Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Oglada ktos mecz? Widzicie co sie dziwje?Jakby w hokeja grali

ja ogladam hihi dobrze im tak za mecz z chorwacja
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nic nie ruszałem  w tych autach, wszystkie sprawdzałem ze skrzynia na 240/250 i na zawieszeniu wyścigowym miekkim. Ustawiać aut kompletnie nie umiem co już nie raz mówiłem. 

Jeszcze jedno, jaki masz rozkład masy? Przy redukcji etap1 musisz dorzucić 25 kg, ja dałem na maksa na tył i mam 49 51. 

Jeśli chodzi o rozkład mas to od tego zacząłem. Troszkę zmniejszyło to podsterowność, mając zapas balastu wrzucił bym więcej na tylną oś (tyle, że już jest opór).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie jakieś orientacyjne czasy z Nurba, pliz. Przed chwilą zrobiłem auto i bez zabawy setupem, nawet skrzynią wyszło jakieś 2:13 niskie. Jak to się ma do reszty a szczególnie drugiego TVR?

Moim Astonem udaje mi się zejść na 2:09:4xx, ale niezbyt regularnie. Często jest za to 2:10 - 2:11

Spalanie o kilka litrów więcej na stint. Szybko też znikają mi opony.

Brakuje nam do dzisiejszego wyścigu TC 2014 jeszcze jednego reprezentanta GTbN :sad:

Jeśli ktoś ma determinację, to proszę o kontakt.

Na pożegnanie F3 ostatnia fotorelacja z Red Bull Ring ==> https://www.facebook.com/media/set/?set=a.272114079642932.1073741913.141213779399630&type=3

Edytowane przez NERVUS_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj pewnie pojeżdżę chwilkę przed meczem i będę chciał poprawić czasy. Najgorsze jest to, że szanse na moją jazdę w piątek są dość skromne (acz niewykluczone).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brakuje nam do dzisiejszego wyścigu TC 2014 jeszcze jednego reprezentanta GTbN :sad:

Jeśli ktoś ma determinację, to proszę o kontakt.

Jeśli jeszcze nikt się nie zgłosił to postaram się być , choć nic nie trenowałem i nie wiem czy nerwa utrzymam na wodzy ale spróbuje....:)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jeszcze nikt się nie zgłosił to postaram się być , choć nic nie trenowałem i nie wiem czy nerwa utrzymam na wodzy ale spróbuje.... :)

Bardzo się cieszę, że się odezwałeś. Treningiem się nie przejmuj. Też nic nie jeździłem. Głównie będziemy blokować konkurentów i pomagać szybszej połowie teamu  ;) Mamy szansę, bo jak to w Monaco, ktoś przesadzi z prędkością i bam! Obyśmy, to nie byli my  :biggrin:

Do zobaczenia wieczorkiem  :thumbsup: Team GTbN w komplecie  :thanks:

edit: możesz się Yogi dopisać do listy na forum TC? 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki dla Jaskiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yyyy... Czy w tej części jest w ogóle ten taki kreator tras, który był w piątce? Włączyła mi się zajawka żeby stworzyć tor Knockhill :P

knockhill_track.gif

Edytowane przez lalek
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma takiego kreatora/edytora. Ma wejść przy kolejnych updatach ale kiedy - nie wiadomo. Ponoć jest w beta testach :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo fajnie. Jak tylko wyjdzie taki update to zrobię ten tor. Może będzie taka na GPS, albo jakiś odczyt z kamerki to już w ogóle będzie malina :yes:

W ogóle możecie mi wierzyć lub nie, ale znalazłem pod Wrocławiem Fiata 126p z roku 1977(!) w stanie kolekcjonerskim za mniej niż 2 tysiące złotych i go chycam ;) Dzisiaj w nocy w lawetę i 2200km po maluszka, a później 2200 z maluszkiem na grzbiecie :P Jak wrócę to lecę tym na ostatni dzień extravaganza. Szkockie dziadki zawału dostaną, a ja zawstydzę turbodymomena taką bryką :laugh: Wstawię zdjęcia jak coś. Pozdro :thumbsup:

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma być z GPS bodajże. Tutaj masz artykuł na ten temat: http://www.gtplanet.net/gran-turismo-6-track-maker-currently-in-beta-testing/

Co do malucha: masa, tym bardziej w tej cenie :) Rozumiem, że chromowane zderzaki w zestawie?

PS. Szanse na jazdę w piątek mi rosną :) Żałuję tylko, że wczoraj nie trenowałem sądząc, że na wyścigu nie będę prawie na pewno  :down:

Edytowane przez cieglo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma być z GPS bodajże. Tutaj masz artykuł na ten temat: http://www.gtplanet.net/gran-turismo-6-track-maker-currently-in-beta-testing/

Szanse na jazdę w piątek mi rosną :) Żałuję tylko, że wczoraj nie trenowałem sądząc, że na wyścigu nie będę prawie na pewno  :down:

Fajnie jakby pojawiły się wszystkie teamy. Jeśli jednak będą wolne miejsca, to jest to szansa dla kierowców niezależnych w RUF-ach. Pamiętajcie, że nawet najmniejsze punkty dla zespołu mogą w ostateczności mieć decydujące znaczenie. Liczę, że Tomek pomoże mi wywalczyć ładne punkciki dla Astona. Pamiętajcie o zakupie opon deszczowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmigneliśmy wczoraj kolejną rundę TC 2014:) 

Wygrał Jaski :)

Piotras był piąty:) Szkoda tego zdarzenia z pierwszego lapu:( Był potencjał na pudło , myślę :)

Nervus p12 , ja p13 ale od samego startu jechaliśmy z uszkodzeniami:(

Wygląda na to że zdobyliśmy w tej rundzie tyle samo punktów co team GTPL I GTL  ale może się okazać że dla niektórych zawodników będą kary, kto to wie:) W sumie się należą troszkę :) Nie u Nas oczywiście ;)

Co do wieczora to czas wreszcie zaprzyjaznić się bardziej z moją Vettą. Ahh jak to autko wygląda :) Catani jeśli masz czas to koniecznie wpadaj, poustawiamy coś dzisiaj:)

Do wieczora Panowie:)

Edytowane przez dr-yogi-reborn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż ostatnio mam jakieś pechowe te wyścigi. Tym razem identycznie jak na brands hatch, czyli popsute kwali a na 1 okr strata 5 pozycji. Może za mało potrenowałem tą toyote, ale wiedziałem na ile mogę pojechać, a tu lipa bo na kwali uderzyłem w bandę( bez uszkodzeń) i utrata prędkości była spora. Co do tego zdarzenia na 1 okr. to lekko zahaczyłem bandę na lewym zakręcie i mnie obróciło, było to w tłoku więc musiałem przepuścić innych no i spadłem na 12 pozycje z uszkodzonym przednim kołem. Planowałem pojechać na 2 pitstopy więc na pierwszy chciałem zjechać na 16(z uszkodzeniem nie najgorzej się jechało) niestety  na 14 okr kolejne pechowe zdarzenie bo zbliżający się Norbi zaczął Lagować i na dohamowaniu dostałem mocnego strzała w dupę i poleciałem na bandę uszkadzając silnik. Na szczęście było to tuż przed wjazdem do alei więc strata nie była duża, ale trochę mi popsuła strategie. Miałem jeszcze szanse na 4 miejsce atakując subaru na ostatnich okr. no ale nie udało się go cysto wyprzedzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie odnośnie eventu AVON GT4 Trophy. Każdy tor jedziemy przy zmiennej pogodzie i porze. Jak to się ma do szybkości zachodzącej zmiany oraz co z oponami w przypadku deszczu? Mój pokój już stoi. Zapraszam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , ja pojawię się jak zwykle , około 22:)

Łukasz co do deszczu to jeśli zacznie padać to dostępne są opony deszczowe. Można je zakładać w momencie gdy wilgotność toru przekroczy 10%.

Zmienność pogody ustawiamy na 10 , najczęściej:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisałem, należy się zaopatrzyć w opony pełne deszczowe. Skoro na sportowych można jechać w średnim deszczu, to bym wyeliminował przejściowe. Pogoda zawsze ustawiona na 10. Upływ czasu będzie różny, zależnie od toru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem o opony bo w kategorii sportowych nie ma jako takich na deszcz (miękkie, średnie, twarde). Jedynie w kategorii wyścigowych są na mokrą nawierzchnię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... jeśli zacznie padać to dostępne są opony deszczowe. Można je zakładać w momencie gdy wilgotność toru przekroczy 10%.

Jeżeli tak to znaczy ze złamałem regulamin w ostatnim wyścigu. Zmieniłem opony gdy jeszcze było 0% natomiast auto zaczęło juz się ślizgać...Jak oglądałem powtórkę to z tego co pamiętam dwóch innych zawodników też zmieniło przede mną na pośrednie...

Przyznam że nigdy nie miałem pełnej jasności tego zapisu a nigdy nie dopytalem.

Do ścigania tez dołączyłem po przerwie na ostatni wyścig eventu i nie było nawet czasu na takie szczegóły

Edytowane przez pela222

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pela nie złamałeś regulaminu, tylko yogi pomieszał przepisy ;)

W seriach wyścigowych w których jest obowiązek używania dwóch mieszanek zasada ta przestaje obowiązywać w przypadku, gdy mamy mokry wyścig. Dokładnie wtedy, kiedy wilgotność toru osiągnie >10% (czyli co najmniej 11%)

Tylko jak jest zasada dwóch różnych mieszanek.

W tym evencie w przypadku deszczu można zmienić na opony Wyścigowe Deszczowe Pełne.

@lukaszasada - dobrze, że pytasz, bo lepiej 3 razy zapytać niż raz zrobić źle i mieć potem kłopoty

Ja postaram się wpaść za niedługo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh ciągle mi się miesza ta zasada:) Sorka za zamieszanie:)

No i z tym treningiem to też sorka ale pewnie się spoznię.  Będę na pewno tylko nie wiem o której , mam nadzieję że ktoś jeszcze wytrwa:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mega frika zaje fantastyczny trening wczoraj śmigneliśmy :biggrin:  :biggrin:  Kurawa :) jak te autka wyglądają na torze :thumbsup:  12 zajebistych furek i aż chce się śmigać ...do rana:)

Parę razy zasadziłem się na zderzaku Astona i było tak zajebiście że w ogóle bym się stamtąd nie ruszał :biggrin: To samo wielki Mustang , dopakowany ale krótki Nissan:), cudne Maseratti( drugi faworyt do korony piękności:) małe zadziorne Porsche czy jeszcze mniejszy i zadziorniejszy Lotus, oba prezentują się świetnie i niezle zapierdzielają:) No i do tego Corvetta, bardzo fajne autko:)

Mam nadzieję że dzisiaj zaprezentuje się też TVR I BMW, zadadzą szyku stylem i kolorem :biggrin:

A tak na poważniej , wracając do meritum sprawy czyli jazdy, to też jest świetnie.  Mnóstwo walki zderzak w zderzak, osiągi bardzo zbliżone. Wiadomo że zawsze będą auta szybsze i wolniejsze ale całość stawki mieściła się w 3 sek różnicy w B/L:) Żadne auto nie odjeżdżało wyraznie na prostej i właściwie z każdym mogłem powalczyć w drafcie:) Co za tym idzie wyprzedzanie również nie jest łatwe bo auta są wyrównane. Daje to mnóstwo frajdy i wymaga cierpliwości:) Dzięki Pela za jej pokaz kiedy siedziałeś na moim zderzaku w swoim bolidzie :thumbsup:

Zapowiada się MEGA FRAJDA  w tym evencie:) Już bym z chęcią urwał się z roboty i za kółko wsiadł, kij od szczotki , musztarda i papier toaletowy , wczorajsi wtajemniczeni mam nadzieję że się ponownie ubawią teraz :pardon:

Mamy tez nowego kolegę w gronie : ''Krwawa Ryba'' :) , Dołączył wczoraj na trening i bardzo fajnie zapowiada się nasza współpraca :thumbsup:  Było czysto , było szybko , dobra jazda   Ryba  :biggrin:

Bądz gotowy dziś wieczorem , jeśli  nie będzie kompletu to jedziesz z Nami :biggrin:

Do wieczora Panowie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jadę :) Będę chciał pojawić się koło 21 i zacząć trenować tor i auto. Nigdy nie byłem tutaj szybki, mam nadzieję, że granicy 2:09 nikt istotnie nie złamał :)

PS. Zaczynam jarać się tym eventem jak ostatnim z takim zróżnicowaniem aut (fast&fabulous?). Z jednej strony nie trenowałem tutaj wiele (w RUFie siedziałem wtedy sporo) ale z drugiej stawka powinna być w bieżącym bardziej wyrównana.

Edytowane przez cieglo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi