zapiszę swoje ubranko ( naciskasz kwadrat---> SackBoy---> Do końca w prawo ---> Save COstumes) imacie zapisany kostium. Po właczeniu gry, po prostu naciskasz na zapisany kostium i sack jest już ubrany ^^.

PS: Co sądzicie o moim Forum o LittleBigPlanet ? (patrzcie podpis)

Edytowane przez alcap0ne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeżeli chodzi o ruch ust sacboya, to już wszystko jasne. W tym czasie jak ściągałem uaktualnienie do gry, to podłączyłem kamerke do konsoli, a tym samym zaczął działać mi mikrofon. Sacboy rusza ustami wtedy, jak mikrofon w kamerce (pewnie nie tylko ten) wyłapie jakiś dźwięk. Zaskoczyło mnie to bardzo mile, a zwłaszcza wtedy jak głośno i wyraźnie mówiłem AAAAAAA :-). Być może była informacja o tym na forum i jeżeli to powielam, to przepraszam.

O tym to nie wiedziałem :D Nie mam kamerki, ale dobrze wiedzieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co do 1 pytania to: Możecie grac w tylko 1 save, jeżeli będziecie chcieli zacząć od nowa to musicie usunąć save z gry i zaczynacie od nowa :)

Chwila, chwila - właśnie zastanawiam się nad kupnem LBP, ale z tego co napisałeś rozumiem, że wygląda to tak: Zaczynam grę sam i powiedzmy, że przechodzę jakieś 20% w single. Następnego dnia wpada ktoś do mnie i chcemy pograć razem, więc co ? muszę usunąć swój save z 20% gry i zacząć nową grę gdzie pogramy trochę we dwójkę i później jak będę chciał znowu sam zagrać to znowu będę musiał kasować save - tym razem ten co przechodziłem z kimś i wszystko przechodzić samemu od początku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa to mnie więcej tak, każdą planszę możesz przejść w pojedynkę, dwie do nawet czterech osób.

Masz na niej wskażnik procentowy mówiący Ci ile planszy już odkryłeś, wskazuje on procent zebranych rzeczy (collections item) więc jeśli już raz zbierzesz jakąś rzecz nastepnym razem możesz zagrać na tej planszy tylko że ta właśnie rzecz zniknie i zamiast niej masz zwykłe punkty.

Te itemy są to jakieś dekoracje lub stroje dla sackboya, niektóre dekoracje przydają sie do odblokowania innych itemów lub cześci mapy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda to tak, grasz sam powiedźmy xleveli ktoś wpada na chatę, odpalasz drugiego pada,

z checkpointa na początku levelu wypada dodatkowy sackboy/girl, ubieracie go lub nie i gracie.

Kiedy potem grasz sam to nie wpływa to w żaden sposób na grę a kiedy chcesz to włączasz drugiego pada

i gracie razem z kimś. Możesz przechodzić sam lub z kimś zależy to tylko od Ciebie.

Możesz nawet online przechodzić kilka leveli w kampanii a resztę sam ;)

Co do dziewczyny to moja ma swoje konto na PS3 więc jak odpalam drugiego pada

pojawia się pytanie czy jest to właściciel drugiego konta, kiedy naciskam, że tak

to sackboy/girl jest automatycznie zdefiniowany/a do konta więc nie muszę

szukać w zapisanych strojach ;)

Poprawcie mnie jeśli się mylę ;)

Edytowane przez roki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak piszesz roki. Wszystko się zgadza. Żadnych myków z save'ami nie trzeba robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff, ukończyłem moją pierwszą planszę :)

Nazywa się City Battle, będę wdzięczny za recenzje :)

Wiem że jeszcze wszystko przede mną, ale parę słów otuchy w komentarzach będzie mile widziane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie taka promocja?

Ja tez dzis dostane swój egzemplarz jako prezent od panny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh wy macie szczeście jak nie prezent to promocja :D Ja kupiłem za 220 zł przy premierze xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem przed premierą jeden dzień, bo wcześniej do Saturna weszła i nie żałuje ;)

Chce się grać jako jeden z pierwszych, to się płaci, chce się grać 2 miechy później, to się czeka i modli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi