Skocz do zawartości
ONE

God Of War Hd Collection

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy da się w jakiś sposób zwiększyć na maxa broń i magię ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle sformułowałem pytanie :). Chodziło mi o to czy po przejściu gry i nie wbiciu tego trofea jest możliwości je jakoś dobić czy trzeba od nowa zaczynać grę ? Pytam bo zabrakło mi naprawdę niewiele...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacząłem grę na poziomie easy (zdecydowanie za niskim) by przejść z łatwością grę poniżej 5h ... I tu problem , da się na tym poziomie wykorzystać patent z harpią : glitch przy drabinie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacząłem grę na poziomie easy (zdecydowanie za niskim) by przejść z łatwością grę poniżej 5h ... I tu problem , da się na tym poziomie wykorzystać patent z harpią : glitch przy drabinie ?

Nie znam tego glitcha. Łatwiej raz przejść grę, odblokować strój krowy z nieskończoną magią i... naparzać cały czas magią :) - gra pęka w ponad 2 godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że nie da rady na easy.

Możesz spróbować z blade na 1 poziomie, ale i tak wydaje mi się, że harpia będzie za szybko padała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej przy walce z Aresem dobić brakującą ilość orbów?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej przy walce z Aresem dobić brakującą ilość orbów?

imo to najlepsze wyjscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zagrałem od nowa w stroju krowy i bez glitcha ubiłem srebro za max broni i magii - tzn miałem swój sposób, a konkretnie mówiąc bonus za combo 1000 - no i po pokonaniu Minotaura i otrzymaniu ostatniej magii od razu ją upgradeowałem - i platyna wpadła :D

Swoją drogą, mam tylko platyny za GoW i GoW 2, ale platyna w GoW to coś zajeb.... trudnego, dlaczego heh problem w platynie jest jeden zwie się Challenge of the Gods - brak możliwości zapisu i dziesiąte wyzwanie to paranoja, do tego wykorzystanie mocy (R3+L3) w 9 wyzwaniu praktycznie skazuje gracza na restart, bo dziesiątkę przejść bez R3+L3 - heh chyba nie możliwe..... -a przynajmniej nie dla mnie....

Nie znam tego glitcha. Łatwiej raz przejść grę, odblokować strój krowy z nieskończoną magią i... naparzać cały czas magią :) - gra pęka w ponad 2 godziny.

W 2 h nie da się przejść tej gry - to niemożliwe, nawet gdybyś unikał walki i biegł na przód nie zejdziesz poniżej 3h a może i więcej....

Edytowane przez Mac88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 2 h nie da się przejść tej gry - to niemożliwe, nawet gdybyś unikał walki i biegł na przód nie zejdziesz poniżej 3h a może i więcej....

Jak tylko zachce mi się odpalić gierkę to to sprawdzę w swoim save, strzeliłem taki wynik, bo GoW platynowałem baardzo dawno temu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko zachce mi się odpalić gierkę to to sprawdzę w swoim save, strzeliłem taki wynik, bo GoW platynowałem baardzo dawno temu :)

Uwierz poniżej 3h po prostu się nie da, nawet Kratos przed PS3 by tego nie pobił :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz poniżej 3h po prostu się nie da, nawet Kratos przed PS3 by tego nie pobił :D

Też mi się zdaje że wyrobiłem się poniżej 3 godz ale ręki za to nie dam :) Sprawdzę przy najbliższej okazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam serii HD Collection, ale jeśli fabuła jest krótsza od pierwszych GOW'ów to czas 3h może być realny. Dwójkę leciałem na speedrunie i trzasnąłem całość w 3,5h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam serii HD Collection, ale jeśli fabuła jest krótsza od pierwszych GOW'ów to czas 3h może być realny. Dwójkę leciałem na speedrunie i trzasnąłem całość w 3,5h

Trochę grałem w Gow i GoW 2 zarówno na PS2 jaki i na PS3 i uwierzcie poniżej 3h pierwsza część jest nie możliwa! I nie chodzi tu o umiejętności czy fart, po prostu sie nie da...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Pytanie nie aktualne :)

Edytowane przez Mac88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuję zdobyć trofeum za przejście całej gry w 5h "Speed of Jason McDonald". Przeszedłem wyzwania bogów, tak więc mam odblokowane wszystkie bonusowe kostiumy wybiorę Dairy Bastard i wszystko powinno pójsc sprawnie jeżeli będe miał nieograniczoną magię. Ale mam jedno pytanie a mianowicie: Czy jeżeli wejde w menu (gry bądz ulepszeń) to czas gry będzie się nabijał?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas nie nabija się w menu ulpszeń ani kiedy gra jest zapauzowana. Jeśli zginiesz czas cofa się do ostatniego checkpointa.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha dzięki, a wiesz może czy czas gry da się gdzieś sprawdzić?. Szperałem troche po menu ale nic nie znalazłem :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za każdym razem kiedy zapisujesz grę orzy savie jest czas gry.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj akurat wprowadziłeś kolege w błąd wmenu ulepszen czas leci musisz gre pauzowac selectem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to info brałem z innej strony i tam pisało że czas nie nalicza się w menu jak i przy cutscenkach.

- The timer does not run while you are in the save-, upgrade- and pause-screens

- The timer does not run while pre-rendered and animated cut scenes are running

źródło : http://www.gamefaqs.com/ps3/971800-god-of-war-collection/faqs/58542

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź w menu ulepszeń i naciskaj r1 wyświetli się menu status i tam masz czas gry który idzie do przodu. Widocznie na jakąś lipną strone weszłeś. Sorry to sie tyczy 2 moj błąd. Dobrze mówiłeś

Edytowane przez elwis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś wytłumaczyć kim był grabarz z Gow?

Edytowane przez Mac88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi